Policejní akademie 7: Moskevská mise (1994)

Policejní akademie 7: Moskevská mise (Police Academy: Mission to Moscow)
55.6 %
 
 

Police Academy: Mission to Moscow

Další název: Policejní akademie - Moskevská mise / Policajná akadémia: Moskovská misia (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 30.6.1994        
    Délka: 110 min.
„Přestože studená válka skončila, podařilo se ji téhle partě znovu rozpoutat.“
Tentokrát se pustí do řešení problému na opačném konci světa. Boris Jelcin má totiž trable se šéfem ruské mafie Konstantinem Konalim. Ten během krátké doby vydělal miliardu dolarů prodejem nové počítačové hry a teď se rozhodl ovládnout celý svět, Ruskem počínaje. Jelcinova žádost o pomoc je v USA vyslyšena a úkolem je pověřen samozřejmě Lassard, se svými neschopnými, ale stoprocentně úspěšnými policisty. Zmatky začnou hned na letišti v Moskvě, kde je vítá velitel Rakov a nesympatický poručík Talinskij. Lassard omylem nastoupí do pohřebního vozu, odjede na pohřeb nějakého komunisty a nakonec je přijat do rodiny pozůstalých. Mezitím senilní Rakov s obtížemi vysvětlí Američanům, co je jejich úkolem, Connors se zamiluje do krásné tlumočnice Káti a Konali nařídí svým zabijákům, aby americké policisty odstranili. To je však nesplnitelný úkol, neboť policisté všem nástrahám uniknou. Naopak Konali podlehne půvabům Callahanové, která vystupuje v jeho baru jako zpěvačka. Poté, co pokus zatknout Konaliho během představení Labutího jezera skončí fiaskem, jsou Američané vykázání z Ruska. Zdá se, že je vše ztraceno, když tu se na scéně objeví zmizelý Lassard.

Zdroj: Nova

režie:
Alan Metter
 
 
hraje:
Michael Winslow (Jones), David Graf (Tackleberry), Leslie Easterbrook (Callahanová), Claire Forlani (Káťa), Ron Perlman (Konali), Christopher Lee (Alexander Rakov), Charlie Schlatter (Connors), G.W. Bailey (kapitán Harris), Gregg Berger (Talinskij), George Haynes (Lassard), Alexandr Skorochod (Jelcin)
 
 
scénář:
Randolph Davis, Michele S. Chodos
 
 
kamera:
Ian Jones
 
 
hudba:
Robert Folk
 
 
střih:
Dennis Hill
 
 
zvuk:
Mike Virnig, James G. Williams
 
 
produkce:
Paul Maslansky
 
 
titulky-česká verze:
Jiří Zavřel (režie české verze)
 
 
dabing:
Bohumil Švarc (Lassard), Michal Pavlata (Jones), Oldřich Vlach (Tackleberry), Jorga Kotrbová (Callahanová), Lucie Kožinová (Káťa), Jiří Holý (Alexander Rakov), Zdeněk Mahdal (Connors), Milan Moravec (Konali)
 
 
výprava:
Frederic Weiler
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.