Duben
ohodnotit

Poslední samuraj

The Last Samurai

Další název:
Posledný samuraj (SK)
Rok:
2003
Délka:
154 minut
Premiéra v ČR:
19.2.2004
„Tváří v tvář nepříteli v sobě objevil srdce a duši bojovníka…“

Komentáře k filmu Poslední samuraj

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 61
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2021
Určitě nadprůměrný a   technicky moc dobře udělaný   film. Silný příběh, kde   hrají důležitou roli pojmy,   které se dnes už moc nenosí   jako je čest, odvaha,   spravedlnost ap. Ale je to   také o vyrovnávání se s   vlastní minulostí a   hledání vlastní životní   cesty. Film má nádhernou   výpravu a krásnou citlivě   komponovanou hudbu a také   kostyméři se předvedli.   Přesto se nemohu odhodlat   dát víc jak 7 z 10. Ten film   má totiž také svá ALE   (mimo jiné i historická).   Tom Cruise byl dobrá volba a   určitě nezklamal ale z mého   pohledu ho Ken Watanabe   herecky předčil.
JARO.V.DUSI
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2019
10*****
Každá doba hledala tu svou   esenci, o které si myslela,   že je tou   nejadekvátnější,   nejoduševnělejší a také   hledáním v sobě, hodnoty,   které jsou nejen u samurajů,   ale i v např. v   křesťanství podobné A to   čistota myšlení, jednání   se ctí a úcta k druhému. A   samozřejmě i skutky, které   jsou obhajitelné před mocí   všehomíra. Pokud se do   tohoto přimísí skvělé   ingredience jak dějové,   hudební a neposlední   řadě herecké, vznikne   dílo, které musí v   každé bytosti vyrýt   brázdu, která se pokusí o   to klišé, snad ne moc   zprofanované, a to   "návrat lidských   hodnot". Tom Cruise je   herec, opravdu velmi pečlivě   si vybírající své role.   Film má nesmírný přesah   pouhého kinematografického   ztvárnění, protože se na   pozadí příběhu snaží   zapůsobit na to dobré v nás   všech. Toliko k filmu,   který se řádí ke skvostům   kinematografie. A jak jsem   "kdes" zahlédl, Tom   už lepší folm nenatočí,   souhlasím s ním!
Carnero.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2019
... Jeden z NEJ FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT ...
jeden z nejlepších filmů,   které jsem kdy viděla... a   pokaždé když ho vidím tak   nikdy neunaví... prostě..   Čistota, hloubka, smysl žít   a pro něco zemřít...   pokaždé se na něj dívám   se zatajeným dechem...   nádherná hudba, téma i   myšlenka... ne
třeba   víc dodávat
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2019
Velkofilm jak má být. Dobrý   příběh, výborná kamera,   pěkné interiery,   charismatický Tom Cruise a   jako vždy skvělá hudba   Hanse Zimmera.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2018
Kdo od koho se co učil a   vlastně hledal....Cruise má   ve své kariéře filmy, na   které se dá klidně   zapomenout, ale čas od času   i kvalitu, kde kombinace   silného příběhu, hudby,   výpravy a dalšího, mu   umožní i hrát, a to docela   dobře a uvěřitelnější.   Poslední samuraj je toho   důkazem.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
Myšlenka může přetrvat   tisíciletí, tak proč si to   kurxxx poslední scénou,   která je úplně mimo..Ne   podmínky okolí, ale Tvá   rozhodnutí a práce určuje   Tvé bytí. Film o vyrovnání   s vlastní minulostí a   hledání se v přítomnosti.   Čest si nekoupíš, tu si   musíš vybojovat.
kopydlnomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2017
Hledání cesty ....
Každá doba hledala tu   esenci, o které si myslela,   že je tou   nejadekvátnější,   nejoduševnělejší a také   hledáním v sobě hodnoty,   které jsou nejen u samurajů,   ale i v např. v   křesťanství podobné A to   čistota myšlení, jednání   se ctí a úcta k druhému.   Pokud se do tohoto přimísí   skvělé ingredience jak   dějové, hudební a   neposlední řadě herecké,   vznikne dílo, které musí v   každé bytosti vyrýt   brázdu, která se pokusí o   to klišé, snad ne moc   zprofanované, a to   "návrat lidských   hodnot". Tom Cruise je   herec, opravdu velmi pečlivě   si vybírající své role.   Film má nesmírný přesah   pouhého kinematografického   ztvárnění, protože se na   pozadí příběhu snaží   zapůsobit na to dobré v nás   všech ....
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Naprosto dokonalý květ je vzácný
Jak Cruise moc nemusím, tak   tohle je hodně dobrej film,   založený na skvělém   příběhu, skvělé hudbě,   skvělých hereckých   výkonech - i Cruise se   překonal. Co je pro mne ale   asi největší plus je, že   je postaven na skvělém   prostředí a japonské   kultuře. Člověk tomu   odpustí i ten americký   hrdinství i neméně   americkej patos.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2012
Film o vojákovi, který se   stal dobrým přítelem svých   nepřátel. Kapitán Olgren   však našel životní klid.   Pěkný snímek o Japonských   samurajech a vzniku samotného   Japonska.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Výborné Historické   drama,které jsem viděl   kdysi, a dnes 18.7.2012 jsem   si ho připoměl na Nova   cinema ,Tom Cruise jako voják   který je povolán do Japonska   aby pomohl vycvičit   královskou armádu která   bojuje proti samurajům, v   boji je zajat a žije nějakou   dobu se samuraji. nakonec   získají jeho srdce natolik   že bojuje po jejich boku   proti armádě kterou pomáhal   vycvičit
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2012
O vnútornej očiste
Veľmi pekný film. Priznám   sa, že som ním prekvapený.   Moja chyba, že som Toma   Cruiseho podceňoval, vidím,   že som sa mýlil. Už v   Magnólii bol excelentný a aj   tu podal výborný výkon. Je   to veľkofilm presiaknutý   nadhrdinstvom a klišé, ale   fakt mi to tu nevadilo.   Nepozeral som ho ani ako   vojenský, ani ako   historický, skôr ako   bilancovanie jedinca. Veterán   z občianskej vojny v   Spojených štátov toho videl   už dosť, spomienky chce   utopiť v pití, ale   prichádza nová nádej a   slušný možný zárobok.   Cvičiť japonské cisárske   vojská v streľbe. V nie   veľmi dobre naplánovanej   akcii je zajatý rebelmi na   čele s charizmatickým   Kacumotom. Je v zajatí celú   zimu, kde bilancuje, hľadá   vnútorný pokoj a mier.   Začne mu byť tento čistý   život sympatický. Dokonca   nachádza lásku. No, končí   to hollywoodsky, ale fakt mi   to nejak nevadilo. Jediné,   čo nechápem, neviem nakoľko   bol film inšpirovaný   skutočnosťou, ale tá   japonská mentalita je fakt   akási divná. Myslím, že   ten ich štýl boja je vlastne   samovražda. A berú to akosi   normálne. A tiež zasa   nemyslím, že samuraji   zanikli. Filmík však veľké   prekvapenie a páčil sa
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Film má svou atmosféru,   hloubku, poslání o pojmu   cti, který se dnes hodně   vytrácí, závěrečná   scéna je velmi působivá,   ale ten patos, patos, patos!   Obklíčený Cruise se brání   přesile, a nevzdá to a   nevzdá; závěr, kdy jdou s   meči proti puškám - raději   zemřít než se podrobit - to   a další mi přijde hodně   nadsazené, hodně   hollywoodské.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2011
Tak hned na začátek musim   říct,že Tom Cruise určitě   není můj nejoblíbenější   herec,ale za tenhle film musim   smeknout. Je vidět,že se   výborně připravil a vypadal   s tim mečem opravdu   věrohodně a podle mýho, je   to jeden z nejlepších filmů   ve kterém se objevil.To že   mu k tomu pomohl super   scénář,výborná režie   Edwarda Zwicka nebo ještě   lepší hudba geniálního   skladatele Hanse Zimmera je   věc druhá,ale Cruise   nemalým podílem udělal film   více než   nadprůměrným.Výborná   choreografie   soubojů,bezchybný Ken   Watanabe i Hiroyuki Sanada a   vlastně celkově ten film je   takřka bezchybnej,takže z   mé strany 100%
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Filmu bych vytkl snad jen   polibek Toma a Koyuki, který   nebyl nezbytně nutný a   trochu ubral na kouzlu filmu,   když převalení v   ambivalentním silném   emočním poutu bylo patrné i   bez toho. Vzhledem k hluboké   úctě, kterou k Japonsku a   jeho obyvatelům chovám jsem   si film skutečně užil!
