Jeden svět
ohodnotit

Pátá vlna

The Fifth Wave

Další název:
5TH WAVE; 5. vlna; Piata vlna (SK); Die 5. Welle
Rok:
2016
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2016

Komentáře k filmu Pátá vlna

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
lovermovie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2016
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů ,   obsazení hlavních herců je   vážně skvělý. I když   jsem moc Chloe Grace Moretz   nemusela, tímto filmem mě   úplně dostala,   neuvěritelně moc jsem si   zamilovala Cassie a Evana. Je   to prostě sci-fi,   dobrodružný, akční a   trocha romatický film - kdo   patří mezi milovníky Hunger   Games, Divergence, Hostitel   nebo podobný filmy,   neváhejte a pustte si to,   nebudete litovat. Ale je   pravda, že tento film je   spíše pro mladší. Můj   názor, takže když to shrnu   tak mi stačí jedno slovo k   tomuto filmu- NEJLEPŠÍ.   Jenom doporučuji.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Akční sci-fi film, který i   když místy nešetří   efekty, působí překvapivě   až sympaticky civilně. Snad   za to můžou i nenásilné   přechody do klidnější   pasáží a příběh   vyprávěný z pohledu hlavní   hrdinky. Já jsem se rozhodně   u tohoto filmu nenudil.
ala109
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Celkem slušná podívaná ve   stylu Hunger Games. Hlavní   představivitelka mě moc   nepřesvědčila, na mě   působí rozpačitým dojmem.   Jinak OK
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2016
Opět na matičku Zem   přiletěla civilizace   odněkud z vesmíru s úmyslem   si ji podrobit a tak je také   opět proč bojovat. Použila   se post-apokalyptická   šablona známá hlavně z TV   seriálů, jako např.   ´Živí mrtví´ nebo   ´Revoluce´, jen   pochopitelně se svým   vlastním příběhem a   dějovým zvratem. Snímek se   také řadí mezi tzv. -teen   movie-. Z dospívající   mládeže včetně dětí je   tu vycvičena armáda mající   bojovat proti vetřelcům,   čímž se ukáže, že je tu   jedno podstatné ale. Hlavní   postavou je Cassie, která   příběh vypráví a která v   mnohém ve svém vývoji   překvapuje. Jedná se však o   dobrodružný příběh s   prvky sci-fi, tak nakonec   proč ne. Tvůrci neopomněli   dráždit romancí, ale   naštěstí se dokázali   udržet na uzdě. Takovýto   prvek spíše ruší, což to   škoda. Vyhnuli se také   výrazným emocím a nervy   drásajícímu dramatu. Není   tu ani přemíra akce, takže   v tomto může přijít   divácké zklamání. Děj je   však potřeba velmi dobře   sledovat, jinak hrozí   zmatečnost nad tím kdo je   dobrý a kdo je ten zlí.   Několik detailů je   nevysvětleno, takže to   vypadá, že si tvůrci   ponechali otevřená vrátka   pro případné   pokračování. Příběh o   ztrátě rodiny, o vůli   najít mladšího bratra a   hlavně přežít, tak by se   děj mohl krátce shrnout.   Vyloženě filmová pecka to   není, ale o špatný film se   také nejedná.
tomas.sulc.754
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2018
takový normální (dětští) zabijáci
Tady se dá napsat snad jen   jediné. Povznést se nad   formu, která nakonec tak   špatná nebyla - dobře jsem   dost tolerantní - a vnímat   obsah. Například mě   naprosto fascinovalo jak dají   10ti letým dětem do ruky   automat a pak už jim jen   zhasínají emzáci které   zastřelí, normálně Rambo   je fakt amatér proti těmhle   dětským vojákům, tyhle by   ve věku Johna Ramba   vypalovali vesnice i s   pětiletými dětmi kdekoliv   ve vesmíru. Naproti tomu jsou   tam scény jako ze seriálu   Beverly Hills, něco tak   sladkého se dá jen velice   stěží pozřít - pro mě.   Kombinace těchto faktorů   však skrývá zajímavý   potenciál. Řekl bych někdo   si tam najde přechod z   dětství do dospělosti (hl.   hrdinka a její vztah s   Walkerem, velice citlivě   podané vysvětlení kdo je a   proč dělá co dělá),   někdo má rád akční   podívanou například drsné   scény při záchraně Cassie,   jak Walker prostřelí   zřetelně před kamerou   druhému ostřelovači hlavu.   To není úplně klasický   hloupý film pro teenagery. Je   to tak trochu taková   malá/velká psychologická   hra pro každého. Je to   otázka   hrdinství/dospívání/dětst   ví/lásky. Na film jsem se   koukl protože jsem ho viděl   v žebříčku nejlepších   sci-fi za rok myslím 2017.   Myslím že vím proč tam je.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2016
Po velmi slibném začátku   dlouhosáhle vysvětlující   fáze než se divák dostal k   začátku. Ta vysvětlující   fáze mi ani nevadila, pořád   slibovala nějaký potenciál,   nicméně po přemístění do   vojenské základny už nuda,   protože jen blbec by dokázal   "nečout" nějakou   levotu, když najednou jedou   vrtulníky, satelity apod.   Chápu desetileté, ale   šestnáctiletí s   nakoukanými sci-fi by mohli   mít trošku za lubem. Zase to   musela zachránit holka.   Nemyslím hlavní hrdinku. Ta   uviděla polonahého chlapa a   zblbla. A tímto přerodem   sci-fi do teenagerovské   romanťárny pro mě Pátá   vlna skončila, hlídala bych   si svojí rasu.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2018
Docela slušná sci-fi.   Bohužel do příběhu   zčistajasna autoři   přimontovali mezirasovou   lásku a konec úplně   pohnojili. Závěr vypadá,   že buďto nevěděli co s   tím, nebo jde o pilotní díl   k seriálu, případně   otevřená vrátka k dalšímu   dílu. Nicméně dívat se na   to dalo. P. S. Kdosi tu píše   "parodie na Den   nezávislosti". To   těžko. Den nezávislosti je   parodie sama na sebe. Proti   ní je Pátá vlna o třídu   výš.
svaro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2016
Nie je to vyložene zlý film,   len tvorcom v druhej polovici   asi došiel dobrý matroš a   zvyšok fičali na nejako   shite. Nepresvedčivé výkony   hlavných predstaviteľov a   hlavne, žiaľ, dosť   predvídateľným dejom.   Ďalší film, čo nedokázal   využiť svoj potenciál...   6/10
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2016
Ti druzí, ti první a ti ostatní....
Katastrofický sci-fi,   thriller to můžu, ale tahle   užvaněná teen romantika s   blbejma scénama, a zvratama,   s nic moc akcí prostě moc   nezaujme. Zajímavý námět,   ale zpracování žádná   sláva - 40%.
bobo336
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.8.2016
The Fifth Wave
The Fifth Wave začínal   veľmi sľubne TEEN-ka sa   dostane do   post-apokalyptického sveta   kde musí robiť tvrdé a   veľmi ťažké rozhodnutia   aby prežila a zachránila   svojho malého bratríčka...   ALE prvých 20 minút číže   prológ filmu kde sa dostaneme   do deja je celkom v pohode...   no po úvode kde už mladá   Cassie zostane sama a snaží   sa prežívať prestal film   dávať zmysel. Postavy sa   začali správať hlúpo typu   : Oukej tu je zbraň a vedľa   nej zásobníky, ale ja si   vezme len tú zbraň ktorej   polovica nábojov je už   vystrieľaná a všetku   ostatnú muníciu nechá tam.   A tak to ide už s celým   filmom, že ho ani nebudete   môcť brať vážne a budete   sa musieť len ironicky smiať   nad hlúposťou scenára a   dialógov. Koniec koncov čo z   toho, že akcie je príjemne   spracovaná ako kamerou tak i   inovatívnosťou keď všetko   ostatné je prihlúple.   Veľká škoda keby sa do   tohto scenára pustil J.J.   Abrams tak by z toho mohol   byť dobrý post-apo seriál.
JendaV29
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.7.2016
pro teenagery dobré...
Tak myšlenka dobrá (i když   trochu parodie na Den   nezávislosti), překvapení v   průběhu filmu také dobré i   když trochu předvídatelné,   ale jinak... :-D

většinou neprozrazuji   nic z děje filmů, ale tady   se musím podělit o pár   dialogů..

"ty jsi mimozemšťan   a nebo člověk?"
"jsem oboje. Spousty   let už vraždím lidi, ale   jak jsem tě uviděl, tak jsem   se změnil a už chci zabíjet   jen mimozemšťany. Odpustíš   mi to?"
"ano,   odpustím" ..zakončeno   dlouhým polibkem...

----

"neznáš mého   bratra" (je mu asi 10   let).
"ano,   znám, sloužili jsme spolu v   armádě."
----

tak podobných   nesmyslů je tenhle film   úplně plný.. poslední   záchrana lidstva je složená   z dětí mezi 10ti a cca 16ti   lety, kteří se samopalem v   ruce chrání zbytky   civilizace..
Hlavní   herečka by se usmívala snad   i kdyby jí řezali hlavu   motorovou pilou..

ale ať nejsem jen   negativní, věřím, že si   tenhle film své zastánce ve   věkové skupině 10-15 let   určitě najde. Mě je   bohužel už o   "něco" víc,takže   30% a to jen za celkem dobrý   nápad na film...
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Nic jsem nečekal, nebyl jsem   tedy zklamán. Ono to   zpočátku vypadalo i dobře.   Sem tam i efekt nám bylo   zřít, jak se ve správném   SF sluší a patří. Trikaři   se však asi unavili a film se   opět zvrhne do polohy post   apocalyptum. Ke konci pro   jistotu ve tmě. Snad, aby se   divákům v kině lépe spalo.   Já se začal nudit asi po   čtyřiceti minutách a konec   jsem odflinkal už úplně.   Nespal jsem sice, ale daleko   jsem k tomu neměl. Love story   bylo stejně praštěné, jako   v jiných filmech. Závěr   také. Takže snímek   okopíroval pár věcí z   jiných filmů a tvůrci si   mysleli, kdo ví, jací nejsou   borci. Nejsou. Tedy u mne. A   tak dostanou pár procent za   těch pár efektíků a více   ode mne nemůže takový film   chtít.
limec
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Začátek vypadal parádně,   holka s puškou sejme týpka s   křížkem. Tak sem si říkal   to bude super survival   filmeček. Mno a potom začla   chodit vlna za vlnou a už to   bylo jen horší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43122minih43122Podfukáři (2004) [TV seriál] 
Hustle n
minih7827minih7827Gambit (1966) 
Gambit n
minih39999minih39999Tajemný let (2005) 
Flightplan n
minih95678minih95678Průrva (1990) 
The Rift n
minih21611minih21611Údolí včel (1967) 
Údolí včel n
minih42897minih42897Spláchnutej (2006) 
Flushed Away n
minih6943minih6943Ducháček to zařídí (1938) 
Ducháček to zařídí n
minih43406minih43406Sejmi eso (2007) 
Smokin' Aces n
minih28382minih28382Od soumraku do úsvitu 3: Dcera oběšence (1999) 
From Dusk Tilll Dawn 3: The Hangman's Daughter n
minih6419minih6419Divoká planeta (1973) 
Divoká planeta n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10