Pippi v zemi Taka-Tuka (1970)

Pippi v zemi Taka-Tuka (Pippi Långstrump på de sju haven)
72.7 %
 
 

Pippi Långstrump på de sju haven

Další název: Pippi in Taka-Tuka Land; Pippi in the South Seas; Pippi Longstocking on the Seven Seas; Pipi v krajine Taka Tuka

    Žánr: rodinný / dobrodružný
    Země: Švédsko / NSR
    Premiéra v ČR: 20.10.1972        
    Délka: 96 min.
„Další dobrodružství švédské holčičky a jejích kamarádů.“
POZOR SPOILER

Sourozenci Tomy a Anika se stěhují k Pippi, zvané Dlouhá punčocha. Ta jim vypráví o pirátech, nato najdou ve vodě láhev. V ní je dopis otce malé Pippi, který ji žádá o pomoc. Stal se totiž zajatcem pirátů. Pipi začne ihned chystat záchrannou výpravu. Použijí balón a na místo koše postel.

Letí, letí a ocitnou se na špici jakési skály. Jdou dolů, kde nalézají staré krámy, ale pro ně jsou jako dělané. Sestrojí letadlo, které později poslouží jako lodička a nakonec se ocitnou na ostrově. Zde přespí a druhý den uvidí loď. Jsou to piráti. Pro Pippi není nic lehčího než loď uzmout. Lodí pak doplují až k místu, kde je vězněn její otec. V hospodě Pippi hostinského pověsí na stěnu a vyhází oknem pár pirátů. Následně se před nimi musí ukrýt do studny a pak uvidí otcův kapesník. Ten visí z okna východní věže. Pippi si za tatínkem dojde a začne plánovat jeho osvobození. Což se sice podaří, ale místo, kde je ukrytý poklad, už tatík prozradil následkem krutého mučení. On je totiž lechtivý a mučeníčko lechtáním nevydržel. Přesto doplují až k ostrovu s pokladem. Jenže zde zdaleka nebudou sami. Boj o poklad nebude rozhodně lehkou záležitostí.  Autor: Pitryx

režie:
Olle Hellbom
 
 
hraje:
Inger Nilsson (Pippi Långstrump), Maria Persson (Annika), Pär Sundberg (Tommy), Alfred Schieske (hostinský), Wolfgang Völz (Oscar), Beppe Wolgers (kapitán Långstrump), Fredrik Ohlsson (otec Anniky a Tommyho), Tor Isedal (Pedro), Nikolaus Schilling (Kalle), Martin Ljung (Jocke s nožem), Jarl Borssén (Krvavý Svente), Staffan Hallerstam (Marko), Öllegård Wellton (matka Anniky a Tommyho), Håkan Serner (Franko), Per Bakke (pirát)
 
 
námět:
Astrid Lindgren
 
 
scénář:
Astrid Lindgren
 
 
kamera:
Kalle Bergholm
 
 
hudba:
Georg Riedel, Jan Johansson
 
 
kostýmy:
Gunilla Jakobsson
 
 
střih:
Jan Persson, Jutta Schweden
 
 
zvuk:
Roland Grönros, Johan Clason
 
 
produkce:
Olle Nordemar
 
 
dabing:
Miloš Vávra (pirát), Klára Šumanová (Anička), Jan Poledník (Tomík), Radan Rusev, Jan Kalous, Antonín Jedlička, Stanislav Bruder, Jan Hanžlík, Bohdan Tůma, Radovan Vaculík, Václav Postránecký, Ladislav Krečmer, Magdalena Kopicová (Pipi)
 
 
masky:
Carl M. Lundh, Kjell Gustavsson
 
 
asistent režie:
Ingvar Skogsberg
 
 
fotograf:
Bo-Erik Gyberg
 
 
vedoucí natáčení:
Elisabeth Fahlén
 
 
rekvizity:
Johan Clason
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.