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Schodím se tady, že na konci   vždycky natahuju do breku??   Krásný výpravný   historický film se skvělejma   bitevníma scénama! A   hereckým koncertem Toma   Cruise a Kena Watanabeho!
padde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Není od věci, když si   člověk alespoň   zprostředkovaně připomene   časoprostor, kde čest a   slovo muže ještě   fuguje.....Jinak nádherný   snímek.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Skvělý film, který nadchne   každého milovníka japonské   kultury a života samurajů.   Odehrává se v krásné   hornaté krajině. Zajímavý   příběh, jenž zanechá v   každém, kterého se alespoň   trochu dotkne, touhu žít   jako samuraj, každý den   pracovat na svém   zdokonalování a jít po té   tajemné cestě válečníka.   Na tento snímek se vždy rád   podívám. Tom Cruise je zde   perfektní.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Kapitán Nathan Algren,   veterán z americké   občanské války pracuje,   dnes bychom asi řekli v   marketingovém oddělení   firmy Winchester. Je však   stále pronásledován   válečnými hrůzami a   zvěrstvy, které zažil a na   kterých se sám podílel.   Svoje problémy tedy utápí v   chlastu. Nakonec je však   díky svým schopnostem a   zkušenostem najat japonským   obchodníkem Omurou, aby   vycvičil císařskou armádu   pro boj proti k císaři   loajálním samurajům,   kteří však bezohlednému   Omurovi překážejí. Bitva   nedopadne nejlépe,   císařští jsou rozprášeni   a sám kapitán Algren upadá   do zajetí. Zde poznává   úplně jiný život a jeho   životní hodnoty se začnou   poznenáhlu měnit…
Výpravný velkofilm   režiséra Zwicka se opravdu   povedl. Přestože mám na   Toma Cruise co se týče jeho   civilního života,   obzvláště kvůli jeho   scientologickému šílenství   téměř alergii, tak jako   herec zde obstál velmi   dobře. Výborný je též Ken   Watanabe jako samurajský   vůdce Katsumoto, či jeden z   válečníků, v němž jsem   ke svému velkému   překvapení poznal Dogena z   Lost. Příběh ač bez   výrazných překvapení   slouží velice dobře a   všechno to samozřejmě   směřuje k jednomu jedinému   – totiž velkolepé bitvě.   Ano povedla se velmi dobře,   přesto se nedá říct, že   by to byla stěžejní část   celého snímku. Ta totiž   trvá mnohem déle a   odehrává se dříve – je   to ono seznamování kapitána   s životem samurajů, jeho   občas komické pokusy   (skutečně - asi dvakrát   jsem se opravdu zasmál) a   samozřejmě také očkování   samurajskými názory.   Přestože u filmů tohoto   typu se jinak těším vždy   nejvíce na pořádnou   závěrečnou bitvu, zde bych   byl zřejmě úplně   spokojený i kdyby žádná   neproběhla. Tenhle film se   zkrátka opravdu povedl a   nebojím se ho zařadit ke   skvostům žánru, jakými   jsou Gibsonovo Statečného   srdce či Scottův Gladiátor.
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Tenhle film mě naprosto   nadchnul i když má celkem   dost nedostatků třeba   samuraje co dokáží   pořádně zavařit armádě s   puškami a houfnicemi, ale   jinak super kostýmy,   výprava, hudba a Tom Cruise   který patří k mým   nejoblíbenějším hercům.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
Posledního samuraje považuji   za jeden z nejlepších   historických filmů vůbec.   Příběh (včetně   úžasných bojových scén)   je plný emocí a krásy   "dávné" kultury.   Slovo čest má zde svou   pravou podstatu, svůj   význam. Škoda jen, že v   dnešní době je tohle slovo   spoustě lidem cizí...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Skvele udelany film o   samurajich.Hlavne se mi libila   pointa filmu,jak se hlavni   hrdina (Tom Cruise) uplne   obrati proti svemu ukolu a   prida se vlastne k tem,proti   kterym mel od zacatku   bojovat.
Ken Watanabe   si tady strihl skvele roli   vudce samurajaju.
Zahral to opravdu   vyborne.
Doporucuju   vsem.Je to pekne udelany   filmecek.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Na ešte lepšie a   obšírnejšie pochopenie   Japonska v polovici 19.   storočia, keď prebiehala tá   slávna revolúcia Meidži by   som doporúčila prečítať   knihu od Lesley Downerovej -   Posledná konkubína.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tom Cruise nejdřív jako   velitel armády z kterého se   stáva samuraj.Skvělý   historický film o tom jak   vyhynuli samuraji a Cruise   zústal jako poslední.Bojové   scény jsou prostě skvěle   odvedená práce,jak   tvúrcu,tak i hercú.80%   hercú tvoří i tak   japonci,takže pro ně je   takovýhle film dost obvyklí.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
TOM CRUISE a samuraj a tak   jsem váhal na začátku jsem   si říkal že to asi vypnu   ale naprostá paráda ten film   je dost dobrej a nádherná   příroda a hlavně souboje   jsou skvělé
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Toma Cruisa veľmi často   nevidieť účinkovať v   historických filmoch, ale tu   sa hodne snažil, aby zahral   výborné rolu samuraja. dej   tohto filmu je dramatický,   každú chvíľu sa tu čosi   zaujímavé deje, nechýba tu   napätie a strhujúce boje.
remky3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2009
I když Tom Cruise nepatří   mezi mé oblíbené herce, tak   musím přiznat, že tahle   role mu sedla přímo na   tělo. Opravdu hezký filmový   zážitek.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Tom Cruise se dokázal poprat   i stakovým soustem jako je   stát se Samurajem. Myslím,   že roli odvedl bravůrně a   celkový dojem z filmu je   díky tomu příjemný.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Zavedená historická akční nuda
Tom Cruise zdařile ulítnul   ze svého skvělého   filmového standardu k tomuhle   rádoby historickému   filmu.Japonsko bylo, je a bude   natolik vlastenecká země,že   jakýkoliv "bílý"   nesměl a nesmí   "kecat"do   vnitřních záležitostí   Japonska,ikdyby to byl   sebevětší stratég..Tento   film se navíc nezapíše   ničím neobvyklým do   filmových dějin,ani žádnou   maličkostí.Navíc,když je   široko daleko   nejkrásnější Japonka   sama,co myslíte,dá se s ní   Cruise dohromady,když on je   tak také sám a   opušťený?Ano,milionkrát   zavedené klišé...
