Duben
ohodnotit

Pátek třináctého

Friday the 13th

Rok:
1980
Délka:
95 minut
„Příprava letního tábora skupinou mladých lidí se postupně stává jejich noční můrou.“

Komentáře k filmu Pátek třináctého

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Můj oblíbený horůrek.   Začátek jedné velké   série, ale také téma,   které bylo mnohokrát v   dalších letech napodobováno   ať už s větším nebo   žádným úspěchem. Ve filmu   se mi líbí mladý Kevin   Bacon. Když jsem film viděl   před třiceti lety na VHS,   byla to bomba pro zdejší   diváky, kteří byli   odkázáni na stupidní   české kriminální seriály   a filmy. Nemám zkouknutou   celou sérii, většinou se   stále v TV opakují pouze dva   tři díly.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Ale jo, má to něco do sebe.   Ale mohlo se to natočit jako   více gore. Takhle je to   filmík i pro nedospělé.   Někdy dosti hlucho,   například když jedna z   postav vaří kávu, nebo co   to dělá.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Tomuto hororu by přidalo na   kráse to, kdyby tam bylo   vidět více krve. To, že   ukážou sekerku a pak střih   jinam a nakonec ukážou   někoho se sekerkou v hlavě   není ono!
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2006
Dnes už kultovní horror typu   vyvražďování teenagerů.   Při současných možnostech   využívání zvláštních   efektů, jak vizuálních, tak   i zvukových, působí až   naivně. Dnes celá série má   svoje kluby, fanoušky i   internetové stránky.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Friday the 13th
Pátek třináctého v roce   1980 rozpoutal vlnu hororu a   dal prostor také dalším   pokračováním, hned   několika. Jedná se o   klasickou vyvražďovačku   mladistvých, tentokráte na   místě tragédie -   Křišťálové jezero. Na tu   dobu to byl solidní biják, i   když ani dnes neztratit tak   docela svůj půvab.   Překvapit sice ani tak   nemůže, ale i když   některé scény byly jak   vystřižené z komedie,   stále se drží svého   žánru hororu a je to tam i   znát, kdo by to čekal!   Hororovou atmosféru podtrhuje   vynikající hudba, ze které   jde opravdu mráz po zádech.   Herecké hvězdičky jsou   neznámé až na Kevina   Bacona, jinak se tam neobjevil   nikdo, kdo by byl dneska   nějak extra slavný.   Nejhorší ze všech hereček,   ono se nejednalo, ani tak o   herectví jako o amatérství,   protože to co předváděla   Marcie (Jeannine Taylor)   tenhle amatér předvedl   nejhorší úmrtí v historii   hororu, to bylo k smíchu.
Nicméně přiznám se,   že jsem nikdy neviděla   všechny díly a tak se opět   pouštím do maratonu   dalšího kultovního filmu   Pátek třináctého.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2018
Mladá skupinka táborových   vedoucích je pronásledována   a vražděna neznámým   útočníkem, zatímco se   pokouší zrekonstruovat a   znovu otevřít letní tábor,   který byl před lety místem   utopení dítěte. Kdo by   neznal hororovou klasiku   svého žánru, ze kterého se   stal pojem. Jason byl náhle   stejně slavným jako Michael.   Ano, není tajemstvím, že se   jedná o přímý   konkurenční film obdobného   snímku Johna Carpentera   ´Halloween´ z roku 1978.   Jason se sice v příběhu   objevuje pouze ve   vzpomínkách, ale závěr   ledasco naznačí. Mladí   lidé si během práce   užívají jak je zamane a   postupně jeden po druhém   začnou rafinovaně,   zákeřně a cíleně umírat.   Základní dějová šablona,   která má v tomto případě   jeden hodně velký vroubek.   Každý vražedný útok   přijde nečekaně a vždy   promyšleně, ale když už   zbývá pouze jeden, taktika   se změní a vrah si s obětí   hraje jako kočka s myší. Po   psychologické stránce dejme   tomu, ale náhlá podivná   nemotornost vraha nedává   uvěřit, že tím vrahem byl   celou dobu on. Jinak nelze nic   dalšího upřít. Mladistvá   nerozvážnost, sex a léto u   vody. Zábavný slascher v   plné palbě s řezanými   hudebními smyčci, jaké   použil ve svých filmech   Alfred Hitchcock a které   stále fungují. Když ne   ´Halloween´, tak ´Pátek   třináctého´. Vražedná   noc hororové slascherové   fanoušky nezklame.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
KLASIKA VŠECH KLASIK
Každý fanda hororu jistě   zná dnes již klasiku všech   klasik. Pátek třináctého   se řadí mezi nejlepší   slasher vyvražďovačky a to   i přes to, že brzy oslaví   kulatiny. Skoro 40 let starý   klenot, který nestárne a   mnoho generací s ním   vyrůstalo. Slaďoučký Kevin   Bacon zabodoval nejvíc.   Zaschlá krev zavražděných   teenagerů v táboře   Křišťálového jezera je   dodnes cítit a nesmrtelná   krása tohoto snímku je až   neskutečná. Napětí a   hrůza je na prvním místě a   buďte si jisti, že vás   Pátek třináctého nezklame,   protože klasika neklame.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Pátek třináctého je dodnes   nepřekonaní horor z volním   pokračováním.Velmi dobrá   je zde práce z kamerou ta   nemá chybu.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2011
Tohle to byl úspěch?
Film je prakticky jen o   zabíjení a o ničem jiném.   Hodně mi to připomíná film   Identita, která je ale o dost   lepší, tohle má hodně   pomalý děj, který je také   ale přehnaný.
Dobrá,   nápad o Crystal lake není   špatný, ale mohla se z   tohoto nápadu vyždímat   lepší podívaná, tady byly   dlouhé kecy o ničem a   zbytečné scény.
Rozhodně bych tenhle   snímek nebral za úspěch.   Představa, že vzniklo   ještě 8 dílů a ještě   abych nezapoměl na remake   tuším z roku 2009. Ta   představa je úděsná. No   jo, lidi asi hodně natchlo to   zabíjení, ale film rozhodně   není dobrý.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Bez Jasona to není ono
Další kultovní povedený   hororový snímek a opravdu   zaslouženě. Moc se mi líbil   styl kamery, příjemné   napětí ale i vtip. Je to   teprve začátek skvělé   ságy, ale rozhodně to není   nejlepší díl. Jason totiž   teprve příjde...
Betsy Palmer ztvárnila   Jasonovu vyšinutou matku   prahnoucí po pomstě moc   dobře a podává   nejkvalitnější výkon   filmu.
70 %, ale s   Jasonem to je ještě lepší,   tento film je takový plytký   - ale hodně kvalitní.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.5.2019
║Rozpočet $700,000║Tržby   USA $39,754,601║Tržby   Celosvetovo $59,754,601║   Nepekné Sklamanie! -čo   dohromady nič neponúkne,   príbeh je priamočiara   vyvraždovačka bez   akéhokoľvek pestrejšieho   príbehu čo by to aspoň len   trošku podfarbil, v podstate   kosenie vrieskajúcich ľudí   ako na páse, samotné   prevedenie likvidácii   mládeže celkom obstojí ale   na druhú stranu má to   nejaké tie rezervy, záver   filmu je až dosť zbytočne   predlžované finále, ktoré   dokonca svojimi pästnými   súbojmi, oháňaným sa   palicami a inými vecami až   uspáva. Veru plochá   báchorka ako asi všetky   podobné Americké horrory.   /25%/
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Počátek jedné z   nejúspěšnějších   hororových sérií, kdy   ještě hlavního   "hrdinu" vlastně   vůbec nevidíme, neboť v   tomhle díle nevraždí on,   nýbrž jeho matka. Jason   Voorhees zde vystupuje jen ve   vyprávěních, kdy došlo v   roce 1958 díky nedbalosti   táborových vedoucích v   táboře Crystal Lake k jeho   utopení. Po dvaceti letech   chtějí tábor znovu rozjet,   ale začnou se dít věci...   Na tu dobu určitě mazec,   dneska pořád celkem schopně   koukatelný hororový   thriller, ve kterém si   zahrálo pár dneska moc   slavných jmen. :-)
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.7.2010
"Napínat, inspirovat a   děsit". Tak to je   naprosto směšné. Celý film   je vlastně směšný. Zprvu   to má ještě jakousi   atmosféru, ale ke konci se   celkem průměrná blbost,   změní v tak šílený brak,   že je skoro škoda mluvit. A   nejde vůbec o staré efekty.   Syndrom nastavování kaše a   zbytečného protahování,   kdy se záškodník poté, co   ho už poněkolikáté   praštíte znova a znova   vždycky postaví na nohy, je   zde přímo ubíjející. A   podobná scéna běží v   závěru asi pětkrát. No   fuj.
Přitom dobrá   kamera, podpořená kvalitní   hudbou, spojená s atmosférou   doby a starých   vyvražďováků mohla   slibovat trochu víc. Takhle   se to řadí k těm   nejtěžším béčkům,   vhodným tak pro   patnáctileté, co si chcou   pustit něco   "zakázaného".   Spíše než děsivé, je to   hloupoučce vtipné a vůbec   nechápu, proč se taková   kravina stala kultovní   záležitostí a upřímně je   mi to jedno.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2011
Je to dobrá vyvražďovačka,   ale stejně nechápu, jak se   mohla dočkat tolika   pokračování. Atmosféra   filmu je docela dobrá,   hlavně zásluhou hudby. Co se   děje týče, je to slasher,   takže žádný umělecký   dílo od toho čekat   nemůžeme. Na druhou stranu   je to ale velice dobře   natočené s mírně   překvapivým závěrem. Ale   víc se těším na kosiče   Jasona :)
Jen pro   informaci - série nemá 8,   ale 10 dílů (nezapomínejme   na Jason Goes to Hell a Jason   X).
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2013
Pátek třináctého
Povedený horor, který může   na první pohled působit   jednoduše, na druhou stranu   se s ničím nepáře.   Nekompromisní vraždy jako na   běžícím páse, k tomu   poměrně vydařená mrazivá   atmosféra dělají z filmu   nezapomenutelný kousek.   Samozřejmě zde, aby to bylo   mnohem napínavější, nesmí   chybět nelogické chování   hlavních hrdinů, z čehož   se ovšem tvůrci hororů   nepoučili ani po více než   30 letech.
seagal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Táto klasika patrí do tých   lepších hororov.

