Duben
ohodnotit

Potomci lidí

Children of Men

Další název:
Potomkovia ľudí (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
9.11.2006
„Poslední živý ať zhasne světlo.“

Komentáře k filmu Potomci lidí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 58
Ramilie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2020
Silný film, fakt jsem z něho   v šoku... depresivní,   beznadějný... chybělo mi   nějaké větší vysvětlení   toho, proč ženy přestaly   být plodné - co se stalo?   Nejvíc smutno mi bylo z toho,   že přestože přestala být   naděje na nový život, lidé   se mezi sebou vyvražďovali,   válčili spolu... místo aby   se třeba snažili přijít,   jak to napravit. Vzhledem k   dnešní situaci ve světě se   obávám, že kdyby něco   takového přišlo, byl by to   asi taky masakr. :/ Ale   možná se na mě jen   přenesla depresivní nálada   filmu, protože ten je fakt   extra depresivní (ano, píšu   již podruhé, ale nejlépe to   vystihuje atmosféru). Ten   uprchlický tábor mi místy   lehce připomínal pár   věznic z dokumentu   Nejdrsnější věznice   světa, takže věřím, že   by to tam takhle vypadalo...   Ach jo, ani nedokážu psát   souvislý text, jak mě to   rozhodilo :D Opravdu silný,   emotivní zážitek... jen   nevím, jestli bych se na to   dívala podruhé. :D
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2018
║Rozpočet   $76miliónov║Tržby USA   $35,552,383║Tržby   Celosvetovo $69,612,678▐   Tržby za predaj DVD v USA   $26,082,763 //počet   predaných kusov 1,482,899║   Neskutočne silný filmový   zážitok. /videl v kine:   100%/
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2018
Technická brilantnosť a   orgastická kreativita tohto   filmu vo vizualite otvorí   hubu filmovým fajnšmekrom a   dej so silnou témou a ešte   silnejšími scénami roztopí   srdce dieťaťa, dospelého i   babičky. A hoci cítiť, že   Cuarón s kameramanom kričia   "Pozrite, čo   dokážeme!", ich dielo   tak nenecháva chladným   absolútne nikoho. V   preplnenom kine vynikajúci   kolektívny zážitok, kedy sa   ľudia chytali za hlavy,   smiali a vzdychali, ako keby   im samotným niekto rozbil   držku autobaterkou. Myslím,   že tak ako v sedemdesiatych   rokoch postavili umierajúci   Hollywood na nohy Spielberg,   Coppola a spol., tak ho teraz,   v dobe vykalkulovaných   digitálnych sračiek, posunú   na iný level Cuarón,   Greengrass a spol. *** FILM   ROKA ***
Xpojntman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.10.2018
Nevím proč, ale když se   řekne neomarxismus ve filmu,   tak by padl jako podtitulek   tohoto filmu. Navíc je to   umocneno tím, jak v části   filmu pomáhá​ hlavním   hrdinům   žido-ruso-bolševistická   skupina v čele s gerotni   feministkou a za asistence   gipsywoman.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2018
Další z filmů, kdy se   začnete bát, aby se situace   nestala realitou.Výborný,   dramatický příběh,   kterému dodává na kvalitě   Glive Owen s Julianne More a v   neposlední řadě i skvělá   hudba.
Crookers
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Doporucuji!
Zneklidnujici impozantni akcni   thriller o budoucnosti jakou   byste necekali.Dej je o tom ze   na zemi se uz osmnact let   nenarodilo dite.Posledni dny   dny lidske rasy jsou   secteny.Jedinou nadeji lidi je   jedina zijici zena ktera ceka   dite a kdyz je jeji bezpeci   ohrozeno prichazi THEO,aby ji   ochranil.Film vynika svou   skvelou atmosferou,hereckymi   vykony a reziser Alfonso   Cuaron (nominovany na cenu   Akademie) tomu pridal   tresnicku na dortu.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Není to stoprocentní, ale   málo vídanou minimalizací   formálních i dějových   klišé, a opravdu mrazivou,   vtahující a (bohužel)   věrohodnou vizí budoucnosti   se tenhle film dost rázně   vetřel do mojí přízně a   odhaduju, že v ní i setrvá.   Cuarón je opravdu šikula,   navíc s vzácnou schopností   vybalancovat morální rozměr   - jeho poselství není   úplně mělké (na Hollywood,   samozřejmě), je   srozumitelné, přitom ale   netlačené za každou cenu do   popředí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Temný snímek s realistickou   budoucností. Ano, toto se   zkutečně může stát. Lidé   ztratili plodnost a to vedlo   až k anarchii. Snímek svou   vizuální stránkou je zcela   šokující, což je   podpořeno i skvělými   hereckými výkony. Práce   kamery je dechberoucí a   reálnosti přispívají i   nezvykle dlouhé scény.   Zvláště u těch   válečných, kdy to   vytváří až dojem   přímého přenosu. A to   doslova. Po citové stránce   je nejúžasnější, slzu   tvořící scéna na konci   snímku, kdy dětský pláč   zastaví válečnou vřavu.   Dojetím se snad ani   nedýchá. Takové emoce z   filmu tu dlouho nebyly.   Snímek drsný, ale   upřímný. Vše funguje jak   má. Chudoba, špína, pocit   beznaděje a smrti. Zásadní   povedené dílo vedoucí k   zamyšlení.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.3.2013
Totální chaos na   apokalyptickém pozadí,   znechucený vágus v   popředí, ale ještě není   vše ztraceno - ó, jak   zřídkavé a originální...   S otravným prostředím jde   ruku v ruce stejně chaotický   příběh bez možnosti   empatie ke komukoliv, přesto   jsem držela všechny palce,   aby existoval ten zatracený   Human Project, všichni do   jednoho do něj zapluli a už   mně nikdy nechodili na oči.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Zajímavý thiler
Zajímavý námět,velmi   dobré filmařské   zpracování,občas scéna ze   které mrazí v   zádech.Slušný filmeček.
