Duben
ohodnotit

Pink Floyd: The Wall

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
8.6.1995
„Filmová verze nejslavnéjšího dvojalba legendární rockové skupiny“

Komentáře k filmu Pink Floyd: The Wall

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2021
Tak k tomuto nemám prakticky   co dodat. Z mého pohledu je   to naprosto úžasný a   strhující hudební film.   Obsahově je to velmi   sdělné, vizuálně moc   působivé a po hudební   stránce prostě geniálni!!   Pink Floyd vždy byli (a   budou) jednou z mých   nejoblíbenějších kapel a   tohle dvojalbum je spolu s   WISH YOU WERE HERE jedním z   největších klenotů mé   vinylové sbírky.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Vynikajúci hudobný film od   britskej rockovej skupiny Pink   Floyd. Jedná sa asi o   najlepší a najúspešnejší   album , čo vôbec bol od nich   kedy vydaný. Obzvlášť je   veľkou pikantnou   zaujímavosťou pozrieť si   toto hudobné dielo.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Naprosto skvělá hudba   skvěle udělané užasně   natočené nej pecka všeho co   je natočené nikdo   nepřekonal ani nepřekonal   bomba století
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Spíše než o film jedná se   o sled psychidelických   obrazů doprovazených hudbou   od Pink Floyd. Nepochopil jsem   to ale rozhodně to je   pozoruhodná podívaná s   výbornou hudbou.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Naprosto strhující hudební   film! Když jsem poprvé   uslyšel album skupiny Pink   Floyd "The Wall",   byl jsem uchvácen a myslel   jsem si, že se stanu jejím   fanouškem. Ale nestalo se   tak, protože ostatní jejich   nahrávky mě nechávají   chladným. Tolik k hudební   stránce filmu. Obrazová   část filmu je ovšem   neméně strhující. Tak   třeba hned na počátku:   rychlé prostřihy mezi   bojujícími vojáky (spíše   dobytkem hnaným na jatka) a   školní mládeží - jak   příhodně se to doplňuje,   že? Děti se vyvalí ze vrat   školy jako živoucí lavina,   ale nesmějí se radostí;   naopak jsou   "pacifikováni"   policajty, neboť každé z   těch dětí není nic než   jen další cihla ve zdi.   Tolstoj kdysi napsal, že   pokud jedna vypadlá cihla   může zapříčinit pád   celé stavby, pak je taková   chatrná stavba zřejmě   nesmyslná. Měl pravdu:   každá společenská stavba   se zakládá na násilí a   nesvobodě jejích   jednotlivých cihel.
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Naprosta hudebni bomba, miluju   Pink Floyd a tenhle film je   zhmotneni Watersovy duse.   Animace taky naprosto uzasny.   Nejlepsi scena je s pisnickou   Goodbye Blus Sky.
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2007
Audiovizuální koncert mi   nezbývá než ohodnotit   plným počtem bodů, muzika   skvělá a co jsem nečekal i   příběh výbornej, ani ne   moc těžkej na pochopení   při porovnání s   něktérými úlety hraného   filmu... A hlavně,   výýborná animace, cesta do   mysli úchyláka... Nezbývá   než říct, Hey teachers...
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Byla jsem mezi těmi šťastlivci,
kterým se podařilo film   shlédnout asi 10 let před   jeho uvedením v naší   distribuci. Ústřední   melodie se mi tak vryla do   paměti, že jsem si ji   broukala i v práci několik   dní poté. Můj kolega se   podivil, odkud melodii znám,   že jsou to Pinkfloydi a   zásobil mne veškerou   muzikou, kterou od nich měl.   Bob Geldof v roli dospělého   Pinka hrál tak skvěle! Čtu   zde, že ČT2 mi opět udělá   radost!! Doporučuji   shlédnout všem. Verze v   Berlíně byla sice   velkolepá, ale film je film.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2008
Dílo, které se musí vidět.   Skvělá kamera, opravdu   originální výprava a   dokonalé animace. Často se   na to podívám klikajíc na   animační pasáže, protože   ty jsou tak jedinečné a   skvělé, že to nenechá   nikoho chladným.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Dokonalá hudba Pink Floydů.   DOkonalý film, Dokonalý   obraz. Metafora kam se   člověk podívá. Kombinace   hraného a animovaného filmu.   Tenhle film je prostě   nabouchanej!
Způsobil   to, že sem zcela propadl   hudbě pink floydů...
To se musí vidět...
PinPrick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Zeď je ojedinělý film a pro   obyčejného diváka téměř   nevhodný. Ne každému je   hudba Pink Floyd sympatická,   a proto název filmu leckoho   odradí. Ten, kterému hudba   Pink Floyd nevadí, bude muset   čelit náročnému ději o   životě Pinka Floyda,   kterého výborným způsobem   stvárnil irský zpěvák Bob   Geldof. Ve filmu nejsou   téměř žádné mluvené   pasáže, a to je jen dobře,   protože tím by hudební   stránka filmu utrpěla na   kráse. Pokud netušíte o   čem album The Wall je, bude   pro vás pochopení filmu o   hodně težší. Mimochodem   Roger Waters vehementně   toužil po tom, aby se ve   svém díle chopil hlavní   role i režisérské   stoličky, ani jedna s těch   funkcí mu naštěstí nebyla   přidělena. Jedinou chybou,   na tomto jinak geniálním   filmu, je nezařazení dvou   skladeb - Hey You a The Show   Must Go On. Nejspíš se jim   tyto dvě skladby příliš   nehodily do děje nebo také   nevěděli jaký obrazový   materiál k těmto skladbám   přiřadit.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
,,Goodbye cruel world, I'm leaving you today..."
Vždy, když slyším ta   průbojná slova ,,We don't   need no education!" tak   se hrnu k televizi a dávam to   nahlas. Není to jen tím, že   jsem sama školou povinná,   ale protože tenhle film mě   uchvátil. Něco takového se   přecejen nevidí každý den.   Úžasné, ale zároveň   vetšinou depresivní vize se   míchají s dokonalou hudbou   Floydů. Nutnost vidět!   Nutnost pochopit!
Becko.O
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Frustrující, deprimující,   destruktivní a tak dál...   Nevim jak to popsat.   Nevyvolalo to ve mě ani jeden   dobrej pocit a takový filmy   obyčejně nevyhledávám.   Příběhová linka je   zahalená v metaforách a bylo   pro mě dost těžký jí   hledat, obzvlášť když jsem   texty Floydů čet tady   poprvé, protože to neni   zrovna muzika podle mýho   gusta. A musim říct, že ani   po tomhle filmu se to   nezmění. Svět sice je   krutej a možná že si celá   společnost zaslouží takovou   kritiku, ale já mam radši   optimističtější pohled na   věc. Samo sebou, že na   válkách nebo nacismu nic   optimistickýho neni, ale   tenhle film jakoby kritizoval   absolutně všechno a házel   všechny lidi do jednoho   pytle. Uznávám ten film jako   umělecký dílo, protože v   tomhle ohledu je to opravdovej   skvost, ale s tim obsahem a   hudbou se prostě   neztotožnim.
sissi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
To je prostě neskutečnej   film!!! Seděla jsem u něj   bez hnutí celou dobu a jenom   hltala úžasnou (snad   nejlepší) hudbu, kterou kdy   kdo vůbec udělal a taky   skvělý vizuální   zpracování. To se musí   vidět!
satannas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2008
GENIÁLNÍ
Vše   podstatné, proč na tento   film kouknout, bylo již   napsáno v komentářích a   mohu jen potvrdit, že se   jedná o jedno z nejlepších   děl v dějinách filmu.
Moody
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2007
Moody
Me to prislo tak neskutecne   pesimisticky ze pro cloveka   kterej by se na to dival a   nemel dobrou naladu i   nebezpecny nevim jestli sem   ten film chapal ale libil se   mi.
Evolucius
Hodnocení:
Přidáno: 9.2.2009
Prostě Pink Floyd!
Z mého úhlu nejlepší   hudební film všech   dob...krásná deprese,slzy a   špičková hudba.Geldof   dobrý výkon.Pochopená   role.Jo,jo Pink Floyd!
Slavekskeeve
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2005
The Wall
V případě, že se chystáte   ke shlídnutí tohoto filmu,   doporučuji 3 věci:Mějte   nachystanou tu nejlepší   náladu, nemějte doma   žádný alkohol a ujistěte   se, že máte dobře   uzavřená okna:) On ten film   ze záčátku působí malinko   nudně, jenže postupem času   zjistíte, že není lepšího   filmu.. Nutné dokoukat až do   konce, s doprovem Watersovy   hudby Vás to absolutně v   táhne do děje a ještě 2   hodiny po filmu budete   přemýšlet, proč vůbec   žijete:) Prolínání 3   časových dob - Pinkova   dětství, přítomnosti a 2.   světové války působí v   jednu chvíli malinko   zmateně, ale...:) Kdo   neviděl tento film, nemůže   se považovat za filmového   gurmána. Waters s Parkerem   ukázali, jak se dělá   skutečný film všech dob.   Nejlepší je, že film Vás   upoutá i v případě, že   skupinu Pink Floyd   "nenávidíte" -   hudbu ze stejnojmenného alba   pojmete zcela jinak. Než jsem   viděl film, písničky byly   bezva, ale teprve až po   shlédnutí "Zdi"   dostaly teprve smysl.
Velkou mírou k   dokonalosti tohoto filmu   přispívají i Scarfovy   kresby, kde Gerald prokládá   realitu s nesmírnou   představivostí.. Už jenom   po schlédnutí filmového   traileru, budete vědět na   čem jste. Když se podíváte   na upoutávky filmů jako   "Pearl Harbor, Černý   jestřáb sestřelen a pod.,   zjistíte, že i přes   minimální počet   "krvavých scén"   nemá film konkurenci.. A o   tom to je:)
zdenanek
Hodnocení:
Přidáno: 7.11.2004
The Wall
Jedinečný film!

Ve filmu není téměř   žádný dialog a celý film   je pouze jakýmsi průřezem   vzpomínkami, zážitky a   pocity hlavní postavy Pinka   (Roger Waters).
Z   filmu je silně cítit strach   z války, protože Pinkovi ve   válce zahynul otec a celý   život mu chyběl. Dále jsou   zde patrné Pinkovy vzpomínky   na školní léta a jsou   jakousi kritikou soudobého   britského školského   systému, kde je naprosto   potlačována individualita   dítěte a jakákoli   odlišnost od průměru je   trestána či   zesměšňována. Všechny   děti jsou vychovávány jako   "Another Brick In The   Wall" (další cihla ve   zdi).
Ve filmu je   také mnoho scén,   znázorňujících starch
z rasismu, nacismu. Symbol   hákového kříže zde byl   nahrazen skříženými   ševcovskými kladivy   (protože A. Hitler byl   původním povoláním   švec).
Celou   atmosféru filmu ještě   umocňuje úžasná hudba   skupiny Pink Floyd.
Teto film na mě silně   zapůsobil. Věděl jsem o   něm už dlouho a měl jsem   rámcovou představu o čem je   ale po jeho shlédnutí jsem   ještě 2 minuty hleděl do   tmavé obrazovky, neschopen   pohybu. Dle mě je to film   kvalitou naprosto   nesrovnatelný se současnými   "Oscarovýnmi"   Titaniky, Harry Pottery   apod.

Zdeněk   Bača, zdenanek@volny.cz

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8006minih8006Pistolníci (1993) 
Gunmen n
minih170289minih170289Zebra (1985) [TV film] 
Zebra n
minih83933minih83933Sorority House Massacre (1986) 
Sorority House Massacre n
minih37749minih37749Vetřelci v Coloradu (2002) [DVD] 
n
minih32593minih32593Zelené peklo (2003) 
Basic n
minih39669minih39669Nenávist (2004) 
The Grudge n
minih44376minih44376Zakletá třináctka (2004) [TV inscenace] 
Zakletá třináctka n
minih32669minih32669Duch ohně (2001) 
Long Time Dead n
minih2329minih2329100 000 dolarů na slunci (1963) 
Cent mille dollars au soleil n
minih48207minih48207Kancl (2005) [TV seriál] 
The Office n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vražda Rogera Ackroyda (1999) ...

16:10 - 17:55

63 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

17:00 - 17:55

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Slečna Drsňák (2000)

17:10 - 19:30

3 minut již uběhlo
137 minut zbývá do konce

Prima - Kristián (1939)

16:35 - 18:52

38 minut již uběhlo
99 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190500
Osobností: 697758
Fotografií: 763836
Plakátů: 376408
Obsahů a biografií: 178219

Poslední komentáře

I na kovbojky občas padne smutek...

I na kovbojky občas padne smutek
Režisér Gus Van Sant   bezesporu umí, film je plný   známých a dobrých herců,   ale navzdory těmto   skutečnostem mi tenhle biják   přišel jako více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Svatba jako řemen (1967)

Svatba jako řemen
S hrůzou jsem zjistil, že   jsem tuto čs. filmovou   klasiku ještě neviděl a   hned to napravil:-) Možná i   proto mě to celkem bavilo.   více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10