Duben
ohodnotit

Penelope

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2008
„Pravá láska na prasečí rypáček nehledí.“

Komentáře k filmu Penelope

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2014
příjemně strávená hodinka   a půl... oceňuji, že se   nekonaly žádné (moc)   trapné výlevy. Celý film,   či pohádka?, se táhl na   lehké vlně, slušně vtipné   a neberoucí se až tak   vážně. K tomu si   připočtěme McAvoye a je to   :) Musím ocenit vizuální   styl - např. Penelopin pokoj   - OMG!! nádhera... a   vyzdvihuji také celé   "vysvobození". Moc   pěkné.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Romantická komedie s   "opotřebovaným"   Jamesem McAvoyem, který mě   ze začátku nebetyčně   štval a nechápala jsem co na   takovém ováleném   holobrádkovi Penelope měla   jako vidět. možná se s ním   dobře povídalo a omluvou pro   ni je, že neměla moc   životních zkušeností.   Nakonec je však pobrala za   pomoci Reese Witherspoon,   přičemž od doby, kdy se   tato bloncka objevila ve filmu   získal příběh větší   šťávu a byl nepoměrně   vtipnější. A také se   nakonec probral i James a   chopil se akce, líbací   scéna vynahradila vše   předchozí. Výborná   Catherine O´Hara, chudák   její manžel.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Americkým romantickým   filmům se většinou   vyhýbám jako čert kříži.   ALe zde jsem udělal výjimku.   Tak za prvé hraje tu má   oblíbená herečka Christina   Ricci a za druhé po prvních   patnácti minutách jsem i   nadále u snímku vydržel.   Umožnil to vtip. Humor a   nadsázka, kterými je film   ošperkován zaručily, aby   mne toto romantické dílko   zaujalo.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Perfektní moderní pohádka s   úžasným hereckým   obsazením. Penelopu(Christina   Ricci)provází od narození   kletba, její prasečí nos.   Neobvyklá pohádka u které   se rozhodně pobavíte a   rozhodně si jí oblíbíte.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Velmi kouzelná pohádka nebo   komedie je to kouzelné  
a velmi   hezké.Obsazení je velmi   dobré a určitě se pobavíte
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Originální novodobá   pohádka, ve které září   kouzelná Christina Ricci,   které neubírá na kráse a   charismatu ani prasečí   ripec. Bohužel ani ona   nezachrání pomalé tempo a   velice málo opravdu   povedených scén, které by   si film po nápaditém a   vtipném začátku zasloužil.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Když budu mít na zřeteli,   že jde o romantiku   pohádkového typu, tak se   jedná o příjemný,   oddychový snímek s   přirozenou Christinou, sexy   Jamesem a poučným doslovem   pro všechny zakomplexované   dospívající. Nemám   námitek.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Nádherná romantická komedie   o dívce, kterou celý život   provází kletba...její   obličej je znetvořen   prasečím nosem. Kletba ale   může být zrušena, což ona   netuší... :-)
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2009
Asi jsem se těšil až moc.   Do jisté míry milé a   vtipné, ale dost   neoriginální, protože film   je vlastně jen skládačkou   spousty známých motivů   (velmi se mi líbila scéna s   hudebními nástroji a   překvapený jsem byl vlastně   jen v okamžiku přeměny),   mezi nimiž jsou pauzy v   podobě Penelope tápající   mezi různými lokacemi.   Příliš jsem nepochopil   význam postavy Reese   Witherspoon, která mi tu   přišla docela zbytečná   (rozhodně měla dostat víc   prostoru, což by její   význam podtrhlo), a   prostředí, v němž se   příběh odehrává, je   podivným, nikoli roztomilým   slepencem moderní   architektury a pohádkově   fantazijních prvků. Přišlo   mi, že si chtěl někdo   natočit jednoduchý   pohádkový příběh   zasazený do současnosti, ale   došly mu nápady, a tak   střední část vyplnil,   čím to jen šlo. Navíc mne   zklamala Christina Ricci,   která v mých očích   zahrála nečekaně suše a   nepohádkově.
Ale   abych jen nekritizoval: Peter   Dinklage a hlavně James   McAvoy byli skvělí.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Zvlášť se mi líbil výkon   Simona Woodse, jehož komické   grimasy byly pro roli trhlého   Edwarda ideální (k Bingleymu   v Pýše a předsudku se   zdaleka tolik nehodily).
Námět, pointa,   pohádková atmosféra a   Christina Ricci s Jamesem   McAvoyem můžou za to, že   jsem film viděla několikrát   a pořád ho můžu:-)
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Představte si, že se   ocitnete v časoprostoru -   třeba za zrcadlem. Všechny   hrůzy světa jsou pryč a vy   máte přibližně dvě   hodinky jen tak na snění.   Právě takto na mě Penelope   působí.
Úvodem nás   provází hlavní hrdinka se   svým příběhem o dávné   rodinné kletbě, která   zasáhla bohužel právě ji.   Kvůli svému vzhledu je pak   držena svou matkou (která   ale spíše místy   připomíná macechu) v   "bezpečí" velkého   sídla. Mladá dívka po   neúspěšných pokusech o   seznámení s   "princem", který by   ji vysvobodil odmítá další   matčiny pokusy o prolomení   kletby. Nicméně se stihne   seznámit s mladým povalečem   Maxem, který ji poposune k   zásadnímu kroku. Čímž je   útěk. Na něm Penelope   nejenže poznává okolí a   nové známé, ale hlavně   začne přijímat samu sebe -   a to i díky odvaze ukázat se   světu.