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2011
zajimavy na tomhle filmu je ze   ma az desive realnou atmosferu   atentatnici davaji bombi do   kavaren to se deje i   dnes,prestali se rodit deti to   cloveka vede k zamisleni jaka   budoucnost vlastne bude pri   sledovani tohoto filmu mi   behal mraz po zadech
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Znepokojující pohled do   budoucnosti, kde se nerodí   děti a země zmítá   terorismus a napětí co bude.   Líbil se mi námět i to, že   Clive Owen je normální,   žádný neohrožený bijec co   vše vydrží! Slušný   filmový zážitek.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Caka nas pekna buducnost...
Zaujimavy film,ktoreho hlavnou   devizou je atmosfera, scenar   podla kniznej predlohy a Clive   Owen.Sucet tychto troch   velicin poskytuje nadpriemerny   zazitok.Skoda nevyraznej   Julianne Moore a maleho   priestoru pre Michaela   Cainea.Rezia trochu chaoticka   a niektore sceny prilis   klisovite,aby ich pochopil aj   najvacsi blbec.Film   doporucujem,ale lutujem   premarnenej sance, pretoze   mohol byt lepsi.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Když jsem se konečně   dočkala závěrečných   titulků, protože to ohavné   střílení na konci nemělo   konce, tak jsem si řekla: To   byla ale pitomost. Jaksi mi   naprosto uniklo to slibované   poselství. Jediné co musím   filmu přiznat byla   sugestivní kamera, hudba a   přirozený Clive, ale to pro   mě bylo málo.
flawi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Potomci lidí - atmosféra   skvělá, námět super, herci   ujdou...Jen mi nějak uchází   význam celého   filmu....Potomci lidí -   zapnout, zkouknout, vypnout a   dál nic.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Potomci lidí
Povedené sci-fi, které   těží z velmi zajímavého   námětu. Katastrofická vize   budoucnosti je opravdu   autenticky ztvárněna a   docela i poveně   propracovaná. Naprosto jsem   si takovou situaci dovedl   představit i v reálu.   Dalším plusem je rozhodně i   příběh odehrávající se   na pozadí válečného   konfliktu, který dodává   filmu tu správnou atmosféru   plnou beznaděje. A nakonec je   třeba pochválit i velice   pohotovou a akční kameru.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Film má hlubokou filozofickou   myšlenku … sakra, ale   jakou? Třeba, že s   přistěhovalci jsou hlavně   problémy, a je potřeba   všechny pochytat, uvěznit a   v nejlepším případě   zabít? A nebo, že tato   civilizace postupně   degeneruje a jednoho dne   zanikne? Což je dost   pravděpodobné. Jisté je,   že film je neskutečně   nudný a několikrát jsem se   přistihl, že nedávám moc   pozor. Takže mi zcela jistě   unikly různé logické chyby,   které zde určitě jsou.   Aspoň jedna za všechny   (podle mne ta   nejpodstatnější a do očí   bijící, takže mi nemohla   uniknout) – vojáci nechají   odejít ženu s novorozencem,   přestože je první po mnoha   letech na celém světě. Pro   někoho malinký detail, pro   mne zásadní chyba. A i když   jsem moc nedával pozor,   přesto jsem pochopil o co ve   filmu jde. Na rozdíl od   někoho, kdo napíše:   „Filmu dodává dokonalou   atmosféru hlavně kamera,   která nevyužívá moc barev   a ukazuje Londýn jako   nejhorší místo na zemi.“   Nejhorší? Tak proč se tolik   lidí tedy cpalo do Velké   Británie. No nic, zase jen   další film, který by velice   rád něco duchaplného   sdělil divákovi, ovšem   výsledkem je nic   nicneříkající mišmaš, ve   kterém jde pouze o jedno.   Dopravit těhotnou ženu z   bodu A do bodu B a to vše   vyjádřeno nudně, chaoticky   a bez jakýchkoliv emocí.   Alespoň mne nechal film   úplně chladným. No a co?   Tak všichni chcípnou. Co má   jako být? Kdyby film skončil   v čase 1:35:35 tak bych   klidně tři hvězdičky   přidal. Ale je mi naprosto   jasné, že ani tak by   někteří nepochopili, že   jednou přijde den, po kterém   už žádný zítřek   následovat nebude.

