Jeden svět
ohodnotit

Pašerák

The Mule

Rok:
2018
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
21.3.2019

Obsah filmu Pašerák

 
Ve svém novém celovečerním snímku se Clint Eastwood kromě režie ujal i hlavní role a stoupne si tak před objektivy kamer v doprovodu Bradleyho Coopera (Zrodila se hvězda), Laurence Fishburnea (John Wick 2), Michaela Peñaa, Dianny Wiestové nebo Andyho Garcii.

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému mexickému kartelu. Počíná si dobře - popravdě tak dobře, že zboží, které...
 
Související odkazy
 
Recenze: Pašerák

Jak vidno, bezmála devadesátiletý Clint Eastwood je nejen pašerák, ale pořád taky pašák.  číst dál

 
 
RECENZE: Eastwoodův hodný Pašerák zkouší morální tanec mezi vejci

Osmaosmdesátiletý Clint Eastwood coby hrdina filmu Pašerák, jenž právě vstupuje do kin, hraje ve vlastní režii veterána z druhé světové války, který se ve stáří stane kurýrem drogového kartelu. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Clint EastwoodClint Eastwood  
hraje:
Clint EastwoodClint Eastwood.....Earl Stone [87]   
Manny MontanaManny Montana.....Axl [34]   
Bradley CooperBradley Cooper.....Colin Bates [43]   
Michael PeñaMichael Peña.....vymahač [42]   
Taissa FarmigaTaissa Farmiga.....Ginny [23]   
Laurence FishburneLaurence Fishburne.....agent DEA [56]   
Jill FlintJill Flint.....Pam [40]   
Ignacio SerricchioIgnacio Serricchio.....Julio [35]   
Dianne WiestDianne Wiest.....Mary [69]   
Alison EastwoodAlison Eastwood.....Iris [45]   
Noel GugliemiNoel Gugliemi.....plešatej Rob [47]   
Robert LaSardoRobert LaSardo.....Emilio [54]   
Loren DeanLoren Dean.....agent DEA Brown [48]   
Katie GillKatie Gill.....Sarah [32]   
Lobo SebastianLobo Sebastian.....Bug [47]   
Victor RasukVictor Rasuk.....Rico [34]   
scénář:
Nick SchenkNick Schenk  
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pašerák >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2022
Film mě celkem překvapil svoji autenticitou a   zjištěním, že mí hrdinové opravdu   stárnou.
Přes pomalejší tempo nám film   nabízí příběh starého člověka, který se   přes handicap svého stáří dokázal vyrovnat s   nástrahami daleko rafinovanějšího světa. A   vyřešil jej v podstatě nejlépe, jak v dané   situaci mohl.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.7.2021
Upřímně s tímhle filmem jsem si dával načas,   jasný Clint je zárukou vždy aspoň určité   kvality, ale bylo jasné, že film nebude akční,   krimi, thriller plný přestřelek a napětí. Je   to pomaleji plynoucí snímek o starém muži,   který nemá dobré vztahy s rodinou a ani moc   peněz. Vše se začne měnit když dostane   nabídku, aby něco převezl. Earlovi se začne   měnit život, peníze nejsou problém, vztahy v   rodině se zlepšují, ale bohužel smyčka se   utahuje. Jasný film mohl být o něco kratší,   nějaká akčnější vsuvka by se asi hodila, ale   Clint Eastwood si to natočil jak chtěl on a film   to není špatný. Chvílemi smutný, jindy   vtipný, tu zas umí překvapit. Není to snímek   pro mně TOP, ale nelituji čas s ním strávený   - 65%.
brran56
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2021
Naprosto se shoduji s hodnocením recenzenta s   už.jm."Porter"jen bych se opakoval,   možná tento film neocení mladá generace,že   zde netečou proudy krve a je málo akční,ale za   mě hodně povedený film k zamyšlení,ve kterém   ztvárnila hlavní roli legenda navíc v   úctyhodném věku.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2019
PROCESOR!
Když si odmyslím respekt k Mistrovi a úctu ke   stáří tak sleduji jen průměrný snímek o   tom, jak vytížený tatík přišel pozdě na   svatbu, vlastně nedorazil…A pak už zbývá jen   melodrama, co jsme vše za život nestihli a   chtěli, a usmíření s rodinou, to mi přijde ,   jako omlouvám se hodně kýčoidní. Takže se   snímek snaží ždímat emoce z toho co se už   nedá stihnout, manželka umírá a tu přichází   usmíření a dál už nebudu   spoilerovat….Prostě mi to přijde umělý   vykalkulovaný a to já nemám rád.
PS-Jinak   sem rád, že stařík trojku přežil už sem se   začal bát, teda ne že bych mu záviděl, no i   když…)
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2019
Dědula Eastwood i ve v svém vysokém věku   pořád dokáže natočit kvalitní film, řádně   ho po svém vygradovat a zároveň si zahrát i   hlavní roli, kterou mu prostě žerete. Bravo   mistře! Pašerák je klasický Clintův rukopis,   zde naráží na moderní dobu internetu a mobilů   a také na hlavní funkci rodiny, jakou by měla   plnit. To vše je zabalené do příběhu o   dědkovi, který celý život pěstuje lilie, o   svou rodinu se nestará a když zkrachuje jeho   zahradnická práce, dá se na dráhu převozníka   drog. Ve filmu nechybí jeho klasický jemný   humor, narážky na novodobý systém, ani   vypjaté emotivní chvíle. Filmy Clinta Eastwooda   mají pořád čím diváka oslovit a to mám na   jeho dílech strašně rád.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2019
Kterak se 80. letý stařík snaží zachránit   svoji tísnivou finanční situaci. Film založen   na skutečném příběhu válečného veterána   Leonarda Sharpa, který byl v roce 2011 zadržen   během vyšetřování převozu nákladu drog v   hodnotě 3 milionů dolaru. Není překvapením,   že se této látky chytl právě Clint Eastwood a   s ohledem na jeho věk už vůbec nemůže být   překvapením, že se sám chopil hlavní role. A   tímto počinem dokázal, že ještě na to stále   má. Interpretace příběhu byla historický   pochopitelně změněna, ale důvod zůstal   stejný. Příběh sice nenabízí nic nového,   ale Clint Eastwood celý projekt svým viděním   obohatil svou laskavostí a upřímnosti. Děj se   po celou stopáž veze ve stejné atmosférické   rovině. Ani drama, ani art, ani syrový   realismus. Zkrátka něco mezi tím vším.   Koncert filmu je však nádherný. Clint Eastwood   ztvárnil typického představitele své generace.   Muže, který si myslí, že ve svém životě   hodně dosáhl. Jak v práci, tak i své rodiny.   Ale až na prahu smrti si uvědomí, co všechno   mu uniklo a pokusí se o usmíření. Jako   rodinné drama snímek začal dobře, ale v této   koncepci nejde dál. Netrvá dlouho a jde se čile   k věci daného námětu. Jenomže to tentokrát   nějak přichází až moc brzo. Divák se   nestačí pořádně rozkoukat a pochopit, co že   se to vlastně kde děje, a už sleduje hlavní   postavu jedoucího v autě, jak něco někam   převáží a jak je na každém kroku hlídán.   Tohoto nenadálého vpádu je, jinak v pevném   zpracování, krapet škoda. Snímek dává   Eastwoodovi dostatek prostoru pro   sebevyjádření, což, jak už ze zkušeností   víme, není pro diváka vždy zábavnou hodnotou.   Má to svůj limit z hlediska konceptu a   příběhu chybí překvapení. Možná je to   špatně, možná je to i dobře. Každopádně   Eastwoodův styl je patrný a rozhodně ne   nezajímavý.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Pomalé tempo odpovídá stáří Clinta   Eastwooda. Kdyby to bylo moc rychlé, tak by to   nezpůsobilo moc uvěřitelně. Tentokrát ale   zůstal trochu za očekáváním.
corea
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2019
Kdyby film nebyl spojen se jménem Clinta   Eastwooda, neštěk by po něm ani pes. Jak   sleduju ovace mnoha lidí, hodnotí Mistra,   nikoliv konkrétní snímek. Ten je objektivně   ubohý; dlouhý, nudný a tupý. Oficiální popis   vzbuzuje dojem napínavého a lidského   příběhu, a nic z toho se nekoná. Stařičký   šmatlající Clint vozí pytel/pytle nejasného   obsahu, nejspíš někde mezi Nevadou a Dakotou,   protože největší napětí je, zda nedostane za   volantem nadměrný třes nebo břichabol. A tahle   dějová linka je už doplněna pouze jeho moudry   o důležitosti rodiny, pro kterou všechno. Jeho   filmová bývalá stará je z gruntu hodná   ženská, která ho dupe, že dost nevydělává a   není/nebyl doma. Že se málokomu povede home   office, to z gruntu hodné ženské nezajímá. Na   milost ho spolu s dcerou vezmou až poté, co do   nich začne sypat drogové peníze. Tak super,   máme se rádi. Že Clint vypadá na svých 90,   jeho manželka střelím na 50, a dcera jde zrovna   na vysokou, je už jen potvrzením země   neomezených možností. Tím jsem pojal většinu   filmu, zbývá jen pár hlášek, které   někteří oceňují, jako že je vtipný a cool a   stále svůj. Opravdu si myslíte, že by si   normální americký stařík pouštěl takhle   hubu na špacír, jako by žil posledních   čtyřicet let na Měsící a nevěděl co se   děje? Vážně? Kdyby neměl za prdelí filmový   štáb a jeho afroamerický protějšek neměl   scénář, za označení "negr" by ho v   té poušti už klovali supi.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2019
║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA   $103,804,407║Tržby Celosvetovo $170,604,407▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Clint Eastwood stále udivuje   aj v takomto pokročilom veku. Starý umenení   frfloš mu sedí, dá sa to zaradiť svojou   vychcanosťou ku Gran Torino. Miestami fakt to   dosť dobre sype, frky, hlášky. Dokáže   pobaviť. /75%/
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2019
Úžasný film na to kolik mu je let a režírovat   a zároveň si střihnout hlavní roli,humorný   hlášky výborný,černoch s píchlým kolem   který si neví rady, skvělá scéna,drsný Clint   i ve velmi pokročilém věku výborný .
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih156882minih156882Pomsta (2017) 
Revenge n
minih170341minih170341Dark Waters (2019) 
Dark Waters n
minih20352minih20352Štít a meč (1968) [TV seriál] 
Ščit i meč n
minih110399minih110399Kosti a skalp (2015) 
Bone Tomahawk n
minih69536minih69536Jsem přece šofér..! (1972) [TV film] 
Jsem přece šofér..! n
minih102929minih102929Sněhurka bratří Grimmů (2012) [Video] 
Grimm's Snow White n
minih6431minih6431Divoké pivo (1993) 
n
minih24705minih24705Stupně poražených (1988) 
Stupně poražených n
minih176240minih176240Breeder (2020) 
Breeder n
minih165674minih165674Expedice: Džungle (2021) 
Jungle Cruise n


Hodnocení:n12345678910
Pašerák (2018)Pašerák (2018)Pašerák (2018)Pašerák (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10