Duben
ohodnotit

Podivní

The Crazies

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
22.4.2010
„Šílenství je nakažlivé.“

Komentáře k filmu Podivní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Občas jsem se u filmu notně   nudil, občas bavil, ale té   nudy bylo rozhodně více než   dobré zábavy. Sci fi to   není a horor snad také ne.   Film by u mne skonči v   odpadu, hlavně za scénu se   zapáleným mužem a pro svou   kýčovitost, ale přece jen   tak úplný odpad to není.   Občas tu totiž dobrá scéna   a je a poměrně slušné   masky nemocných. Ale to je   zhruba vše+++Zpočátku fajn,   postupně budovaná atmosféra   strachu z neznámě věci. Ale   pak se to nějak zvrtne.   Závěrečný záběr na   hrdiny hledící ehm, tam,   (abych nic nevyzradil) mně   tedy fakt rozesmál.
No, budiž, viděl jsem   horší filmy s podobnou   tématikou.
201210108929/9430
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Nový horor je další   variací na něco, co už bylo   natočeno. Připomíná to   všechny možné zombie   horory, noci s oživlými   mrtvolami, co řádily 28 dní   poté. Pokud jde o příběh   samotný, tak jeho příběh   se odehrává v jednom   americkém zapadákově. Čím   se zde většina obyvatel   živí je záhadou. Snad je to   farmařina. Počet obyvatel je   něco kolem dvou tisíc.   Poklid života brzy   vystřídá první incident na   místním basebalovém   zápase. Je šerifem   zastřelen jeden místní   občan, co narušoval   poklidný průběh zápasu. A   k dalším znepokojivým   událostem dojde následně.   Do života obyvatel městečka   se začne plést i armáda.   Více méně její členové   jsou jen anonymní postavy.  
Hlavními hrdiny filmu   jsou šerif a jeho těhotná   manželka. Film je nejvíce   sleduje. Od počátku až do   konce. Film má své   nelogičnosti. Tak třeba   scéna ze stanu, kdy je k   posteli připoutána šerifova   žena Judy. Ta v civilním   životě pracuje jako místní   lékařka. Spolu s ní k jiné   posteli je připoutána její   asistentka a k dalším   postelím několik dalších   žen. A zde je problém. Když   dojde k záchraně akci, tak z   toho stanu odchází jen   čtveřice hrdinů. Kam se   poděly ty ostatní ženy?   Filmaři je tak nějak   najednou vygumovali. Už se   jim do děje nehodily.
Jak už jsem se na   počátku zmínil. Film to   není originální. Jen se   trochu mění kulisy a snad i   vývoj příběhu. A poznámka   na závěr. Pakliže se   rozhodnete na film vyrazit,   tak si pamatujte, jenom blbec   se zvedá při prvních   závěrečních titulcích a   odchází ze sálu. Tak nějak   si musíme zvykat na to, že   příběh filmu nekončí   závěrečnými titulky.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2010
The Crazies
Film Podivní je remakem   stejnojmenného filmu z roku   1973, který vznikl pod   taktovkou George A. Romera,   který se v tomto případě   rozhodl zapomenout na zombie a   rozhodl se z obyvatel malého   městečka udělat nemyslící   osoby, které touží po   jediném - zabíjet.
Zápletka příběhu se   rozjíždí prakticky od   začátku, kdy na baseballové   hřiště objeví jeden muž z   městečka a chová se   podivně a tím to začíná,   pak už jen následuje další   podivné chování ostatních   obyvatel, objevení letadla v   bažinách dle mého mělo   rozjet větší   vyšetřování, v tomhle   případě to bylo hrozně   okrajové, jako hele voda je   nakažená, protože do ní   spadlo letadlo a protože se o   tom nikde nepsalo, tak za tím   bude asi něco nebezpečného.   Romero a spol umí budovat   napětí a tak pořád   čekáte, co se z toho vyklube   a očekáváte kdo bude   další na řadě, je tam pár   pasáží, kde jako by tvůrci   nevěděli kam příběh   nasměrovat. Herci a postavy   jsou sympatičtí,   přiznávám, že jsem si film   pouštěla hlavně kvůli   Timothymu Olyphantovi.
Nápaditost snímku je v   tom, že se Romero rozhodl   nevyužít klasické   rozpadající se zombie, ale   dal tomu trochu jinou podobu a   mě to rozhodně bavilo,   samozřejmě bylo tam pár   hluchých míst, rychlost   snímek totiž nabírá   okamžitě a pak postupně   ubírá, což je v tomto   případě škoda.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Když jsem zjistil, že v tom   filmu má prsty "Král   zombíků" G.A.Romero,   tak jsem se na něj dost   těšil.
Představoval   jsem si to ovšem trochu   jinak.Že se vždycky ti   amíci snaží všechno   "podivné" ututlat a   zahladit stopy - to je snad v   každém podobném filmu   :-).
Ten výbuch na   konci byl dobře udělaný....
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2013
Docela dobrý hororový   thriller o napadení města   virusem,který mění lidi v   zrůdy,které mají rádi   vraždění.Vizuálně   dobrý,herecky taky dobrý.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Žánrová kvalita
The Crazies jsou sice filmem   který nepřináší vůbec   nic nového, ale na druhou   stranu žánrově výborně   splnuje co se po něm   chce.Stále je to sice to   jedno z mnoha malých   amerických městeček na   odpis, v rukách zlověstných   krajanů kteří izolují a   později a masakrují vlastní   spoluobčany.Nakažená voda z   pádu letadla sice není   žádný originální námět,   ale nevím co něco na tom   filmu je.Ať již ponurá   atmosféra nebo pár   vynikajích scén(do myčky   už dlouho nepojedu :) film   má zároveň slušné tempo   nikde žádné prostoje jde se   hned na věc.Postavy jakkoli   ploché a samoúčelné ději   mají tady své   opodstatnění.Před pár   hodinami nevinní a bezejmený   farmáři jsou najednou   slušné vraždící monstra   které uvažují ale pouze   směrem vraždění.Líbilo se   mi jak scénarista navázal v   tomto stavu i na původní   povahy obyvatel-tj.rád jsem   lovil zvířata v močálech   ještě s vetší chutí budu   lovit spolubydlící   samozřejmě až po   nakažení.Nejvíc mi asi na   filmu vadila ta   všudypřítomná americká   armáda která vše vyřeší   a trochu nedotáhlí konec ale   třeba to byl záměr.Za mě   65% dávám 7 z důvodu   výborného Timothy Olyphanta.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2012
Podivní
Celkem dobrý sci-fi thriller,   který bych rozhodně   neoznačil jako horor,   jelikož jsem se u filmu   vůbec nebál. No a o   klasické zmobie se v tomhle   případě taky nejedná, což   je ovšem podle mého   příjemná a originální   změna. Filmu se také nedá   upřít fakt, že poukazuje na   drsnou skutečnost, jak s   námi vlády a tajné vládní   složky za účelem   zbohatnutí vydrbávají,   takže principiálně podobná   katastrofa se může v   budoucnu kdykoliv stát.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Me ocekavani bylo splneno, na   nic si tenhle film nehraje a   vcelku funguje docela   obstojne.Sice se da hodne   predvidal,ale v cem uz dneska   ne ze ! Docela bych si nechal   libit i pokracovani,jako ze se   ho pravdepodobne i dockame.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Tak tohle bylo celkem v   pohodě koukatelné. Film, u   kterého se člověk rozhodně   nenudí a atmosféra chvílema   opravdu tají dech. Dávám   tomu tak 65%, jelikož   klasické zombie horory od   George A. Romera jsou přece   jenom o něco lepší.
Jarda1420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2012
nic moc
Klasický rádobyhorror z USA.   Film je spíše thriller než   horor. Pár scán ušlo.   Možná jsem se i jednou   dvakrát lekl. Ale víc nic.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Jak to jen zhodnotit.Ten   začátek rouzhoupal   zvláštní zápletku,ale ta   se roplynu během 15   minut,protože se zde ocitly   úplně stejné prvky,jako u   tisíce dalších hororů s   tématikou na zombie.Město je   prázdné,všichni šilí a   kontrolují,zda-li má někdo   teplotu (jako např.   Já,Legenda).Navíc,scény   byly kousek tady a kousek tady   a pak ještě kousek   tady,zkrátka strašně moc   scén poskládaných do   sebe,nenavazujích,nedalo se   na to moc koukat.Namaskování   zombie,tak to se tedy   nevyvedlo ani náhodou.Hodně   to zachránila Judy,její   herecký výkon   nezklamal,stejně jako v   Silent Hillu.Ale i přesto   jsem to dokoukal,sice jsem se   musel přemlouvat,ale zase   jsem se chtěl vidět,zda-li   ten konec to zachrání nebo   dorazí.A docela to i trochu   zachránil.
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2011
8/10
Povedený horůrek, napětí,   akce a šílení lidi....   jednoduše řečeno za   zkouknutí určitě stojí.   Žádné krváky pro ty   kteří to nemusí.
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Klasický a nepříliš   inovativní horrorový   zombie/freaks /pandemic   prefabrikát, se skvělou   atmosférou a hudbou.
vdobes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Proč se s něčím párat,   když stačí vytáhnout   staré ohrané Zombies a   natočit další horor,   kterých jsou desítky. Ale i   přesto má tenhle něco   navíc, oproti desítkám   dalších. Osobně moc filmy   se Zombies rád nemám, jenže   tyhle zombies byly docela   odlišné, přeci jenom se i   podobali více lidem, než   tomu bývá zvykem, a možná   proto mi film moc nevadil.   Spíše naopak, zaujatě jsem   se díval. Takže proč ne,   zde vidíme, že i ohrané   klišé může přinést i   něco navíc.
Dogfish
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Řekl bych takový   nadprůměrný horor.   Sympatickej polda, který se   uvede hned na začátku a pak   zápletka s chemikálií.   Mylím, že tempo filmu je   taky slušné a taky pár   záběrů, které opravdu   stojí za to (např. borec s   rycími vidlemi). Nejlepší   scéna je u poldy doma, jak se   vrací pro auto a najde tu   zmutovanou rodinku.
Halifax
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Pozrel som si tento film uz   zaciatkom marca este skor ako   boli titulky a pozrel som si   ho aj teraz :) Je to stale   dobry film !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60979minih60979StreetDance (2010) 
StreetDance n
minih126002minih126002Cell (2016) 
Cell n
minih44662minih446624 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007) 
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile n
minih58142minih58142Blood Feast (1963) 
Blood Feast n
minih33370minih33370Trosečníci (2002) 
Swept Away n
minih51024minih51024Profesionální lovec 2 (1997) 
Hardball n
minih24509minih24509Vrah skrývá tvář (1966) 
n
minih24466minih24466Zářijové noci (1957) 
Zářijové noci n
minih173253minih173253Dis (2018) 
Dis n
minih52778minih527783 + 1 s Miroslavem Donutilem (2004) [TV cyklus] 
3 + 1 s Miroslavem Donutilem n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

9 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

29 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10