Duben
ohodnotit

Plivu na váš hrob

I Spit on Your Grave

Další název:
Pomsta znásilnenej (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
107 minut

Komentáře k filmu Plivu na váš hrob

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
argenson
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Hodina nudy a pak - nutno   přiznat - hodně   sofistikovaná a do detailu   promakaná pomsta. Jinak   ovšem filmařina na bodu nula   a sadistická zvrácenost. Už   to nikdy nechci vidět.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2014
Starší verze byla lepší.   Ale i na tuto se koukat dalo,   jen mi to přišlo zpočáku   zbytečně roztahané.   20120922 10414/19815+++++
Souhlasím s mým   předchozím komentem, ale   zase musím uznat, že pomsta   byla propracovanější, a to   o hodně, nežli v první   verzi. Proto zvyšuji o dvacet   kusů hodnocení. Mimochodem   pobavil dabing, kde zpočátku   utekly jen slova, pak věty a   ke konci i krátké pasáže.   Asi byli na Primě všichni   ožralí jako prasata.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2011
I Spit on Your Grave
Tak tohle je totální   nářez. Bohužel jsem   neviděla původní snímek,   ale každopádně celkem   chápu, že v letech kdy byl   natočen byl v některých   zemích zakázán. Na můj   vkus byl film až zbytečně   dlouhý, té části, kdy se   hlavní hrdinové na dívce   vyřádili bylo až dost a   můžu říct, že mi běhal   mráz po zádech. Je jasné,   že hlavní hrdinka jim dala   pořádné kapky a řádně si   to užila, a kdo by se divil.   U tohohle filmu se rozhodně   nemůžete nudit. Jennifer,   kterou hraje Sarah Buttler   měla opravdové koule a byla   neskutečně vynalézavá a   dala jim přesně to co si   zasloužily navíc výběr   pořadí byl naprosto   geniální.Povedený film,   který nestaví svůj děj na   žádné ptákovině, ale na   skutečně otřesných   skutečnostech, které hýbou   světem skoro denně.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Tak jednoduchý děj, že   jednodušší snad už být   ani nemohl. V brutalitě je   však vše vyzdvihnuto do té   nejlepší dokonalosti.   Snímek je dějstvím   rozdělen na dva díly. V   prvním se jedná o zločin, v   druhém o pomstu. Scéna o   znásilnění mladé dívky   docela hraje na city. I já se   přistihl, jak sní   soucítím. Její následná   pomsta je nápaditá a   účinná. Některé útoky si   však přeci jen trochu   pohrávají s jistou   kýčovitostí. Tvůrci se i   drželi již zavedené   šablony. Dívka uteče,   potká se se šerifem, který   vypadá že jí pomůže, aby   se nakonec ukázalo, že je s   útočníky spolčený. Ano,   to už je opravdu provařené.   Jinak nemám další námitek.   Pro tento snímek platí   pravidlo, že i z mála lze   udělat hodně.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
PLIVU NA VÁŠ HROB

Konečně pořádný   horor. Docela silný film,   který přes svou brutalitu   nabízí přece jen i něco   navíc. Jedná se remake filmu   Plivu na tvůj hrob.

V první půlce   nás ukolébá poněkud   pomalejší rozjezd. Ale o to   větší potěšení nastává   v půlce druhé. Film pak   vrcholí až extrémně   brutálním závěrem. Film   přinesl vše, co má   pořádný horor mít.   Skvělé herecké výkony,   sympatické postavy, napětí,   skvělou kvalitu obrazu i   zvuku ....