Pokud mi zase někdo   pošle zprávu a bude se   ptát, jestli jsem film vůbec   viděl, a to jen proto, že   má naprosto rozdílný názor   na film, tak si zjistím jeho   IP adresu a utrhnu mu nejen   hlavu, ale i koule a rozbiji   klávesnici. :) :)
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2010
z filmu se mi nejvíce líbyl   válečný konflikt, který   bych řek je na nejlepších   úrovní války, která byla   použita do filmu. Pochválit   musím také kameru, jak jde   za naším hlavním hrdinou,   který bojuje o život.   Snímek má i málo střihů z   kamer, což se také musí   pochválit a pak dobré   herecké výkony.
Pjotra108
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Dokonalý realistický   ztvárnění nedaleké   budoucnosti. Skvělý dlouhý   nesestříhaný záběry,   který vás dokonale vtáhnou   do téhle reality.   Charismatickej Clive Owen. Jen   jsem fakt nečekala, že by   loď Tomorrow doopravdy   existovala, protože tím by   byl pocit zmaru totálně   dokonán.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Velmi příjemná podívaná,   která ve svém svižném   tempu nabídne humor, akci i   hlubší zamyšlení.   Neplodnost se začíná   intenzivně řešit už teď,   ale neuškodí si pomocí   Potomků lidí představit   "coby-kdyby". Jinak   jahodový hulení vede...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Povedenej film z blízký   budoucnosti, jehož hlavní   devizou je výborně   ztvárněná atmosféra   přicházející   apokalypsy.Zasazení děje do   Anglie s její věčně   pošmournou oblohou, ladění   snímku do šedivých   nepříjemných barev,   sledování všudypřítomný   beznaděje, smutku a utrpení   okolních lidí +   nepřítomnost jakýchkoliv   dětí, strach v očích   uprchlíků, policejní   brutalita...Tohle všechno   dělá z tohodle snímku velmi   působivou podívanou,   podbarvenou navíc skvělou   hudbou. Výborný jsou taky   některý scény, pro sebe sem   je nazval „scény naděje“   – když ukazuje Kee   nedůvěřivýmu Theodorovi co   to vlastně nosí pod srdcem a   potom scéna téměř ze   závěru při vycházení z   ostřelovanýho domu. U   těchle scén mi běhal mráz   po zádech.Jinak musim zmínit   ještě výbornýho Cliva   Owena, kterej se do filmu s   takhle depresivnim laděnim   výborně hodí.(a na mym   žebříčku oblíbených   herců stoupá pořád vejš)   a končim názorem že tenhle   film stojí zato.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Potomci lidí
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Dokonale povedená scifi z   apokalyptického prostředí,   ale rozhodně není pro   každého. To dokazuje i to,   že si na sebe nedokázala ani   vydělat (viz Zajímavosti).   Napínavé, navíc svět   budoucnosti, kde se zhroutila   každá země až na silnou   Británii (která má ovšem   také na kahánku) - docela i   věřím, že něco takového   by bylo reálné, pokud by   přišel nějaký virus   neplodnosti. A nejspíš   nebude naše společnost   potřebovat ani virus, bohatě   bude stačit nějaká   katastrofa v třetím světě   (např. nedostatek vody, to   už tu dokonce máme) a   uvidíme, jak se naše   společnost zachová k   přistěhovalcům.
Atmosféra války byla tak   působivá, že se dá srovnat   s válečnými snímky. Navíc   vhodně použitá ruční   kamera, která byla sem tam   vložena, vyzdvihla Potomky   lidí na velmi vysokou   úroveň...
Tolemarchos
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Film o ničem. Čekal sem, že   mě něčím film překvapí a   dostane do kolen(dějově),   ale je to jen film o útěku   mařenky před zlýma terorama   zasazenej do   "apokalypticky"   viděné budoucnosti, žadná   myšlenková nádstavba a   proto sem se celou dobu nudil.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Tenhle film je...   přesvědčivý. Dlouhé   akční záběry, špinavé   realistické prostředí.   Tenhle film stojí za to   vidět, jeden ze sci-fi   filmů, kde naše budoucnost   není prezentována tak   růžově...
