Duben
ohodnotit

Poslední dům nalevo

Last House on the Left

Další název:
Posledný dom naľavo (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
21.5.2009
„Co byste udělali člověku, který ublížil vašim nejbližším?“

Komentáře k filmu Poslední dům nalevo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.4.2021
V programu jsem to měl   označené jako horor. Tenhle   žánr zvláště   nevyhledávám a nejsem na   něj expert ale osobně si   hororového plnokrevníka   představuji jinak. Tohle bylo   takové "mlha přede   mnou, mlha za mnou"   chvíli thriller, chvíli   jakože horor a pak jsem měl   chvíli dokonce podezření,   že jde o nějakou parodii. A   parta psychopatických   sadistických vrahů, která   místo prolévání krve   hledá kam se schovat před   bouřkou mě dorazila. Ani   herecky to nebyla žádná   velká hitparáda ačkoli bylo   k vidění několik opravdu   dobrých herců jako Tony   Goldwyn. Takže za mne sotva   tak slabý průměr ale jak   jsem předeslal - nejsem   expert.
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.7.2016
Dle anotace jsem čekal, že   se něco bude dít hned od   začátku. Což jako nikoliv.   Přetrpěl jsem hodinu   odzívanýho vyprávění se   slabším herectvím. A když   jsem se dočkal   zajímavější půlhodinky,   tak ta trpí až školáckýma   nelogičnostma. Rozumíš, po   celým baráku kravál a řev   jako prase a voni si   spokojeně chrupkají. Krom   toho jsem si uvědomil jedno   zoufalé klišé, kterého se   na nás neustále   dopouštějí překladatelé -   v reálným životě jsem   nikdy neslyšel, že by někdo   použil oslovení   "zkurvysynu".
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Děj je trochu svižnější   než ve starší verzi, ale   naprosto postrádá její   hloubku. Snímek již tak   nemá ani čím překvapit.   Snad jen několika drobnými   scénkami. Možná, že   kdybych původní snímek   /podruhé/ asi před dvěma   hodinami neviděl, než jsem   si pustil tento remake,   hodnotil bych asi jinak. Takto   s bídou 30%. CI 29122010   1022311858++++++++++Souhlas s   původním komentem výše. A   ještě je to slabší gore   než od pana Crawena.   2016021510223/10858
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.7.2012
Film asi za nic nemůže, ale   mě tenhle snímek zas tolik   nechytil. Model vraždící   rodiny a slušné a bohaté   rodiny, kterou nahání -   řekněme není špatný, ale   už jsme něco podobného   viděli. Má to atmosféru, je   to dost drsné a nejsou tam   vyložené nelogičnosti,   přesto dávám 50%.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Celkom zaujímavý film pri   ktorom som sa sledovaním   vôbec nenudil. Malo to grády   už od samotného začiatku,   ale jasne že najlepší bol   záver tohto filmu. Dej bol   trocha slabší, ale zároveň   bol napínavý a pútavý.   Boli tu vynikajúce akčné   prvky, ktoré sa skôr   podobali tým hororovým.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2009
Veliká, převeliká škoda,   že je film tah časově   roztahaný. 110 minut je   vážně moc. Alespoň v   tomhle případě. Takhle jde   o průměrný thriller, který   má sice pár hodně dobrých   scén, ale právě díky své   stopáži jsou dost od sebe,   že vznikají dost velké   nudné mezery. První tak   hodinku a čtvrt jde o   standartní, nikterak   vybočující a spíš i   podprůměrný thriller,   nepřinášející nic, co by   člověk už neznal, protože   podobných i lepších filmů   už je na světě spousta.   Poté ale přijde právě ta   závěrečná půlhodinka,   která je zas pro změnu   nadprůměrná a solidně   stylová, obzvlášť závěr,   který přijde, když už si   každej musí myslet že se   nic nestane a vyjedou titulky.   Ovšem díky těm prvním   dlouhým 75 minutám jde   celkově o film, který   stačí vidět jednou. Za to   skouknutí to rozhodně   stojí, ale je škoda tý   velký stopáže, na   nějakých 85-90 minut   celkově by to byla velká   paráda.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2011
O něco méně tuctové, než   jsem čekala, i když   zajímavý potenciál   zvrácené pomsty se na úkor   povrchního násilí v   žádném případě   nepodařilo příliš zručně   využít tak, jako třeba v   australském Horsemanovi –   Američané se bohužel svých   pohodlných škatulek a   šablon téměř nikdy   nedokážou vzdávat (s jejich   možnostmi a technickou   výbavou je to škoda) a v   hororové produkci už je   dávno předběhli jiní. I   tak ucházející žánrovka,   originál jsem zatím   neviděla.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Jeden z těch lepších   remaků, avšak srovnání s   originálem se neubráním.   Ten je totiž podstatně   syrovější a celkově   brutálnější, zde je   možná více krve, ale   atmosféry a napětí   Cravenova fimu nedosahuje ani   náhodou. Což je vina   především hlavní   záporácké trojky, kteří   jsou s těmi původními   opravdu nesrovnatelní.   Zkrátka - lesní část moc   povedená není, druhá   polovina začne dobře   nabírat obrátky, jenže   skončí tam, kde bych to v   životě nečekal. Za to   bodík dolů. Já jsem se   těšil na motorovku a   všechno ostatní a ono ...   však uvidíte. Každopádně   špatný film to není a tomu,   kdo nezná nebo neviděl   Cravenův originál, se jistě   bude líbit mnohem více.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2011
na američany dosti zvrácený   film, až se divím, že   nebyl, alespoň u nich pokryt   cenzurou... znásilnění   školačky mužem v   nejlepších letech, dosti   dlouhý záběr na celý akt,   ač nebyl pornografický,   pobouřil i mne... na krev,   rozčtvrcení těla jsem v   amerických filmech zvyklá,   vím ale, jak se staví v   otázkách znásilnění   ještě s tak věkovým   rozdílem, proto ten údiv...   k tomu sympatičtí   vraždící rodiče... celý   film mi napoprvé utekl   hrozně rychle, přirovnala   bych jej také ke svělému   "Jezeru smrti",   který ve mne také vyvolal   podivný názor na asi novou   "dimenzi"   amerického filmu, kdy   dáváme vyloženě návod,   odhodlání dětěm k   trestným činům. Zvláštní   film s uťáplými herci,   strhujícím dějem,   poklidným koncem. Stojí za   pokoukání
ras84
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Posledný dom naľavo - The Last House on the (2009)
POZOR, komentár obsahuje   SPOILER
v zásade sa   nejedná o zlý film, našlo   sa pár slušných scén, dej   sa obšuchol o etické a   morálne otázky, čo u   hororov nie je bežné, ale   sorry, film so znásilnením   má u mňa automaticky 4* dolu   a tu bolo podané dosti   nechutne. zvyšok filmu   nedokázal tento nedostatok   vykryť, preto hodnotím, ako   hodnotím. od hororu   očakávam viac, ako prázdnu   snahu šokovať nechutnosťami   (to si môže dovoliť   psychologický film, ktorý   rozoberá určitú tému do   hĺlbky).
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2013
Čím víc filmů jsem   viděla, tím více   podobností nacházím. Občas   mě něco překvapí,ale   tenhle film to tedy rozhodně   není. Ohrané schéma:   padouši napadnou nevinné,   pak se karta obrátí a oni   jim to vrátí se vší   parádou. Pozornost udrží   několik drsných scén a je   hotovo. Kolikrát jsem si při   nějaké scéně řekla:   jéé, už zase!
Clockwork
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.10.2009
Skoro hodina nudy,pak az se   zacne neco tak nejak vcelku   dit,ale skoro 2 hodiny tohohle   bylo moc.Herecke vykony dost   pokulhavaly a cele to na me   pusobilo tak nejak utahane.
Roman333
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Skvělé hororové drama.
