Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Pohřben zaživa

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2018
Příběh je pěkně mrazivý   a velice napínavý. Hodně   jsem prožívala manželův   boj o život i jeho návrat   domů. Nezapomenu, jak si   ošetřoval v koupelně ruce,   domlácené rozbíjením   rakve. A jeho pomstu jsem si   pěkně užívala.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2013
"Pohřben zaživa"   dokazuje, že dobře   natočené horrory z 90. let   ještě nikdo nepohřbil... A   to uvidíte u tohoto filmu na   první pohled. Proč? Na to je   jednoduchá odpověď. Už na   začátku se Vám ukáže   hlavní hrdina. Je sympatický   a hezký. Už proto film   chcete dokoukat do konce To   není vše. Už samotný   příběh má dobrou   příchuť a to hlavně proto,   že je velice jednoduchý a   nesložitý. Jedná se o   příběh muže v těch   nejlepších letech (nemůžu   si pomoct, byl k nakousntí )   On má bohužel smůlu,   protože si vzal ženu, která   se už na první pohled jeví   jako děvka, která ho právě   podvádí (teda, kdybych já   měla takovýho manžela, tak   bych mu byla věrná ) Teď je   tu otázka: Proč ho   podvádí? No zkrátka se jí   nelíbí dům, ve kterém   bydlí (já bych ho brala hned   ). Milenec jí dá jed z ryby   (je to ta ryba do které   špatně říznete a hned je   jedovatá) Manželka nejdřív   nechce, ale pak to udělá...   No a má prachy! Pak prodá   jeho stavební firmu a je za   vodou. Jenže pohřbený   manžel se probudí a dostane   se z hrobu... A je tu druhá   část filmu a to sladká   pomsta Líbilo se mi, že   malém zavražděný hrdina si   se svojí ženou a jejím   milencem trochu pohrál...   Zavřel je do sklepa a úplně   předělal dům Vtipné bylo,   že ty dva ve sklepě se   malém pozabíjeli sami (jenom   kvůli takový maličkosti )   Mstivý hrdina,(já mu   fandila, protože na to,   abyste zabili ty dva,   nepotřebujete motiv ) pak ty   dva pustí a oni jsou jako   krysy v krabici. Ten milenec   (naprostý idiot! ) se nakonec   nechtěně zabil sám a tu   děvku spolu s prachama a s   milencem pohřbil ten chudák   hluboko pod zem... Jak   celkově hodnotím   "Pohřben zaživa"?   Samozřejmě kladně, ale to,   co se mi líbilo nejvíc bylo   to, že hrdina (musím ho tak   oslovovat) jednal správně   Nejdřív si s oběťmi hrál   a pak jim dal co proto! Také   fakt obdivuju to, že k   připravované pomstě se mu   hodily znalosti z práce,   (není to první film u   kterýho to vidím. První byl   film "Ocelová past"   )protože přestavět dům na   "bludiště" asi   nedokáže každý Hrdina byl   proto opravdu chytrý. Jednal   rozumně a vše si promyslel   tak, aby mu to prošlo a nikdo   o tom nevěděl. Škoda, že   když vylezl z toho hrobu, tak   ho ani vlastní přítel   nepoznal. No jo. Vlastně se   není čemu divit, když   vylezetete z hrobu, tak asi   těžko budete vypadat jako   Arnold Schwarzenegger
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2012
POHŘBEN ZA ŽIVA

Televizní snímek, který   je představován jako horor.   Celý děj filmu je obsažen   již v samotném názvu, tak   neprozradím nic podstatného.   Manžel si plní svůj sen,   vrací se do míst svého   mládí, mezi své známé z   dětství, postupně vybuduje   dřevařskou firmu,   vlastnoručně postaví   dřevěný dům pro svou   rodinu. Svou krásnou ženu z   města přivede do úchvatné   přírody, v pustině se   snaží vytvořit jejich nový   domov. Prostě dělá   všechno, aby jeho žena byla   šťastná. Jenže jejich sny   o domově a o spokojeném   životě se bohužel natolik   liší, že nešťastná a   nespokojená manželka hledá   zoufalé východisko ze své   situace. Podlehne svému   milenci, který nestojí o   obyčejný rozvod, má   finanční problémy a tak   potřebuje jiné řešení.   Žena se nakonec spolčí se   svým milencem a společně   naplánují jak otráví   jejího manžela. To se   nakonec nezdaří tak   úplně…

Na   to, že jde o TV film, jde o   docela dobrou záležitost.   Režisér si dokázal najít   zajímavé téma na   zpracování a tímto   televizním snímkem docela   překvapuje. V rámci   možností nabízí slušný   filmový zážitek. Uvidíme   několik šikovně   zvládnutých scén, děj si   téměř po celý čas udrží   pozornost diváků, herci jsou   celkově fajn, scény jsou   jednoduše a přehledně   zpracované. Manžel se díky   "štěstí v   neštěstí" vyhrabe z   hrobu, aby při návratu do   sladkého domova zjistil, že   jeho místo už obsadil někdo   jiný, jeho firma je prodaná   a manželka se chystá   odstěhovat. To opravdu   naštve. V prvním momentě se   v hlavě zrazeného muže   zrodí myšlenka odstřelit   manželku brokovnicí.   Postupem času se původní   plán změní na detailně   propracovanou pomstu. Ta si   svým strašlivým dopadem   nezadá s utrpením hlavního   hrdiny filmu. Scéna, kdy se   hrdina dostává z rakve v   hrobu je opravdu   nezapomenutelná a fakt mi z   ní bylo hodně divně u   žaludku. Bylo to naprosto   geniálně a velmi sugestivně   provedeno.

Začátek filmu má docela   spád, ale ke konci příběhu   začne docházet logika.   Bohužel pomsta se pak trochu   příliš táhne, zbytečně   zdlouhavé záběry   postrádají větší gradaci.   Občas se objeví zajímavý   moment, náznak dusné   atmosféry, ale vzápětí je   napětí pohřbeno nějakou   přihlouplou událostí.   Vytvořit labyrint stálo už   tak vyčerpaného hrdinu   nezměrné úsilí. Nevím,   zda by opravdu po takovém   zážitku měl tolik chuti a   tolik sil nazbyt na tak   náročnou pomstu. Taky stále   přemýšlím, co by to bylo   za siláka, aby naložil sám   na korbu auta tu úžasnou   past na krysy. Nikde jsem   neviděla žádný nakladač,   jeřáb ani nic podobného.   Jak by bez nějaké techniky   dokázal dotáhnout svou   pomstu až do tak bizarního   finále, to fakt nevím.   Škoda toho   nepravděpodobného konce,   jinak z počátku samotný   příběh vypadal hodně   nadějně. Skončil jako   obyčejný průměrný film ve   své kategorii.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2010
Poměrně vydařený thriller   s televizní produkce.   Začátek celkem běžný,   domluva milenců na   odstranění nepohodlného   manžílka, což vypadá tak   tuctově, jenže... plán se   nezdaří a náhle nastává   dost zásadní problém   "nedokonané   vraždy", která   roztáčí soukolí osudu   zcela opačným směrem.   Takže známé přísloví   "kdo jinému jámu   kopá..." se sem hodí,   jako prdýlka na hrnec. Jen   bych ještě víc rozvedla   postavu Clinta(T. Matheson),   jehož herecký projev byl   odzbrojující a způsob   pomsty propracovaný, až do   té nejtitěrnější skuliny,   proto zákeřné krysy nemohly   skončit jinde, než na   takovém místě, které si   vysloužily... v díře.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2009
No fuj - to musí být pěkně   hnusný pocit probudit se v   rakvy.Taky to své manželce a   jejímu šamstrovi hezky   vrátil.Film není nijak   výpravně nákladný,ale   vůbec to nevadí,protože   zápletka je tady celkem   věrohodně provedená.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2009
pekná ale hlupúčka blondínka
obaja joanna a ten jej milenec   si mysleli, že majú   vyhrané, nakoniec sa im Clint   kruto pomstil, keď ich oboch   zakopal. Takže títo obaja   milenci boli viac hlupi než   chytrí.

Samotný film sa mi   páčil. Casami to pôsobilo   ako komédia, hlávne ked tá   Joanna vystrájala. Film bol   mrázivý. Najstrašnejšie to   muselo byť, ked sa Clint   prebral v rakve. A také čosi   sa môže i stáť.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6395minih6395Dívka z údolí (1983) 
Valley Girl n
minih48056minih48056Náhradníci (2009) 
Surrogates n
minih58326minih58326Chlupatá odplata (2010) 
Furry Vengeance n
minih29904minih29904Tulák z širých plání (1973) 
High Plains Drifter n
minih132100minih132100Sebevražedný oddíl (2016) 
Suicide Squad n
minih19342minih19342Sophiina volba (1982) 
Sophie's Choice n
minih41703minih41703Jeptiška (2005) 
La Monja n
minih93191minih93191Nezkrotná touha (1999) 
Dreaming of Joseph Lees n
minih14377minih14377Noc oživlých mrtvol (1968) 
Night Of The Living Dead n
minih50451minih50451Lidice (2011) 
Lidice n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

73 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

28 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

23 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10