Duben
ohodnotit

Pátek třináctého 3

Friday the 13th Part 3

Další název:
Friday the 13th Part 3 3D, Friday the 13th Part III
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
95 minut

Komentáře k filmu Pátek třináctého 3

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Tak zatím nejslabší film ze   čtyř (Friday 13th. 1+2 +   verze z roku 2009)   hodnocených. Ani ty holky nic   neukázaly, je to klišovité,   prostě k ničemu. Do toho   vyprávění dívčiny, co   kdysi… Tento díl u mne   propad. Dlouhý skoro   hodinový rozjezd,   nepočítám - li prvních   patnáct minut, a pak   zdlouhavý závěr, uměle   nastavovaný jako kaše.   Navíc je nepochopitelný.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Friday the 13th Part 3
Jason je opět v plné síle a   rozdává jednu smrtelnou   ránu za druhou. V tomto   případě je začátek   stejný jako díl předchozí,   zopakováním v úvodu   zjistíme co se vlastně stalo   ve finále. Další scéna,   která následovala mi   přišla dost podivná, proč   tam byla, Jason by se měl   držet zabíjení určitých   lidí, ale tady vymlátil to   na čem mu spočinul zrak, aby   nebyl děj tak fádní co se   týče hlavních hrdinů byl   obohacen o další partu lidi   - motorkáři. Kde se vzala,   tu se vzala maska, kterou dnes   už všichni známe!
Děvčata příliš rozumu   nepobrala, když si spletou   svého kamaráda, který je   kulaťoučký a malého   vzrůstu s chlápkem, který   je velký jako hora. Jason   nemluví on koná. Vraždy   jsou propracovanější,   mnohem zajímavější, Jason   je originálnější a je   vidět jasný pokrok (smůla   pro hlavní hrdiny). Všechno   se rozjíždí mnohem   rychleji, není to zbytečně   natažené a většinu času   se tam něco děje.
Je   jasné, že třetí díl   patří k těm lepším   dílům, uvidíme co bude   dál.
MARi0
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Pátek třináctého 3
Tak ani pořádně nevím,   jaký to díl jsem vlastně   viděl. Když to porovnám s   remakem "Pátek   třináctého" a s   "Pátek třináctého   2", nevidím v tojce   žádný rozdíl. Opět jedna   parta, opět všichni zabiti.   A pointa? Ta se někde   vytratila. Bandě teenagerů   tentokrát přibyli dva   hipeaci, kteří se ale moc   nechovali. Chlapíka, který   kouří marihuanu od rána do   večera si představuji jinak,   aspoň trochu toho flegmatismu   mohl mít. Další nesmyslné   účastníky zájezdu radši   nebudu komentovat, nedají se   k nikomu přirovnat, bohužel   jsou všichni až moc   nepřirození.
Nevidím   tedy žádná pozitiva, až se   úplně divím, jak se mohla   tato série stát tak   úspěšnou. Jasně, první   díl položil základy   klasickým   teen-vyvražďovačkám, ale   co ty ostatní pátky? Jak se   mohl Jason Voorhees stát tak   slavným? Jsou prostě věci   mezi nebem a zemím, které   nikdy nepochopím...
Mimo jiné, pátek   třináctého je nešťastným   z důvodu, že si ho vybral   francouzský král k začátku   pronásledování a zabíjení   Templářů, kteří ho   později označili za   ďábelksý den...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2018
Na třetím volném   pokračování si dali tvůrci   záležet. Konkurenční   snímek vzniklý ve stejném   roce ´Halloween 3´ si mohl z   ostudy ušít kabát.   Scénář je propracovaný,   děj krásně plynulý, má   příznačnou hloubku a styl a   gore scény impozantní. Aby   ne, když byl snímek ve své   době uveden ve 3D Anaglyph.   Škoda že je tato verze   nedostupná. Nápad s maskou   Jasona je vychytaný. Dodává   celému dějství novou   atmosféru děsu, hrůzy a   popkornové zábavy zároveň.   Osmdesátkový slasher dle   zavedeného standardu.
261972
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.1.2013
Začátek byl děs a hrůza.   Nějací manželé, co si furt   nadávaj. Než přišla   (konečne) nějaká vražda,   chvilku to trvalo. No a pak   parta teenegerů, co jede do   nějaké chaty, která má i   stodolu. Když se střetnou s   motokářema, tak ti jedou za   nima a ukradnou jim benzín z   auta. A pak konečně vraždy.   Celý příběh je velmi   pomalý a ty vraždy nestojí   za nic. Je z nich vidět   akorát, kdo byl zavražděn,   ale jinak žádná pořádná   krev (na Jasona trochu   divný).
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Trošku zvláštní začátek   - zřejmě abysme věděli,   že je Jason v plné síle a   chce pokračovat ve své   bohulibé činnosti. :-)
No a jinak jsme zas kousek   od Crystal Lake, kde se   nepoučitelní mládežníci   opět chystají kempovat. A   tak je Jason opět v   pohotovosti a začíná   vzájemná komunikace, u   které není třeba slov.   :-)
