Duben
ohodnotit

Pláž

The Beach

Rok:
2000
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
30.3.2000
„Někde na Zemi musí přece existovat poslední Ráj.“

Komentáře k filmu Pláž

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2020
Nebýt DiCapria, tak to byl   odpad jak vyšitej. Prostě   jednoduchej film o bandě   novodobejch vyhulenejch   hypísáků, kteří si žijou   jako v ráji, ale i tak se   neobejdou bez odličovače,   tampónů, baterek a gameboye.   Jednoho krásnýho dne se jim   zahryzne žralok do nohy a   místo pomoci odnesou   člověka do lesa a nechají   ho tam zařvat na otravu krve.   Tomu říkám rodina. Leo   opět ukázal, že prostě   umí hrát. Nicméně   poslední třetina filmu, kdy   si hrál na tarzana, pobíhal   jako splašenej a sledoval   vietnamce, jak hlídají   kytky, to byla tak nudná a   stupidní pasáž. A o jeho   panteřím výlevu při   útěku jedné ze slečen,   než dostala kalachem do zad,   radši ani nemluvit. Danny   Boyle si asi neuvědomil, že   tohle není sci-fi. 50% za   jediného herce ve filmu a   krásné exteriéry.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2018
PROCESOR!
Jak vysoká je cena za ráj a   nestane se po čase zlatou   klecí? Na to Vám odpoví   tento snímek. Snímek je i po   čase stále aktuální.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2016
Pláž je film plný zvratů a   uvolněná atmosféra se   střídá s napětím v   takovém tempu, že ani na   chvilku neztrácíte   pozornost. A v neposladní   řadě se mnohé z nás   nepřestávají bát o   Richardův život. Leonardo   DiCaprio tady opět hraje   skvěle a navíc ještě nemá   vousy ani nadváhu.
Jarda.ftr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2015
Překvapil
Po Titanicu by se dalo čekat,   že to bude jen takový ten   hezounek a nic z toho, ale   DiCaprio dokazuje, že není   jen cukrouš pro hloupé   Barbínky.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Po Titanicu se stala z Di   capria hvězda první   velikosti a čekali se takové   boomy z každého jeho filmu,   tento jako takový krimi   ,dobrodružný thriller nebyl   zlý
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2012
PLÁŽ

Film s   úžasnou atmosférou,   nádhernými exteriéry,   které člověka přenesou   aspoň na chvíli do jiného   světa. Člověk zatouží se   jen tak sbalit a vydat se   nazdařbůh do světa, který   nabízí tolik úžasných   míst, hodných naší   pozornosti. Zatouží odpoutat   myšlenky od běžných   starostí v kráse   přírodních scenérií a v   touze po prchavém kouzlu   dobrodružství. Myslím si,   že Pláž je dobrý film.   Leonardo di Caprio   předváděl své   začátečnické, ještě ne   zcela vyzrálé herecké   umění, které už ale   naznačovalo budoucí   potenciál. Mnozí diváci a   kritici jej sice neoceňují   ani dnes, ale já si stejně   pořád myslím, že je to z   jejich strany tak trochu   špatně maskovaná tajná   závist. Film nabízí i   zajímavou myšlenku.   Zvláštní komodita, která   si tolik zakládá na   neomezené svobodě a   nezávislosti se v krizovém   momentě ohrožení stane   stejně diktátorskou jako   jiné společnosti. Možná   ještě horší. Na povrch   vyplavou dříve ukrývané a   přehlížené problémy. V   závěru filmu, kdy se situace   vyhrotí do extrému, už to   taková pohodička není.   Samotné vyvrcholení filmu je   takové neslané, nemastné,   dost uspěchané. Přesto   podle mě ale pořád stojí   za to vzít film na milost a   podívat se na něj aspoň   jednou. Strávíte docela   příjemné chvíle.   Doporučuji.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2011
nerozumím tomu slabému   hodnocení... nápad to byl   naprosto skvělý, ačkoli jak   na to koukám zpětně (a je   tomu dílu už šílených 11   let) - vidím ten věkový   rozdíl :-), ale na ostrov za   dobrodružstvím bych se s   nimi hned vydala, celkově se   mi to líbilo až na scénu v   lese a ty obrazové   halucinace... i když jsem v   té době byla zaujatá proti   Leovi kvůli přesládlému   Titanicu, překvapil mne, a   dnes s odstupem času a jeho   novými vráskami a profesní   vyspělostí je mým favoritem   mezi herci...film je tak   obsahově naplněn, že   nevím, co by v něm podle   vás mělo být navíc, já   jsem byla spokojena i v tom   roce 2000 i 11...
JohnCoestler09
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2010
Z tohto filmu mám trochu   zmiešané pocity to bude asi   tým , že som ho pozeral s   polhodinovými prestávkami ,   ale celkovo bol dosť   zaujímavý . Di Caprio podal   skvelý výkon , vo filme už   bol len kúsok od toho aby   nezblbol ako Daffy , ale   nakoniec sa z toho dostal .   Zaujal ma život v komunite ,   kde boli dosť ostré zákony   , ale výborný život .   Rozhodne zaujímavé .
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Danny Boyle len potvrdzuje   svoje umenie a DiCaprio   zahviezdil, čo sa mu podarilo   ešte nespočetnekrát.   Rozhodne sa nejedná o ľahho   stráviteľný mainstream a   fanynky Lea boli po Titaniku   veľmi sklamané. Nádherná   príroda i soundtrack   (roztomilá je samozrejme i   Virginie Ledoyen) a správne   ujetý Robert Carlyle.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Celkom pekný a dojímavý   film o utajenom exotickom   ostrove, kde sa nažívalo   trocha odlišným štýlom   života, ako je to momentálne   v dnešnej dobe. Všade   dookola vidieť rozmanitú a   očarujúcu scenériu.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Pláž není špatní film ale   mně nějak neoslnil jeto   skvěle zahráno a obsazení   je slušné skvělá je   příroda jinak to v celku   jde.
M.A.G.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2009
No tak podle tech uchvatnych   recenzi jsem cekal dost dobry   film,ale podle toho co jsem   videl............darmo   mluvit.Ci toto byl napad?
To snad ne.........videl   jsem to jednou a dost
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2009
taky bych se chtel probehnout   v takovym poli jen by nesmelo   horet, mozna jen po troskach.   krasnej dobrodruznej film   kterej stoji zato vydet
Lucka4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Fakt dobrý film.Leonardo   DiCaprio mě překvapil, film   je moc moc dobrý...
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Z Pláže mám rozporuplné   zážitky díky tomu,že tento   film vlastně sám   neví,jestli je to   komedie,drama,dobrodružný   apod.Myslím,kdyby děj filmu   neustále nepřeskakoval velmi   rychle mezi žánry,byl by to   velmi,opravdu velmi povedený   film.Na Pláž se rád ale   kdykoli znovu podívám,pokuď   nedávají nic   zajímavějšího v tv na   jiném programu.Rozhodně se   povedl soundtrack k   filmu.Leftfield,Faithless,Prim   al Scream,Orbital, to jsou   značky velmi dobré hudby.I   Moby zde sedí jako pr...na   hrnec,ikdyž nám za ta léta   zpopíkovatěl.
zakoba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Pláž
Tenhle film je opravdu   zajímavý.Představuje to co   si skoro každý přeje.Mít   kousek toho soukromí a být   mezi přáteli a utéct z toho   běžného světa bláznivého   velkoměsta. Přátelům se to   podaří (jenže když se do   toho vlaží láska už to   nění tak skvělé   přátelství).Jejich život   je naprosto skvělý.Starají   se sami o sobe a nemusí žít   ten hnusný život ve   městě.Jenže se to   zvrtne.Bohužel kopii mapy na   ostrov mají i další 4   blbci,kteří jdou jen za   jediným účelem   (konopí)jenže to je   hlídáno překupníky.A ty si   to nenechají líbit.Hlavní   hrdina je musí hlídat a je   (vyloučen) je v pralese sám   několik týdnů a to se pak   člověk psychycky změní.Na   těchto ostrovech se lidé   chovají   instinktivně.(nechají   člověka umírat v ústraní   aby se neprozradilo kde je ta   vyhlášená pláž protože   pro záchranu toho člověka   by musely přivést   lékaře).A aby se mohly dál   bavit a normálně žít jako   dřív takového člověka   zanechají samotného v jeho   bolestech někde mimo aby na   něj neviděly).Jsou tam   zákony přírody.Nakonec   všichni zkončí tam od kud   přišly.Vrací se zpět   protože musí.
Tenhle   film je zajímavý a Leonardo   Dicaprio to nádherně   zahrál.Jeho role byla   těžká a on si s tím   opravdu poradil.Rozhodně   stojí za to se na to   podívat.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Hodně zajímavej film.Líbil   se mi už napoprvý, hlavně   kvůli nádhernýmu   exotickýmu prostředí a   tomu, že všechno nemusí   bejt takový, jako se zdá +   moc pohodovej   soundtrack.Samozřejmě   nemůžu nezmínit to krásný   pole s trávou:-)Ale po   shlédnutí mi zůstávala   spousta vjecí, kerý sem   nepochopil a který mi tudíž   i dost vadily.Až po několika   letech se mi dostala do ruky   knížka od nějakýho Alexe   Garlanda s povědomim   názvem:Pláž.Začet sem se,   během asi dvou dní i   dočet.Knížka se stala   jednou z mých   nejoblíbenějších a taky mi   osvětlila spoustu dříve   nepochopených míst z filmu.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Celkom dobra pohodovka na   pozretie, kde nechýba veľmi   pekná scenéria opusteného   ostrova, na ktorom žije   skupinka ľudí, ktorý si na   ňom pokojne nažívajú.
sylwikk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Film sice má něco do sebe,   ale já ho moc nechápu. Už   sem ho sice viděla víckrát,   ale děj mě přijde divnej...   Na druhou stranu se vyplatí   se na něj podívat, sou tam   krásný pláže a hlavně   dokonalý pole trávy :D
FDbJakub
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Tento film je kombinací   několika žánrů - akční,   romantický a drama. Na   slunném thajském ostrově   nachází Richard opravdový   ráj na zemi. Svět, který   začíná pralesem a končí   mořskou zátokou. Místo, kde   se člověk nezaobývá   problémy každodenního,   dnešního života - nemusí   platit daně, volit a vůbec   zajmat se o tu okolní   společnost, ale žije v   dobách pravěku. Film však   nemá poukazovat na to, jak   vypadá opravdový ráj na   zemi, ale na to, jak se   takový ráj může proměnit   ve stejné peklo jako život   ve skutečném světě.   Richard je vyhnán z   "klanu" a zešiluje.   Nakonec se vrací do   normálního života s novým   ponaučením, že i normální   život může být pro   člověka rájem na zemi.   Záleží jen na tom, jak ho   ho příjímá.
Film   Pláž je určitě filmem k   zamyšlení. Zaprvé je moc   příjemné sledovat příběh   ústřední dvojice na   thajském ostrově při hudbě   od Moby-ho, za druhé určitě   přináší i ponaučení.   Trošku film zkazí pasáž,   kdy se Richard zblázní a   ostrov mu je prostředkem k   hraní své videohry, ovšem i   tak to režisérovi prominete   a rádi se na to podíváte   znovu a znovu. Minimálně na   první hodinu a posledních 10   minut.
Renuleee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Kdo by nechtěl žít na   nádherném opuštěném   ostrově uprostřed ničeho...   Se soběstačnou sympatickou   komunitou... Ráj na zemi. Ale   všude, kde jsou lidi jsou i   problémy...
Skvělý   film o honbě za svobodu a   rozkoší. Jak velká cena je   za ni ještě únosná?   Život?

Skvělý film.;)
TILL.87
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Film, kerej nemá moc velkou   zápletku. Jde jenom o to   dostat se "TAM" a   pak když pohodovou rájovou a   romantickou idilku přeruší   pár lží a pár mrtvých,   tak zase domů.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2007
poměrně jednoduchý děj   cesty a života v   "ráji" je jen   jevištěm, na kterém herci   rozehrávají hru pocitů a   zásad a překročení mezí.   Ve filmu jde hlavně o to, co   je ještě únosné, a   přeneseně kde končí   svoboda jednoho a začíná   svoboda druhého. Dobří   herci se sešli v úchvatném   prostředí a natočili film s   nerealistickým dějem o velmi   reálných citech.
eso
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Mladý americký cestovatel   Richard (DiCaprio) je ochoten   riskovat vše, aby došel až   na konec svého snu, našel   ráj na zemi! Ale na   ztracené, na první pohled   dokonalé pláži, se sen brzy   mění v hroznou noční   můru, která dokáže mladé   cestovatele zcela pohltit. Se   stoupajícím rizikem totiž   roste i odvaha, touha je   silnější a nebezpečí   čím dál tím větší.V   další roli uvidíte   okouzlující Virginii   Ledoyen, v této cestě do   neznáma, plné překvapení,   zápletek a zvratů, lásky a   romantiky, touhy a smyslnosti   (Maria Sallas, GEMS). Ve   chvíli, kdy vstoupíte na   tuhle pláž a stanete se   její součástí, už není   cesty zpět.
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Dobře, přiznávám. Myslel   jsem si, že to bude břečka.   DiCaprio se bude vyvalovat   někde na pláži a kolem něj   spoustu ženskejch. Jenže   film mě příjemně   překvapil. Nechybí mu akce,   řešení problémů ani   zajímavé myšlenky. Autoři   se nakonec vydali cestou   záchrany, ale uznejte, že   kdyby se Leo ve filmu   zbláznil úplně, byl by to   možná i slušný horror.   *smích* Jak říkám. Na   jeden nebo dvě podívání je   to velmi slušná konzumní   zábava, za kterou se dá   nalézt i něco víc.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2006
Tento film mi ležel asi půl   roku doma, než jsem našel   odvahu si ho pustit - Di   Capria totiž vůbec nemusím,   i když uznávám, že herec   je víc než dobrý a v tomto   filmu to potvrdil. Začnu tím   dobrým: skvělý soundtrack,   neuvěřitelně nádherné   exteriéry, výkon DiCapria,   jak jsem už napsal. Také   filmařina zručná, skvěle   vymyšleny hlavně Richardovy   úlety do gamesové reality. A   to špatné? Celé pojetí   filmu. I když vlastně   nemůžu říct, že bylo   špatné. Spíše mě to   nebralo. A místy jsem se   ztrácel v psychotických   stavech hrdiny. Možná   kdybych u toho vykouřil dva   jointy, byl bych nadšen.
Tomčo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2004
10/10
podla mna je to vynikajuci   film,ktory mi dal velmi   vela...uz som ho videl   nespocetne vela krat a stale   ma bavi viac...ked sa clovek   vzije do deja,pochopi ho,je to   krasa...a zaver v internetovej   kaviarni je jedna z najlepsich   zaverecnych scen ake poznam...
power
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2004
tenhle film je uplne o ničem   neoplatí se na něj dívat

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih162654minih162654Top Gun: Maverick (2022) 
Top Gun: Maverick n
minih28713minih28713Daredevil (2003) 
Daredevil n
minih3469minih3469Báječná léta pod psa (1997) 
Báječná léta pod psa n
minih154407minih154407Dárkyně smrti (2017) 
Inconceivable n
minih10395minih10395Kokosy na sněhu (1993) 
Cool Runnings n
minih154023minih154023Rampage: Ničitelé (2018) 
Rampage n
minih38659minih38659Na dotek (2004) 
Closer n
minih58929minih58929Čtyřicítka na krku (2008) [TV film] 
Flirting with Forty n
minih44343minih44343U mě dobrý (2008) 
U mě dobrý n
minih57228minih57228Správci osudu (2011) 
The Adjustment Bureau n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

75 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

13:05 - 13:50

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:35

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

20 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10