Skvělé hororové drama, film   vás udrží v napětí od   začátku až do konce, proto   nechápu, jak někdo může   napsat, že se první hodinu   nic neděje. Já se u tohoto   snímku rozhodně nenudil ani   chvilku. Co se týče již   zmiňované délky filmu, tak   podle mého názoru je tak   akorát.Film vás přinutí k   zamyšlení, proč se vlastně   obě děvčata do této   situace dostala, bylo to   nezodpovědné a lehkomyslné   chování, jet s někým, koho   vůbec neznám, do motelu...   Rozhodně doporučuji, nudit   se určitě nebudete.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Ten začátek mě ponořil do   neúprosného děje tří   šílenců,z něhož prakticky   nešlo   uniknout.Takhle,napětí od   začátku až dokonce,to se   musí nechat,děj poměrně   taky dobře zpracovaný,jen   ten konec tomu dodal takový   nehezký útvar,rozhodně   nějaký otevřený konec pro   přemýšlení by nebyl na   škodu.Nicméně se mi to   líbilo,nebyly tam nudné   chvíli obalené vynucenou   hororovou atmosférou.Snad   možná i spokojenost.
martas_v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Nebál jsem se ani chvíli,   občas jsem se kouknul na   čas, abych se dočkal konce.   Nudil jsem se, příběh   stokrát natočený, ale jsou   i lepší. Kdyby byl film o   20min kratší, bylo by to pro   diváka lepší.
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Slabota
Dve hvezdicky za polonahé   prcinky utíkající lesem.
Jinak předvídatelné,   místy až trapné s typicky   americký happy endem, takže   vubec neztrácejte čas
mischel251
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.10.2009
No zase dalšie zabíjanie   počas celého filmu. Ale   aspon film z toho žánru,   ktorý sa na moje prekvapenie   končí spravodlivo. Príde mi   to trošku ako rozprávka, že   "dobro vždy zvíťazí   nad zlom" tak v tomto   prípade do platí doslova.   Takže aspon v tom ma potešil   ked dej bol nezaujímavý.
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Vcelku netradiční,   sugestivní a občas velmi   detailně a hezky nasnímaný   horror .
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Toto je přesně ten druh   thrillerů co mám rád.   Vynikající psycho atmosféra   a nemusí tam být ani moc   krve. Pořádnej nářez.   Hudba výborná, kamera taky,   hlavní hrdinové   sympatičtí.
supernatural
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Nemôžem si pomôcť ale mňa   tento film celkom zaujal / tak   ako aj hlavná predstaviteľka   filmu Sara Paxton / , veľmi   presvedčive výkony   záporákov. Myslím , že som   sa ani chviľku pri pozeraní   tohto filmu nenudil , stále   sa niečo dialo. Výborný   scenár a dialogy ako aj   napínavé scény , chladné   až brutálne. Fandil som tej   holke a držal palce chudinke   jednej, ani len netušila ,   že sa dostane do takýchto   problémov.
Hadej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Pro mě klasická   ,,vyvražďovačka,, s tunou   krve, pár záporákama místo   jednoho šílence s maskou a   samožřejmě jako vždy, bez   hlubší myšlenky. Ale o to   jednodušší bylo celé tohle   dílo sledovat. Pro mě 60% se   slovy ,,a hele, on tu   mikrovlnku fakt spravil,, :)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39229minih39229Princové jsou na draka (1980) [TV inscenace] 
Princové jsou na draka n
minih77019minih77019Death Warrior (2009) 
Death Warrior n
minih139111minih139111Přeludy (2015) 
Visions n
minih24665minih24665Schůzka se stíny (1982) 
n
minih14816minih14816Odysseus a hvězdy (1976) 
Odysseus a hvězdy n
minih5709minih5709Čtyři sluhové a čtyři mušketýři (1973) 
Les Quatre Charlots mousquetaires n
minih43432minih43432Co takhle svatba, princi? (1986) [TV film] 
Co takhle svatba, princi? n
minih36611minih36611Muž v šedém flanelovém obleku (1956) 
The Man in the Gray Flannel Suit n
minih59758minih59758Stvoření (2009) 
Les Humains n
minih196889minih196889Krásné Sabinky (1971) [TV film] 
Krásné Sabinky n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

43 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani