Duben
ohodnotit

Páté oddělení

Další název:
Verräter im Netz
Rok:
1960
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
20.1.1961
„Napínavý boj našich bezpečnostních orgánů proti kapitalistické špionáži.“

Komentáře k filmu Páté oddělení

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.2.2016
Toporné herectví hlavního   hrdiny bylo hodně hnusné.   Nebo se do toho panu   Lukavskému nechtělo? To bych   se divil, vždyť podobné   role pro režim hrál hodně.   No, je to klasická   protikapitalistická věc,   ovšem dlužno uznat, že z   práce odnože STB tu ukázali   na svou dobu dost. Většinou   se to drželo v tajnosti.   Úplná blbina to nebyla, ale   podruhé to vidět nemusím.   Byla u toho taky dost   protivná hudba.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2015
O nepřátelských   imperialistických špiónech   a rozvracečích   rozvíjejícího se   Československého socialismu   bylo natočeno v   padesátých letech mnoho.   Tento snímek, těsně před   nastupující tzv. novou   vlnou, je jeden z těch   nejpovedenějších. Čert vem   ideologii a oslavu   komunismu. Tohle vzniklo v   době, kdy se takové věci   brali setsakramentsky vážně   a tak se podle toho k   tématu přistupovalo.   Samozřejmě je tu pro   zjednodušení děje mnoho   chyb. Snad i úmyslných, aby   byli diváci přesvědčeni,   že jsou západní špióni   prostě blbci. Příběh je   natočen napínavě a   (zodpovědně) vkusně.   Československá   kontrarozvědka je názorně   neustále ve střehu a   jakmile se někde něco   šustne, hned je na nohách   a koná. Tentokrát má   západní špión zájem o   informace týkající se   československých obchodních   aktivit na Středním   východě. Škoda   nevyužitého potenciálu   Radovana Lukavského. Tato   role mu moc nesedla. Vypadá   tu jako ňouma, který je   strachy bez sebe. Ale role   je prostě role. Kéž by   současní tvůrci dokázali   natočit něco podobného.   Samozřejmě se současným   (ideologickým) tématem.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Film byl převážně   natáčen v Ústí nad Labem a   tak zachycuje reálie mého   roého města v roce 196O.   Dříve než komunisté v   sedmdesátých letech   rozsáhlým machem zničili   celý střed města, zástavbu   starou několik staletí, a   vytvořili svou zasedací   místnost ve tvaru ohromné   vany, která zabírala   čtvrtinu náměstí. Ze   zbytku náměstí vzniklo   parkoviště. Věrně je   zachycenataké neustálá mlha   a smog z továren, hlavně   Chemičky, Užínské   elektrárny na spalování   nekvalitního hnědého uhlí,   Teplárny a dalšího   množství fabrik. Z toho   také povstalo mé poměrně   vysoké hodnocení jinak   průměrného špionážního   filmu ze šedesátých let,   který ale jinak není v TV   vysílání nijak   frekventován.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani