Jeden svět
ohodnotit

Podivuhodný případ Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button

Další název:
Benjamin Button; Podivuhodný prípad Benjamina Buttona (SK); Der seltsame Fall des Benjamin Button
Rok:
2008
Délka:
166 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2009
„Narodil jsem se za velmi podivuhodných okolností...“

Komentáře k filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Konečně po dlouhé době   výborný film, i když   poněkud delší. Ale Fincher   mě opět nezklamal, výborný   příběh, a super natočené.   Jeden lepší herec než   druhý. Kate Blanchett   úžasná slečna s   nádhernýma očima a Brad   mládnoucí krasavec. U těhle   filmů se pozná, kdo je   výborný herec. A Cate ani   Brad rozhodně nezklamali:-)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Zatajil se mi dech...
Zatajil se mi dech. Po tomhle   filmu už nic není takové,   jaké to bylo. Tento snímek   mi změnil život. Žáden   jinej nedokázal to, co   tenhle. Základní   filosofické otázky, život a   smrt, osud a šance, mládí a   stáří, zdraví a nemoc...   Závěrečná scéna:   "Some people were born to   sit by a river. Some get   struck by lightning. Some have   an ear for music. Some are   artists. Some swim. Some know   buttons. Some know   Shakespeare. Some are mothers.   And some people —   dance." - a hudba k tomu,   mne pokaždé rozpláče a   "znostalgizuje",   celý film mi pokaždé   připomene mou životní   lásku... Neskutečně   dojemný snímek. Jeden z   největších filmů mého   života.
Roman333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Obrovský zážitek
Pro mně osobně, jeden z   nejkrásnějších filmů,   které jsem kdy viděl. Tento   film donutí diváka k   hlubokému zamyšlení, jak je   život krátký a pomíjivý a   co s životem vůbec. Ve mně   zanechal film obrovskou stopu   a nějak ho nemohu dostat z   hlavy. "Klobouk   dolů", před výkony   hlavních protagonistů tohoto   snímku, věřil jsem jim   každičkou chvilku.   Samozřejmě velké uznání   scénáristovi a režii,   zhostili se toho opravdu   úžasně. Hrozně se mi   líbyl komentář, uživatelky   zuzana.shilla.novak, tak   nějak to cítím také, ale   nechtěl jsem jí kopírovat.   Takže se na to rozhodně   koukněte, čeká vás   nezapomenutelný zážitek!
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Vynikající film
Je to opravdu nádherný film,   který mě opravdu překvapil.   Zajímavý pohled kdyý se   dospívající stařec mění   v malé batole. Nechápu jak   tento film nedostal oscara za   nejlepší film roku!
Janik_H
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2010
Neokoukaný nápad...rychlý spád
...tenhle snímek mě hlavně   zaujal svým zajímavým   námětem, který jistě není   originální, ale je   zpracovaný dobrým způsobem.   Herecká podívaná Pitta a   Blanchett nezklamala ba naopak   v některých částech   překvapila (Pitt jako v roli   dospívajího, však ve   starém těle a Blanchett jako   starší žena potýkající   se volbou své budoucnosti s   Buttonem).

Snad   jen překvapil rychlý spád   na konci filmu, kdy Pitt velmi   rychle stárl (mládl),   zatímco začátek filmu se   pro mne posouval zcela   přirozeným způsobem.
anetaarudolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Tak po dlouhý době jsem v   kině zažila, pořádnej   film. Nemohla jsem od plátna   ani na minutu odtrhnout oči.   Stále jsem byla v napětí co   příjde dál... Tolik emocí   během jediného filmu... Na   to, že Brada Pitta moc   nemusim, jsem se do něj v   tomhle filmu zbláznila. Na   mě to udělalo prostě   obrovskej dojem!!!
Zelisko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2009
Nic proti filmu Milionář z   Chatrče, ale dle mého   názoru - měl Oscara vyhrát   tento úžasný počin. Když   David Fincher obsadí do   hlavní role Brada Pitta,   stojí ten film vždy za to -   např. Sedm nebo Klub   rváčů. Mám ráda filmy,   které mě do děje vcucnou a   tomuhle snímku se to   podařilo excelentně.
RoboDevil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Originální film
Vřele doporučuji tento film   všem kteří mají rádi   například Forreta   Gumpa,titanic nebo vykoupení   z věznice   Shawshank.Překrásný   příběh,perfektní   spracování,brilantní   herecké výkony a to vše   zakončené smutným koncem!Ty   skoro tři hodiny stojí zato   dát tomuhle filmu!Třináct   nominací na oskara mluví za   své :-)
Dávám 10 z   10
sharp69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Nemám slov.Herecké výkony   skvělé,nápad skvělí   prostě nemám co dodat.a   nevim co psát protože tu   musí být minimálně 100   znaků:D
2029
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Podivuhodný kousek.Naprosto   skvělé efekty.Plno   dojemných scén které nutí   k pláči.Nejdojemnější je   Benjaminova smrt jako malého   miminka.I když je film velice   dlouhý ani chvíli mě   nenapadlo se nudit a je to   určitě film který si během   života zhlédnu ještě   mnohokrát a nikdy se nudit   nebudu.
anaga
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2010
Tento film mě uchvátil. Jeho   příběh je sice spíše   pohádkový, ale to mu   nemůže ubrat na kvalitě.   Ukazuje nám, že život   zůstane životem, i když se   cyklus života převrátí   naruby. Závěrečné   poselství o jedinečnosti   každého z nás a naší moci   kdykoli změnit svůj život,   mě zahřálo u srdce. Kdo by   řekl, že vedle akčních   thrillerů dokáže Fincher   natočit něco tak klidného a   poetického.
evlin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
dostalo mě to
Opravdu nádherný film,   nevím co dodat prostě od   začátku až do konce mě   strhnul. A při závěrečné   scéně jak Benjamin zemře   jako nemluvně v rukou   Daisy... to už jsem se   neudržela, ale když se   rozsvítily světla, alespoň   jsem viděla že jsem nebyla   jediná:)
annvii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2013
Úchvatně natočený,   precizně zahraný, dokonale   obsazený film, který mě   vzal za srdce. Klobouk dolu   před tvůrcema filmu.
nunu13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Nádhera!!! 10/10
Tak tenhle film mě dostal!!!   I přesto, že byl až   neskutečně dlouhý,   nepřestal mě ani chvíli   bavit a v tom kině bych   klidně vydržela sedět   ještě další dvě hodiny!!!   Prostě super...a potom co sem   přestala jíst i popcorn...to   už jsem byla překvapená i   já, jak mě ten děj   vcucnul!!!
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2013
PODIVUHODNÝ PŘÍBĚH   BENJAMINA BUTTONA

Jedná se spíše o   lyrické dílo, které nemusí   sedět každému divákovi.   Možná nebylo nikdy plně   doceněno. Je to Fincherova   rozmáchlá a vnitřně   procítěná úvaha nad   časem. Dojímavé   rozjímání o životě a   umírání. K dokonalosti   dovedený mistrovský tah.   Příběh sám ale letí   příliš rovně a příliš   dlouho k cíli. Pointa byla   snad až příliš vyhlazena k   dokonalosti, takže se z ní   to nejdůležitější občas   neprořezalo přes nános   líčidel a umělou krásu   západů slunce. Benjamin   Button pohladí po duši   kouzelnou první třetinou,   plnou upřímné laskavosti a   úchvatných triků. Ale   zbytek je pouhá vata, která   nemá moc co nabídnout,   kromě hypnoticky podmanivé   symbiózy obrazu a hudby. Ale   nakonec i ty emoce přirozeně   vyplavou na povrch.

Divákům je   předložen řemeslně   poctivý kus práce, do   kterého Fincher vložil   množství svých   nezaměnitelných nápadů,   které však nijak zásadně   nepoutají pozornost a   nechávají dostatek místa   příběhu. Ten sám by ale   šel odvyprávět během   chvilky. Fincher je zručný   režisér, který umí   vyprávět dostatečně   poutavě, takže nenechá   diváky, aby se nudili.   Hlavní důraz v tomto díle   je kladen na vizuální   stránku. Samozřejmě nesmím   zapomenout ani na výtečnou   práci maskérů. Úspěch   zaručují perfektně vybraní   herci, zejména Bred Pitt a   Cate Blanchett, ale i ostatní   podali dobré výkony. Přesto   zaujme především Pittovo   sólo.

Styl   vyprávění je možná   zbytečně košatý, ale   dokonalý vizuální styl   evidentně utáhne i některé   malé nedostatky. Spousta   vyřčených myšlenek z filmu   by zasluhovala tesat do   kamene. Fischerova filmová   magie nabídla silně   nadprůměrný zážitek.   Nejspíš bude pravda, že   čím více máte prožito a   čím více si uvědomujete   pomíjivost času, tím více   vás film vnitřně osloví.   Díky za něj.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Snímek skvěle hraje na city   a na nostalgii. Na konci filmu   jsem snad neurojil tolik slz   ani u Titanicu. Skvělý   výkon Brada Pitta (kterého   moc nemusím), i Kate   Blanchett. David Fincher jako   režisér mě už mnohokrát   přesvědčil o svých   kvalitách a scénář je   dobře napsaný. Snímek o   životě člověka od jeho   narození až po jeho smrt,   akorát u Benjamina jde život   obráceně, narodí se starý   a tím pádem umře jako kdo?   To uvidíte sami. Tento film   velice chválím, patří do   filmové Bible. Rozhodně si   ho nemůžete nechat ujít!
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2017
Bezesporu je námět celého   příběhu skvělý a herecké   obsazení naprosto podle mého   gusta. Je sice pravda, že   jsou ve filmu trochu vleklá   místa, ale není kam   pospíchat, když se   odehrává tak nevšední   podívaná.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Tento film jsem viděl   několikrát a mě prostě   baví. Ta myšlenka jít proti   času, narodit se starým a   odejít miminem, to je prostě   tak zvláštní až je to   hezký. A tento film je   příkladem amerického   příběhu, je v něm   dobrodružství, láska i   vlastenectví.Herci ,si   myslím, měli co hrát, ta   časová cesta byla   dostatečně dlouhá, že se   dalo hodně ukázat. Pitt mě   přesvědčil, že není jen   ve škatulce krasavců.On   vůbec hraje v různých   filmech. Já si tento film   opravdu užil.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2013
Fincher mi tímhle filmem   ukázal, že se nehodlá   spokojit s pověstí   stylového režiséra,   kterého poznáte po pár   záběrech a osvědčil svoje   všestranné mistrovství.   Zároveň mi potvrdil, že   účinek jeho filmů na mě   má dlouhodobější   parametry. S výjimkou Seven   mě žádný nedostal do kolen   napoprvé a totálně, zato ve   mně každý následně   dozrával a zaujetí rostlo.   Předpokládám, že s   Benjaminem Burtonem to nebude   jinak. Zdánlivě trochu   forrestgumpovsky sladkobolný   příběh, ale je v něm tolik   scén a myšlenek, které   vybízejí k návratu...
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Velmi pěkný film, který mě   upoutal až po 20 minutách,   ale jsem ráda že jsem ho   nevypla. Všicni jsme   předpokládali jak to asi   dopadne,ale i tak to bylo   dojemné.
Henry66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Moc pěknej film,dobrej nápad   i zpracování.Brad Pitt u mě   opravdu zabodoval,milovníkům   filmu lze jen doporučit.
golman69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2009
umierajúca staršia pani sa   priznáva svojej dcére   prostredníctvom denníka   podivuhodnej osoby, že jej   vlastným otcom je práve ten   dotyčný muž. A čo je na   ňom také záhadné, to už   opisujú vtipne a   profesionálne vložené   scény od jeho narodenia až   po smrť. Brad Pitt veľmi   dobré zahral Benjamína od   staroby až po smrť malého   "baby"-ktoré už   zahrať nemohol :-))   Odporúčam pozrieť ak chce   niekto vedieť ako to ide na   svete naopak - narodiť sa   starý a umrieť ako   nemluvňa, veľmi pekne, nech   sa páči !
Ell3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Jsem ohromená.Není to sice   můj top,ale zařadila bych ho   mezi ty kvalitní filmy téhle   doby.Život mládnoucího   starce je pro mě   nezapomenutelný.Brad Pitt se   mi ve filmu moc líbil,jako   skoro vždy mě   potěšil.Hlavní hrdinka si   zasluží ovšem obdiv.Stojí   za to mu věnovat jeden   večer,nebudete litovat.
sionn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Velmi zajímavě   pojmuto,zvláště pak způsob   jakým tvůrci vyřešili zrod   a mládnutí hlavního   hrdiny.Maličko mi tento   příběh připomíná Foresta   Gumpa,také trochu   jednodušší   Benjamin,zapasování do   historických   událostí,podobný vývoj   jejich lásek i délka   filmu...
Jinak mně   osobně se film velmi líbil a   vřele doporučuji shlédnout
realwoman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Uplne uzasne...
nieco podobne som v zivote   nevidela! Pribeh   "naruby", ktoremu by   som inak neuverila, pretoze   nieco ako "fantasy"   nemusim. Ale Benjamin je iny,   poeticky, uveritelny,   dojemny.Cate Blanchet je   nadherna, uloha jej sadla a   Brad si z roka na rok vybera   lepsie úlohy. Aj tu   presvedcil a zanechal hlboky   dojem. Nadherny pribeh, ktory   sa oplati vidiet, fakt!
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2013
Nádherně natočený film s   originálním námětem   jednoho lidského života v   "obráceném gardu"   a výbornými herci (hlavně   výkony ústřední dvojice   Brad Pitt Cate Blanchett jsou   přímo excelentní). Možná   jenom trošku zkrátit délku   a bylo by to perfektní...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2013
Celkem zajímavý příběh   dítěte, co to má   "hozené   obráceně". Myšleno že   nestárne, ale mládne. Od   příběhu jsem se nedokázala   odpoutat ani na minutu. A   konec, kdy jí jako   novorozenec, umřel v   náručí, jsem ořvala :-D.   Vlastně úplný konec byl,   když ona zemřela na   nemocničním lůžku.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Velmi pěkný příběh a   skvělá C. Blanchett,   hlavně, když tančí,   akorát je strašně hubená.   Celý film mi vrtalo hlavou,   jak vlastně Benjamin   zemře,(pozor spoiler) ale   přerod zpátky do miminka   jsem ze začátku nemohla   strávit. To se mu jako   smrskly kosti zpátky? Pak   jsem to vzala vzhledem k tomu,   že měl takovou   "nemoc", tak se   tělo podle toho asi   zařídilo.Maskéři u tohoto   filmu odvedli skvělou práci,   velmi se mi líbily také   různé flashbacky. Dlouhá   stopáž ani nebyla na škodu,   protože se divák nemá kdy   nudit.Bylo vidět, že když   B. Pitt dostane do ruky   zajímavý kousek, umí i   hrát.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Přinejmenším zajímavé   téma na film.
Ten   příběh byl velmi dojemný a   každopádně filmařsky   skvěle zpracovaný. Nicméně   mě mrzí, že ten film už je   léta natočený a já ho   viděl až teď nedávno.
Nevadí - napravím to a   podívám se na něj ještě   několikrát.
Určitě   bude patřit mezi ty filmy, na   které jen tak nezapomenu.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Opravdu mě mile Fincher mile   překvapil jak se toho filmu   ujal. Brat roli Benjamina   zahrál také dobře a celý   příběh je hodně emotivní   a o konci ani nemluvě. Toto   jsou ty správné dojáky kdy   i slza ukápne. Teď , když   mám film na DVD by bylo   zajímavé si jej pustit   pozpátku.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Pokud přistoupíte na tuto   podívanou, tak rozhodně   chytí za srdce.Detailista   David Fincher obsadil Brada   Pitta do příběhu člověka,   stárnoucí ho   pozpátku.Zaujatě jsem   sledoval jeho příběh,   ovšem je tu jistá podobnost   se snímek Forrest   Gump.Stejně jako jsem si   oblíbil Gumpa, tak s tímto   titulem se dostavilo také   velké nadšení.Hudba se   drží tiše v pozadí a   nechává prostor   emocionálním sekvencím,   jež na mne pořádně   zapůsobily až v posledních   několika minutách.Když   nalezne dcera Caroline staré   nedoručené přání k   narozeninám od svého otce   Benjamina nebo, jak postupně   Benjamin spěje ke svému   smutnému konci, který   vyvrcholí smrtí v náručí   jeho milované Daisy.Právě   tyto momenty mi doslova   vyrazily dech.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Oscarový večer se blíží a   tvůrci se předhánějí, kdo   přinese divákovy   nejúchvatnější zážitek.   Prozatím to vypadá, že   vyhraje Boyle se svým   "Milionářem"   avšak já bych to spíše   přál právě tomuto   pozoruhodnému a   podivuhodnému snímku, který   má větší Oscarové ambice.   Ostatně koho by nezaujal   příběh člověka, který se   narodí jako starec s   myšlením dítěte a   postupně stárne i když   vypadá pořád mladší. V   jeho příběhu samozřejmě   nechybí spousta zajímavých   a pozoruhodných situací a   samozřejmě nezbytná je i   osudová láska. Fincher   přesně veděl co dělá a   jeho takřka tříhodinové   vyprávění málokdy   zpomaluje nebo dokonce   zamrzá. K ruce měl řadu   vynikajicíh herců ale vše   stojí na výkonu Pitta a   Blanchett a rozhodně nemůžu   opomenout geniální triky. Ze   začátku jsem uvažoval o   absolutním hodnocení ale   později jsem si začal   uvědomovat, že film je   takřka prostý jakýchkoliv   emocí a chybí zde více   pamětihodných nebo   strhujících momentů a já   osobně si vzpomínám jen na   rozbor jedné zásadní   situace, která se vůbec   nemusela stát a na poměrně   vtipné příhody s bleskem.   Není to dokonalý film a   není to film, o kterém se   bude mluvit za několik let   ale jelikož se na ten   očekávaný   "zlatý" večer   neprobojoval (do hlavních   kategorií) "Temný   rytíř" přeji   vítězství   "Benjaminovi" nebo   spíše Fincherovi.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Skvělý film se skvělou   myšlenkou a perfektním   obsazením. Od 10 mě však   zradila druhá polovina filmu.   Po hodině a půl nadšení   jsem stejný čas dokoukával   zbytečně roztažené scény   v kterých se nic velkého   nedělo. Dokázal bych si   představit mnohem   dřívější a zajimavější   konec, který by nechal   diváka v napětí a   domyšlení, ale co se dá   dělat celkově hodnotím   kladně, ale zas tak brzy film   rozhodně vidět nechci=)
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $127,509,326 ║Tržby   Celosvetovo $333,932,083▐   Tržby za predaj DVD v USA   $42,074,129 //počet   predaných kusov 2,607,901║   Devízou filmu sa v prvom rade   stáva technické prevedenie a   až potom príbeh a   vykreslenie postáv. U postáv   to vyznie z celkového   pohľadu najslabšie, za celý   ten dlhý čas čo zneje film   si k nim nedokážeme   vytvoriť vzťah, lebo príbeh   sa skladá z mnohých   zlomkových situácií, ktoré   vo svoje podstate nedozrejú   tak aby ponúkli vnútornú   hĺbku postáv, cit, iskru,...   všetko to vyznie tak chladno   odprezentované až je mi   ľúto, tej všetkej snahy čo   sa venovala v technických   veciach tohto filmu ako masky,   hudba či kamera. A popri tom   námet je absolutne famózny,   svojou vnútornou hĺbkou tak   silný ale v konečnom   výsledku mi z toho ostala len   nejaká pekná kostra toho   námetu ovešaná dosť   nesúrodo povyprávaného   príbehu, kde ani na samom   závery nedokážu emócie   preniknúť tak ako by mali. U   tohto filmu skôr lepšie   vyznela časť príbehu   odohrávajúca sa pri   nemocničnom lôžku kde sa   číta Benjaminov denník, tam   na tomto menšom priestore   dokázali emócie a cit   lepšie preniknúť na povrch.   __Bolo by pre mňa   prekvapeným pokiaľ by za   toto Fincher dostal Oscara,   už mal omnoho lepšie   režisérske skvosty, hlavne   keď ten predošlí(Zodiac) a   poviem že lepší od tohto   filmu na Oscaroch   odignorovali. /videl v kine:   80%/
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Úžasný příběh v režii   Davida Finchera,   pojednávající o životě   Benjamina Buttona. Narodil se   s tváří starce a jak čas   plynul, Benjamin sice   stárnul, ale jeho vzhled   mládnul. Skutečně   podivuhodný a úžasný film,   akorát místy maličko   zdlouhavý, jinak fakt   paráda.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Tak tohle je opravdu   podivuhodný kousek o   Benjaminu Buttonovi.
Velmi krásný film s   několika excelentními   výkony, myslím, že často   až příliž koženého Pitta   zastínila Cate, které z   pozice babky stačilo jen   mluvit.Julii Ormond stačilo   jen sedět a dokonale mne   přesvědčila.
Škoda,   kdyby si scénáristi   odpustily zbytečné scény,   které film prodloužily, byl   by z toho plný počet   bodů.

...kam   dali Oscaři oči?
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Začátek filmu mě zrovna moc   nechytil, bál jsem se jestli   mě to vůbec bude bavit.   Nakonec jo a docela hodně, od   doby kdy se Ben seznámil s   Daisy. Zajimavá myšlenka   tvůrců, kdy hlavní hrdina   mládne a jeho životní   láska naopak stárne. Vznikl   velmi silný a dojemný film.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Skvěle filmařsky   zvládnutný naprosto   originální nápad. Trochu mi   vadily nevyrovnané herecké   výkony - kromě Pitta a   Blanchettové nic moc, ale asi   jsem ovlivněn právě   shlédnutou bezchybnou   Valkýrou. Co mi ale vadilo   určitě, byl doslovný konec.   V každém případě ho měli   nechat otevřený a ne to   dohnat až do Buttonova   narození-smrti.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Majstrovsky vysústružený,   ale príliš rovno a PRÍLIŠ   DLHO do cieľa letiaci šíp,   navyše vyrobený z   ingrediencií, ktoré už   dávno poznáme. Benjamin   Button ma pohladil po srdci   kúzelnou prvou tretinou,   plnou úprimnej láskavosti a   úchvatných trikov, ktoré tu   z digitálneho Brada Pitta   robia lepšieho herca, než   akým je neskôr ten reálny.   Ale zvyšok je tak trochu   naťahovaná vata, ktorá buď   nemá moc čo ponúknuť,   alebo ponúka to, čo   Benjaminov príbeh   nepotrebuje. Celkovo pekný   film, ale nie film roka. Na   takýto vlezdoprdelkový   mainstream je Davida Finchera   škoda. Paradoxne jeho   najmenej zaujímavé a   diskutovateľné dielo.
Neben
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Velmi pěkný film, který   silně hraje na city a moc se   mu to daří. Možná by   neškodila o něco kratší   stopáž, ale i tak si film   určitě užijete. Nevím jak   se to stalo, ale nevěděl   jsem, že jednu z hlavních   rolí má Cate Blanchett a ve   filmu jsem jí poznal až   téměř ke konci :)
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Brilantní snímek, který si   pro sebe ukradl hlavně Pitt-   ale i ostatní herci nebyli   vůbec marní, na naopak.   Scénář má hloubku a pokud   přečkáte pomalejší   rozjezd, nebudete na konci   litovat. Líbí se mi, že   Pitt za sebe nenechal hrát   jiné herce v záběrech kdy   je starší. Je to pak více   autentické. Vytkl bych   možná jen způsob   vyprávění, neustálé   utíkání z děje do   prostředí nemocnice podle   mě zdržovalo příběh a   napjaté diváky... Závěr   byl pro mě až nečekaně   smutný a dostal mě do   nálady, kdy jsem přemýšlel   nad životem a našimi   principy. Nakonec jsem se i   rozplakal, tak dojemný je pro   mě závěr... 85%
Panzerfaust
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Takto si dobry film   predstavujem.
2 body   uberam, pretoze vzhladom na   rok natocenia filmu mi prisiel   nemoderny a zastaraly. Dalsi   dovod boli nudne casti,   ktorych bolo celkom dost. Ale   inak bol pribeh dramaticky a   dojemny
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Bol som na Benjamina Buttona v   kine a veľmi sa mi   páčil,spolu s Temným   rytierom jediný dobrý film   roku   08,Milk,Valkýra,Milionár z   chatrče u nás ešte v kine   neboli,oni by mohli ešte   niečo ukázať.Brad Pitt bol   dobrý,Cate Blanchett tiež   vynikajúca a film má fakt   skvelé momenty,niekedy sa aj   zasmejete.GOOD!
marecek.7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2009
i když tento žánr nepatří   k mým nejoblíbenějším,   příběh benjamina buttona   mě fakt dostal.od začátku   rostla má zvědavost jak to   bude vypadat až bude ůplně   mladý a jak vlastně   umře....akorát by mě   zajímalo vkolika se jakoby   narodil.protože přece nebylo   vod začátku dáno v kolika z   něj bude mimino:Djinak vřele   doporučuju.80%
MichalVoska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Film, který má nápad
A to dost neotřelý - defakto   začít od smrti ke zrození,   film není nejzajímavější   dějem, má mnoho chyb,   scénář by jistě zasloužil   více pozornosti, ale i tak se   jedná o perfektní film,   který si zkrátka   zapamatujete a nezapadne v   šedi filmových braků a   proto u něj nechápu   umístění až téměř na   samém dnu žebříčku
Jakub_M
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Ohne sentiment...
Řekněme si to narovinu -   jiný režisér by z toho   příběhu udělaj tak děsně   kýčovitý doják, že by to   po prvních 30 minutách   odplavilo všechna kina kamsi   pryč... myslím si, že je to   podstivě natočený film,   který je právem nominován   na Oscara, neb se podobných   mnoho nevidí. Ano - trochu   mě bolely nohy, než to   skončilo...ale za toho   kolibříka, za něj to   opravdu stojí.
vodnarek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2010
co když je začátek na   konci...a jak těžké musí   být opustit svou lásku kuli   vaší zvláštnosti...a jak   musí být těžký koukat jak   vaše láska vám v náručí   zemře jako nemluvně...podle   mě strašně!
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2010
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Celkem dobré drama, které   těží z opravdu   originálního námětu.   Nicméně si myslím, že   tvůrci zpracování námětu   vyloženě odflákli. Abych to   upřesnil. tak film nabídne   řadu nelogičností, které   působí na bystrého diváka   docela amatérsky. Na druhou   stranu se filmu nedá upřít   notná dávka dobrodružství,   takže se rozhodně nemusíte   bát, že se budete nudit.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2021
Neotřelý námět filmu a   jeho kvalitní, dobrodružné   zpracování, spolu se   solidním hereckým výkonem   šarmantního Breda Pitta   určitě stojí za to vidět.   ;)
ValaMalDoran
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Zajímavý příběh. Člověk   se narodí jako malé staré   dítě a postupně roste a   mládne. Celý příběh   založený na vyprávění z   deníku je pěkně natočen.   Tyhle typy filmů mě   připomínají Forresta Gumpa.   Chvilkama jsem se u toho   nudila. Ale i tak myslím, že   se to bude hodně líbit.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Slepý hodinář sestrojí   hodiny, které jdou namísto   běžných zvyklostí   pozpátku. Odpočítávají   čas namísto toho, aby jej   přičítali.
V noc   konce první světové války   se narodí chlapec, který ale   vypadá jako stařec - jeho   tělo je svraštělé, má   všechny znaky starého muže   postiženého hluchotou a   ostatními problémy stáří.   Matka při porodu zemře, otec   v náhlém popudu a pod   tíživými okolnosmi chce   dítě hodit do řeky,   namísto toho jej ale nechá   na schodech domova důchodců   (jak by se řeklo dnes).   Dítěte se ujme pečovatelka,   která sama dítě mít   nemůže (zatím). Jak čas   ubýhá, Benjamin namísto   toho aby zemřel, žije a   mládne. Jednoho dne potkává   svou osudovou ženu. Ač jsou   si věkově blízko - ona je   normální holčička, on   fyzicky vypadá jako stařec.   Jejich životy se rozdělí -   aby se oba mohli setkat   právě v ten "správný   okamžik".
Jde   přitom spíše o snímek o   bolesti, o životě, který se   spíše nedá žít. Je to   snímek o tom, jak moc se   bojíme stárnutí a smrti a   jakou roli v tom všem hraje   láska, kterou Benjamin sice   pozná, ale která je pro něj   i onu ženu příliž   bolestivá. Jde o snímek, kdy   se maskéři občas   "sekli" při   zobrazování stárnutí   hlavních postav. Ale je to   také snímek s velmi dobrými   herci v čele s Bradem Pittem,   Cate Blanchett (které to snad   v žádném jiném filmu tak   neslušelo), Tildou Swinton.
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Nechci se tu rozepisovat o   tom, jak byl snímek dokonale   natočen o efektech dítěte   se stařeckou tváří a   podobně. Námětem je snímek   ojedinělý - neznám nic   podobného. Nýbrž film   stačí vidět jednou a vím,   že už si ho asi nikdy   nepustím. Je to dáno   celkovým pohledem na film,   už vím co mě čeká...
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Vymyslet něco tak   originálního dá práci a   úspěch je zaručen, pokud se   to poctivě uchopí. Strašně   dlouhý film, protože je o   čem pořád vyprávět.   Všichni se těší, až Brad   Pitt omládne a setká se v   čase se svou milovanou, aby   do nás pak tu nadpřirozenou   romantiku naprali horem   spodem. A pak si vytrpte i ten   logický konec a dejte si   bacha, abyste po   závěrečných titulkách   nešli spát s pocitem, že   zrovna vás život o něco   mocně okradl. Naštěstí se   to dá snadno prokouknout, o   vyvolání silných emocí   šlo tvůrcům především a   to se jim povedlo na   jedničku.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2009
PŘESLEČENÝ FORREST GUMP
Film je rozhodně kvalitní,   zajímavě pojatý a výkon   Brada Pitta je skvělý, ale   celý film mě trápil takový   divní pocit. Pocit, že něco   podobného už jsem někde   vyděla. Jasně Tom Hans a   jeho Forrest Gump. Ta   podobnost je prostě tak   velká, že jsem musela ubrat   ze svého hodnocení. Ale   jinak film, který rozhodně   stojí za to vidět.
Lordbob
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Docela zajímavý snímek   zajímalo by mě jak by to   fungovalo doopravdy.Film mě   bavil asi zhruba jenom do   poloviny kdy byl ještě Brat   stár pak už to byla nuda.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
Tak tenhle film byl pro mne   největším zklamáním   poslední doby. Na začátku   nám začíná vyprávět   stará babka svůj příběh   jako v Titaniku, což se mi   vůbec nehodilo - navíc se na   ní nesmyslně řítí   hurikán Katrina. Jen   začátek je tak   přeplácanej, že to už ani   víc nešlo.
Benjamin   je pak už jen obyčejným   dědkem který mládne, asi   jeho maminka snědla zelené   jablko z Pultanely...
Film má skoro tři hodiny   a místy se tak   neuvěřitelně vleče, že   jsem měl opravdu problém   neusnout. Ale abych jen   nepomlouval: nejlepší   postava, která by si   zasloužila svůj vlastní   celovečerní snímek je   určitě dědek bleskař:-D
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2022
Film působí smutně a   laskavě zároveň. Smutek z   postižení, z trvalých a   nezvratitelných následků.   Neúbližné chování   Benjaminova okolí je sice   laskavé, ale velmi   nepravděpodobné. Pořád s   obavou čekám, kdo mu   podrazí berle a on nikdo.   Všichni se chovají slušně.  
Masky a triky   perfektní, jen někdy   nesouhlasí ten opačný gard   vzhledu a věku. Zemře-li   hlavní postava v 85 letech,   měl by v roce 1967, kdy je mu   mentálně 49, vypadat na 36,   ale maskéři jej udělali   spíše na těch 49. Zaujal   mě výběr hereček pro   postavy žen, které Benjamin   miluje. Cate Blanchett a Tilda   Swinton jsou si typově velmi   podobné.
Tíživé a   dlouhé, ale v podstatě   zajímavé. Stačí vidět   jednou. Brad Pitt rozhodně   zajímavý.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.2.2016
Zajímavý film hlavně   příběhem ,opačný způsob   žití narodit se jako   stařecké dítě a   mládnout,B.Pitt podal   skvělý herecký   výkon,celkově to stálo za   podívání občas nudnější   pasáž ale nechalo se to   přečkat.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2013
První hodina je každopádně   bomba, tak výborný nápad a   tak neskutečně dobře   provedený, že tomu štěstí   ani nemůžete uvěřit.   Vynikající kamera vás bude   provázet celým filmem,   oddělujíc minulost od   skutečnosti kouzelně snovým   světlem zašlých časů a na   perfektní masky budete jen   zírat - s tím ale urychleně   přestanete v případě   omlazeného Pitta, který   rázem vyhlíží jako   špatně převtělený   mimozemšťan, což vám   neunikne, ani když ho   schovají do milosrdného   polostínu, ale to je   naštěstí výjimka. Problém   vidím hlavně v předlouhé   stopáži, kdy s ubíhajícím   časem ubývá zajímavosti i   švihu a přibývá   průhlednosti a hluchých   míst. V závěrečné fázi,   pokud jste neusnuli, se opět   dočkáte vzpruhy v podobě   rozuzlení příběhu, v   kterou jste už ani nedoufali.   Herecké výkony v hlavních   rolích standardně   vynikající, ale nejsem si   jistá, zda chemie Pitt +   Blanchettová zcela funguje a   rovněž milostná zápletka   osciluje někde mezi Forrestem   Gumpem a Velkými nadějemi. A   konečně, nejedná se zde o   velkou filmovou loupež   (narození dědků) z naší   Arabely? :-D
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2018
Nějak nevím
co si s tímhle   scénáristicko-maskérským   experimentem počít.
Ano, řemeslně je to   výborně natočeno. David   Fincher točit umí, to se   ví. Taky herecky v poho. Pitt   i Blanchett si odehráli svůj   tradiční standard. Ale jinak   nevím co si s tím počít.  
Vlastně jsem od   příběhu člověka, který   se narodí starý a zemře   jako novorozeně nic nečekal.   A taky jsem nic moc nedostal.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Nejedná se o špatný   snímek, ale američané   svými oscary opět   přesvědčují jací umí   být populisti a také jak se   ženou za výdělkem, 13   nominací si totiž rozhodně   nezaslouží... Prvním   nedostatkem je stopáž 166   minut je trochu moc a také   první půle filmu se doslova   vleče, zachraňuje to   vlastně až povedený závěr   daleko za půlí který má   dobrý spád (a všichni víme   jak je konec důležitý...)   Herecké výkony jsou takové   normální a nepřevyšují   hollywoodský průměr, což   není špatně ale nečekjte   nějaký vyjímečný   zážitek... Takový ten happy   ending samozřejně taky   proběhne, takže se opravdu   jedná o průměrný snímek   americké produkce. Jediné co   se dá tradičně vyzdvyhnou   jsou maskéři kteří opravdu   opstavy skvěle pozměnují s   narůstajícím či   ubývajícím věkem... Letos   jsem již viděl lepší   americké snímky ale tenhle   je z velké produkce která   potřebuje vidělat a tak   přemýšlím jesti těch 13   nominací tam nefiguruje pouze   pro to aby jsme se hnali do   kin. Forrestu Gumpovi se   kterým sdílí toho vysoké   nominační číslo a náladu   jakou by vám mělo   sledování navodit nesahá   ani po kotníky.
BOS3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Som sklamaný. Porovnávať to   s Forrestom sa mi zdá   neadekvátne. Okrem hlasu   vyprávača, ktorého   použitie práve má   asociovať Forresta je film   dosť slabý. Skoro tri hodiny   sa mi zdajú neúmerne dlhé.   Po prvej časti filmu som   dúfal, že sa to akosi   spraví vo vzťahu s Cate B. a   že nastane nejaký pokus o   zvrat alebo oživenie. Film   ale plynul ako pomalá voda   ďalej bez jediného víru   alebo splavu až do.....svojho   konca. Asi to bol úmysel ale   tri hodiny dlhá pohoda bez   prekvapenia ma nezaujala.   Juliu Ormond asi jedinú   prekvapilo, to čo každý kto   videl aspoň 5 filmov vedel po   20 minútach. Za triky 6.
wlki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2010
...
..pribeh o zivote, lasce a   smrti trosku jinak. Zajimavy   namet, ale az prilis zdlouhave   a v nekterych chvilich az   prilis nudne. Nelze hodnotit   nez jen jako lehky nadprumer.
Regal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2010
Nevím, nevím
Bohužel jsem nucen dát   nižší hodnocení. Byl jsem   zvědav na výsledek, proto   jsem vydržel do samotného   konce. Chybou totiž bylo   místy až velmi zdlouhavé   vyprávění, jinak   zajímavého námětu a   samotného příběhu, který   obsahoval opravdu spoustu   myšlenek, nad kteryma se   clovek zamysli.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Já tedy nechápu tak vysoké   hodnocení. Mě to vůbec, ale   vůbec nebavilo. Dokonce mě   to nebavilo tak, že jsem ani   nevydržela do konce a v   polovině to vypla. Větší   nudu jsem už dlouho   neviděla. Je to trochu   podobný styl vyprávění   jako Forest Gamp, ale má to   do něj ještě tak míli   daleko. Davide Finchere, cos   mi to udělal!
Warden
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Tak Fincher se nám   zbláznil,paní   Mullerová......Bohužel je to   tak.Jde to s ním od desíti k   pěti.Po hodně slabém   Zodiacu,klesl ještě   níž.Skoro 3 hodinové   nafouknuté nic.Ten příběh   je tak k uzoufání nudný a   natahovaný,že konec je   opravdu vysvobozením.....
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.9.2015
Nu, vážený diváku, chceš   li skoro tři hodiny   poslouchat filosofické   žvatlání, sem tam   promíseno s romantikou, tak   film doporučuji. Pro   normálního člověka je to   týž čas koncentrované nudy   a nic jiného. Nemá to ani   švih, ani spád. Celý film   je jedno hluchostatické   místo u kterého nyjí   Bradovy fanynky a v kině se   snad potichu oddávají   masturbačním technikám.   Ano, profi práce na filmu   znát je, to je bezesporu.   Ovšem to není všechno.   Povídku si již nepamatuji,   ale určitě se domnívám,   že to nebylo takové   roztahané nic a o ničem.   Prostě, pro mne je tento film   děsná konina.   2015090615246/15913

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22641minih22641Vlk (1994) 
Wolf n
minih22842minih22842Vražda v Orient expresu (1974) 
Murder on the Orient Express n
minih40001minih40001Jak se krotí krokodýli (2006) 
Jak se krotí krokodýli n
minih43885minih43885Čestné modré oči (1977) [TV seriál] 
Ärliga blå ögon n
minih43052minih43052Hannibal - Zrození (2007) 
Hannibal Rising n
minih40338minih40338Krvavá sklizeň (2007) 
The Reaping n
minih43374minih43374Ten večer (2007) 
Evening n
minih45912minih45912Smrtící zbraň (2008) 
Pistol Whipped n
minih13756minih13756Nebezpečné hry (1998) 
Wild Things n
minih33320minih33320Láska s výstrahou (2002) 
Two Weeks Notice n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Forrest Gump (1994)

 Forrest Gump (1994)
Forrest Gump n
 
Žánr: drama / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:45

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství britské královské ro...

16:55 - 17:45

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177997

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10