Duben
ohodnotit

Pochyby

Doubt

Další název:
Glaubensfrage
Rok:
2008
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2009
„Podezření ještě neznamená vinu. Meryl Streepová a Philip Seymour Hoffman v dramatu režiséra Johna Patricka Shanleyho – 5 oscarových nominací.“

Komentáře k filmu Pochyby

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.9.2010
Pochyby
Komorní dramata, jak už to u   nich bývá zvykem, jsou   založena hlavně na   hereckých výkonech. Zde se   chválí hlavně Maril Streep   (oceňuji, jak ona dokáže   zahrát hravě jakoukoliv   roli. Je jedno, zda se jedná   o bláznivou matku z   "Mamma Mia!", ženu   s beznadějnou minulostí v   "Sophiině volbě",   venkovskou paničku z   "Tance na konci   léta", nebo třeba zde   jeptišku. Vše stoprocentně   uvěřitelné), já ale   smekám hlavně před krásnou   Amy Adams, kterou ale   popravdě moc neznám. Nějak   jsem jí ještě nikde   nezaregistroval. Filmy s   Hoffmanem také nepatří k   mýn shlédnutým, ale když   jsem viděl co předváděl v   "Doubt", jistě se   na nějaké podívám.
Jinak samotné téma je   aktuální i v dnešní době,   ať už se jedná o pedofilii   knězů či o život ničící   pomluvy. A každý z nás má   jistě pochyby, je jedno zda   jsou šedesátá léta, nebo   už dávno píšeme na   začátku letopočtu dvojku.   Rozhodně doporučuji, už   jenom proto, že udělat si   vlastní názor u filmu by   mělo být stejně   důležité, jako se u něj   dobře bavit. A konkrétně   zde je vlastní názor hodně   důležitý...
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Pochyby. Naozaj pochyby! Dej   tu mohol byť jasnejší.   Clovek nevie, či ten kňaz   bol pedofil, či bol azda   otcom dieťaťa. Ci Meryl   Streepová, ktorá hrala   riaditeľku mala pravdu, alebo   žiarlila na kňaza. Clovek   bol naozaj na pochybách s   dejom filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Rozvleklé a dost pomalé   drama odehrávající se v   katolické škole, kde   přísná sestra řeší   závažný problém   týkající se místního   kněze. Film se opravdu táhne   jak týden před výplatou a   celkově vypadá o dost   delší než ve skutečnosti   je ale díky strhujícím   výkonům Meryl Streep a   Philipa Seymoura Hoffmana,   udrží divákovu pozornost   až do konce, ikdyž nedostane   to co čeká.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Poměrně nízkým hodnocením   vyjadřuji i svoje pochyby...   o zvládnutí tématu -   navzdory velmi slušným   hereckým výkonům svým   odtažitým zpracováním k   divákovi nepronikne, nu a   konec neuspokojí přesně   tím způsobem, jako   nedokonaná facka...
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Naprosto famózní herecké   výkony obou hlavních   představitelů Meryl Streep i   Philipa Seamoura Hoffmana   dominují tomuto dramatu,   odehrávajícího se v roce   1964 a pojednávajícím o   tom, jaké to je pro kněze,   když neodbytná jeptiška   rozjede velkou hru, ve které   ho obviňuje ze zneužití   nezletilého chlapce.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Ožehavé téma a film ze   kterého čiší syrovost snad   z každého záběru.   Režisér měl při volbě   dvojice Streep/Hoffman velmi   šťastnou ruku a navíc snad   uplatil i počasí, aby mu ve   filmu hrálo pomyslné druhé   /ale velmi důležité/   housle. Místy se může   zdát, že Pochyby ztrácí   dech, ale jakmile přijde na   pořad dne kázání o   pomluvě či rozhovor sestry   Aloisie s paní Millerovou,   vrací se snímek do svých   znepokojivých kolejí.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Dalo by se říci že mám   jisté pochyby o kvalitě   tohoto díla...I já jsem se   velmi těšil na duo Streep a   Hoffman, ale to bylo také   jediné co ve filmu stojí za   podívanou...Příběh mi   přišel nedotáhlý do konce,   v každé scéně jakoby   chyběl ten pomyslný   závěrečný šťouch který   udělá tečku...Zde režisér   nechal všechno otevřené a   bez jediného smyslu...Na   druhou stranu se režisér   Shanley snaží nést to v   takovém komorním duchu a   některé scény mezi   Streepovou a Hoffmanem byly   vážně výborné...Tím se   dostáváme k hereckým   výkonům, které byly   vlastně tak trochu sázkou na   jistotu, protože dva již   zmiňovaní herci si chodí   pro herecké nominace stejně   často, jako pro rohlíky do   krámu...Jednoduše řečeno   tento film stojí jen na   hereckém výkonu Meryl   Streep, Seymour Hoffmana a   jejich nelítostných   hádkách a rozzuřených   rozhovorech!!!
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2013
Máte pochybnosti? Pak je   tento film právě pro vás,   abyste se zamysleli nad   pochybnostmi druhých a zpět   i nad těmi svými. Pokud jste   dosud žádné neměli, pak je   po tomto filmu buď budete   mít, nebo se budete 104 minut   nudit. Já patřím k těm,   kteří pochybnosti mají (a   chtějí mít), proto mě film   zaujal - v první řadě   lidskými dramaty a   myšlenkami. Kromě toho tu   jsou úžasné dialogy,   symboly (peří, vítr apod.)   a výborné herecké výkony.   Film je vhodný k rozjímání   i k rozhovorům o   zhlédnutém.