Na   úspěchu se podílí určitě   i šikovná herečka, dobrá   práce s atmosférou, zručně   obsazení „zlí chlapi“. I   když jim přejete   spravedlivou odplatu a co   nejbolestivější smrt,   oceňujete, že zároveň   nesklouzli k afektovaným   karikaturám. Režisér   vybudoval skvělou a   zlověstnou atmosféru   „ticha před bouří“.   Film se nevyhnul ani hrubému   násilí. Film by se sice bez   něj klidně obešel, ale byl   by to podvod na diváky.   Režisér však jede na doraz   a jednotlivé promyšlené   způsoby pomsty a odplaty si   vychutnáte. Ano, je to   možná trošku zvrhlé, ale   tento svět je někdy takový   a s nikým se nemazlí. A to,   že ten největší hajzl je   ve skutečnosti milující   otec, je sice klišé, ale   taky bude hodně ze života,   který je plný přetvářky.   Maskování nejrůznějších   prohřešků je přece tak   lidské. Jinak je zajímavé,   že dívka vlastně nikoho   nezabila. Jenom připravila   důmyslné pasti a oni nakonec   vlastně všichni zemřeli v   podstatě sami. Celý akt   pomsty je postaven na   obhajitelnosti brutálních   činů. Jako v každém filmu   i zde se najde pár podivných   momentů. Nevím, jestli by si   dívka s takovou tělesnou   konstrukcí poradila s   takovými pořízky i ve   skutečnosti. Otázky kde si   sehnala oblečení, kde se   celou dobu skrývala, že ji   neobjevili, jsou ale v rychle   ubíhajícím ději vlastně   nepodstatné. Brutální   sadistické násilí působí   někdy samoúčelně, ale je   hodně nalézavé, to se musí   uznat. Film, který bude   některé diváky bavit a   užijí si jej, některé bude   šokovat a zavrhnou jej.

V každém   případě jde ale o hodně   atmosférický film nečekaně   vysokých kvalit.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Nový horror o pomstě.   Opravdu jsem nečekala, že to   bude tak dobré. První část   filmu byla velice dramatická.   Člověka to přinutí   zavřít oči. Pak následuje   solidní a propracovaná   pomsta. Opravdu jsem té holce   fandila a doufala jsem, že je   potrestá, co nejkrutějším   způsobem, což se také   stalo.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2013
Docela sadistická a   brutální podívaná,teda v   první plovině nic moc až   když začnou Jennifer   znásilňovat to začíná   být sadistický a pak   příjde její brutální   odplata.Některé scény dost   realistický a pár   nechutných,hlavně když   mentál začne zvracet a   tečou jim smrkány z nosu.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2015
Učebnicový příklad, jak   žák předčí své učitele,   aniž by se zpronevěřil   všemu, co ho naučili... od   toho se také odvíjí   veškerá koncepce - první   polovina suchopárný výklad   s rutinními ukázkami, druhá   striktně v duchu pouček,   které odříkáte, i kdyby   vás vzbudili o půlnoci,   ovšem v plné praxi a s   dychtivou invencí.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2012
Pomsta bude sladká...
Tohle jsem viděl asi před   dvěma roky a ještě k tomu   ani nebyly nikde titulky. Teď   jsem na to mrknul v Tv s   dabingem. Mě se to líbilo,   tady je důkaz toho, že se   někdy povede remake lépe   než původní snímek.   Rape&Revenge, jaké to   vděčné téma mnoha   snímků. Začátek se vleče,   scény znásilnění taky nic   moc( v původním snímku je   to mnohem brutálnější a   trvá to asi 20min), za to   tady je mnohem lepší a   drsnější pomsta naší   krasavice! Mno   krasavice?Postavu holka měla,   prsa po tátovi a ksicht   takovej chlapáckej. Dávám 8   :)
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Film,který zaujme detailně   dlouhým a gradujícím   znásilňováním ženy a   efektivní odplatou.To je ale   bohužel vše.Snímek je   totálně povrchní,nesnaží   se jít do hloubky   příběhu,vše je tvořeno   pro efektivitu,než   logičnost.
A tak na   konci příběhu ve mně   zůstalo spousty otázek a   rozpačitý úsměv nad touto   pohádkou.Nikdo nehledal   zabitého souseda,nikdo též   nehledal zmizelou Jennifer.Ona   někde měsíc se v poklidu   uzdravovala,našla si   oblečení,naučila se na   foukací harmoniku...A nakonec   pár násilníků omráčila   jednou ranou a nejméně   čtyři ztuhlé chlapy tahleta   50 kilová Jennifer odtáhla   do nějaké   chalupy.Jennifer,to byl   nadlidský výkon:)))
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Dlouho jsem chodila okolo,   než jsem sebrala odvahu se na   tenhle film podívat. Z   počátku se docela pomalu   rozjíždí a pak už si jen   říkáte "tak už   dost!" Následná   rafinovanost nastražených   pastí a mučidel byla   podobně geniální jako   třeba ve Smrti on-line, nebo   Saw. Když pominu fakt, že   křehká mladá dívka by jen   horko těžko manipulovala s   bezmála stokilovými chlapy,   fandila jsem jí, jako asi   většina normálních lidí,   a přála si, aby si to jednou   takhle vypili všichni   zamindrákovaní ubožáci.
Jarda1420
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Mazec!
Hooodně hustá odplata.A   hoooodně drsné scény. Snesu   celkem dost, ale při scéně   se znásilněním a trháním   zubů jsem si i já zakrýval   obličej.Fakt mazec!!!!
Doudis19
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Nenechte se zmást   počáteční   předvídavostí. Mladá a jak   jinak než krásná žena sama   uprostřed lesů v opuštěné   chatě. Následky na sebe   nenechají dlouho čekat a   dívka je rázem středem   zájmu bandy nadrženejch   buranů. Okoukanost a   neoriginalita končí ve   chvíli kdy sebou dívka   klasicky sekne po prvních   pár metrech svého útěku.   Ovšem od té chvíle horor s   líbivým názvem naladí na   značně brutální notu, a i   když o nějakém napětí   nebo strachu nemůže být   řeč, přiková diváka k   obrazovce a díky svojí,   extrémní surovostí se z   mysli jen tak nevytratí.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2018
Viděl jsem jedničku a dvojku   a recenzi napíšu jen k   tomuhle, protože ty filmy   jsou prakticky na chlup   stejné. Tedy liší se trochu   v příběhu, ale ta druhá   část, tedy krutá pomsta za   to všechno, tak ta už je   opravdu stejná a víc se mi   líbila v té jedničce a byla   i uvěřitelnější v té   jedničce, i když na druhou   stranu, to, co všechno jim ta   děvčata provedla, tak asi   zase ta postava ze dvojky k   tomu měla větší   předpoklady, protože to byla   holka, co se o sebe uměla   postarat. Scénáristicky mi   taky přišla lepší trochu   ta dvojka, ale jednička je   rozhodně zasazená do   lepšího prostředí.