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Film ktery byl pro me zajimavy   od prvniho zacatku. Dej se   odehrava v budoucnosti, ale   neni ze by svet postoupil do   predu, ale naopak ke zkaze   sveta.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Tak da se rict,ze docela hodne   zajimavy filmek,ktery me   osobne teda hodne   prekvapil.
Dost dobra   pointa o jednom tajnem   tehotenstvi.
Vyborna   role C.Owena,ale prece jen   ruku na srdce vic se mi tady   libil v mensi,ale zato pekne   zahrane roli M.Caine.
Jinak kazdopadne   doporucuju zhlednout vsem.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Tak tohle je fakt bomba,velice   zajímavý styl kamery,velice   dobrý a originální   příběh a velice dobrý   Clive Owen.
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Vskutku vydařený film.Jakoby   vůbec nepatřil mezi ostatní   současné bijáky.Akce hraje   nějaké třetí housle, ale   příběh a všudypřítomný   pocit zoufalství..to opravdu   stojí za to.Navrch výborný   Clive Owen...
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Po třetím Harry Potterovi ,   který se Cuarónovi   neuvěřitelně vyvedl jsem   očekával další velký   filmový zážitek , ovšem to   co mi bylo naservírováno mě   skoro vůbec nechytlo , no   spíše minulo a musím říci   , že jsem se místy i nudil.   Celý film mi totiž přišel   jako velký mix různých   žánrů , který mi ovšem   nedělá moc dobře na   žaludek a hlavně mi nesedla   Cuarónova vize blízké   budoucnosti. Nezachraňuje to   ani vcelku povedená   závěrečná akční část ,   kterou ovšem kazí ta   roztřepaná ruční kamera ,   ta mě tedy místy iritovala   docela dost. Jinak nápad   není špatný , scénář je   také slušný , herci a   jejich výkony bez   připomínek , ale to   provedení jsem nebyl schopen   pořádně strávit a proto v   mých očích snímek vcelku   propadl. 64%
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Dlouho jsem neviděl takhle   dobrou sci-fi. Moment kdy   vycházejí z baráku Clive   Owen a Claire-Hope Ashitey z   prostříleného baráku se mi   jen tak nevytratí z mysli.   Nutno vidět.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2008
No blabol to tedy v zadnem   pripade nebyl. Rekl bych, ze   to bylo celkem jasne a netreba   snad dokazovat, ze to neni   mirene proti pristehovalcum,   prave naopak. Perfektne   natocene.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Na kombinaci sci-fi a thrilleru poměrně slušné.
Žánr, který vám není   tolik blízký, se vždy hůř   objektivně hodnotí. Sci-fi   nejsou a nebudou mou krevní   skupinou, ale jednoznačně to   také říci nemohu. Občas se   objeví projekt, který není   jenom o létajících   talířích a zelených   mužíkách, co chtějí   "volat domů". I   když s přitažením za   vlasy, přesto otázka   vymření lidstva není až   tak zcela fantasmagorická   jako jiné projevy tohoto   žánru. Také děj má   psychologické fragmenty dosti   silné po emotivní stránce   (např. scéna porodu   dítěte), Clive Owen, do té   doby v mých očích nijak   neregistrovaný herec, velmi   kladně překvapuje dobrým   herectvím a zejména   přirozeným. Kamera,   kompozice scén i hudební   podbarvení, vše je uděláno   dobře a celkový výsledek je   takový, že tento film   můžeme opravdu vidět   vícekrát než jednou a vždy   nám může dát něco navíc.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Že někteří uvědomělí   lidé chtěli dát matku a   dítě ve prospěch záchrany   lidstva, dobře, že ji   povstalci chtěli použít k   politickým cílům, budiž,   ale, že vojáci nechali   projít ženu s dítětem,   prvním po osmnácti letech, a   nesnažili se ji zajistit a   odvézt do bezpečí je zcela   nelogické. Celkově to mělo   být co ? Měla to být   skrytá propaganda proti   přistěhovalcům, kritika   opatření omezující   možnosti pro přistěhovalce,   a nebo to byl obyčejný   blábol ?
lesumir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Perfektně zpracováno,   Cuarón si s tím pěkně   hraje, po vizualní stránce   nemám co vytknout, dobře   vybraná hudba taky udělala   své. Film je silný pouze v   detailech, protoze uz po par   minutach jsem byl nadsen   Owenem a zacinajicim vyvojem,   ale pozdeji to slo - jak se   rika - trosku do kytek a akcni   sceny z poslednich 30ti minut   byli dobre udelane, ale na mne   pusobily hodne lacine. Film   roku? Si snad delate   legraci...
