Po stopách hvězd: Chantal Poullain (2008) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
64 %
 
 
    Žánr: dokument - hraný
    Země: Česká republika
    Délka: 26 min.
Chantal Poullain je rodilá Francouzka, která na mnoho let zakotvila v Česku. Tady našla svůj druhý domov, sem odešla za mužem, kterého milovala, zde má dnes své přátele, svoji práci a své každodenní starosti. Nebýt herečkou, určitě by nepoutala tolik pozornosti. I když přijít v době hluboké normalizace do tehdejšího socialistického Československa ze svobodné Francie byl čin, který by na sebe upoutal pozornost i tehdy, kdyby Chantal nebyla známou a stále vyhledávanější herečkou, navíc - dnes už bývalou - manželkou Bolka Polívky...

Její první role byly spíš drobné herecké úlohy, které těžili z jejího exotického přízvuku. Postupně se jí ale dařilo přesvědčit režiséry, že není jen roztomile žvatlající Francouzkou, ale že je velmi dobrou charakterní herečkou.

Nové tisíciletí přineslo Chantal do života tu nejzásadnější změnu. Nejenže se zásadně změnily politické poměry a ona mohla bez zbytečných problémů navštěvovat svoji francouzskou část rodiny. Tou smutnější změnou byl rozchod s manželem Bolkem Polívkou. Byl pro ni bolestný a dlouho se s ním těžko smiřovala. Nakonec zakotvila v Praze. V novém prostředí, v novém divadle.

Nová doba jí přinesla jiné možnosti seberealizace. Pod dojmem návštěv dětských nemocnic s tehdy malým Vladimírem se rozhodla k založení nadace Archa Chantal, která má zlepšovat prostředí dětských oddělení nemocnic. Díky svému výtvarnému citu tak vnesla barvu do života nemocných dětí.

Novou rolí byla pro Chantal nejen její nadace, ale zejména stále větší herecké úkoly na divadelních prknech. Po několika hostováních zakotvila v divadle Ungelt Milana Heina, který se nebál jí svěřit i ty nejnáročnější herecké party. Těžiště její práce je dnes hlavně na divadelních prknech.

režie:
Marek Škarpa
 
 
scénář:
Marek Škarpa
 
 
střih:
Michal Czech
 
 
účinkuje:
Jiří Pecha, Arnošt Goldflam, Vladimír Polívka, František A. Brabec, Šimon Caban, Michal Caban, Hana Burešová, Zdeněk Dušek, Milan Hein, Jaroslav Sedláček, Jiří Schmitzer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.