Pomsta (2017)

Pomsta (Revenge)
68.5 %
 
 

Revenge

    Žánr: akční / thriller
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 3.5.2018        
    Délka: 108 min.
„NIKDY neberte milenku na pánskou jízdu! Obzvlášť, pokud se chcete věnovat lovu…“
POZOR SPOILER

Přes poušť přelétá vrtulník. Z něj vystoupí nádherná Jennifer. Pozval si ji sem tajně mladý Richard. Nyní si to spolu užili a odpočívají.

Další den sem, do supermoderního bydlení v poušti, přicházejí dva Richardovi kamarádi. Obtloustlý Dimitri a mladší Stan. Toho večer Jenni vyprovokuje k tanci.

Druhý den ráno letí Richard potvrdit jejich pasy a Stan Jenni znásilní. To sice Richarda naštve, ale zas ne natolik, aby Jenni nenazval kurvou a nedal jí přes hubu, když začala vyhrožovat. Děvče prchá do pouště, kde ji Richard srazí ze skály. Doma pak její věci spálí. Když pak jedou na místo uklidit zbytky, Jenni zde není. Unikla a ukryla se, a to i navzdory velmi těžkému zranění. To všechny tři muže zaskočí, ale jedou se podívat blíže. Nemusí být ani zkušení stopaři, stačí jim jít po krvavé stopě. Ta však končí ve vodě. Muži se rozdělí a Jenni napadne Dimitrije. Nejprve na to doplácí, ale pak jej bodne nožem do oka - a milý Dimi má vystaráno. Jenni mu bere auto a jede k horám. Zde najde jeskyni, ve které se pomocí ohně, drogy a plechovky od piva dá trochu dohromady.

Richard se sejde se Stanem a ten objeví Dimiho mrtvolu, z čehož dostane záchvat. Richard mu pak upraví pěstí jeho nos a jdou hledat dívčinu každý jinam. Jako první se s ní utká Stan. Jenni ho trefí do ramene, on ji pak zase trefí do ucha. Dívka prchá, ale stihne na cestě rozbít baterku a střepy z jejího skla nechat ležet. Stan do nich šlápne. Snaží střep z nohy vytáhnout, což se mu podaří. Brzy nato dostává kulku do hlavy… A Jenni si zas bere auto.

Richarda najde až doma v jeho honosném domě. Jejich setkání není moc přátelské, a tak to zde po chvíli vypadá jako na jatkách v době největší sezony. Přežít může jen jeden. Kdo to bude?  Autor: Pitryx

režie:
Coralie Fargeat
 
 
hraje:
Matilda Anna Ingrid Lutz (Jen), Kevin Janssens (Richard), Vincent Colombe (Stan), Guillaume Bouchède (Dimitri)
 
 
scénář:
Coralie Fargeat
 
 
kamera:
Robrecht Heyvaert
 
 
hudba:
ROB
 
 
kostýmy:
Elisabeth Bornuat
 
 
střih:
Coralie Fargeat, Bruno Safar
 
 
zvuk:
Alain Féat, Hélène Thabouret
 
 
koproducent:
Carole Baraton, Nadia Khamlichi, Adrian Politowski, Gilles Waterkeyn, Alexis Perrin
 
 
výkonný producent:
Frantz Richard
 
 
producent:
Marc-Etienne Schwartz
 
 
kaskadér:
Melissa Humler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.