Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Pojďte pane, budeme si hrát

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
FuriousG
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2018
Nejlepší
Nemá cenu nic rozepisovat.   Zkrátka pro mně je to   bezkonkurenčně   nejskvělejší pohádka mého   dětství !!!
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2018
PROCESOR!
Je to moje dětství. Co víc   dodat snad jen to, jak je to   nadčasově udělaný a   nestárne to. Vypočítavost   vládne světem.
radegaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2015
A vždy Vás pobavíme....
Dnes již klasické dílo,   provázející bezmála půl   století generace velkých i   malých diváků, zcela jistě   náleží ke zlatému fondu   československé animované   tvorby a především k   nejvýraznějším odkazům   Břetislava Pojara, který   patřil k nejnadanějším   žákům a posléze i   plnohodnotným nástupcům   Jiří Trnky. Fantazie a   nekonečná tvůrčí invence,   s jakou jsou všechny   medvědí příhody   realizovány, nabízejí   pokaždé originální tvar,   přitom jsou srozumitelné i   nejmenší věkové kategorii.   Je nasnadě, že punc   originality do seriálu   vnáší z nemalé části   mistrovský Deylův hlas,   nahrazeným později neméně   skvělým Filipovským. Fakt,   že příhody dvou nezbedných   medvídků, co se před   téměř půl stoletím   potkali u Kolína, obstojí i   dnes v nepoměrně   atraktivnější současné   zahraniční 3D produkci, je   uznáním, jakého se autorům   zaslouženě dostává.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
I já jsem pruhovaná příšera...
Moje milá Hortensie   (Latimerie) podivná: až   budeš zamykat "tyhle   dvě o zem mlátící se   pruhované příšery měly   být zamčené v trezoru a už   nikdy nevylézt na světlo   boží" tam, co   říkáš, byl bych ten   nejšťastnější opelichaný   medvěd brtník, kdybys mě   tam mohla zamknout s nimi.   Věř mi, že tam s nimi budu   s nadšením skotačit a   mlátil sebou o zem a   rozhodně už nikdy   nepocítím potřebu   "vylézat na světlo   boží" :-) Tvůj   nedočkavý a moc natěšený   Auctus.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Špatné?A co dnešní večerníčky!
Pamatuji si za socialismu,že   tento pohádkový seriál   běžel v kinech jako   předfilm.A bývával   zajímavější než hlavní   film.Pojďte pane,budeme si   hrát je především   nepřeberná studnice   originálních   nápadů,fantazie,hravosti,tvo   řivosti a kreativity spojená   s kouzelnou krásou české   animátorské školy.Když k   tomu přičtu výrazný   hudební motiv a nesmrtelné   hlášky,tak tento seriál má   vždy co nabídnout.Vždyť   stačí se podívat na   dnešní české nebo   zahraniční večerníčkové   produkce a ten rozdíl je   opravdu markantní.
Se   sovětským Jen počkej,které   bylo jen plagiátorství Toma   a Jerryho,který nemělo svůj   vlastní originální   nápad(snad až na to,jak vlk   kouřil cigaretu zajícovi do   obličeje,což jsem onehdy   viděl jen ve filmech o   gestapu),se Pojďte   pane,budeme si hrát měřit   ani nemusí.Nemá to   zapotřebí.Je to stejné   "mimo mísu",jako   když někdo z trucu ohodnotí   Tisíc a jedna noc jako   geniální seriál:)
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Jednoduché a krásné
Veselé příhody dvou   medvídků v šedesátých i   sedmdesátých letech bavily   tisíce dětí svým   jednoduchým humorem. Patří   neodmyslitelně k našemu   dětství, kdy jsme se na ně   moc těšili. Pár hlášek   se vlastně traduje dodnes   což je jedním z důkazů o   vysoké kvalitě těchto už   přez 40 let starých   veteránů (no důchod kluci   dnes stejně nedostanou :-)) )   a na té kvalitě nic   nezmění ani zlostní   zakomplexovanci.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Hloupost nad hloupost
Jestli jsem něco v dětství   nesnášela kromě otravného   Studia Kamarád s nechutnou   obludou Mufem a vlezlými Jů   a Hele, tak to byly ty dvě   příšery z tohoto   animovaného seriálu, které   sebou flákaly o zem a měnily   vzhled. Bylo to ubohé,   trapné, celý tento počin   rádoby pro děti spíš   může v některých   jedincích navodit pocity   frustrace než pobavení se u   pohádky pro nejmenší.   Nejhorší na tom je, že   podobnými hloupostmi nás   krmili ve Večerníčkách a v   tzv. Pásmech pohádek v   kinech, kde jen málokdy bylo   něco, čemu se člověk   opravdu zasmál a jako dítě   se pobavil. Na milost beru   snad akorát Jen, počkej   zajíci - to opravdu   překročilo svou dobu, ovšem   tyhle dvě o zem mlátící se   pruhované příšery by měly   být zamčené v trezoru a už   nikdy nevylézt na světlo   boží.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Vynikající seriál o hraní
Krásný seriál plná her a   fantazie - Břetislav Pojar   tímto seriálem rozvíjí   dětskou fantazii. A to   způsobem naprosto dokonalým.   Dva bráškové, míšové -   jeden starší vykutálený a   druhý mladší naivní,   který se vždy nechá od   brášky trochu napálit...   Mají se ale oba rádi, to on   ten starší toho mladšího   jen škádlí. Hrají si hry,   např. na lokomotivu a   vagónek, k čemuž jim   zdatně sekundují kamarádi   zajíci, pak jedou k   vodě...
Prožívají   svá mláďatkovská   dobrodružství, ve kterých   nechybí humor a nečekané   situce...

