Poselství bohů (1976)

Poselství bohů (Botschaft der Götter)
86 %
 
 

Botschaft der Götter

    Žánr: dokument / populárně-vědecký
    Země: NSR
    Délka: 86 min.
„Odvážné teze, které zatím věda nevyvrací.“
Poselství bohů
Erich von Daniken

Tento dokument rozviřuje odvážné teze Ericha von Dänikena. Je zaměřen na teorii návštěv mimozemských civilizací na naší planetě hledání důkazů, které by měly tyto teze podpořit. Některé otázky se již podařilo vyřešit, ovšem je ještě dost těch, které opakovaně otevírají debaty a názorové střety.
Jak si vysvětlit - známé či přehlédnuté - rozpory v bibli? Jak je to skutečně se zázrakem v portugalské Fatimě? Proč se pagody v Myanmaru (dřívější Barmě) tak nápadně podobají kosmickým raketám? A z jakých událostí vycházejí podrobná líčení brutálních "nebeských bitev" ve staroindických textech? Erich von Däniken pátral po celém světě a narazil přitom na značné podobnosti a souvislosti: Bohové, o nichž je řeč, používali technicky dokonalá nebeská plavidla, nebyli ani zdaleka bez chyb a omylů, vyhubili statisíce nevinných a nasazovali ve vzájemných bitvách i v bojích proti lidem strašlivé zbraně. Tudíž dochází k závěru: Ať už si tehdy s lidmi zahrával kdokoli, "dobrotivý Pánbůh" to určitě nebyl.určitě nebyl.
S nebeskými tvory spojil obrazce a dlouhé linie peruánské Nazky světoznámý spisovatel Erich von Däniken. Podle něj sloužily jako signalizační systém dávných astronautů, kteří tu prý přistávali.
Krajina okolo Nazky je pokryta dlouhými čarami a geometrickými obrazci. Ale návštěvníky daleko víc zaujmou složitější vyobrazení: kolibřík, velryba, had, pavouk, osel, opice či téměř dvousetmetrová ještěrka
Výzkumy z poslední doby ukázaly, že pásmo geoglyfů začíná nedaleko severní hranice Peru a táhne se podél celého pobřeží této země až do Chile. Nejvíce míst s obrazci v zemi lze najít okolo hlavního města Limy a pak dále na jih, u Tamba Colorada, Iky a Nazcy. Na všech těchto místech existovaly vyspělé indiánské kultury.  Autor: brnvl2105

režie:
Harald Reinl
 
 
scénář:
Erich von Däniken
 
 
mluví:
William Shatner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.