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Pěkná filmařská práce s   dobrým hereckým výkonem   Toma Cruise.Zahořklý   kapitán Nathan Algren je   zajat během boje proti   samurajům.V japonské vesnici   vnímáme jeho myšlenky   zapisující si do deníku,   postupné poznávání jejich   nádherné kultury a změnu,   jak se i on sám stává   samurajem.Film nadchne   výpravou a leteckými   záběry na japonské   vesnice.Sekundanta Cruisovi   poskytuje charismatický Ken   Watanabe, jako vůdce   samurajů.Pěkné akční   sekvence, obzvláště já   mám nejraději útok ninjů   na samurajskou vesnici.
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Tak zdařilý film se nevidí   každý den. Protentokrát   odpustím Američanům že   jsou Američané. Ale kdyby   točili ve stejném duchu   nějakého Japonce, který se   vetře mezi pistolníky,   nebylo by to ono, z čehož   vyplývá, že zdařilost   tohoto filmu tkví v   Japoncích. Spíše v jejich   kultuře, chování a   ztracených vlastností,   které jsou dnes tak málo k   vidění.Že prý jsou Japonci   krutá rasa..odlišná a v   mnoha věcech lepší..ale o   nic méně krvechtivá jako   každá jiná-středověk tam   trval do 19.století. Ani   americký konec nedovedl   snížit konečnou   známku...je to zatraceně   zdařilý film:-)
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Poslední samuraj
Chtěl jsem dát víc, ale ten   konec mě opravdu zklamal.   Nebudu prozrazovat, sami se   podívejte.
To že je   Indiana Jones, Superman, James   Bond nebo Rambo nesmrtelnej a   prostě ho žádná kulka   netrefí ani když na ně   střílejí rotačákem, to je   v poho. Ale Tom Cruise prostě   tu svojí smrtelnost má mít.   To mě trochu mrzelo.
Ale na druhou stranu, už   jen vynikající hudba Hanse   Zimmera stojí za skouknutí.   A nejlepší scéna je asi ta,   jak Tom skolí čtyři týpky   a pak si to zpětně   přehrává:-)
Jinak v   originále v kině dvakrát   lepší než na VHSce s   dabingem...
Poe64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Cruise podáva fascinujúci   výkon.lepší film už asi   nenatočí.Velké bravo tento   film si určite zaslúžil   oscary minimálne   3.hudba,algren a Kazumoto   určite
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Toma Cruise jsem nikdy neměla ráda
Tady jsem si ho ale   zamilovala. Strhující,   nádherný film na jehož   konci budete nadšeni a   zároveň dojati. Japonsko v   19. století usiluje o co   největší modernizaci a   přiblížení se západnímu   světu. Císař, respektive   jeho "rádci"   chtějí zakázat tradiční   umění samurajů. Příběh   inspirovaný skutečným   generálem. Mimoto   překrásné kostýmy,   příroda a hlavně milovníci   bojových scén budou   uchváceni starým japonským   uměním. Skvělá hudba   zajistí nevšední zážitek!   A nedovedu si představit   lepšího Katsumota než Kena   Watanabeho.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
ednoduše a prostě nádherný   film z úchvatného   prostředí , plný emocí ,   výborných hereckých   výkonů , podpořen výbornou   režií , která film pozvedá   do ještě vyšších pater   kvality a zanechává v srdci   nejen citlivého diváka   velký filmový zážitek na   dlouhou dobu. 91%
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2008
No s Japonskem to sice moc   spolecneho nema, ale skvele   herecke vykony to celkem   slusne kompenzuji. Cruise opet   dobry..
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Na mě až trochu moc   krvelačný film. pro ty, co   se bojí to nebude, ale pro   ty, co mají ego alá neboj sa   to je akorát.!!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Mám rád samuraje a i Cruise   takže sem se moc těšil   když sem se na film podíval   poprvý moje dojmy byli   zvláštní bylo to pro mě   nemastný neslaný,ale cestou   z kina domů se to začalo   usazovat a než sem došel   domů byl sem celej   vyplácanej a hned sem začal   samuraje schánět.