Seriál nás zve do světa   plného fantazie, do světa   dětství, ve kterém si   můžem hrát s čímkoli a   změnit se při tom na co   chcem...

/Břetislav Pojar mistr   české animované tvorby,   vykouzlil příběhy plné   kouzelných her, které   zaujali tisíce dětských   diváků... Páni svokar a   ondrej pribehar si asi   nehráli v dětství hry a tak   hledají v tomhle seriálu kdo   ví co - co vlastně hledají   v animovaných pohádkách?   Možná že styl jako má   americký seriál strýček   Skrblík? Nicméně nikdo je   nenutí aby se na seriál   dívali.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Tomuhle jsem nikdy nepřišel   na chuť - ani jako dítě,   tudíž ani nikdy později.   Nepatrná šance - až sám   budu mít dítě a muset se   dívat s ním...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Potkali se u   Kolina...........dost dobre   udelane pribehy dvou   medvedu,kdy jeden z nich pekne   vycurany a ten druhy takovy   trochu trouba.
Rad se   na to dodnes podivam.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2009
skvělá pohádka která   pobaví  
nejen děti   je to skvěle udělané já   osobně to můžu vidět
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Menší medvídek je   dobrosrdečný, rozdělí se a   pořád by si hrál. Za to   větší medvěd je   vypočítavý. Zlobý toho   menšího, kterému je to pak   moc líto.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.9.2008
U tohoto počinu jsem, když   jsem byl mladší, nevydržel   ani pět minut; i přesto,   také s ohledem na to, že se   nejedná o utrpení na dvě   hodiny, jsem se rozhodl   podívat se na dotyčný   seriál opět, když byl   uváděn v nedělním ranním   vysílání na ČT1. Pravda,   sledoval jsem to asi jako   reklamu mezi dvěma mnohem   zajímavějšími přenosy;   avšak ráno, nedlouho po   probuzení, i takovou věc   sledujete velmi pozorně,   jelikož se vám nechce nic   jiného dělat.
V   popsané situaci jsem se tedy   snažil objevit nějakou   myšlenku, která mohla mému   méně zkušenému mozku v   nižším věku uniknout; a   ejhle - žádná myšlenka se   nenašla. Jedná se bezduchý   počin a nechápu, jak ho   někdo může oslavovat.
Myslím si, že se na to   může koukat asi 50% dětí   do 5 let a nad touto hranicí   sledováníschopných rapidně   ubývá; osobně se rád   podívám na většinu   pořadů, které jsem dříve   s oblibou sledoval, a myslím   si, že absence myšlenky v   příbězích uměle zpomaluje   rozvoj dětí; ale ať se   každý dívá, na co chce,   když ho to baví.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Chtěl bych vzdát hold téhle   fantastické pohádce, která   mě pobaví v jakémkoliv   věku, a jejímu laskavému   humoru. Škoda jen, že   nenahraditelný R. Deyl   nestačil namluvit více   dílů, protože i když je   Filipovský dabér první   třídy, tady na svého   předchůdce neměl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih153293minih153293Skleněný (2019) 
Glass n
minih97496minih97496Chained (2012) 
Chained n
minih28221minih28221Divoké včely (2001) 
n
minih144643minih144643Matky na tahu (2016) 
Bad Moms n
minih185183minih185183Beckett (2021) 
n
minih28183minih28183Smlouva s ďáblem (2000) 
Bedazzled n
minih98214minih98214Po zániku Země (2013) 
After Earth n
minih152504minih152504Experiment Belko (2016) 
The Belko Experiment n
minih44153minih4415310 000 př.n.l. (2008) 
10,000 B.C. n
minih27778minih27778Druhá šance (1999) 
The Story of Us n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nazdar, kedlubny (1973)

 Nazdar, kedlubny (1973)
Nazdar, kedlubny n
 
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar

(pokračování)

A neříkej mi Vašíku (1972)

 A neříkej mi Vašíku (1972)
A neříkej mi Vašíku n
 
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar

(pokračování)

Psí kusy (1971)

 Psí kusy (1971)
Psí kusy n
 
Žánr: loutkový
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar

(pokračování)

O pardálu, který voněl (1971)

 O pardálu, který voněl (1971)
O pardálu, který voněl n
 
Žánr: loutkový
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

Co to bouchlo? (1970)

 Co to bouchlo? (1970)
Co to bouchlo? n
 
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar

(pokračování)

Držte si klobouk (1966)

 Držte si klobouk (1966)
Držte si klobouk n
 
Žánr: animovaný / / komedie
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

Jak jedli vtipnou kaši (1966)

 Jak jedli vtipnou kaši (1966)
Jak jedli vtipnou kaši n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

Jak šli spát (1965)

 Jak šli spát (1965)
Jak šli spát n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

Jak jeli k vodě (1965)

 Jak jeli k vodě (1965)
Jak jeli k vodě n
 
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

K princeznám se nečuchá (1965)

 K princeznám se nečuchá (1965)
K princeznám se nečuchá n
 
Žánr: animovaný / loutkový / rodinný
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar

(pokračování)

Potkali se u Kolína (1965)

 Potkali se u Kolína (1965)
Potkali se u Kolína n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Československo
Režie: Břetislav Pojar, Miroslav Štěpánek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

14 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Kámen a štětec

19:10 - 19:40

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

19 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178208

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10