Duben
ohodnotit

Poslední skaut

The Last Boy Scout

Další název:
Posledný skaut (SK)
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
22.5.1992
„Cílem je přežít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední skaut
V tomto filmu Bruce Willis hraje soukromé očko. Jeho Joe Hallenbeck býval vynikajícím tajným agentem, který kdysi zachránil život americkému prezidentovi. V současnosti se živí jako soukromý detektiv, a jeho kamarádkou je flaška whisky, drsné jednání a bezohlednost, za které skrývá své zklamání. Když mu kolega Matthews předhodí kšeft : ochranu tanečnice Cory, netuší Joe, že se ocitá ve víru nebezpečných událostí. Nejprve vybuchne auto s Matthewsem, a hned na to je Cora přímo na ulici zavražděna.Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se dívka pokoušela vydírat majitele fotbalového klubu "Hřebců" - Marconeho s cílem dostat Jimmyho zpět do fotbalu. Tím, že oba v bytě Cory našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe je současně podezřelý z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy. Joe se dovídá, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a zabránil jeho sadomasochistickým hrátkám, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil, přesto že je v sázce i život jeho dcery.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední skaut
Probíhá zápas v americkém fotbalu. Jeden z hráčů při něm tasí pistoli a do protihráčů střílí. Nakonec zastřelí sám sebe.

Soukromý detektiv Joe Hallenbeck vyspává v autě. Nemá zrovna dobré období. Naštěstí mu kamarád Mike Matthews sežene práci, totiž pomoc exotické tanečnici, která potřebuje ochranku. Joe se vrací domů a ve skříni nalézá právě tohoto Mikea, jako milence své ženy. Vyprovodí jej ven, a když Mike usedá do auta, toto exploduje. Joe navštíví onu tanečnici, kde poznává i jejího nápadníka, černocha Jimmyho Dixe. Mají spolu drobnou rozmíšku, ale nic vážného. A pak je ona tanečnice zastřelena a Joe ví, že to byla práce profíků. Jimmy i Joe končí na policii, a po výslechu chce Jimmy použít auto své mrtvé přítelkyně. Joe mu však v nastartování zabrání a nalezne zde C4. Později je Joe jat ganstery a bit jako žito. On se však nenechá a jednoho zabije. Jsou to lidé Shellyho Marcona. Ten má drobný kšeftíček, za pouhých šest miliónů, se senátorem Baynardem. Ten má být zabit a vše má být hozeno na Joea. Při předávce peněz v lese je však lapen Jimmy, který chtěl pomoci. A přichází sem i Joeova dcera Darian. Dochází k bitvě, po které jsou nuceni Joe, Jimmy a Darian utéci. Částečně se jim to daří, ale rozruch kolem udělají pořádný. Nakonec nechávají Darian, aby našla policajta, a sami se vydávají na stadion, kde se má odehrát závěrečný boj…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední skaut
Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil.
Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Poslední skaut
Vždycky vědí, co mají dělat. Hrají hru, při níž v žilách tuhne krev, hru života a smrti, plnou létajícíchkulek, hru proti světu profesionálního amerického fotbalu. Když do téhle hry hodíte bombu, je to jednou provždy.
Poslední skaut je svátkem pro milovníky akčních filmů, plošný nálet na diváka plný vzrušení, speciálních efektů a báječného humoru. Bruce Willis a Darrion Wayans v hlavních rolích unikají léčkám, hýří vtipnými poznámkami a rozdávají ranu za ranou. Když je situace přitlačí ke zdi, také přitvrdí. A přitvrdí i jejich humor. Přišli si zahrát a skórovat v tomhle mači, kde platí, že čím větší tím lepší, rány jsou tvrdé a syčáci končí krutou smrtí.


Popis / Obsah / Info k filmu Poslední skaut
Soukromý detektiv Joe Hallenbeck je najat tanečnicí Cory jako tělesná stráž. Příliš se neosvědčí. Cory je v noci na ulici zastřelena neznámými zabijáky a Joe si jen se štěstím zachrání holý život. Spojí se s ním Coryin přítel, černý hráč amerického fotbalu Jimmy Dix, který byl vyřazen zkorumpovaným manažerem Marconem ze svého týmu.

Oba muži prohledají Coryin byt a naleznou důkazy o tom, že Marcone podplácel senátora Baynarda, čehož se dívka snažila využít, aby byl Jimmy přijat zpátky do mužstva. Marconeho muži se zmocní Joea. Manažer detektivovi s úsměvem sdělí, že senátor začíná dělat problémy a proto bude při předávání posledního úplatku zlikvidován. Samozřejmě tak, aby z vraždy mohl být obviněn Hallenbeck. Joeovi se však podaří s pomocí Jimmyho z nastražené pasti uniknout. S buldočí neústupností jde po Marconeovi, rozhodnut zničit ho za každou cenu ...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Narozeniny

09:50 - 10:10

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

33 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10