Každopádně oba   ty filmy jsou hodně   brutální a tak to také má   být. Naprosto nemůžu   říct, že bych se nezachoval   stejně, kdyby mi někdo   ublížil nebo mojí rodině   tak, jak to dělali ty svině   v tom filmu

Jo   a i Sarah Butler se mi líbila   víc než ta druhá, byla   podle mě víc   přesvědčivá. To je ovšem   na názoru každého.
vernom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2012
6/10
námět skvělý, film dobrý,   ale nemám ráda takové ty   brutality, místo to bylo   opravdu nechutné až se mi   zvedl žaludek.
Albertosaurus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2011
FLUŠE JIM NA HROB S PATŘIČNOU CHUTÍ
Remake slavného rape/revenge   thrilleru se podle mě opravdu   povedl. Původní snímek jsem   neviděl, tudíž nemám   možnost srovnávat, ale   alespoň můžu s čistou   hlavou říct, že tohle je   nekompromisní nářez. Trochu   mě zklamalo, že pomsta zde   nebyla podávána tak za   studena, jak se dalo čekat a   jak by bylo i působivější,   ale takhle alespoň dostaly   postavy násilníků více   prostoru a plastičnosti. Je   nesmírně působivé, když   vidíte muže, který před   několika hodinami brutálně   znásilnil a téměř zabil   mladou dívku, jak se vrací   domů, vítá se s malou   dcerkou a sedí s ženou u   televize. Ta pravá zábava   však přichází v revenge   části. Dívka je nesmírně   vynalézavá a patřičně   brutální. Navíc cedí ty   nejdrsnější hlášky a   zkrátka Vám nedává jinou   možnost, než jí fandit.   Celkově jde o zábavný film,   který "vodsejpá" a   pro fanoušky podobných   exploitation věcí si   myslím, že jde o pěkně   krvavou třešničku na   samoúčelném dortíku,   který je i přes svoji lehkou   stravitelnost patřičně   nechutný. A navíc se snímek   může pochlubit super   názvem. :)
SNCIS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2017
Vše vypadá realisticky,   velice dobrá filmařina.   Banda křupanu napadne a   následně znásilní krásnou   drobnou Sarah Butler. Ta   měří 160 centimetrů a snad   váží 30 kilo i s postelí.   Její výkon přesvědčivý a   realistický, bylo mi jí i   líto. Po 50 minutách šikany   to vypadá že Butlerová   spáchala harakiri skokem z   mostu. "Byla to sranda   dokud to trvalo." Druhá   půlka je o krvavé pomstě,   Butlerová si podává   křupany jednoho po druhém.   Je to syrové, brutální a   jen pro silné povahy, avšak   jinak možná nejlepší horor   co jsem viděl, protože jsem   se fakt bál. "Nech ji   být, je to nevinný   děvče." - "To já   byla taky!" - 80%.
blondataXena
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2012
Právě jsem to dokoukala
Začátek byl dost rozvleklý,   znásilnění (kromě toho   vyhrožování a pár facek)   vpodstatě nijak dlouhé   nebylo - až ta pomsta byla   docela jedlá. Kromě toho   postiženého - toho mi bylo   líto, vždyť on jí ojel   protože jí chtěli zabít -   toho zabíjet neměla, kvůli   tomu už to vidět nemusím. A   ještě jeden dodatek - nevím   proč píšou krásná -   dobrou měla akorát figuru a   to ještě byla dost vyhublá!   Ale herecký výkon dobrý.
Masoks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Hned ze začátku bych chtěl   pochválit skvělou kameru a   stejně tak skvěle barvy,   které filmu dodávají   šťávu a nejen to. Docela se   divím, že to bylo normálně   odvysílané na Primě,   jelikož to je docela   brutální, ale co už. Steven   R. Monroe film zrežíroval   opravdu pěkně a docela jsem   litoval holku, co si myslela,   že když vidí policajta, že   ji pomůže. Mnohem lepší   než z roku 78.
jiriczech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2012
Pomsta byla sladká, místy   nechutná.
1. část   filmu je v podstatě   zbytečná
2. část   filmu je až moc dlouhá -   myslím, že toho   znásilňování tam bylo až   moc
3. část filmu TO   JE NÁŘEZ! - koupačka v   kyselině, mazlení se s   papoušky, zkrácení penisu a   anální sex s brokovnicí.   Holt kluci vidláčtí si   vybrali špatnou holku.
joky.niznansky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.12.2012
dalsi z kategorie nezmyselnych   naivnych filmov ako krehka   kraka povrazdzi zopar buranov   totalne naivne infantilne   sceny na mile vzdialene od   reality....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29010minih29010Ikarův pád (1977) [TV inscenace] 
Ikarův pád n
minih110159minih110159Contracted (2013) 
n
minih25590minih25590Dva misionáři (1974) 
Porgi l'altra guancia n
minih39520minih39520Zvláštní případ (1971) [TV inscenace] 
Zvláštní případ n
minih15316minih15316Pan Habětín odchází (1949) 
Pan Habětín odchází n
minih39407minih39407Návrat dona Camilla (1953) 
Il ritorno di don Camillo/Retour de Don Camillo n
minih4677minih4677Brouk v hlavě (1969) [TV divadelní představení] 
Brouk v hlavě n
minih38866minih38866Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky (1971) 
Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica n
minih51434minih51434V tmavých zákoutích (2006) 
Dark Corners n
minih27786minih27786Sběratel kostí (1999) 
The Bone Collector n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Plivu na váš hrob 3 (2015)

 Plivu na váš hrob 3 (2015)
Plivu na váš hrob 3 n
I Spit on Your Grave 3
Žánr: horor / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: R.D. Braunstein

(pokračování)

Plivu na váš hrob 2 (2013)

 Plivu na váš hrob 2 (2013)
Plivu na váš hrob 2 n
I Spit on Your Grave 2
Žánr: horor / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven R. Monroe

(pokračování)

Plivu na tvůj hrob (1978)

 Plivu na tvůj hrob (1978)
Plivu na tvůj hrob n
Day of the Woman
Žánr: horor / tragédie
Země: Spojené státy americké
Režie: Meir Zarchi

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10