Doslova   "barevný" příběh   - a to barevný zmiňuji   právě kvůli inklinaci filmu   k pohádkám - se sice   rozjíždí pomaleji, má   určitě mnoho   "much", které ale   jdou odpustit právě kvůli   záměru filmu, který stejně   jako pohádky přináší   "ponaučení".   Filmové plátno zaplňují   sklem prolétávající   nápadníci, rychlonohý   sluha, flegmatický otec,   hysterická matka, stejně   hysterický nápadník,   posedlý novinář, zakletá   hrdinka hledající samu sebe,   přátelská holka ze   "světa okolo" i   princ, který nemá ani titul,   ani peníze. Herci jsou   vybráni velmi dobře -   Christina Ricci je sice   převálcována charismatem   Reese Witherspoon, ale i tak   působí správně   pohádkově. James McAvoy je   taký sympatický (zezačátku   ňouma, posléze dospělák   beroucí život zas do svých   rukou). Catherine OHara si   užívá nesnesitelnou matkou   a do toho jí sekunduje   Richard E. Grant, který   vypadá přesně jako muž,   který moc dobře zná svou   ženu a ví, že nemá cenu ji   o čemkoli přesvědčovat.
Celkově se film veze na   pohodové vlně, která má   diváka potěšit a odvést ho   právě od toho reálného   světa do světa   pohádkového, kde všechno   dopadne tak, jak bychom si   přáli (anebo přibližně   tak nějak).
Majda88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Penelope! Ani netušíte, jak   moc jsem na to chtěla do   kina, ale v našem krajském   městě to tři kina - ze   tří - nějakým záhadným   způsobem přehlédli.   Nechápu, jak je možné, že   takové hlouposti, jako je   High School Musical dávají   xkrát a něco tak   kouzelného, ajko je Penelope   nedá ani jedno zatracený   kino v okolí!!!!
Pohádkový příběh je   umocněn i kostýmy, které   nejsou nijak experimentální,   ale pohádkové a pestré.   James McAvoy je dobrý,   sluší mu to tam moc.   Prasečí rypáček Christiny   Ricci je roztomilý, až vám   ke konci filmu trochu chybí.   Začátek příběhu je plný   energie, rychlý, ale přitom   vtipný a srozumitelný. Ke   konci už příběh ztrácí   na dynamice,ale není to nic,   co by bylo zvlášť na   závadu.
Matka   Christiny Ricci je báječně   mateřská, aspoň na první   pohled. Jde jí spíš o   reputaci. Pro ošklivou dceru   žila na periférii   společnosti, do které   patřila. Chtěla se vrátit.   Je to vlastně logické, co   byste dělali vy, být na   jejím místě?!
Vyprávění nekončí   přílišným patosem, jen   příjemným úsměvem na   tváři diváka. Doporučuji   všem.
Issabellkaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Moc hezký film vřele   doporučuji. Pohádkový   příběh o dívce (praseti)   které zlomí kletbu a jak   jinak než díky lásce   (McAwoy) Všem to tam moc   slešelo. Řekla bych že je o   film na sobotní dopoledne.
d.lilien
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Vynikající romantická   komedie úplně jinak. Citové   pasáže střídají vtipné a   všechno působí velice   barevně. Skoro by jste   čekali, že se do   režisérské židle posadil   Tim Burton. Film Penelope je   svěží, nenásilný,   líbivý a velice   netradiční.
Leeslie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Ať žije Christina!
Hezký,trochu pohádkový   příběh,který mě mile   překvapil.Je to o   dívce,která má prasečí   rypáček kvůli dávné   kletbě.Kletba by měla být   zrušena,až si hlavní   hrdinka vezme někoho za   muže.Proto jí její matka   neustále schání   snoubence.Bohužél většina   z nich,když ji   vidí,utíkají.To ji začne   štvát a jednoho dne se vydá   do světa....jenomže tato   dívka se zde ocitá prvně a   všechno je pro ni   nové.Režisér odvedl   skvělou práci,protože   nejenom ty kulisy,ale celkové   obrazy vypadají velmi   originálně,pohádkově   prostě krásně a rouhodně   ne přeplácaně.Christina   Richie hraje   perfektně,hlavně ve   scénách,kdy má zakryt   obličej šálou a je ji   vidět pouze do očí.To bylo   moc těžké na zahrání a   ona to bravůrně   zvládnla.Reese také skvěle   hraje....prostě celkově je   tento film pastva pro oči,jak   herecky,tak vizuálně....85%
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Pro většinu lidí to je jen   nějaká pohádka.. pro mě   ♥ skvělý zážitek :-) ..   můj velice oblíbený film   ♥
mss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
krásná romantická pohádka   nejen pro děti..spíše   vlastně pro   dospělé..zajímavý   příběh a nápad..moc se mi   film líbil
Regal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Velmi líbivá moderní   pohádka pro celou rodinu.   Rozhodně jsem se nenudil.   Příjemná změna po všech   náročných filmech, které   jsem v poslední době viděl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6530minih6530Dobrodruh (1983) 
Le Marginal n
minih98791minih98791Avengers: Age of Ultron (2015) 
The Avengers: Age of Ultron n
minih19589minih19589Star Trek: Generace (1994) 
Star Trek: Generations n
minih17543minih17543Ptáci II (1993) 
The Birds II: Land's End n
minih10206minih10206Kes (1969) 
Kes n
minih37482minih37482Vesnice (2004) 
The Village n
minih24513minih24513Zelené obzory (1962) 
Zelené obzory n
minih17578minih17578Půlnoční kovboj (1969) 
Midnight Cowboy n
minih39097minih39097Super Size Me (2004) 
Super Size Me n
minih64492minih64492Cela 211: Vězeňské peklo (2009) 
Celda 211 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

57 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani