Podivná pohostinnost (1991)

Podivná pohostinnost (The Comfort of Strangers)
70.9 %
 
 

The Comfort of Strangers

Další název: El placer de los extraños

    Žánr: drama / thriller
    Země: Spojené státy americké / Itálie / Velká Británie
    Délka: 107 min.
„Pár na dovolené podléhá psychické a sexuální manipulaci v režii místního 'přítele.“
Rupert Everett, Natasha Richardsonová, Christopher Walken a Helen Mirrenová v pozoruhodném psychologickém thrilleru o fatálním setkání dvou rozdílných párů v klikatých benátských uličkách.

Původně si britský pár Colin a Mary (Rupert Everett a Natasha Richardsonová) vyrazil do Benátek proto, aby zde resuscitoval svůj rozpadající se vztah. Krása Itálie měla být pomyslným vánkem, jenž znovu rozfouká plamen skomírající lásky. Rozlehlé bludiště starobylých ulic a kanálů však očekávaný účinek nemá. Colin a Mary si záhy všimnou, že je kdosi sleduje. V podvečer, během cesty do vyhlášené kavárny, pak dvojici osloví neodbytný cizinec Robert (Christopher Walken), který trvá na tom, že oba Britové s ním musí zajít na skleničku do jeho oblíbeného baru. Třebaže se možná jedná o setkání náhodné, záhy se ukáže být osudným. Druhý den, poté co byl ztracený a opilý pár nucen přespat na ulici, totiž Colin s Mary potkávají Roberta podruhé. A nakonec poznávají i jeho ženu Caroline (Helen Mirrenová). Střet generačně odlišných dvojic nezůstává bez následků, původní zvědavost se mění ve vášeň a ta posléze v nebezpečí. Pozoruhodný, skvostně obsazený psychologický thriller natočil v roce 1991 známý režisér a scenárista Paul Schrader.
HBO

režie:
Paul Schrader
 
 
hraje:
Rupert Everett (Colin), Christopher Walken (Robert), Natasha Richardson (Mary), Helen Mirren (Caroline), David Ford (číšník), Manfredi Aliquo (domovník), Mario Cotone (detektiv), Giancarlo Previati (policista), Antonio Serrano (policista), Rossana Canghiari (pokojská)
 
 
scénář:
Harold Pinter
 
 
kamera:
Dante Spinotti
 
 
hudba:
Angelo Badalamenti
 
 
kostýmy:
Giorgio Armani
 
 
střih:
Bill Pankow
 
 
zvuk:
Luca Anzellotti, Massimo Anzellotti
 
 
masky:
Walter Cossu, Luciana Maria Costanzi (účesy - asistentka)
 
 
výkonný producent:
Mario Cotone
 
 
producent:
Angelo Rizzoli
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.