Zajímavé komentáře:   MARi0, kali.4, arciking,   adam75.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Mám takové pochyby, že bez   hereckého konzertu hlavních   i vedlejších postav by šel   film do kytek.
Furt   jsem čekala, co se vyklube:   ať ze studené a zapšklé   Meryl tak z chlípného   cukrouše Hoffmana, či z   nemastné neslané Amy.
No nevim nevim, myslím,   že by se v tomhle tématu dal   udělat lepší trhák a   drama.
Škoda, těšila   jsem se na parádní   depresivní drama - alespoň   zůstaly ty famózní výkony.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Věrouka je královstvím   metafor. Tento film není   jiný, což jednoznačně   ukazují kázání P. S.   Hoffmana – Pochyby jsou   přímo divadelně   mnohoznačné, mají hodně co   říci starším i mladším,   moderním divákům i   staromilcům, a je to film,   který nepromlouvá přímo   prostřednictvím   konkrétních činů, nýbrž   prostřednictvím slov,   tudíž stojí především na   hercích a spoustě řečí.   Nutno podotknout, že pokud je   konverzační hra dobrá a   uvěřitelná, rád jí   podlehnu. No, ve scénáři to   sem tam skřípne a od takové   záhadné Meryl se nedozvíme   vlastně nic, ale film splnil   asi vše, co si předsevzal, a   totiž zasel pochyby. Ale   rozhodně ne pochyby o   hereckých výkonech, ty byly   přímo fenomenální. Od   mrazivé a zkušené Meryl   přes vždy skoro   stoprocentně uvěřitelného   Hoffmana, jenž se úžasně   zpovídá a současně i   hájí ve svých kázáních,   a krátké, nicméně   alarmující vystoupení Violy   Davis, až po nečekaný   herecký objev současnosti,   krásnou Amy Adams, která jde   definitivně mezi mých TOP 10   hereček. Když se takhle   silná sestava střetne a   přitom disponuje něčím, co   má nejen hlavu a patu, ale v   té hlavě dokonce i mozek, a   kolem toho všeho je   vyčarována poněkud   nevlídná a napjatá   atmosféra šedivé katolické   školy, která mne však   nenechala chladným, rozhodně   se nechám zlákat.
P.S. Některé scény jsou   dlouhé. Někomu to možná   může připadat jako   zbytečné natahování,   někdo se může těšit a   čekat na to, co z toho   nakonec vyleze, a možná bude   docela překvapený :-).
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
Herecké výkony jsou skvělé   naprosto bez debat, jen je to   citelně nešikovně natočeno   a sestříháno, ale to je v   tomto případě detail. P.S.   Nevím, jaký chytrák píše   ty popisky, ale kněz   skutečně nemá údajný   poměr s nějakou studentkou.
Henry66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Excelentní výkony   M.Streep,P.S.Hoffmana i   A.Adams.Plynulý děj filmu   vám nedovolí si ani   odskočit....
BOS3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Film popisuje krátke obdobie   kedy Meryl Streep ako tvrdá   riaditeľka katolíckej školy   nadobudne presvedčenie, že   páter Flynn obťažoval   žiaka. On však vidí, že   nemá moc šancí proti tejto   fanatičke. Meryl je   vynikajúca, nie nadarmo je   nominovaná na Oskara. Skvelo   jej sekunduje Philip Seymour   Hoffman a v roli pochybujúcej   sestry Amy Adams obidvaja   tiež nominovaní. Ukazuje sa   ako je človek bezbranný   proti fanatizmu.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Mnoho nepodložených   obvinění, mnoho   nezodpovězených otázek,   mnoho nejistoty a mnoho   pochyb. My všichni s tím   bojujeme... Výborné   herectví všech   zúčastněných...
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Jednoduchost, přímočarost,   žádná omáčka a kudrlinky.   Přitom ale rozhodně ne   černobílost a polarizace.   Bravo, to se vážně   povedlo.

Jináč Meryl Streep je   tady vážně persóna:-) Z   tý jeptišky sálá osobnost   na hóóóódně daleko....
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Na tomhle filmu jsem byla v   kině a mohu jen a jen   doporučit, skvělé drama ve   kterém hraje úžasná Meryl   Streep. Ale musím pochválit   i výkon Philipa Seymoura   Hoffmana a vůbec všech   herců. Film mě naprosto   uchvátil, čekala jsem že by   to mohlo být dobré, ale že   až takhle dobré jsem   nečekala. Miluji scénu kdy   sestra Aloysius říká   "Sfoukla jste mi   žárovku" to mě v kině   rozesmálo a to se mi u dramat   moc často nestává. Konec je   dojemný, když říká že   má pochyby. Film patří k   těm dramatům, kde si vy sami   musíte udělat obraz toho co   je pravda a co ne, a ve   výsledku vám vyjde jak to   bylo. Je to opět jen a jen o   názoru diváka, jeden si bude   myslet že to otec Flynn   udělal a druhý prozměnu že   ne. Jak už jsem psala film   můžu pouze doporučit!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64861minih64861Krev Borgiů (2006) 
Los Borgia n
minih27303minih27303Rosemary má děťátko (1968) 
Rosemary's Baby n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n
minih12616minih12616Mizerové (1995) 
Bad Boys n
minih42382minih42382Potomci lidí (2006) 
Children of Men n
minih40769minih40769Atentát v Ambassadoru (2006) 
Bobby n
minih41249minih41249Peklo začíná na zemi (2004) 
Hipnos n
minih34906minih34906Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 
Master and Commander: The Far Side of the World n
minih44476minih44476Paprika (2006) 
Papurika n
minih14284minih14284Nico (1988) 
Above the Law n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10