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Většina lidí mi řekla,že,   ze zajímavého   příběhu,režisér Alfonso   Cuarón natočil apsolutní   propadák.Já musím říct   že jsem byl napjatý až do   konce díy skvělé kameře a   hereckému obsazení.Nemůžu   nepochválit i dokonale   perfektní efekty.Doporučuju   všem kteří mají rádi   Sci-Fi a věří hereckému   výkonu Cliva Owena.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Jeden z nejlepších filmů   roku s nejlepší kamerou   všech dob!!! Alfonso Cuarón   mi po Vězni z Azkabanu   ukázal, že skutečně umí.   Po technické stránce jeden z   nejlepších filmů vůbec.
Tom_Hardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Obsah je dost prázdný. Dal   by se vyřknout v jedné   košatější větě a nic   podstatné by nebylo   opomenuto. Originální nápad   má tak sice minimum   vychytaných detailů (tohle   prostě není "hravá   budoucnost"), ale Cuarón   dává téhle pochybné   báchorce tak neskutečně   naléhavý podtón, že se s   ním nedokáži přít. Mnohé   scény mi vzaly dech a musel   jsem si je pustit několikrát   za sebou. Od Blade Runnera   jsem neviděl tak   "uvěřitelnou"   filmovou vizi blížících se   zítřků...
ApexTwin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2007
Vynikajuce
Ked som isiel na tento film do   kina, moc som od neho   neocakaval no uz po prvych   minutach som vedel ze to   nebude film alla   "Armagedon" a za   nieco stat bude..Od zaciatku   az do konca vas snimka udrzi v   napäti co sa nepodari v   kazdom filme a neuveritelne   vykreslena pochmurna atmosfera   mesta vo vaz vyvola   zimomriavky! Nedavam 10/10,   lebo myslim ze 10 si zasluzi   film ktory je revolucny a do   posledneho detailu   prepracovany /Matrix 1 napr./   ale v kazdom pripade znamku 9   si zasluzi. Odporucam
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2007
Patrně jeden z nejlepších   filmů, které jsem v   poslední době viděl, ale   přesto jako by mi tam něco   scházelo. Dobrá Cuarónova   režie, dobrý výkon herců,   především Owena a Caina,   ale něco mi brání dát tomu   plný počet bodů. Snad ten   trochu mdlý začátek a   jakoby nedotažený konec. Ale   to, co je mezitím, to prostě   stojí za to.
xmatasek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Světlý moment mezi   současnou bídou ve filmovém   průmyslu. Film má dobrou   zápletku, naprosto brilantní   kameru (hlavně v   pětiminutových záběrech   bez jediného střihu).   Jediné, co mě vadilo byla   délka. Některé scény byly   zbytečně natažené a to   filmu bohužel uškodilo. Suma   sumárum... 9 z 10!!!
Shugy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Ach ta lidská arogance
Ač tento film není tak   úplně můj pravý šálek   čaje, tak musím uznat, že   určité pasáže filmu mě   fakt fascinovaly a to   především myšlenkou a   poselstvím. Po Spojenci si   Clive Owen střihnul docela   dost riskantní roli a abych   řekl pravdu, dle mého soudu   je to člověk na svém   místě. Bez něj by toto   katastrofické sci-fi z   blízké budoucnosti asi   nemělo tu správnou šťávu.   A zápletka týkající se   sterility celé civilizace je   fakt zajímavá. Tenhle film   mě fakt překvapil.
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Už dlouho mě žádný film   nevtáhl jako tento. Po přeci   jen trochu nevýrazném úvodu   nastal zlom ve scéně na   silnici a potom jsem se už   nemohl odtrhnout od plátna.   Příběh není příliš   komplikovaný, ale zajímavý   určitě a děj neustále   udržuje diváka v napětí.   Přesto forma jednoznačně   vítězí nad obsahem a   závěrečná akční sekvence   se asi právem zařadí do   dějin kinematografie.
wendres
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Může se stát i nám
Je velká škoda, že   mexičtí režiséři nemají   více prostoru v amerických   filmech.Alfonso Cuarón má to   štěstí, že si po skvělém   Harry Potterovi a hlavně   Mexické jízdě získal   jméno i mimo Mexiko a to je   dobře, protože přijít o   režiséra, který tak   důkladně zachycuje   mezilidské vztahy by byla   škoda.Příběh nás zavádí   do světa, kde se přestaly   rodit děti a Cuarón podává   opravdu silný příběh   muže, který se tak nějak   náhodu připlete k ženě,   která čeká jediné dítě   za osmnáct let.Celý film je   navíc protkán úžasnou   hudbou a zanechá ve vás   silný dojem, že si budete   říkat, že to, co je zde   ukázáno se může vlastně   stát i našemu lidstvu.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Papa Harry
Alfonso Cuarón se po Harry   Potterovi vydal do budoucnosti   a šplápl ještě lépe než   s trojkou kouzelnického   učně. Film vyprávějící o   tom, jak se na Zemi přestali   rodit děti, je skutečně   strhující podívanou, a to   jak díky hercům, kteří   byli skutečně skvěle   vybráni, tak díky scénáři   a hlavně atmosféře a stylu,   jakým Cuarón natáčí   jednotlivé pasáže.   Skutečně strhující   sekvence, kdy do   utečeneckého tábora vpadne   armáda a revolucionáři, je   spíše válečným dokumentem   než filmem a divák má   skutečně pocit, že se ocitl   na bojišti, a jen čeká, kdy   mu uprostřed čela vykvete   rudá růže. Strhující   podívaná, která skvěle   akceleruje a zpomaluje, kdy   má, je další ukázkou, že   i v Americe se dají točit   filmy, které mají happy end,   ale takový happy end, který   stojí za to a ne   zparchantělý konec „a   žili spolu šťastně až do   smrti“. Bohužel musí ale k   filmu přijít režisér,   který původem Američan   není. Anebo bohudík.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Výborné sci-fi z blízké   budoucnosti, kdy lidstvo je   neplodné a Velké Británii   vládne chaos.
Skvělá kamera, která mi   připomíná akčně   dokumentární styl Zachraňte   vojína Ryana, kde se vše   děje příliš rychle, než   aby se nad tím dalo moc   přemýšlet.
Dobré   role si vystřihl nejen Clive   Owen, ale také Michael Caine   a celý děj působí velmi   kompaktně což při délce   filmu není tak snadné.
Myslím, že to je   nejlepší sci-fi roku, takže   veškerou chválu i kritiku si   jistě zaslouží.
Vzpomeňte si na to až si   budete kupovat antikoncepci!!   :-)
catamount
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Potomci lidí – jestli bude   svět vypadat tak, jak   předpovídají tvůrci filmu,   ani se snad takového světa   nechci dožít. Faktem je   skutečnost, že se k něčemu   takovému asi přibližujeme   velmi rychle, možná už   dokonce svět takový je, jen   jsme si to ještě naplno   neuvědomili, protože to   zatím nemá takové   rozměry.
Ve filmu je   i dobře vidět, že důvod,   proč by něco takového mohlo   nastat, není ani tak v   rychlosti, s jakou   „civilizovaná“ část   světa ničí planetu, ale   spíš v tom, jací v   podstatě jsme. V tom, jak se   lidé chovají jeden k   druhému, jak snadno   podléhají všelijakým   fanatickým vírám a směrům   a pak získávají klamný   pocit, že je jejich víra   opravňuje prakticky k   čemukoliv, hlavně k   nadvládě nad těmi, kteří   jejich víru nesdílí… A   jiná část světové   populace je zase   přesvědčená, že když se   mají někde líp, tak   správné je tam jít a   prostě to těm, kteří to   vybudovali, vzít, nebo to   alespoň užívat společně s   nimi. Ani je nenapadne   začít pracovat a snažit se,   vybudovat si lepší svět v   místě, kde žijí a kde se   narodili. To je moc pracné a   zdlouhavé.
Film je   kvalitně natočený, hezká   hudba i kamera, děj sám o   sobě není ničím   výjimečný - je stejně   chaotický jako prostředí,   do kterého je zasazen, ale   doporučuji shlédnout a   zaměřit se i na jeho skrytý   myšlenkový podtext.
hypocrisy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2007
Children of men – film   dvadsiateho prveho storocia.   Starnutie populacie a problemy   s imigrantmi su temy, ktore   zaujmu divaka nielen z   „bohatych zapadnych   krajin“. Zo zaciatku som   sice mala pocit, ze sa cely   film zvrhne na komercny odpad,   ale nestalo sa. Postava Thea   Farona je sice typickou   ukazkou komercnej postavy -   cloveka, ktory sa pred   filmovym dejom pohyboval v   istej (politickej) sfere, no   po tragickej udalosti sa   uzavrel do seba a odisiel.   Pocas filmoveho deja sa vracia   - zachrana Keeinho dietata je   aj obraznou zachranou jeho   syna, no napriek tomu si Theo   udrziava odstup od minulosti.   Preto je film viac globalny   ako len cisto „lokalne“   stotozneny s hlavnou postavou   a jej osobnym konfliktom.   Formalna stranka nema chybu   (rozpocet bol dostatocny),   zabery a situacie maju   umelecky nadych, no nic   nestracaju zo svojej   vierohodnosti. Odporucam   pozriet, zamysliet sa a ... Je   zaujimave, ze film je taky   skvely a pritom neponuka   ziadne riesenie, nechava ho na   divakovi, ktory s tym spravi   asi tak „dve veci“, ved na   to su tu ini ludia, vsak? :)
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Na tento film jsem s   očekáváním čekal dlouhou   dobu, už jen jmeno režiséra   ve mě zbuzovalo velká   očekávání. Takže jsem   čekal velice kvalitní film a   dostalo se mi   neuvěřitelného zažitku,   který ve mě zanechal   nazapomenutelný a   nesmazatelný dojem. Z tohoto   film jsem byl dlouho   odrovnanej a pokud máte   náladu na postapokalytcké   drama z relativně blízké   budoucnosti, tak můžu vřele   doporučit
P.S. Na   www.moviezone.cz to byl fim   roku a to už o něčem   svědčí
yakub
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film z blízké budoucnosti   roku 2027, kdy lidstvo   "vymírá" .. ano   už 19 let se nenarodilo   žádné dítě. Světu   zavládl chaos a anarchie a   jediné místo, kde jakžtakž   funguje řád je Velká   Británie. Je bohužel   zaplavováva imigranty a   práva jsou velmi potlačena.   Flegmatickému Theovi je to   však jedno... nežije, ale   přežívá..
