Duben
ohodnotit

Poslední leč

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1982
„O podivném odpoledni dr. Zvonka Burkeho.“

Komentáře k filmu Poslední leč

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2017
Je to skvělá zábava, ale ne   pro každého. Já jsem se   bavil a hodně nasmál. Ale   má to i slabší místečka.   Závěr mi moc nesedl.
Misantrop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Hravá představivost a   nespoutaná obrazotvornost   dvou pošetilých starců,   kteří ve svých bláznivých   myslích stvoří si   nekonečnou rozlohu   dobrodružné přírody s lesy   a horami uvnitř jediné   místnosti, bývá   nemilosrdně rušena   pravidelnými vpády   nelítostné skutečnosti v   podobě hrubě lající   slečny opatrovatelky   Dobromily. Myšlenka dobrá   (nepříliš však zřejmá),   provedení není dobré   (příliš zřejmé). Nechybí   sic roztodivné dialogy,   vedené zvláštním jazykem,   nechybí původní Polívkovo   nenapodobitelné   šaškovství, ale zdá se mi,   že tomu všemu chybí - vtip.   Navíc vložit nezapuditelnou   imaginaci právě do osoby   myslivcovy nápadným jest   protimluvem, neboť   bouchalové ničím takovým   vznešeným neoplývají,   spíše naopak. Bouchalům se   smějeme nanejvýš zcela   jinak: humorem satirickým,   nikoli chápavě úsměvným.   Zabolí pohled na padnuvšího   jelena, leč příměr s   umírajícím lesníkem není   přiléhavý. A sluka je   lovným ptákem asi tak   stejně, jako je lovným   zvířetem člověk.
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Předností filmu jsou   určitě herecké výkony   ústřední dvojice   Pecha-Polívka. Je to ale   celkově takové až moc   divadelní. Jed to čistý   přepis divadelní inscenace,   ale cosi tomu chybí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10