Daniela91
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Poslední Samuraj
Film byl vinikající. Tom   Cruise velice dobře zahrál   alkoholika Nathana Algrena,   tvrdého kapitána, ale   litujícího za to, co v   životě udělal a   hledajícího sám sebe. Zato   výkon Kena Watanabeho byl   ještě lepší. Bylo to na   něm vidět. Bylo vidět, že   to doopravdy prožíval. A ta   scénka na konci filmu, když   Kacumoto prosil Algrena, aby   mu
pomohl ukončit   život...tomuto filmu dávám   deset.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Skvělý příběh o   statečnosti, odvaze a   věrnosti. Bitvy plné akce a   zajímavých střetů. Dobrý   výkon herců.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
No, pro mě rozhodně   zklamání. Celý film se   skoro nic neděje. Stále jsem   se však uklidňoval tím, že   na konci určitě bude   nějaká pořádná bitva. No,   byla ale žádná sláva. A   ani ten Cruise mi tu moc   nesedl.
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2007
Samurajská pohádka o   alkoholikovi Algrenovi, která   je náhodou kapitánem. Trpí   silným traumatem z minulosti,   a tak trochu neví, jak žít.   Zajmou ho samurajové, začnou   učit bušido a on najednou   objeví smysl života. A   dokonce by za samuraje padnul.   Není to pšatný příběh.   Vizuální stránka je dokonce   moc pěkná (vymakané masky a   brnění samurajů, nádherná   krajina). Všechno je to ale   tak trochu na efekt. Navíc je   tam na mě moc patosu,   příliš sentimentality a   předvídatelnost příběhu   je snad ze všeho nejhorší.   Takže nijak výjimečný   film.
IceCold
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Cruise - 10* , Watanabe - 10*   , Hudba - 10* , Dojem - 10*,   Smútok - 10* , Túžba - 10*,   Boje - 10* ... čo viac si   človek od historickej drámy   môže priať? Odpoveď je   nič! Hlavne vďaka hereckému   du-u Cruise - Watanabe a   Zimmerovej nááádhernej   hudbe som si tento film kukol   už hádam aj 20 krát XD
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
výborně udělaný film,jeden   z mále v americké produkci   kterým je v tomto oboru   třeba smeknout,má to   strhující děj a velmi   dojemné scény,kdy tom cruise   přechází se svým   myšlením a obdivem ke   způsobu života z jeho   komerční západní   společnosti do říše kde   čest a hrdinství každého   jedince z vrstvy samurajů je   samozřejmostí,je to film o   přerodu člověka ....
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Překvapivě pěkný film,   Cruise opět zazářil.   Zpočátku jsem sledovala film   s nedůvěrou, přesto mě   dokázal přesvědčit. Už   jen samotné téma samurajů   láká mnoho lidí. Zajímavě   posazený příběh, dobrá   kamera, krásné kostýmy,   krajina. Nevím co by se dalo   vytknout. Je pravda, že   jistě to není zábava pro   každého.
Orin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento film se mi moc libyl   hlavne tim ze se odehrava v   Japonsku a ukazuje zviky   Japoncu! skveli sou i   Samuraove liby se mi jejich   odhodlanost chranit cisare i   za cenu sve smrti! Tom Cruis v   tomto filmu ukazuje ze neni az   tak spatni herec!! a libi se   mi ze film ukazuje Japonce i v   jinem svetle nes jen jako   gaunery!! takze dobry film!
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Dojemně natočený   dobrodružný film,zasazený   do japonska,kde se schodou   okolností oběví i postava   amerického vojáka (Tom   Cruise),který má za úkol   naučit bojovat císařskou   armádu se střelnými   zbraněmi.Nakonec ale vše   dopadne jinak.Pěkný   příběh,skvělé výkony   herců,parádní kamera a   úplně báječná hudba,to   vše si vychutnáte,když si   tenhle film   půjčíte.Určitě   neváhejte!!!