Jednoho   dne se však zaplete do jedné   z odborových organizací,   která má speciální úkol.   Vyvézt jednu imigrantku ze   země. Proč ? Protože je v   nebezpečí ? Proč ? Protože   je v 8.měsíci těhotenství   a vláda nepřipustí, že   otěhotněla zrovna imigrantka   a anarchie si nepřeje nic   jiného než zachování   chaosu...

Těšil jsem se na to moc.   Nápad mi připadal dobrý a   po přečtení diskuse jsem si   myslel, že to bude skutečně   dobrý thriller s prvky scifi.   Něco např. ve stylu matrixu   atd.. Nicméně nic moc triky,   děj se pořád týká jen   pouličních bojů mezi   vládou a anarchisty, jsou   vidět záběry z   uprchlických táborů,   schovávačky s těhotnou   ženou na vesnické farmě   nebo mezi troskami města...   Né že by to bylo bez děje,   ale připadalo mi to takové   prázdné. V uvozovkách bez   většího nápadu. Sice je to   chvíli dojemné, když   přestanou všichni střílet,   když slyší dětský pláč,   ale za chvíli už zase   všichni do sebe mydlí... tak   já nevim...
Spíš   palec dolů..
mirhasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Zajímavý film s pár velice,   ale velice slušnými   scénami. Uchvátí vás   hlavně ubíjející   atmosféra naprosté zkázky a   beznaděje.
ondey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
wow!
Drahokam premiér roku 2006.   Katastrofické sci-fi   konečně udělané tak, že   se ohlížíte na ulici,   jestli náhodou svět už   nespěje do ztvárněné   záhuby. Napětí nečekaně   pojaté, scénaristicky hodně   povedený. Věřím, že   takhle všichni brzo dopadnem   a je mi smutno. Takhle mají   filmy působit, proto se mají   točit. Dávám plnejch 10   bodů;) Children of Men   musíte vidět!
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Skvělý film s výbornou   atmosférou a naprosto   dokonalou kamerou. Film se   nezdržuje s nějakým   zbytečným vysvětlovním a   rovnou vás vrhá do víru   událostí. Filmu dodává   dokonalou atmosféru hlavně   kamera, která nevyužívá   moc barev a ukazuje Londýn   jako nejhorší místo na   zemi. Nejúžasnější je   však to, že akční scény   se většinou odehrávají v   jediném střihu (scéna v   dodávce nebo konečná akce   vypadají díky tomu   neskutěčně autenticky až z   toho mrazí) což filmu   dodává úplně jiný   dokonalejší rozměr. Opravdu   výborný film, který hlavně   na velkém plátně musí být   úžasný. Alfonso Cuarón se   začíná prodírat mezi   hollywoodskou špičku a už   teď sem zvědav co na nás   vybalí příště. Pro mě   nejlepší film roku 2006.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Dokonalá forma vítězí nad poněkud ošizeným obsahem
Asi jsem čekal víc,ale   zklamán nejsem - slabinu   vidím hlavně v obsahové   stránce.Celkově je příběh   zajímavý,ale uvnitř je to   většinou slabota a to   hlavně ve srovnání s   ostatním co tvoří   film.Zbytek je excelent a   hlavně kamera a střih   !,hudba,Clive Owen.Příběh   filmu je po celou dobu,ve   všech záběrech doplňován   čímkoli co oživí a   přiblíží realitě.Stále   myslím třeba na srnku,která   nemá z příběhem nic   společného a najednou se   objeví uvnitř budovy či   slepice na schodech. Film je   plný reálných a dokonale   sladěných záběrů,až to   někdy bere dech - útok   partizánů(hořící auto   letící ze stráně)či   souboj o pistoli aj.
Škoda , že nejde   naklonovat tento film s filmem   V jako Vendeta,který má   přesně to co zde chybí a   kterému naopak chybí   Alfonso Cuarón.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2007
Tohle pro mě bylo hodně   velké překvapení,   postapocaliptická vize   rozpadu naší společnosti a   konce lidsta se povedla na   jedničku. Byla nesmírně   věrohodná, dá se věřit   že by to mohla být jedna z   možností konce lidstva.   Špičková byla kamera, jako   by jste ocitli uprostřed   děje, rozhodně byla   inspirována hrami... Protože   chvílemi jsem si připadal   jako kdybych hrál nějakou   first person akci... Supr   sci-fi, které se může   měřit s velikány jako je   Blade runner nebo třeba   1984....
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2007
Pomineme-li vizuálně   dokonalý, ve stylu Dvanácti   opic vykreslený svět,   zůstane nám poměrně   ošizený scénář. Ano, v   tomto snímku skutečně na   celé čáře vítězí forma   nad obsahem.
A když   zavětříme závěrečné   titulky, pochopíme, že nám   ten obsah bohatě stačil.   Když Cuarón nedávno   režíroval Vězně z   Azkabanu, scénář k filmu   obsahoval spoustu hluchých   pasáží, přesto díky svým   vyjímečným schopnostem   dokázal i ta prázdná místa   "utáhnout".
Teď se vrátím zpět k   Potomkům: Jakožto nesporný   důkaz brilantní režie nám   poslouží jedna ze   závěrečných scén točená   v rozbořeném uprchlickém   sektoru, kdy kameraman snad   osm minut v kuse točí pouze   s jednou jedinou kamerou bez   střihu. To muselo dát   obrovský kus práce a vypadá   to naprosto úžasně, skoro   jako byste se ocitli v   ulicích rozbombardovaného   Stalingradu (možná   přeháním). A takových   okamžiků je ve filmu   víc.
Jinak   postapokalyptická vize světa   je bezchybná, film překypuje   emocemi a troufnu si říct (i   když je to odvážné), že   bez Cliva v hlavní roli by to   také nebylo ono :-)).
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2007
Britaltní!
Alfonso Cuarón opravdu   dokonale navodil atmosféru   blízké budoucnosti a oné   téma zasazené do téhle doby   plné anarchismu, je naprosto   perfektní. Svět bez   potomků, plný násilí,   vražd a atentátů, uvnitř   tohohle se stvoří naprostý   zázrak ve formě těhotné   ženy. 'Potomci lidí' ve mě   zanechali hluboký zážitek,   nádhernou nervy drásající   podívanou, ve které opravdu   koukáte a čekáte co se bude   dít dál. Čert vem některé   z mála nevyvážených   sekvencí, zažitek s filmu je   tak obrovský, což dělá z   tohodle snímku film s velkým   F.
Bez přemyšlení   si odvážím tvrdit, že jsou   spolu s 'Letem číslo 93'   nejlepší filmy roku 2006.   Oba filmy jsou totiž   natočeny tak, aby zasáhly   diváka co nejhlouběji a ve   většině případů se to   nejspíš povedlo, čímž   zaslouží přívlastek   "dokonalý film".
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2006
stejně jako kniha, tak i film   nic extra, abych tak   řekla...cely film jsem si   říkala - tak kdy už to   začne? jenže ono to   nezačalo... priznavam jiste   zklamani, možna ovlivněné   bombastickými kritikami.   přesto! až po skončení   jsem si uvědomila, že jako   jeden zmála filmů poslední   doby ve mně zanechal dojem,   nějak na mě   zapůsobil(myslim pozitivně,   pocit trapnosti a nepochopeni   zazivam jinak u filmu dost   casto) a proto stoji za   videni. Jde o to   naturalisticke podání,   syrovou atmosferu   beznaděje... ...jen ten   scénář a celkový příběh   mohl být jiný, víc   propracovaný...ale co už.
bobosapo
Hodnocení:
Přidáno: 17.11.2006
zajimavé ale ne bomba
nebylo to úplně   bombastické, ale vidět se to   dá. Vize budoucnosti   zajímavá, velmi dobrý   výkon hlav. představitele,   hudba a chvílema i ponurost   atd... ale čekal jsem   více... celkově - lepší   průměr...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih139449minih13944913 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 
13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi n
minih58611minih58611Na vlásku (2010) 
Tangled n
minih41473minih41473Repli-Kate (2002) 
Repli-Kate n
minih80008minih80008Nedotknutelní (2011) 
Intouchables n
minih27540minih27540Zámek hrůzy (1999) 
The Haunting n
minih18401minih18401Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 
Home Alone 2: Lost in New York n
minih136532minih136532Dárek (2015) 
The Gift n
minih70349minih70349Dům (2011) 
Dom n
minih156265minih156265Nit z přízraků (2017) 
Phantom Thread n
minih109938minih109938Bella a Sebastián (2013) [2k digital] 
Belle et Sébastien n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

27 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Když tvůj život není tvůj

05:30 - 05:59

27 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

2 minut již uběhlo
158 minut zbývá do konce

Prima - Nový den (2020) [TV pořad]

05:55 - 06:00

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190470
Osobností: 697716
Fotografií: 763643
Plakátů: 376270
Obsahů a biografií: 178165

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10