Piatok trinásteho -   skupina študentov sa vyberú   tráviť čas pri rieke   Křišťálové jazero.
Netušia, že ich sleduje   vrah.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Zrození Jasona
První a nejlepší díl v   celý sérii! I když tu není   Jason ale jeho matka jako vrah   tak je nejlepší záporák.   Jen v málo hororech je   záporná role svěřena   starší ženě a to je   škoda, což tenhle film   dokazuje. Takže finále filmu   stojí za to. Navíc tahle   série dala vzniknout jedné z   nejpopulárnější slasher   postavě.
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Začátek éry masakrů u   Křišťálového jezera.Můj   nejoblíbenější   slasher.Počet mrtvých je na   únosné úrovni,ale většinu   vedoucích vrah,v tomto   případěvražedkyně,odděla   l mimo obraz.Myslím si,že to   nevadí,že je to takhle více   tajemné.
Pro mě super   horor:-)
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Kultovní horor působící   dnes už trochu jednoduše.   Nicméně při některých   scénách ještě v zádech   zamrazí a konec je dokonalá   lekačka. Nedá se srovnávat   s dnešními horory ani   technicky, ani dějově a v   mnoha případech ani   hereckými výkony, ale   fanoušek filmu by měl znát   klasiku. Já se vždycky ráda   podívám.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Úžasná hudba Harryho   Manfrediniho, dost děsivé   zvuky a mladý Kevin Bacon,   který měl moc zajímavou a   hlavně nečekanou smrt.
scareface68
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Pamätám sa ako som sa bál,   keď som tento film videl po   prvý krát, pred cca 25 rokmi   na videu s mizerným   jednohlasným amatérskym   dabingom. Toto je kultová   klasika, o tom niet pochýb,   10 bodov si už dnes tento   film asi nezaslúži, ale   kedže sa nájdu ľudia ktorý   mu dajú jeden bod (vraj   žiaden strach, starý, nudny   film - treba pozerať sám   doma a po pol noci :D) dávam   10.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.5.2019
Bezduchá brutalitka, ktorý   je pre mňa z   nevysvetliteľných dôvodov   označovaná za jednu z   klasík žánru. Slasher   predsa odštartoval   Carpenterov HALLOWEEN, nie   toto.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/Mysteriozní
legenda je legenda   ohromující a atmosféra jen   klut může mít takovou   atmosféru fakt jen kult tento   film je strašně genialní i   přes amaterskou kameru
Nikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Návrat k nicotě?
Po dlouhé době jsem zhlédla   tento díl. První díl,   který odstartoval celou tuto   sérii a pomale také   připravil kariéru Jasona   Voorheese. Musím přiznat,   že mne tento díl nijak   nezaujal... byl nudný a moje   oči se nedokázali na něj   soustředit.
Inu,   překonala jsem se a tento   díl si pustila. Vnímala jsem   každou chvíli, každý   detail a hlavně poslouchala   tu krásnou hudbu, která   celý film doprovází. Ano,   je to takové to béčko, ale   stejně je to skvělé...   béčko.
Tento díl se   mi začal náramně líbit. Ze   začátku je to pro mě však   stále nudné, avšak   postupně se to bude   rohjíždět, až se nakonec   dojde k pochmurnému závěru   a drastickému konci.
Měním tedy názor...   jedná se o o opravdu dobrý   horor.
Panzerfaust
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.6.2009
Toto bol riadne nudný film.   Žiadny strach, zlý a nudný   dej, starý film. Hádam   najhorší "horor"   aký som videl
