Duben
ohodnotit

Popelka

Cinderella

Další název:
Popoluška
Rok:
2015
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
19.3.2015

Komentáře k filmu Popelka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2015
Nové zpracování Elka a   princ, jinak také Popelka se   mi líbilo i z toho důvodu,   že tam zbylo větší, byť   tragické místo pro Elčiny   rodiče. Myslím si, že i to   do pohádky svým způsobem   patří. Jinak se film držel   poměrně dobře základního   děje. Obsazení hvězdami   amerického i britského filmu   Helena Bonham Carter,Cate   Blanchett,Derek Jacobi, Ben   Chaplin... bylo velmi dobré a   nadchly mě i výborné triky,   které k pohádkám rozhodně   patří.Hlavní hrdinové   popelka a princ se mi také   líbili, sympatický, milý   pár,a toto další   zpracování pochopitelně   zařazuji mezi pohádky,   které znovu ráda   shlédnu.MHCB
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Hned na úvod musím říci,   že toto není moje   nejoblíbenější   zpracování. Popelka je   taková nějaká vykulená a   její naivita pro mě více   než hraničí s blbostí.   Princ je mi mírně   nesympatický, a také z   kostýmů, o kterých jsem   slyšela už předem, mě   brada na zem nespadl. V   podstatě pro mě ve filmu   funguje jen Cate Blanchett a   Stellan Skarsgård - a to   není moc.
Pozitivně   musím zmínit celou výpravu   a děj (jestli se dá vůbec   děj notoricky známé   pohádky hodnotit) :)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Výpravná barevná   záležitost neničící   klasiku s krásnými hrdiny.   Původně jsem dala šestku,   ale pak jsem si vzpomněla na   vtipnou kmotřičku Helenu a   další vtipné vsuvky v   druhém plánu. Takže co bych   vlastně chtěla, vždyť to   byla Popelka! Hlavně, že   prïnce nezapíchli, když si   odskočil z Her o trůny. A   Halley Atwell jsem v   blonďaté paruce nepoznala.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2015
Zpočátku jsem byl z nápadu   hereckého zfilmování   kreslené klasiky krapet   skeptický, ale musím   přiznat, že z výsledku jsem   velice překvapen. Studio Walt   Disney si dalo setsakramentsky   záležet a vytvořilo dílo,   které se chtě nechtě musí   stát stejně vyhledávaným   snímkem jako jeho předobraz.   Po technické stránce je   viditelně poznat postup   používající hlavně ve 40.   a 50. letech. Tento fakt tomu   všemu dává na síle a na   jedinečnosti díla.   Fenomenální výprava,   výborné efekty,   romanticko-pohádková   atmosféra a hlavně   nádherný příběh, který   romanticky založeného   diváka donutí ukápnout   slzičku štěstí. Tady je   laťka zvednuta hodně vysoko   a řekl bych, že ji už jen   tak někdo nepřekoná.   Zkrátka, naše česká   ´Popelka´ má tímto velice   silnou konkurenci.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2017
Výtvarně nabubřelé až do   neskutečné kýčovité   krásy, příběhově   odvyprávěné zcela klasicky,   což je nakonec dobře.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Velká zhovadilost. Trapné   zpracování a hlavní hrdinka   na blití. Hodně špatný   film, ke kterému nemohu   sehnat odvahu k   okomentování.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Kdyby mělo jít o film,   který bych brala jako   příběh svého života...   nu, jistá lákadla by tady   byla - pohádková příroda,   výstavní architektura,   umírněná zahraniční   politika, slušná životní   úroveň, kreativní stylisté   a když je nejhůř, i   nějaká ta kouzelná víla po   ruce... Ale jelikož vždycky   může být líp, měla bych   pár zlepšováků... a začnu   hned u Elky - na jejím   místě bych si jako dárek z   cest od taťky vyptala   pinzetu, zvlášť, když   obdržené lískáče neměly   žádnou užitnou hodnotu,   což v pohádce o Popelce   vnímám jako docela zásadní   krach. Za další se na můj   pohádkový vkus zdála Elka   při tanci s princem celkem   snadno vzrušivá, i když   jistý náboj tomu jejich   kousku přiznat musím. A   konečně - pro příště   bych nechala přehodnotit   další pohádkový nešvar, a   to nepochopitelnou neschopnost   identifikovat osobu blízkou   jen proto, že se umyje,   učeše a hodí do gala,   ovšem ten, kdo ji viděl jen   jednou, nemá s pamětí na   tváře problémy... to pan   Vorlíček, aby z dětí   nedělal úplné hňupy,   použil alespoň vkusnou   roušku. I když při výběru   filmu šlo především o ono   "žít šťastně až do   smrti", protože to mi   nezaručí ani EZO.TV na   Barrandově, k naplnění   pohádkového sloganu bych   potřebovala ještě   nějakého fešného   podkoního, jelikož prince   Kita bych skousla jen při   oddělených ložnicích...   jenže to už bych byla mimo   žánr, z čehož plyne, že   pohádka nesplnila   očekávání, a ani když se   běžně nesetkávám s tak   zajímavou ženou, jakou je   Cate Blanchett a moje jízdy z   plesů se ani vzdáleně   nepodobají té Popelčině   akční, i tak je můj život   mnohem zábavnější, proto   si ho, byť bez záruky,   prozatím ponechám...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.12.2018
To jako fakt černoch z   Nigerie v Popelce?! To už si   děláte prdel, ne? Ta rasa   skutečně nemá jedinou   vlastní pohádku a musí tedy   prznit ty naše? Evidentně   ano.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2015
Překrásné zpracování   klasické pohádky dělá   Disneymu opravdu čest. Velice   se mi líbí, jak scénář,   režie a herci společnými   silami dokazují, že Popelka   a princ mají být   okouzlující nejen   zevnějškem, ale především   povahou. Po romantickém   prvním setkání v lese už   nikdo nemůže podezřívat   Popelku, že je zlatokopka, a   prince, že je povrchní.   Události na plese pak mají   daleko větší logiku. Nejen   nádherné kostýmy a   kouzelné triky, ale   především lidsky bohaté   charaktery (včetně   vedlejších postav) z filmu   dělají opravdu pohádkovou   podívanou.
Jarda1420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Korektní na 99%
Pompézní sexistická   multikulturní pohádka pro   všechny.
Hlavně nikoho   neurazit a na žádnou skupinu   nezapomenout. Škoda, že tam   nebyla transsexuální   levoruká princezna. To bychom   byli už naprosto korektní.
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2015
Jedním slovem - pohádkové:)
Naprosto úžasné filmové   zpracování Popelky s ještě   lepšími efekty (viz   Popelčiny nádherné   šaty,střevíčky a hlavně   ty myšky:D).Sympatická   hlavní dvojice Elky a Kita a   opravdu,ale opravdu zlá   macecha.Od začátku mě to   chytlo,bylo to až příjemně   oddychové a místy i opravdu   vtipné (kdo viděl   pochopí).Prostě takhle by   podle mě měla vypadat   pohádka.Rozhodně doporučuji   všem,co mají takové filmy   rádi.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2018
Popelka. Tohle dějové   zpracování mi vůbec   nevadilo, ale naopak bylo   jedno z nejlepších. Přece   jen mi přišlo, že ten   základní děj hrál až   druhé housle, protože v   první řadě stály naivní   proslovy - buď vždy   laskavá. Jednu z hlavních   rolí tam hrála obrovská a   barevná výprava, která byla   prostě úchvatná. Líbili se   mi i herci. Hlavně princ,   dost mě mrzelo, když ve Hře   o trůny umřel. I když   nesnáším myši, tyhle byli   roztomilé, a kocour byl   boží, ale bylo ho tam málo.   Po verzi se Šafránkovou moje   nejoblíbenější   zpracování.
OSVINEK
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Byla jsem na pohádce s   čtyřletou dcerou, ohodnotim   tedy za nás obě. Dcera-moc   dlouhé,chvílemi nudné,   smutné (smrt rodičů).Velké   plus za Popelky šaty a   skleněné boty. Za ní 6*.A   já - mě se pohádka moc   líbila, princovi modré oči,   kostýmy a zpracování   dávám plný počet   hvězdiček.
svaro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Veľmi pekné exteriéry aj   interiéry, krásne kostýmy   aj rekvizity, super triky,   osvedčený príbeh a zrejme   aj slušný rozpčet - a   predsa sa to niekde pokazilo.   Že kde? Ak by som mal zajtra   ísť na testy cukrovky,   určite by mi predpísali   inzulín aspoň 3x denne. Na   druhú stranu, rozprávka   určite zaujme deti -   obzvlášť dievčatá sa v   nej určite nájdu - za to   tých 5/10
elaphe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2016
Hezký kostýmy, hezký   barvičky, hezký triky a to   je vše. Celý film je   neskutečná nuda. Jediná   výjimka je když Popelka   ujíždí z plesu, budete se   bavit celých 10 vteřin.   Radši bych si pustil plyn,   než na to koukat znovu.
emkohacko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Skvostné!!!
Skvostné pohádkové, pro   holčičky naprosto dokonalé!   pro ostatní milé a líbivé,   nádherné kostýmy! (až na   přep*čené šaty zlých   sester.) Ani počítačové   království neruší.
Moje oblíbená kmotřička   H.B.Carter dostala méně   prostoru, než jsem si   představovala, ale její   kouzla jsou prostě dokonale   ztvárněna.
Nik.144
Hodnocení:
Přidáno: 4.7.2015
Pohádka semi moc líbila,byl   jsem na tom v kině těším   se až víjde dvd stejně   dobrý film jako Zloba   královna černé magie   chválím (Y)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih134410minih134410Pohádka pohádek (2015) 
Il racconto dei racconti n
minih37482minih37482Vesnice (2004) 
The Village n
minih40434minih40434Montana (1950) 
n
minih10049minih10049Kavárna na hlavní třídě (1953) 
n
minih102955minih102955Terminator: Genisys (2015) 
Terminator: Genisys n
minih44432minih44432Celestínské proroctví (2006) 
The Celestine Prophecy n
minih50262minih50262Hranice nemožného (2008) [TV seriál] 
Fringe n
minih16396minih16396Strážce moře (1993/1) [TV seriál] 
SeaQuest DSV n
minih9710minih9710Jméno růže (1986) 
Der Name der Rose n
minih181831minih181831Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 
Zack Snyder's Justice League n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Popelka (2011) [TV film]

 Popelka (2011) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / fantasy / rodinný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Uwe Janson

(remake)

Popelka (2010) [TV film]

 Popelka (2010) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / rodinný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Susanne Zanke

(remake)

Popelka (1997)

 Popelka (1997)
Popelka n
Rodger's & Hammerstein's Cinderella
Žánr: rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Iscove

(remake)

Popelka (1989) [TV film]

 Popelka (1989) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / fantasy / rodinný
Země: Francie / NDR / Španělsko / Rakousko / Československo
Režie: Karin Brandauer

(remake)

Popelka (1969) [TV inscenace]

 Popelka (1969) [TV inscenace]
Popelka n
 
Žánr: pohádka / hudební
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(remake)

Popelka (1947)

 Popelka (1947)
Popelka n
Золушка
Žánr: pohádka
Země: SSSR
Režie: Naděžda Koševerova, Michail Šapiro

(remake)

Popelka (1929)

 Popelka (1929)
Popelka n
 
Žánr: pohádka
Země: Československo
Režie: Josef Kokeisl

(remake)

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou

21:05 - 22:05

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - S kuchařem kolem světa (2007) ...

21:50 - 22:45

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť

21:45 - 23:05

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:45

15 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10