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Dílo velmi podobné Tanci s   vlky, avšak v daleko   pikantnějším prostředí.   Usedlost samurajů, jejich   kostýmy a zvyky jsou do   hloubky propracované (např.   nádherné meče a brnění z   malých plátků), hudební   doprovod vynikající (vždyť   jsou to instrumentální   skladby od Hanse Zimmera) a z   hlediska historické   přesnosti zůstal film   věrný učebnicím dějepisu.   Několik sekvencí jistojistě   zahýbe s vašimi city,   zvláště pak nerovný souboj   císařské armády se   samuraji vyzbrojenými pouze   sečnými zbraněmi. Jinak   neobyčejně přesvědčivý   Ken Watanabe a Tom Cruise,   jenž se mi do jím   ztvárněné role náramně   hodí, zdatně sekundují   mnoha dalším přednostem   tohoto filmu.
SakoVerife
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
nadherny film na ktery jsem se   strasne moc tesil. Nadherna   krajina a hlavne zvuk. Byl   jsem vazne moc nadsen. Skoda   zenektery filmy nebudou mit   pokracovani.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2006
No páni ... oni i   "Amíci" dokáží   zplodit tak vyspělý   film???Nebýt TOMa CRUISe (!!!   perfektního !!!, role mu tak   sedla, že jsem začal   uvažovat nad ostatními jeho   rolemi), tak bych si vsadil na   čistě Japonskou práci ...   !!!Je to nádhera dívat se na   impozantní dlouhé - velmi   klidné záběry kamery   (tipycké právě pro Asijské   režiséry), u toho vnímat,   jen podvědomě, krásnou   hudbu!Film je velmi působivý   a myslím si, že kdejakému   tvrdému chlapíkovi se   kutálela slzička po tváři   a pro ženy to musí být   zážitek nejvyššího   kalibru ... :@)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2006
Historicky nerealny film,ktory   zaujal vybornym pohladom do   zivota samurajov a obrovskych   zmien,ktorymi preslo Japonsko   v priebehu kratkej doby,ked sa   z feudalizmu stala   kapitalisticka spolocnost,s   cim mnohi tradicionalisti v   Japonsku nesuhlasili,ale zmene   sa nedalo zabranit.Zaujala   bojova technika a velke bojove   sceny,konflikt moderny a   tradicii,hladanie noveho   zmyslu zivota a pokoja v dusi.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Braveheart v Japonsku o pár   století později, Cruise   místo Gibsona a lehce   přehnaný závěr ve stylu US   filmů...ale rozhodně   nadprůměrný film, který   stojí za to vidět.
veronika24
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2005
Film je to vskutku dobry ale   Cruise přímo   nesnáším!!!Ta jeho   neprůstřelnost v každým   filmu mě vytáčí.. Proč ve   velký bitvě všichni zemřou   a on jako jedinej zázrakem   ne! Asi ho maj režiséři moc   rádi..Ale jinak dobrej film a   kdyby v tom hrál jinej herec   který by na konci zahynul tak   by ode mě dostal desítku.
charlie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.3.2005
Ono by to snad ani enbylo tak   špatné. Docela dobré téma,   ani zápletka nepatřila k   nejhorším. Jen kdyby to   nebylo tak tupě   hollywoodské!!! Určitě   japonský císař, který   jecelou dobu zticha a   nechává si poroučet od   rádce, na konci zmoudří jen   kvůli nějakému Tomu   Cruisovi.
Přibyl   další "trhák".
scajo
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2005
Po audiovizuální stránce   (nádherné exteriéry,   pěkná kamera, působivá   hudba) se Poslednímu   samurajovi nedá vytknout   téměř nic a jeho   poetičnost působí   příjemným, skoro až   povznášejícím dojmem,   bohužel děj výrazně   pokulhává (o přemíře   nezdravého patosu a lehce   stupidních scén nemluvě) a   ani o Tomu Cruise se   tentokrát nepředvedl v   nejlepší formě..