A konečně se   dostáváme k okamžiku, kdy   si Voorhees nasadí svůj   nejtypičtější symbol -   hokejovou masku.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Další velice povedený díl   série. Jen ten začátek mohl   být trochu svižnější.   Naštěstí ke konci se vše   opět napraví, atmosféra je   zpět se skvělou hudbou.   Vraždy jsou výborný -   zvlášť ta harpuna, i když   trošku krvavější by být   mohly, takhle zůstává   nejostřejší zatím   jednička. Taky mě trošku   sralo to "3D",   prostě pořád záběry, kdy   různý předměty trčí v   nepřirozených úhlech do   kamery. Zakončení opět   dobré, je až podivující,   co ten chudák Jason všechno   vydrží, rozseklý mačetou,   oběšený a se sekyrou v   hlavě. A dozvěděl jsem se,   jak přišel k masce. Dvojka   se mi líbila sice trochu   víc, jenže pro Jasona mám   slabost a tady je vážně v   plný parádě. A plešatej.
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Napotřetí...
Trojka se moc nepovedla. Sice   tu má Jason svou   "ikonickou" masku   poprvé na sobě, ale jinak to   je nuda. Celý děj se   odehrává v nějaký stodole   a chvílemi to připomíná   horor na farmě. Ani postavy   mě moc nezaujali. Škoda   mohlo to být lepší. Štve   mě že jsme se nedozvěděli   co se stalo s Paulem z dvojky.   Jinak podprůměr.
marci22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Jednička,pětka,šestka a   právě trojka jsou moje   nejoblíbenější díly.Jason   konečně získává   masku,přibude i několik   vražd.Je použito i větší   množství vraždících   zbraní.Jason se s tímto   dílem dostává na špičku   klasického hororu...
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Kromě toho, že to vzal Jason   pořádně do rukou, nasadil   si masku, zvolil dobře,   nejspíš fandí hokeji. Tak   se nedržel ani trochu při   zemi a všechny pořádně   zmasakroval, jen s tou   poslední holkou měl trochu   víc práce, ale zase se tu   objevila jeho matinka a ta jí   fakt dodala. Ten rozporcovanej   kluk nad houpací sítí, to   byla taky lahůdka. Na   každýho přišel z něčím   jiným, fantazii se meze   nekladou. Jen tak dál Jasone,   per to do nich, nic jinýho si   totiž ti prevíti   nezaslouží.
Helled
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/thiller
Nemá to cenu do kdy bud trvat   tato éra hrůzy než se   objeví genialní čtverka od   které začíná vše líp   kromně osmičky atmosféra   celkem ujde krvavost taky ale   děj je v trapu
Dexterman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2014
No tak už prosím ne to je   blbý film vážně za něco   to ještě stálo ale jinak   tento film není velký   přínos.
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Trojka je najlepšia.
Vážený tak ak sa vrátim k   sérii piatku trinásteho ak   si dobre spomínam,tak má 10   pokračovaní.Ešte musím   spomenúť aj Fredy vs Jasom a   ten nový z roku 2009 tak   dohromady 12 filmov s Jasonom   i keď v jednotke zabíja jeho   mama.Tak z istotou musím   povedať,že trojka je   najlepšia a hneď objasním   prečo.Tých dôvodov je   viac,ale jeden určite   dominuje a to je suprová   hororová atmosféra a herci   ktorý vedia hrať horor a   nakoniec uveritelný   Jason,ktorý sa ešte vie aj   pohybovať dosť rýchlo a   reálne.V úvode tohoto filmu   je dokonca suprová   pasáž,ktorá dostane   každého isto.Proste záper   na chalupu niekde na samote   pred zotmením a blížiacou   sa búrkou spojenou so   štekaním kojotov a nakoniec   čerstvo vyprané postelné   prádlo ktoré plápolá vo   vetre a v ňom číha Jason je   k nezaplateniu.Žiadna časť   už nedosahuje tak dobrú   atmosféru ak ešte musím   vyzdvihnúť kvality piatej   časti tá sa jej možno   vyrovná,ale trojka je horor   isto stopercentný.Odporúčam   si pozrieť hneď trojku ak sa   dá pre nezasveteného.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56237minih56237Noční děsy (1983) 
Nightmares n
minih31647minih31647Život nebo něco takového (2002) 
Life or Something Like it n
minih140964minih140964400 Days (2015) 
400 Days n
minih16284minih16284Policajt v Africe (1977) 
Piedone l´africano n
minih42384minih42384Malá Miss Sunshine (2006) 
Little Miss Sunshine n
minih53689minih53689Bacha, kouše! (2009) 
Jennifer's Body n
minih44777minih44777Pach krve 2: Cesta nikam (2007) [Video] 
Wrong Turn 2: Dead End n
minih129956minih129956Potíže s kulturou (1962) 
Potíže s kulturou n
minih14596minih14596O zapomnětlivém černokněžníkovi (1991) 
n
minih94087minih94087Chiisaki yusha-tachi: Gamera (2006) 
Chiisaki yusha-tachi: Gamera n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)

 Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Pátek třináctého 4: Poslední kapitola n
Friday the 13th: The Final Chapter
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Zito

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

3 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

18:30 - 19:00

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

3 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann