Duben
ohodnotit

Past na kachnu

Další název:
V pátém voze jede vrah
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
29.12.1978
„Vyšetřování dvou vražd, při nichž hrály důležitou roli hazardní hry a drogy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Past na kachnu
V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. Nakonec se zjistí, že nejde pouze o hazardní hry, ale také o tvrdé drogy, heroin, které převáží přes hranice turecký pašerák Ogla. Policií je vytipováno několik osob, taxikáři Písecký a Kvěch a rovněž bývalá Koukalova milenka, servírka Romana Záveská (Jana Andresíková). Po nastražené pasti je vrah dopaden při divoké honičce na stadionu Sparty na Letné. Je jím Kvěch.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Past na kachnu
POZOR, SPOILER

Nějaký taxikář Koukal je u výslechu. On totiž našel v kufru svého vozu mrtvolu. Ale nemá tušení, kde se tam vzala. Neb klíče měl stále u sebe.

Pátrání kriminalistů se soustředí na Koukala, který lže a vykrucuje se. Pravdu z něj dostávají jen ztěžka a po částech. Nakonec se tedy přizná, že mazal karty o velké peníze. To si míní kriminálka prověřit, a proto jdou jako vesničané přímo do jámy lvové. Zde mladý kriminalista, praporčík Pecka vyvolá rozruch a nastává rvačka.

Celá akce prokázala však jen to, že Koukalovi mohl kdokoli klíče ukrást a dát mu je i zpátky. Proto je taxikář propuštěn a sledován. Jenže on Koukal taky není osel a sledovačce mizí. Kriminalisté jej najdou až doma ve vaně. Mrtvého.

Další pátrání odhalí další podezřelé, včetně produkčního u filmu, pro kterého jezdil taxikář Kvěch. V Komárně je zadržen pašerák, který měl v saku zašité drogy. Tato skutečnost jen urychlí zatčení podezřelého. Ale je on opravdu vrah?


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani