Poklad tří lumpů (1972) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
70 %
 
 

Skarb trzech łotrow

    Žánr: dobrodružný
    Země: Polsko
    Premiéra v ČR: 1972        
    Délka: 61 min.
Mladá sochařka Ewa si odejde na nákup, a než se vrátí někdo stačí zabít jejího strýce Antonína, o kterého pečovala.
Policie začne s vyšetřováním. Stařeček byl uškrcen nylonovou punčochou a navíc zjistí, že zmizela pouze stará piratská mapa z 16 století. Nikdo netuší proč a pro koho měla takovou cenu, že stála za vraždu. Ewa jen ví, že mapka zobrazovala ostrov Tobago. A křížkem bylna ní vyznačen snad poklad.
Poručík Radon si vzpomene na knížku, Roberta Stevensona Poklad na ostrově, ale jakou to může mít souvislost.
Starý pán Antoni už přece dávno nevedl společenský život, nikdo jej nenavštěvoval, neměl žádné příbuzné kromě Evy, která se o něj starala. A jeho dávní kamarádi už dávno umřeli, vždyť Antonínovi bylo 70 let.
Ewa si vzpomene, že občas strýčka navštívil Zykun, který byl údajně Antonínův přítel z dětství. A někdy se objevil i dr. Chlebowicz, který se o mapu zajímal.
Další vyšetřovaní objasní, že o mapu měl zájem i nějaký američan. Pro Radoně to vypadá na velký mezinárodní případ. Jenže možného zloděje najdou mrtvého a vedle něj kufr s mapkou, kterou si jeho vrah již nestačil odnést. Radon může případ uzavřít.  Autor: Edward52

režie:
Jan Rutkiewicz
 
 
hraje:
Mieczyslaw Stoor (poručík Radoń), Barbara Marszalek (Ewa sestřenice zavražděného Zawadowského), Jerzy Bińczycki (recepční v hotelu), Juliusz Berger (advokát Maddock), Aleksander Iwaniec (Cigollani, vrah Maddocka), Bolesław Płotnicki (Zykun, přítel Zawadowského), Jack Recknitz (Samish, vrah Zawadowského (jako Jacek Recknitz), Janusz Zakrzeński (dr Chlebowicz, sběratel map), Jadwiga Bukowski, Irena Burawska (sousedka Zawadowského), Alicja Cichecka, Leszek Dlugosz (student), Włodzimierz Domański, Mieczysław Grąbka (ochránce Ewy), Andrzej Jurczak, Ireneusz Kaskiewicz (poručík Kalinowski), Adam Koman (sloužící důstojník), Andrzej Kopiczyński, Jan Pawel Kruk, Hugo Krzyski, Anna Musiał, Halina Pawłowicz
 
 
scénář:
Andrzej Szczypiorski
 
 
kamera:
Mieczysław Lewandowski
 
 
hudba:
Piotr Hertel
 
 
kostýmy:
Ludwina Mannowa
 
 
střih:
Alina Faflik
 
 
zvuk:
Wiesław Cwiklinski, Janusz Rosół
 
 
produkce:
Stefan Adamek
 
 
výprava:
Teresa Barska
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.