Dexterman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Výborný film takový je   natočen jen jednou možná   dvakrát za deset let jinak   vraždy ušly u filmu byl   dobrý děj takže ten film   nemá chybu
setler
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Tohle je umění!
Víte, dnes jsou lidi už   zvyklí na jiný styl hororů   a i přesto, že já patřím   do té generace co s velkou   pravděpodobností tento film   odsoudí, protože to podle   nich není horor...věřte po   shlédnutí to řadím mezi to   nejlepší a právě tyto   filmy cením zlatem. Nejen,   že filmaři této doby   nepotřebovali super   digitální efekty, dokonce   nemuseli používat hektolitry   umělé krve. Tyto filmy   dokazují právě to, co se   bohužel u dnešních filmů   již téměr nevidí. Pátek   13. má úžasnou atmosféru,   nezapomenutelnou hudbu...a   vše to do sebe až   neskutečným způsobem   pasuje...to je to, co by jsem   rád viděl u nějakého filmu   točeného v dnešní době.   Čisté filmařské umění   bez efektů které se dnes   používají jako hlavní   lákadlo pro diváky. Zkrátka   miluju tuhle dobu, kdy   natočit film bylo   umění...ne přehlídka toho   co umí vytvořit v   počítačových programech. A   teď mi za tohle někteří   klidně nadávejte, ale je to   tak...opravdu se mi dělá zle   z toho, když se někoho   zeptám, jak se mu film líbil   a jako odpověď   dostanu:Paráda...ty efekty!   Nejlepší!
thomsonivp1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Před několika lety se na   letním táboře Crystal Lake   utopil díky nepozornosti   táborových vedoucích   chlapec Jason Vorhees. O   několik let později je   tábor znovu otevřen a kdosi   začne nové obyvatele tábora   jednoho po druhém vraždit.   Tento film patří mezi   naprostou klasiku žánru a   dočkal se několika   pokračování a nepočítaně   napodobenin.
hraběx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2013
legenda
legendární horror.Vraždy   pěkný i příběh ujde.Jen   škoda že nevraždí jason   ale nejlepší je ten epic   konec :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53217minih53217Miss březen (2009) 
Miss March n
minih25169minih25169Rekviem za rytierov (1970) 
Rekviem za rytierov n
minih23297minih23297Winchester 73 (1950) 
Winchester '73 n
minih122492minih122492Mysli taky jako chlap (2014) 
Think Like a Man Too n
minih12479minih12479Milostné pozdravy z kožených kalhot (1974) 
Auf der Alm da gibt's koa Sünď n
minih75023minih75023Nízkonákladovka (2011) 
Low Cost n
minih6458minih6458Giarrettiera Colt (1967) 
Giarrettiera Colt n
minih43955minih43955Venkovský učitel (2008) 
Venkovský učitel n
minih2819minih2819Aljaška v plamenech (1994) 
On Deadly Ground n
minih53498minih53498Bydlela v hotelu U Andělů (1992) [TV film] 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)

 Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Pátek třináctého 4: Poslední kapitola n
Friday the 13th: The Final Chapter
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Zito

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)

 Pátek třináctého 3 (1982)
Pátek třináctého 3 n
Friday the 13th Part 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

40 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:05 - 15:00

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

15 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178273

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10