Duben
ohodnotit

Ponurý dům [TV minisérie]

Bleak House

Další název:
Bezútěšný dům
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
55 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ponurý dům
Patnáctidílný seriál Ponurý dům z produkce BBC byl natočen podle stejnojmenného románu anglického spisovatele Charlese Dickense. Děj popisuje mnoholetý vleklý dědický soudní spor, týkající se závěti pana Jarndyce. Je to obžaloba nefunkčního soudního systému a všudypřítomné korupce. Vypravěčkou příběhu je osiřelá Esther Summerson (Anna Maxwell Martin), která se stává hospodyní v „Ponurém domě“ u pana Johna Jarndyce (Denis Lawson). Esther je svědkem, jak její nejbližší trpí kvůli soudním tahanicím, sama bojuje proti všudypřítomné chudobě a zamilovává se. Jednou z hlavních postav je i ledově krásná Lady Dedlock (Gillian Anderson), která před světem skrývá velké tajemství z minulosti. Seriál popisující pochmurnou atmosféru Viktoriánské Anglie získal řadu televizních ocenění.


Autor: jitush.b

Popis / Obsah / Info k filmu Ponurý dům
Literární klasika Charlese Dickense. Gillian Anderson v příběhu temných tajemství a zakázané lásky.

1. díl
Život elegantní dámy Dedlockové je převrácen naruby, když rodinný právník Tulkinghorn odhalí skandální tajemství z její minulosti. Esther je sirotek a má žít v Ponurém domě s Richardem a Adou.

2. díl
Navzdory neradostnému objevu Nemova těla, nepřestává Tulkinghorn ve svém nemilosrdném pátrání po minulosti lady Dedlockové. Richard a Ada plánují zasnoubení, ale dostane se jim nečekané překážky.

3. díl
Tulkinghorn konečně odhalí identitu tajemného Nema. Nemův starý přítel seržant George má důkaz, který Tulkinghorn potřebuje a nic ho nezastaví, aby jej vzal Georgeovi i násilím.

4. díl
Esther onemocní neštovicemi. Sice se zotaví, ale zůstanou jí ošklivé jizvy. Koncipient Guppy, stále do Esther zamilovaný, o své milované objeví něco, co lady Dedlockovou otřese až do morku kostí.

5. díl
John Jarndyce se trápí tím, jak udržet své city k Esther na uzdě a Tulkinghorn má konečně neprůstřelný důkaz o vině lady Dedlockové, takže jí může dát hrozivé ultimátum…

6. díl
Georgův vztek nezná hranic poté, co Tulkinghorn porušil svůj slib a nechal ho finančně zruinovat. Esther překvapí nabídka k sňatku – ale je od toho správného muže?

7. díl
Navzdory jejím nejlepším úmyslům city Esther vůči Woodcourtovi rostou. Inspektor Bucket vyšetřuje vraždu Tulkinghorna, ale seznam podezřelých je velmi dlouhý.

8. díl
Lichvář Smallweed má důkaz o tajné minulosti lady Dedlockové a hodlá jej použít proti ní. Richardova posedlost nejvyšším soudem mu způsobí nebezpečné onemocnění.

Zdroj: Viasat


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10