Poslední hlídka (2000)

Poslední hlídka (The Last Patrol)
55.8 %
 
 

The Last Patrol

Další název: Posledná hliadka; The Last Warrior

    Žánr: drama / akční
    Země: Izrael / Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
„Budoucnost závisí pouze na jednom muži.“
Byla doba hojnosti, vypracovaných těl a luxusních věcí. On byl voják, který porušil pravidla, a nazvali ho odpadlíkem. Pak ve válce porušil další a dostal za to medaili. Pak se začaly zavírat vojenské základny, protože války skončily. On to viděl jinak a řekl to nahlas. I prezidentce. Čekal, že mu to spočítají a také spočítali. Pentagon ho poslal zavřít to, co zbylo z Port Edenberg – vrakoviště armády, kterému se říkalo kostnice. Bylo tu všechno, co zbylo z 2. Světové války, z Koreje, Vietnamu i dalších 5 konfliktů a nikdo to nechtěl. Myslel, že hůř už být nemůže. Ale v tom se Nick Preston spletl. Bylo. Země se otřásla silou 9,5 stupně Richterovy škály. Bylo to 400 vteřin pekla, které navždy změnily podobu světa. Stará Kalifornie zmizela a starý způsob života také. Nastal nový řád.

Mnoho lidí zemřelo, ztratilo své domovy a na základně se sešlo pár přeživších. Kapitán pozemního vojska Nick Preston, který utrpěl velkou ztrátu paměti. Vzpomíná si jen na to, jak před zemětřesením opravoval církevní autobus s dětmi a ženou, která předpověděla, že se něco stane. Od té doby je chce najít. Kapitánka letectva Sarah McBrideová, seržant Lucky Simcoe se svou přítelkyní Candy. Dále s nimi žije Popy a Cooki, který o sobě tvrdí, že je indiánský kuchař, ale vařit neumí. Hledají jídlo, palivo a všechny, co přežili. To je jejich poslání. Dvacet dní po zemětřesení k nim dorazili i Miriam a Will. Jednoho dne se tam objeví mlékař Fergusson, který hovoří o Modrých horách na severu. Tam je prý cesta domů. Miriam a Will si od něj koupí za obrovské peníze mléko, ale Nick zjistí, že kozy jsou nemocné a mléko je závadné. Ale už je pozdě...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Sheldon Lettich
 
 
hraje:
Dolph Lundgren (Nick Preston), Sherri Alexander (Sarah McBride), Joe Michael Burke (Lucky Simcoe), Rebecca Cross (Candy), Brook Susan Parker (Rainbow), Juliano Mer (Jesus), Chanan Elias (Simon Peace), Ze'ev Revach (Cooky), Angelique Lettich (Tamara), Terry Big Charles (Pope), Howard Rypp (Will), Gilya Stern (Miriam), Ishai Golan (Jasper), Jack Adalist (Ferguson), Nati Ravitz (voják), Yoav Deckelbaum (Michael McBride), Yohanan Herson (umírající muž), Jessica Lettich (Lamar)
 
 
scénář:
Stephen Brackley, Pamela K. Long
 
 
kamera:
David Gurfinkel
 
 
hudba:
David Michael Frank
 
 
kostýmy:
Yael Rubin
 
 
střih:
Martha Huntley, Isaac Sehayek
 
 
zvuk:
Colin Bates (supervize)
 
 
produkce:
Hanan Kotzky, Jacob Kotzky
 
 
zvláštní efekty:
Pini Klavir
 
 
koordinátor kaskadérů:
Greg Powell
 
 
výprava:
Kuli Sander
 
 
výkonný producent:
Stephen Brackley, Pamela K. Long, Steven Mendelson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.