Aravis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2004
Samuraj Tom Cruise
Ve filmu je skvělá hudba,   kamera a protože mám ráda   všechno co souvisí s   dálným východem, Japonskem   apod., samozřejmě se mi moc   líbily scény točené v   samurajských vesnicích atd.   Na druhou stranu bylo podle   mě ve filmu až moc krve a   slz, a závěrečné scény mi   to trochu pokazily, už tou   svou dojemnou nastavovanou   srdceryvností...jinak se mi   ale film docela líbil.
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2004
Dříve než jsem film viděl,   jsem z upoutávek nedokázal   pochopit obsazení Cruise do   hlavní role. Po shlédnutí   filmu mi to bylo jasnější-   závěrečné titulky a co   nevidím- producent filmu-   Wagner/ Cruise. Dojem z filmu   však špatný nebyl. Criuse   spolu s ostatními zahrál   dobře, v námětu však byly   pasáže, které film trošku   snižují.
Vynikající   je kamera a hudba. Za   shlédnutí stojí, už jen   kdyby těm scenériím   přírody.
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Duše samuraje?
Film má spád od začátku do   konce a Cruise odvedl po   delší době svůj lepší   výkon, byť na Oskara tomu   přece jen něco chybí.   Trochu příliš happy závěr   (typicky US) kazí jinak   skvělý akční film s   filozofickým podtextem.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2004
Cruise, samurajove, valka, boj   a krev...celkem slusny film.
kavka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2004
Místy je to přece jenom   krásně natočená pohádka.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2004
Pořád jsem někde četl, jak   Tom Cruise tuhle roli zahrál   skvěle a jinde zase, že je   to úplnej propadák. Myslím,   že ji zvládl. Není to jeho   nejlepší role, ale to bude   tím, že tu nehraje úplného   klaďase. Je to přeci jen   člověk, který se během   filmu hledá. Zato Katsumoto v   podání Kena Watanabeho je   špička. Nevím, jestli by to   někdo zahrál líp. Když   říká, že za císaře   zemře pokud to bude chtít,   tak na něm vidíte, že by to   opravdu udělal. A navíc je   to kladná postava už od   chvíle, když se poprvé   ukáže na obrazovce a   nepřestane jí být až do   poslední vteřiny svého   života.
Film zcela   výjimečný a to hlavně svou   atmosférou. Těžko by jste   druhý takový hledali.
palec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2004
Pred zhliadnutím tohto filmu   som naozaj rozmýšľal nad   jeho kvalitou (americký film,   herecké obsadenie a tak).   Musím povedať, že je to   naozaj perfektne spracované a   výkony hercov sú naozaj   super. Aj keď tento film má   cez dve hodiny, zhltol som ho   jedným dychom. Diváka,   ktorý má rád dobrodružné   a vojnové filmy určite   osloví.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8062minih8062Hana a její sestry (1986) 
Hannah and Her Sisters n
minih31808minih31808Údolí stínů (2002) 
We Were Soldiers n
minih28219minih28219T.M.A. (2009) 
Darkness n
minih86651minih86651Deset století architektury (1997) [TV cyklus] 
n
minih97370minih97370Byt je vykraden, maminko (1983) [TV inscenace] 
Byt je vykraden, maminko n
minih23765minih23765Zelňačka (1981) 
La soupe aux choux n
minih41956minih41956Jak ukrást bizona (1996) 
American Buffalo n
minih37445minih37445Můj obchod se psy (1986) [TV film] 
Můj obchod se psy - Kynologický ústav n
minih175370minih175370The Gun Hawk (1963) 
The Gun Hawk n
minih17717minih17717Raoul Wallenberg (1986) [TV film] 
Wallenberg: A Hero's Story n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

4 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

20:00 - 21:00

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10