ohodnotit

Po přečtení spalte

Burn After Reading

Další název:
Po prečítaní spáľte
Rok:
2008
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
15.1.2009

Komentáře k filmu Po přečtení spalte

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
nakp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Mazeeec!!!
Maximálně největší   zážitek za poslední   dobu!!!Po OPRAVDU DLOOOOUHÉ   době jsem v kině i plakala   smíchy!!!Já DĚKUJI   bratřím Coenům za naprosto   nejlepší   zábavu.Geniální!!!A všem   hercům smekám!!!Malkovich   opět nezklamal!Brad Pitt je   dokonalý,nepřekonatelný   přiblblo a Cloney taky nemá   chybu!
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Když tak čtu ty   komentáře,tak jsem v   rozpacích.Ale svým způsobem   pisatele chápu.Když jsem   film viděla poprvé,byla jsem   taky trochu zklamaná,protože   mu předcházela velká   reklama a dobré recenze.Mě   se ale příliš   nepozdával.Po druhém   zhlédnutí jsem byla tak   nadšená,že jsem si film   koupila na DVD.A když se chci   pobavit,pustím si ho   znovu.Některé filmy se musí   prostě vidět 2x nebo   3x,abyste je pochopili a   přišli jim na chuť.No a v   tomto filmu byli herci   naprosto   fantastičtí.Všichni.Navíc   Coenové už mají takový   kredit,že je i pro herce   světového formátu čest v   jejich filmech učinkovat.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Výtečná filmová satira   plná absurdity , ironie a   cynismu , podpořená   vynikajícími hereckými   výkony , zajímavými   postavami (Brad Pitt a John   Malkovich byli perfektní) a   výborně vypointovaným   scénářem. Po oscarovém   (leč pro mě nepovedeném)   snímku "Tahle země   není pro starý" si u   mě bratří Coenové spravili   reputaci tím nejlepším   možným způsobem.
craze
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Kritičtí intoši....
Kritičtí intoši celého   světa, sledujte dobře roli   Johna Malkoviche v tomto   filmu. Pravděpodobně tak   skončíte. :-)))))))))))))  
Smála jsem se, až mi   praskala bránice. Usměvavý   prodejce biblí v šatníku   zastřelen svalovým reflexem   prostopášníka. :-)))))))   "A-GENT".   "Řekněte paní   doktorce, že mám nové   klíče!". A rozhovor   Johna Malkoviche s bankovní   úřednicí na téma číslo   účtu, to je snad   celosvětová záležitost.   Pět z pěti netolik   inteligentních   filmokonzumentů vřele tento   film doporučuje. :)))
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2016
kvalitní skoro/komedie o   propletenosti života a   absurdní realitě bytí a   žití... a do toho   samozřejmě pár   informačních služeb,   mrtvolek a jedna vítězná   dáma.
Film je   každopádně vypracovaný,   vtipný, funguje...ale tak   nějak nic víc... přesto ho   považuji za dnes už   kvalitní klasiku s hězdným   obsazením.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Po přečtení spalte
Když už nic,tak si z tohoto   filmu vezměme aspoň   ponaučení. Ale když ono z   něj žádné nevyplývá. No,   aspoň víme, že to nemáme   dělat. Ale co nemáme   vlastně dělat?
Vynikající černá   komedie s tak absurdním   dějem. Na začátku máme   jedno zapomenuté CD ve fitnes   centru a na konci... Příběh   tak složitý, že se v něm   ani ředitel CIA nemůže   vyznat.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2013
S bratry Coenovými jsem na   tom jako na houpačce - jednou   se sotva odrazím od země,   jindy letím téměř k   oblakům, každý další   snímek z jejich dílny je pro   mě krokem do neznáma, ale   už to je vzrušující!   Takže, tentokrát to zase   jednou stálo za to, k   výšinám mě kromě hravé   zápletky a absurdních   situací vynášel tupý   výraz hyperaktivního Pitta,   zlověstně hmouřícího oči   na "vydíraného",   věčně fuckujícího   Malkoviche, bavil mě   promiskuitní a   "důležitý"   Clooney, chladná mrcha   Swintonová i po plastikách   prahnoucí McDormandová, nad   poslední třetinou jsem už   tolik nejásala, ale k   napravení dojmu přispěla   finální porada s šéfem CIA   - prostě jsem si to   užívala!
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Já mám bratry Coeny v   oblibě,jejich zvláštní   morbidní humor.Tenhle snímek   není vyjímkou mně   pobavil.Střeštěná komedie   s výborným hereckým   obsazením.Brad tu byl dobře   přiblblej.Za mně 8:)
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Pro mne je podprůměrné   hodnocení ostatních   hodnotících docela   překvapivé, protože mě se   poněkud přehnaný sarkazmus   ve filmu líbíl (plastické   operace, řekněte Agent   prosím....) My totiž takoví   idioti opravdu jsme. A navíc   zde se řešila vážná   témata humornou formou a to   že byl děj postupně docela   zamotaný a trochu postavenej   na hlavu mě bylo docela   jedno... Myslím si tenhle že   film byl trochu o něčem   jiným, chtěl právě   poukázat že z určitýho   pohledu jsme všichni blbci, a   podle mě se to autorům   povedlo. Navíc se mě líbil   rozhodně víc něž   "vážná" země pro   starý.
PS:A Pitt byl   fakt dobrej v tom mají   spolukomentující pravdu.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2017
Trefná a zajímavá satira o   tom, že ne vždy dostanete to   co chcete a ve skutečnosti   vlastně nejste tvůrci svého   osudu. Film pak sleduje stále   komplikující se děj jakoby   až zpovzdálí a   nezúčastněně, což   působí ve výsledku docela   sympaticky. Já jsem se   rozhodně nenudil.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Bráškové Coenovi,
jo, ty můžu vždycky. Film   mi připadal tak nějak   neukončený, ale je fakt, že   hlavní pointu jsme viděli.   Naivita Lindy, to bylo   kouzelné. Clooney v roli   erotomana rozesmál. Když   prchal od Lindy, pln obav, že   jde o agentku, chechtala jsem   se moc. Pobavil mně svojí   debilností i B.Pitt. Takový   vymakaný andílek bez mozku.   Jeho šéf, ten si nic   jiného, než rozmlátit hlavu   sekerou fakt nezasloužil,   neboť jeho oddanost Lindě   byla na ránu. Postava, kterou   ztvárnil borec John   Malkovich, ta mně bavila od   začátku až do samého   konce. Cholerik se vším   všudy. "Mám nové   klíče", to bude u mně   další hláška z filmů.   Film mohl skončit prakticky   kdykoliv, pokec v kanceláři   na konci byl již téměř   zbytečný. Mrtvých bylo tak   akorát. Žena Malkoviche, to   byl tedy tak studený ksicht,   stejný jako v Letopisech...
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2014
Špionská komedie o tom, co   vše se může přihodit,   když se obyčejná,   neškodná věc dostane do   ruky člověku s příliš   bujnou fantazií. Vtipné   situace, ale někdo na to   přeci jen dojede.
petricka2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...takova cerna oddechova   komedie, naplnila moje   ocekavani,nezklamala a   pobavila.ac je brad pitt ma   platonicka laska,tak v tomto   snimku je pekne slizky:)...
Kanystr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Oddechovka k zamyšlení moc   jsem se bavil, různé skryté   povahy postav různé   úchylky, plejáda herců k   popukání, Pitt bravůrní i   když malá práce.
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2011
A opět Coeni se svojí   zvláštní-prazvláštní   komedií...jejich scénář je   natolik osobitý, že na chuť   jim příjde jen hrstka   diváků. Po přečtení   spalte není vyjímkou, tak   nějak film plyne tím stylem,   že vlastně ani nevíte o co   tam jde, ale přesto má v   sobě to nezaměnitelné   Coenovic kouzlo... Čím se   ovšem "Po přečtení   spalte" stalo mým   oblíbeným filmem je   roztomilý, sladký, vtipný,   dokonalý, příjemně   poťouchlý Brad Pitt!!! Už   jen kvůli němu se můžu na   film dívat pořád a pořád
jap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Film je milým pohlazením na   duši cynika. Jistě, bratři   Coenové už natočili o něco   lepší kousky, ale stále   mají čím oslovit. Film se   mi líbil, zejména pak   herecká poloha u Pitta,   která byla zajímavá a   nezvyklá. Pobavil jsem se.
V3nca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2010
V tomto filmu je příběh   jeden velký propletenec a ne   nijak dokonalý. Dokonalé   jsou však herecké výkony a   to hlavně Pitta. Jinak nic   světoborného ale dívat se   na to dá...
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Coenovic kluci se po 4 letech   opět vrací k žánru černé   komedie, avšak "druhý   Lebowski" se bohužel   nekoná. Opět rozehrávájí   osvědčené téma, kdy se   "normální" lidé   zapletou do něčeho co   nakonec nabere tak absurdní   obrátky, že se to může   stát opravdu jen ve filmu.   Děj se točí okolo   tajemného CD, nalezeném v   tělocvičně na kterém jsou   jakési tajné "CIA   sračky" a jak to tak   bývá možná by z toho mohlo   něco kápnout. Alespoň to si   myslí, pracovníci oné   tělocvičny. To, že film   točili Coenovi je znát a   některé scény jsou   povedené stejně jako   herecké obsazení, kde   exceluje přitroublí Brad   Pitt ve své nejvtipnější   roli. Bohužel však výrazně   vtipných situací tu moc   není a děj se občas   nepříjemně vleče. V   žánru komedie se ale i tak   jedná o slušný průměr.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2008
I když máte ve filmy velkou   řádku hvězd, tak to nemusí   vždy znamenat úspěch...Toto   je toho vzácným příkladem,   kdy vám vznikne hloupočký   film stojící jen na trapném   žvatlání a stále větším   zamotávání děje...Film je   prosáklý tak moc černým   humorem až to hezký není,   já se smál jen u výstupu   Brada Pitta jinak u ostatních   jsem hlasitě zíval...Prostě   bych čekal od bratrů Coenů   víc..Zápletka je totiž na   jednu stranu vymyšlená   docela dobře, jak se do děje   postupně zapojuje čím dál   tím víc lidí ale nemá to   ty správný grády...Celkově   je to podprůměrná komedie v   porovnání s jinýmy filmy!!!
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2017
Absurdna komedia...
Tak absurdny film dokazu   natocit snad len Coenovci.Zo   zaciatku je snimok nudny.Az po   scene so skrinou dostava   obratky a miestami dokaze   pobavit.Scenar je vsak prilis   komplikovany a ani hviezdne   herecke obsadenie to nedokaze   zachranit.Cakal som nieco   uplne ine a viac ako cierna je   tato komedia absurdna.
Film nedoporucujem.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2017
Typická Coenovka. Normální   lidé se zapletou do   bláznivého kolotoče, z   kterého nejde vystoupit.   Tentokrát v duchu špionů,   ale podle stejného schématu,   jak jsme u bratrů Coenových   zvyklí. Film má spád,   skvělé herecké obsazení a   občas vylétne šílená   vtipná scéna, ale celkově   dnes jenom na 65%.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Film tak nějak celkově o   ničem, přiznám se čekala   jsem trochu víc ale je zde   pár dobrých momentů a   zvratů které stojí za   to......hlavně ty z   J.K.Simmonsem.....a pak taky k   mé nelibosti s B.Pittem   (není to můj oblíbený   herec), tady musím uznat že   mu to sedne....
tomtom25
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Me osobne se na tomto filmu   nadchnul pouze skvely vykon   Pitta u toho jsem malem   brecel, film nemel spatny   potencial, ale ten absurdni   konec ho uplne utopil. Jak   jsem se na ten film tesil, tak   me zklamal.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2017
Takový film patří k těm, o   kterých přemýšlíte, proč   byly vlastně vůbec   natočeny. Zmatená černá   komedie o agentech a   amatérských vyděračích,   kterým jde o tom, aby jeden z   nich měl menší (_._).
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Po přečtení spalte
Film od kterého se dalo   očekávat něco velkého, už   jen díky úžasnému   obsazení jako je Brad Pitt,   George Clooney, John   Malkovich, Frances McDormand a   další. Je to praštěná   komedie od bratrů Coenových,   ale nejen, že mě nikdy   nejich filmy moc nebrali,   tenhle byl pro mě také   zklamání.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2012
U tohoto filmu jsem napůl   cesty a zřejmě se na něj   budu muset znovu podívat a   případně hodnocení   upravím. Výborný herecký   ansábl + některé silné   momenty a hlášky, ale jako   celek mě to nechytlo tolik...
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Celý film stojí na   hereckých výkonech a   samotný děj, či příběh,   je jen nezbytným podkladem.   Likvidací postavy Chada   Feldheimera, ztvárněnou   Pittem, byl však částečně   zlikvidován i humor, který   zásluhou jeho projevu měl   nadprůměrnou úroveň.   Cholerický Malkovich a   paranoický Cloney sice   zdatně sekundují, ale   takové grády to už nemá. I   tak komplikovaná zápletka se   stává ještě   komplikovanější,   absurdnější a všechno   souvisí se vším, což je u   parodie zcela na místě, ale   závěr byl jen taková   nedotažená zkratka. Oproti   maximálně trapnému filmu   Big Lebowski mě tentokráte   bratři Coenovéh pobavili a   Brad Pitt se pomalu a jistě   stává bezkonkurenční   hollywoodskou jedničkou, tedy   co se herectví týče.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Tak černých komedií až   jsou stupidní je dnes   dostatek. Tahle však patří   mezi ty zajimavější a   koukatelné... ne přiliš   smyslný propletenec   událostí s ujetýma   osobnostma. Nejlepší na   filmu je herecké obsazení.
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Po přečtení spalte
tak další Coenovic   dílko,které jsem dokoukla   až nyní,téměř třech   letech...ale jo,srandovní   Brad Pitt,kteréžto jeho   pohyby jsou už naučeny z   filmu 12opic,neurvale sprostý   John Malkovich-asi že je jako   "tvrďák"- a   nekonečně neodolatelný   Gerge Clooney,který si jde   hned zaběhat,chi...a   ponaučení?asi to příště   už nedělat! SOUHLAS!
Pjotra108
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Docela vtipný film s   některými komickými a   šokujícími scénkami, ale   nezanechalo to ve mně   naprosto nic. Poenta?   Absolutně ne (asi v tom má   být ten smysl, i když to   nemá vůbec žádnou poentu,   tak je to vtipný a dá se na   to dívat). Jen takové   blbosti, co se dějou v   americkejch filmech. Bratři   Coenovi mi nikdy nic moc   neříkali. Pro mě akorát   dobře natočená oddechovka,   která docela pobaví.
renefer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Škoda času
Film je založen na hvězdném   obsazení, protože děj je   sám o sobě o ničem. Jediné   co mně pobavilo byl výkon G.   Clooneyho, ten byl od   ostatních trapných výstupů   aspoň trochu legrační, tak   za ten 5 bodů, jinak škoda   času...
Christie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Film ma par prekvapivych   momentu, celkove je ale celkem   nudny a ani trochu me   nepobavil. Herecke obsazeni je   dokonale, namet vcelku   originalni, ale neco tomu   chybi...
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2010
Ztráta času. Praštěná   komedie, která odpovídá   bratrům Coenům. Hvězdné   obsazení, které slibuje   kvalitu, nic nezachránilo.   Spíš se divím, že se k   tomu Clooney a Pitt   propůjčili.
Warden
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2008
S Coeny to jde od desíti k   pěti.Absolutně slaboučký   scénář,který se snaží   zachraňovat herci.Jakž takž   se to daří akorát Pittovi a   Clooneymu
sarf
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Na zpracování pryže nejsem zařízen.
Tenhle kousek by se klidně   mohl jmenovat "Po   shlédnutí zapomeňte".   Vadná zápletka plná   bezvládných   náměsíčníků nemohoucích   najít svůj kousek místa na   slunci, která křižovatkami   mezi účinkujícícmi   připomíná odvar z   Iňarritua, se odehrává na   pozadí špionážní frašky,   jež se ani odvarem z Jamese   Bonda nazvat nedá -   maximálně tak z jeho   ponožek. Jediný, kdo to   celé trochu zachraňuje, je   výborný Brad Pitt. Když se   mu nepodařilo včas odejít   ze skříně, odešel z děje,   a s ním i naděje na to, že   se divák dočká ještě   něčeho kloudného.   Závěrečné dovysvětlení   příbehu na služebně CIA je   už jen shnilou třešinkou na   plesnivém dortu.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Komedie jo?? Hm, hm. Párkrát   jsem se sice usmál, to ano,   ale domnívám se, že výraz   komedie je příliš silné   slovo. Ale jak jinak to   nazvat, že? Nu, herecká   elita zde je, to je fakt, ale   snímku to nijak nepomohlo.   Ne, že by byl úplně nudný,   to není, jen prvních   čtyřicet minut. Pak je to   veselejší, ale že bych   nadskakoval radostí, to se   říci nedá. Hodnotím jen   to, že jsem nepoužil   rychloposuv a na čas dokonce   koukal jen zpočátku.   201505038719/9154
ondrech
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Nesmál jsem se ani chvilku a   docela jsem se nudil a štvala   mě plochost příběhu,   který byl absolutně o   ničem. A když už je o   ničem, tak ať to aspoň   dělají tak, jako by to bylo   o ničem. Celou dobu jsem   čekal, že se něco začne   dít, ale ono se furt nic   nedělo. Pár světlých chyb   to mělo, ale ani vteřinu   jsem se nesmál.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38372minih38372Herci (2000) 
Les acteurs n
minih75363minih75363Obviněný (2011) 
Présumé coupable n
minih56779minih56779Zelená zóna (2010) 
Green Zone n
minih45743minih45743Unaveni sluncem 2: Odpor (2010) 
Utomljonnyje solcem 2: Predstojanije n
minih19190minih19190Smrtelné zlo 2 (1987) 
Evil Dead II. n
minih98205minih98205Nádherné bytosti (2013) [2k digital] 
Beautiful Creatures n
minih10830minih10830Krotitelé duchů (1984) 
Ghostbusters n
minih44529minih44529Želvy Ninja (1987) [TV seriál] 
Teenage Mutant Ninja Turtles n
minih70176minih70176Den a noc (2004) 
Dag och natt n
minih41427minih41427Nae meorisokui jiugae (2004) 
Nae meorisokui jiugae n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

67.5 % (266)
8   - curil
2   - Pitryx
8   - efCZa
5   - hvezdyn
8   - MARi0
5   - hledasenik
8   - Justik66
8   - pataamat
5   - FLA
5   - Hugin
6   - ajaajena
7   - jorgemar
7   - Agostino
7   - salte
6   - Kuvik
5   - Langley
6   - Chrustyn
5   - Bara.40
8   - mat.ilda
5   - Pecik

TV Program

ČT1 - Žiješ jenom 2x

04:10 - 04:35

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Ve Strání jarmark byl...

04:25 - 04:45

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

04:15 - 05:05

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Vraždy v Midsomeru (1997) [TV ...

03:45 - 04:59

45 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157541
Osobností: 648063
Fotografií: 603834
Plakátů: 288370
Obsahů a biografií: 144490

Poslední komentáře

Mazací hlava (1977)

Mazací hlava
"Vy jste Henry? Volala   nějaká Marry, že Vás její   rodiče zvou na   večeři." To je asi po   deseti minutách první dialog   v více >

Autor: topipig | Hodnocení: 10 / 10

John Wick 3 (2019)

John Wick 3
Tak a John Wick je tu   potřetí a jak to dopadlo.   Začnu pozitivními věcmi,   opět slušné souboje, nápad   s Halle Berry a jejich   pejskama více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Syn temnoty (2019)

Tento snímek

Syn temnoty
naneštěstí patří k těm,   u nichž mé očekávání   daleko předběho provedení.   Jsa značně natěšen na   variaci v opačném gardu   ohraného více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Smrt pistolníka (1969)

Smrt pistolníka
Bezvadný western na   netradiční námět, jak   odvolat neodvolatelného   šerifa. Ten má dohodu se   starostou, ale vzpěčuje se   opustit své více >

Autor: curil | Hodnocení: 9 / 10

Poslušně hlásím (1957)

Poslušně hlásím
Po všetkých stránkach   jedinečná a nestarnúca   komédia zaslúžene patrí do   zlatého fondu   československej   kinematografie.

Autor: Desanka | Hodnocení: 10 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.189/0.145