Phantom Boy (2015)

Phantom Boy
82.5 %
 
 
    Žánr: animovaný / fantasy
    Země: Francie / Belgie
    Délka: 84 min.
Tvůrčí duo Jean-Loup Felicioli a Alain Gagnol čeští diváci už pravděpodobně znají, zejména díky okouzlujícímu celovečernímu filmu Une vie du chat (Kočka v Paříži, 2010), uvedenému i na Anifilmu. Nyní autoři přicházejí s obdobným, stejně poutavým snímkem. Opět se zaměřili na napínavou kriminální zápletku a zároveň zůstali věrni svému osobitému výtvarnému, příjemně stylizovanému rukopisu. Tentokrát se ale příběh odehrává v New Yorku. Hlavním hrdinou je jedenáctiletý Léo, který je kvůli vážné nemoci upoutaný na lůžko v nemocnici. Tam se setkává s neúspěšným policistou Alexem, který při své snaze vypátrat nebezpečného gangstera přišel ke zranění a také nemůže nemocnici opustit. Léo se mu svěří, že díky nemoci získal magickou schopnost opustit duchem své tělo, procházet zdmi a létat nad městem. A protože chlapec taky touží stát se policistou, rozhodnou se s Alexem pokračovat ve vyšetřování případu „na dálku“, a to s pomocí Alexovy přítelkyně. Příběh je protkán napínavými, až hororovými momenty, ale také humorem a ironií, se kterou jsou zobrazeni policista smolař či „nebezpečný“ gangster. Jednu z postav namluvila herečka Audrey Tatou (známá z filmu Amélie z Montmartru).
Anifilm 2016

režie:
Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
 
 
scénář:
Alain Gagnol
 
 
hudba:
Serge Besset
 
 
zvuk:
Loïc Burckhardt (supervize)
 
 
dabing:
Mariana Franclová (Titi)
 
 
mluví:
Edouard Baer (policista), Jean-Pierre Marielle (zlomený člověk), Audrey Tautou (Mary), Jackie Berroyer (krtek), Brian T. Delaney
 
 
animace:
Nancy Bens, David Bols, Sarah Menheere, Morten Riisberg Hansen, Pieter Samyn, Pascal Vermeersch (supervize), Arjan Wilschut, Karolien Raeymaekers (asistent)
 
 
producent:
Jacques-Remy Girerd
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.