Duben
ohodnotit

Piráti 21.století

The Sea Wolf

Další název:
Piráti 21. století / Piráti XXI.století / Sea Wolf
Rok:
2001
Délka:
94 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Piráti 21.století
Jeffrey Thorpe je muž bez domova a se svou černou lodí zvanou "Mořský vlk" brázdí vlny oceánů. Bere každou práci a vůbec mu nezáleží na tom, jestli jsou okolnosti podezřelé nebo ne. Jednoho dne mu záhadná a krásná Helena ukáže starodávnou zlatou minci a najme si ho na tajnou misi. Jeffrey zatím netuší, že se jedná o největší dobrodružství jeho života! Dobrodružný příběh o pirátském pokladu a dvou ženách se stejnou tváří.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Piráti 21.století
Na začátku filmu se podaří kapitánu lodi Jeffu Thorpovi (Thomas Ian Griffith) a jeho dvěma přátelům Ginovi (M. A. Fernandez) a němému Gabbymu (Gilberto Ruiz) ukrást v jednom přístavu diamanty, jež byly určeny na nákup zbraní a patřily jistému muži, jenž si říká plukovník (Barry Flatman). Vzápětí je prodají.
Poté se vrací do svého hotelu, kde se Jeff setká se svou dívkou Rachel (Sofia Mazagatos), která je na něj dost naštvaná. Tam jej vyhledá také malý mužíček Sammy Bonna (Demetri Alexander), ten mu dohodí kšeft za sto tisíc dolarů. Plukovník je ale za krádež diamantů na Jeffa dost naštvaný a jeho lidé po něm jdou. Z následující honičky vyvázne Jeff se zdravou kůží, jenom auto Rachel je bohužel zničeno a tím i jejich vztah.

Kšeft, který má Jeff vykonat, se zdá být jednoduchý. Má svou lodí dopravit jednoho mexického starce Ramona (Rene De La Cruz) do Grenady. Tento obchod s ním dohodla němka Helena (Gerit Kling). Po rychlé plavbě předává Jeff v Granadě Ramona do Heleniných rukou. Jaké je ale překvapení, když se tam Helena objevuje znovu a opět po Jeffovi žádá Ramona. Poté vyjde najevo, že Helena má zlé dvojče Marlene (Gerit Kling - dvojrole), která Ramona získala pro sebe, aby jej odvezla do ke svému milenci Carlosovi (Stefano Santospago) do Kolumbie.

Proto se Jeff, Helena, Gino a Gabby vydávají za nimi. Ramon je velmi důležitý člověk, zná totiž místo, kde je ukryta mapa k bájnému Montezumovu pokladu. Proto ho také Carlos mučí, avšak bezvýsledně, Ramon neřekne ani slovo. Po příjezdu do Kolumbie zůstává Gino na lodi a ostatní se vydají ke Carlosově haciendě. Jeff jde dovnitř, ale chytnou ho. Je tu dokonce i Sammy Bonna. Přijíždí též plukovník, který nezapomněl na diamanty, a Jeff dostane "nakládačku". Mezitím Ramon promluvil. Ostrov Isla Bonita - to je to místo, kde je mapa ukryta, ale o ostrovu se říká, že je prokletý.

Jeffovi se posléze podaří uniknout a spolu s přáteli prchá autem do přístavu. Pak se lodí rozjedou na ostrov Isla Bonita. Sammyho Bonnu vezmou také. Na ostrově najde Jeff s Helenou zmučeného a téměř mrtvého Ramona, který jim vzápětí umírá v náručí. Pohřbí jej v moři. V jeho věcech najdou knihu, ze které zjistí, kde ostrov pokladů leží.Plují tedy tam.

Na ostrově už však hledá Carlos s plukovníkem a svými lidmi. Jeff, Gino a Gabby plavou na ostrov, kde zatím Carlos a spol. stále nic neobjevili. Helena plave na Carlosovu jachtu, aby tam své bezcitné sestře dala co proto. Také Sammy nakonec plave na ostrov, kde jej ale brzy chytí Corlosovi muži. Nakonec jeho lidé dopadnou také Jeffa s přáteli. Poklad pak hledají všichni spolu.
Podaří se jim poklad objevit. Příchazí tam také Helena vydávající se za svou sestru Marlen a přemluví Carlose, aby Jeffa a ostatní nezabíjel. Carlos se tedy rozhodne vyzvat Jeffa na starý klasický souboj s pistolemi na dvanáct kroků.

Stane se .....Carlos zasáhne Jeffa do ramene. Je na řadě Jeff. Plukovník nijak nezasahuje, protože si to Carlos sám vymyslel. Je také zvědavý, jak ten souboj dopadne. Carlos nyní prosí Jeffa o milost. A Jeff je příliš velký dobrák, než by to udělal, a tak nevystřelí. Carlos je ponížen.

Plukovník rozhodne, že si ponechá zlato a zapomene Jeffovi ty ukradené diamanty. Zbytek pokladu, což jsou artefakty, si ponechá Helena a Jeff. Carlos je ze hry. Helena s Jeffem věnují svůj podíl z pokladu mexickému muzeu.

Jeff se zklamaně loučí s Helenou v hotelu, která odlétá domů do Německa. Potom odchází na svou loď.

Happy End:
Jeff je se svou lodí na moři. Helena vychází z podpalubí a vrhne se Jeffovi do náruče.


Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10