Partnerské vztahy aneb Návod na přežití (2009) [TV pořad]

Partnerské vztahy aneb Návod na přežití
65 %
 
 
    Žánr: publicistický
    Země: Česká republika
    Délka: 22 min., 26 dílů
1. díl – SEZNAMOVÁNÍ

Všechno, i vztah dvou lidí, má svůj začátek, tím je v tomto případě seznámení. V této části se dozvíte, jaké možnosti máme při hledání partnera, co je pro seznámení důležité, jak se liší v tomto směru pohled muže a ženy, o rituálech, které první setkání provázejí i o chybách, které mohou zmařit naše očekávání. Kdo zve na rande a kdy máme zavolat, zda podat inzerát, nebo využít nabídku seznamovací kanceláře. Jak se ujal moderní způsob kontaktování přes internet. Uvidíte ukázku „jak sbalit ženu či muže“. Čeká vás i zajímavý experiment.

2. díl – CO MUŽI A ŽENY OD VZTAHU OČEKÁVAJÍ

O rozdílech mezi mužem a ženou bylo napsáno už mnoho. V tomto díle se zaměříme především na to, v čem se nejčastěji liší partneři ve svých nárocích, požadavcích, představách a očekáváních. Proč muži neposlouchají a ženy stále mluví, co je dané pánům tvorstva a co je typické pro jejich něžné protějšky, jak si správně vyložit partnerovo chování i to, co obvykle investujeme do vztahu krátkodobého a kdy jsou partneři „zralí“ na vážnou známost. O svoje zkušenosti se podělí Aleš Háma a jeho žena Gabriela. Připraven je i malý návod „Jak sbalit ženu“, který vypracoval autor stejnojmenné knihy Tomáš Baránek.

3. díl – CO JE TO LÁSKA ANEB PROČ MAJÍ VÍC ŠTĚSTÍ POTVORY A NEŘÁDI

Láska má mnoho podob, ale umíme je správně rozlišit? Víme, co znamenají některé signály, jak na ně správně zareagovat? Co hraje roli a jak se liší jednotlivá stádia, kde bereme vzory a jak poznáme, že je to ten pravý, jak nenaletět, a hlavně, jak si partnera udržet? O tom všem si budeme povídat nejen s odborníky Lucianem Kantorem, MUDr. Martinem Stránským, ale i s Janem a Jakubem Musilovými, Anifé Hassan Ismet Vyskočilovou a dalšími hosty, se kterými se vydáme do společnosti a zkusíme, jak to funguje v reálu. O svůj příběh ze života se s námi podělí i někteří diváci.

4. díl – SEXUALITA V PARTNERSKÝCH VZTAZÍCH

Sex je koření života, afrodiziakum partnerského vztahu. Povídat si budeme o tom, co je ona přitažlivost, proč nás někdo zaujme a někdo vůbec ne. Dozvíte se, jakou roli hraje vůně, vzhled a celkový projev partnera. Co upoutá naši pozornost jako první, na co myslí při setkání muži a na co ženy. V jakém věku mají sexuální vrchol pánové a kdy ženy, co je to testosteron a další hormony. I to, čím se mohou partneři trápit a kde hledat pomoc. Prostě jak poznat toho druhého a vyjít mu vstříc. V malém testu zjistíme, jak jsme na tom s erotickými pomůckami a kdo je využívá nejčastěji. Spolu s režisérem Karlem Weinlichem, profesorem Petrem Weissem i některými hosty z řad diváků zabrousíme i na „tenký led“ představ a reality fyzické stránky partnerského vztahu.

5. díl – LIDÉ KOLEM VZTAHU – JAK ŘEŠIT KONFLIKTY S NIMI

Ve vztahu hrají úlohu nejen partneři sami, ale i lidé, kteří k nim patří – tedy členové rodiny (rodiče či prarodiče, sourozenci, event. děti), ale i přátelé a spolupracovníci. Znáte jistě mnoho vtipů o tchýních. Ale jakou roli sehrává tchán, o tom už se tolik nemluví. Říká se, když si bereš nevěstu, podívej se na její maminku. Možná by bylo rozumnější, porozhlédnout se po celé rodině – zdědit některé vlastnosti může váš partner či partnerka i po strýci z druhého kolene. A což teprve, když se ocitnou mladí manželé pod jednou střechou s příslušníky starší generace. Tolerance a zkušenost je nepřenosná, jak přežít a nezabouchnout si dveře, na čí straně stát a kdy se svěřit kamarádce či kamarádovi, poradit se s odborníkem – to se dozvíte právě v tomto díle. Na pomoc si tentokrát vzala Šárka Volemanová nejen odborníka, ale i manželku, matku, snachu i tchýni v jedné osobě, herečku Carmen Mayerovou.

6. díl – JAK TRÁVÍME SPOLEČNÝ VOLNÝ ČAS

Společné zájmy jsou mnohdy u začátku nových vztahů. Ale mohou vniknout i během soužití. Nic tak nesbližuje, jako aktivity, které jsou blízké oběma partnerům. Někdy je to dokonce jediná cesta, jak svůj protějšek častěji vídat, nebo dokonce oživit zájem svého protějšku. Jakou roli hraje přizpůsobivost a vstřícnost, snaha naučit se novým sportům, projevit zájem o to, co baví toho druhého, umění nadchnout se pro to samé? Kde je hranice a kdo je častěji ochoten zapojit se do nové činnosti – muž nebo žena? Na to se zeptáme psycholožky Jany Banotové. Jak takové prolínání vypadá ve skutečnosti a co obnáší, o tom si budeme povídat se spisovatelkou Markétou Zinnerovou a jejím manželem Milanem Jílkem. Malý text nám prozradí, zda se vy i oni dobře znáte. Co přináší společně strávený volný čas, okomentují i diváci, kteří se zúčastní našeho natáčení.

7. díl – ŽÁRLIVOST

Také vám připadá, že váš partner tráví podezřele mnoho času mimo domov? Trápíte se podezřením, začínáte pátrat v jeho věcech? Pak je nejvyšší čas, abyste se zamysleli nad tím, zda se u vás jedná o přirozenou žárlivost, nebo už jste na cestě k žárlivosti nezdravé, až patologické. Jak se od sebe liší, co je příčinou tohoto jevu a jak s žárlivostí nakládat, i to je obsahem tohoto dílu.

8. díl – NEVĚRA

A protože sestrou žárlivosti bývá občas i nevěra, dozvíte se, koho nejvíc postihuje, zda hřeší víc muži či ženy a proč, jak se s tím obě pohlaví vyrovnávají. O odborné vysvětlení se postará PhDr. Jeroným Klimeš a MUDr. Martin Stránský. Seznámíme vás i s výzkumem, který probíhá na Fakultě humanitních studií. Malým testem projdou zpěvačka Heidi Janků a její manžel, hudebník Ivo Pavlík.

9. díl – PARTNERSKÉ VZTAHY GAYŮ A LESBIČEK

Pro někoho přirozené, pro jiné nepřijatelné. Ještě stále se pohybujeme mezi těmito dvěma přístupy k homosexuálním vztahům. Proto se v tomto díle pokusíme nahlédnout do jejich života, porovnat jejich lásku, soužití i otázku možné výchovy dětí s heterosexuálními páry. Na základě odborné studie a výzkumu Mgr. Jaroslavy Valentové z Fakulty humanitních studií se dozvíme, jak se na tyto páry díváme z hlediska evoluce. Zodpovíme i otázku, zda např. gayové přitahují ženy. Malým testem projde lesbická a manželská dvojice, o zkušenosti a názory se podělí Jan Musil se svým partnerem Jakubem. Jak na to nahlíží psychologové a lékaři, na to se ptala Šárka Volemanová sexuologů prof. Petra Weisse, MUDr. Hany Fifkové a neurofyziologa Martina Stránského.

10. díl – SVATBA – NEMODERNÍ KONCEPT?!

Zdá se, že svatba už není to, co bývalo. Máte taky ten názor? Pak si poslechněte důvody lidí, z nichž každý si hájí to své. V pořadu vystoupí pár, který si zvolil úřední svatbu, další dvojice absolvovala sňatek církevní a do třetice si popovídáme s ženou, která i přes to, že má s partnerem už čtyřletou holčičku, zatím návrhy na svatbu odmítá. V malém testu zjistíme, jaký je jejich vztah a zda v tom svatba hraje roli. Co znamená tento obřad v kostele, to nám vyprávěl kutnohorský farář Jan Uhlíř. Psychologickou stránku má na starosti Mgr. Lucian Kantor. Na význam svatby se Šárka Volemanová zeptala i náhodných chodců. Jaká je tedy odpověď na otázku, zda je svatba nemoderní koncept? Nechte se překvapit.

11. díl – HÁDKY A KONFLIKTY

Zažil je asi každý. Hádáme se na pracovišti, s přáteli, řešíme konflikty v domě, a nevyhnou se ani partnerským vztahům. Podíváme se tedy na to, jaké mohou být příčiny, jak tyto vypjaté situace řešit a nedovolit, aby nám zničily soužití. Zavítali jsme dokonce na kurz, který pomáhá zvládat naše emoce, rozklíčovat, kde se stala chyba, a vytvořit si jakýsi manuál, jak postupovat, abychom se vyhnuli zbytečnému napětí. O odbornou konzultaci tentokrát požádáme PhDr. Zdeňku Sládečkovou. Co se děje v našem mozku odhalí neurochirurg prof. Vladimír Beneš. Co má v hlavě Šárka Volemanová, to prozradí její magnetická resonance. Uvidíme...

12. díl – NÁSILÍ V PARTNERSKÝCH VZTAZÍCH

Říká se, ženu ani květinou neuhodíš. Bohužel, to neplatí vždycky. A tak se podíváme na to, co vzbuzuje v partnerech násilí, jakou roli hraje jeho protějšek, jak poznat, kdy už se jedná o násilí a jak se mu bránit. Cenné statistické údaje dodá ředitelka Bílého kruhu bezpečí Petra Vitoušová. Jestli se dají vyčíst násilnické sklony z lidské tváře, o tom si budeme povídat s Janem Havlíčkem, který vypracoval zajímavý projekt na toto téma. Zazní i dva zajímavé příběhy žen, které potkalo násilí. O odborné vyjádření požádala Šárka Volemanová i tentokrát MUDr. Martina Stránského a prof. Petra Weisse.

13. díl – ROZCHOD A ROZVOD

Rozchody a rozvody, je v tom velký rozdíl, ale něco mají společné. Bolest opuštěného, pocit méněcennosti, zraněná duše. Čas, který hojí, nemusí být vždycky úměrný délce vztahu. Jaké jsou příčiny, kdy poznáme, že chození je přechozené, manželství bez lásky, a jak to řešit? To je jen část otázek, na které budeme hledat odpověď u odborníků prof. Petra Weisse, Dr. Jeronýma Klimeše, Dr. Tamary Cenkové, či advokátky Mgr. Petrusové. O své pocity a zkušenosti se rozdělí nejen diváci, ale také herečka Světlana Nálepková.

14. díl – USMIŘOVÁNÍ NEBO DEPRESE?

V tomto díle se zaměříme na pocity, které člověk zažívá po rozchodu, pokusíme se zjistit i to, jak se umíme usmiřovat. Šárka Volemanová se ptala odborníků, jak dlouho trvá stav vyrovnávání se se skutečností, tedy ztrátou milované osoby. Jak často dochází k návratům a zda mají šanci na úspěch. Pokud se o to pár pokusí, co by měl dodržovat a čeho se vyvarovat. O svých osobních zkušenostech na toto téma vyprávěla velmi barvitě herečka a spisovatelka Ivanka Devátá, která návrat k jednomu muži zažila, dokonce jej zpečetila druhou svatbou. Nechybí ani prožitky diváckého páru, který zároveň jako vždy absolvovat i malý test. Na jeho vyhodnocení i rady psychologů a neurologa se můžete těšit.

15. díl – VELKÝ VĚKOVÝ ROZDÍL

Situace, kdy si mnohem starší muž bere dívku, která by mohla být ne jeho dcerou, ale dokonce vnučkou, jsou dnes čím dál častější. Ale množí se i vztahy opačné, kdy je žena o víc jak deset let starší než její partner. Tentokrát se Šárka Volemanová pokusí zjistit, co to přináší staršímu v páru, jak na tento vztah nahlíží naopak ti mladší z dvojice, zda se zabývají myšlenkami na budoucnost, nebo ji neřeší, do jaké míry si rozumějí a kde je třeba více tolerance. Setkáme se s páry, které právě tohle zažívají. Dvojicí diváků, kde je věkový rozdíl osmnáct let a starší je v tomto případě žena. O tom, jak funguje jejich manželství, se podělí Gábina Partyšová, která je mladší o víc jak patnáct let než Josef Kokta. Odborníci připravili pro oba páry malý test. Zároveň rozeberou, proč k takovým vztahům nejčastěji dochází a jakou mají naději na dlouhodobé trvání.

16. díl – JINÝ KRAJ, JINÝ MRAV

Smíšená manželství aneb multikulturní soužití, to je náplň tohoto dílu. Pokusíme se zjistit, na jakých principech takové partnerství stojí, jak do chodu domácnosti zasahuje například rozdílnost v tradicích, zvycích a způsobu myšlení. Jak probíhá komunikace, kdo se víc přizpůsobuje. Jaký vliv má rozdílnost kultur na výchovu dětí či vztahu k dalším rodinným příslušníkům. A zda to mají těžší partneři, kteří přicházejí do nové země? Podíváme se, jaké jsou podmínky pro to, když chtějí tito partneři uzavřít sňatek úřední nebo církevní. O soužití s cizincem vypráví herečka Barbora Srncová. O životě s Čechem pohovoří herečka Chantal Poullain, která sem přesídlila z Francie. Podíváme se i na soužití v rámci jedné země, ale s mužem jiného etnika. Uvidíte, do jaké míry se zkušenosti našich hostů budou shodovat s názory odborníků.

17. díl – NESEZNAMITELNÍ

Postupem let přibývá lidí, kteří se stávají věčnými singles. Mezi 30–40 rokem života je to přibližně stejný počet mužů i žen, jen ženy otevřeně přiznávají, že zmíněnou samotu daleko hůře snášejí. Čím to je, že počet „neseznamitelných“ přibývá? Jaké jsou impulsy, které je k tomu vedou? Jsou v tomto stavu šťastni a nebo by jej chtěli změnit a nevědí jak? O tom bude další díl partnerských vztahů. Našimi hosty budou opět odborníci i diváci, pozvání přijala i zpěvačka Jitka Zelenková.

18. díl – DĚTI VE VZTAHU – RADOST I KOMPLIKACE

Partnerské soužití je ovlivňováno řadou faktorů. Jedním z těch velmi dominantních a podstatných jsou děti. Ty přicházejí do partnerského svazku v různých „podobách“ – rodí se do rodiny, přicházejí ze strany muže či ženy – z jejich předchozích vztahů a nebo jsou takové páry, kdy jeden z partnerů zkrátka děti nechce. Jakým zkouškám jsou tyto partnerské páry vystaveny a jakým způsobem se jim dokáží postavit, vyrovnat se s nimi a více či méně spokojeně žít, to budeme řešit i tentokrát s psychology a diváky, o názor se podělí také redaktorka a spisovatelka Kateřina Kašparová.

19. díl – LÁSKY PADESÁT PLUS

Na tyto vztahy můžeme pohlížet ve dvou rovinách – jsou to lásky, které přestály mnoho životních zkoušek a všechny vydržely. Tito partneři jsou společně desítky let a jejich láska se možná za dobu jejich soužití transformovala, stojí na jiných základech. Které to jsou? Na to budeme dneska společně hledat odpovědi. Jak se vyrovnávali s tím, že jejich děti odešli, mají vlastní rodiny? Najednou jsou jen oni dva a musí svůj vztah oživovat a nenechat vyhasnout. Na druhou stranu jsou to lásky, které po padesátce teprve začínají: Jsou stejné nebo odlišné? Co přinášejí a zároveň mohou něco vzít? A ať už je to láska jakákoliv, tak co udělat pro to, aby nám co nejdéle vydržela? Na to se budeme ptát odborníků prof. Weisse, doc. Bojara, PhDr. Klimeše nebo MUDr. Tošnerové. Nebudou chybět ani výpovědi diváků a zkušenosti, o které se podělí známé osobnosti.

20. díl – JE MI NÁCT A MILUJI

První lásky jsou pro nás všechny nezapomenutelné. Jsou vlastně takovým přechodem od dětství k dospělosti. Do jaké míry nás ovlivňují při výběru našeho partnera rodiče a podvědomě i princip, z jakého partnerství vlastních rodičů přicházíme? Jak jsme ovlivněni našimi kamarády, společenstvím, ve kterém se pohybujeme? Jaké fáze naše dospívání vlastně z psychologického, sexuologického a fyziologického hlediska má? A jaká rizika přináší? Jak se se svojí první láskou vypořádávají ti, kteří se stanou velmi mladými rodiči, to jsou otázky na odborníky PhDr. Sládečkovou, Mgr. Rataje i „lidi z terénu“. O tom, jak vypadá v praxi život mladých matek a s čím se potýkají, bude hovořit ředitelka DD Planá, Mgr. Tvarogová. Jak teenageři prožívají citové vzplanutí a rozchody, to nám prozradí diváci i naši další hosté.

21. díl – LÁSKA S HANDICAPEM

Síla lásky, to je ústředním tématem dalšího tohoto dílu. Osud, souhra náhod nebo nemožnost či neschopnost zvládnout zátěžovou situaci. To všechno jsou aspekty, které mohou a nebo více méně vždy ovlivní partnerský vztah. Jakým způsobem ovlivnila lásku dvou lidí dopravní nehoda, která jednoho z nich upoutala na invalidní vozíček? Co všechno museli společně překonat a jak se jim to podařilo? Jak transformuje lásku závislost jednoho z partnerů, jak se jim s touto zátěží žije? I o tom si budeme povídat s manželi Kolaříkovi a také s hercem Janem Potměšilem a jeho ženou Radkou. Odborný názor dodají MUDr. Taťána Šrámková, PhDr. Zdeňka Košatecká, prof. Petr Weiss a další.

22. díl – PARALELNÍ VZTAHY

Aneb žena řádná a mimořádná, tedy manželka a milenka. Jakým způsobem k nim muž přistupuje? Jsou tyto lásky srovnatelné a nezbortí lásku jako takovou? Jde vůbec žít v partnerském trojúhelníku a jak dlouho? Jak to prožívají ženy a jak muži? A co když se totéž přihodí opačnému pohlaví? Tedy vztah ve třech – s manželem a milencem? Kdo jako první bortí mosty? Jak o lásku bojovat a jak poznat, která je tou pravou a která jen momentálním poblouzněním? To všechno jsou otázky na které budeme hledat odpověď v tomto dílu za pomoci odborníků i zkušeností fotografa Jana Saudka a jeho partnerky Pavlíny Hodkové.

23. díl – SEXUÁLNÍ MÝTY A FANTAZIE

Sex nás provází v různých formách od samého dětství. Ovlivňuje naše životy i partnerské vztahy. Současná společnost je prosycená informacemi s erotickým obsahem, ta tam je doba cudných náznaků intimity, dnes již děti školou povinné o sexu hovoří velmi otevřeně. Mýty však ve společnosti přetrvávají. Odborníci se je snaží vyvracet, avšak některé jsou snad nevyvratitelnými. A jak je to se sexuálními fantaziemi? Jak ovlivní náš partnerský život a jsou naplněny? Jak je přijímají muži a jak ženy? Co očekávají? O tom bude dnešní díl, ve kterém vystoupí MUDr. Hana Fifková, Lucian Kantor, prof. Petr Weiss a spisovatel, člen NEI Vladimír Páral.

24. díl – LÁSKA NA DÁLKU...

Zamilovali se, touží po sobě, chtějí být spolu, ale realizace je příliš těžká. Pracovní příležitosti, vytížení, jiná země či civilizace. Zkrátka tyto partnery odděluje dálka. Dokáže vztah v takovýchto intencích přežít? A na jak dlouho? Jakou roli dlouhodobé odloučení v partnerském vztahu hraje. O co nás okrádá a přináší nám na oplátku něco jiného, co ostatní páry nemají? Dokážeme zachovat věrnost pro toho druhého, když vedle sebe neusínáme a neprobouzíme se jako většina ostatních? A jsme jeden druhého schopni dobře poznat a žít plnohodnotný vztah? Odpovědi na tyto otázky budeme hledat spolu s odborníky, diváky i modelkou Simonou Krainovou v dnešním díle.

25. díl – ZELENÉ VDOVY

Žijí v krásných nových domech v okrajových částech velkých měst. Starají se o děti, kolem sebe krásné věci, zařízené domácnosti, ale občas i pocit osamocení. Jejich manželé jsou úspěšní, velmi zaměstnaní a ony se cítí samy. Jak se žije v satelitních městečcích? Jak nový trend a nový způsob života ovlivňuje jejich partnerské vztahy. O čem hovoří s ženami z okolních domů, které žijí podobné životy? Jsou šťastné nebo izolované? Na to se budeme opět ptát odborníků, diváků i našich hostů.

26. díl – PĚT JAZYKŮ LÁSKY

Jaké podoby má láska a jak se prolíná do partnerských vztahů? Proč je pro nás samotné důležité najít vlastní identitu, se kterou jdeme do další součásti bytí a tím je intimita? Jaké modely pro partnerství odezíráme od svých rodičů a jak s nim nakládáme? Kdy a za jakých okolností dokážeme obstát v disciplíně zvané partnerské vztahy? A jakých pět jazyků lásky existuje a který z nich používáme právě my a proč? Na to budou hledat odpověď v závěrečnému dílu odborníci – prof. Weiss, MUDr. Stránský, PhDr. Klimeš, PhDr. Boučková a odborný poradce cyklu Lucian Kantor. Svůj názor a zkušenosti přidají i Iva Janžurová a Stanislav Remunda.

režie:
Alena Derzsiová
 
 
scénář:
Šárka Volemanová, Alena Derzsiová
 
 
kamera:
Josef Nekvasil
 
 
hudba:
Norbi Kovács (znělka), Václav Fiala (hudební režie)
 
 
střih:
Miroslav Pergl, Krasimíra Veličková, Jindřich Juna, Zdeněk Smrčka
 
 
zvuk:
Petr Hochmann, Leoš Martínek (mix), Miroslav Šimčík
 
 
vedoucí produkce:
Dagmar Stehlíková, Milada Rebcová
 
 
dramaturgie:
Barbara Hansen Čechová, Milan Vacek (vedoucí dramaturg), Alena Müllerová (šéfdramaturg)
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Barbora Bernardová
 
 
asistent režie:
Lenka Illíková, Alexandra Vebrová
 
 
odborný poradce:
Jitka Douchová, Lucian Kantor
 
 
spolupráce:
Alexandra Vebrová (redaktorka webové stránky)
 
 
producent:
Daniel Růžička (šéfproducent)
 
 
účinkuje:
Šárka Volemanová (průvodce pořadem), Martin Jan Stránský, Petr Weiss, Pavel Rataj, Tomáš Baránek, Ilona Koutňáková, Václav Matouš, Václav Vislous, Aleš Háma, Gabriela Hámová, Barbora Černošková, Radomír Lichnovský, Jitka Douchová, Lucian Kantor, Jan Musil, Jakub Musil, Anife Vyskočilová, Karel Weinlich, Marie Verboon Filipová, Jan Verboon, Lenka Křivánková, Lucie Dolfi, Petr Šmolka, Carmen Mayerová, Milan Studnička, Veronika Studničková, Milan Studnička, Hana Studničková, Růžena Studničková, Martin Janoušek, Jana Banotová, Markéta Zinnerová, Milan Jílek, Renáta Pospíšilová, Josef Pospíšil, Jeroným Klimeš, Kateřina Klapilová, Ivo Pavlík, Heidi Janků, Věra Vítovcová, Hana Fifková, Jaroslava Valentová, Ladislav Špaček, Petra Ušelová, Julie Dostálová, Miroslav Dostál, Andrea Bayerová, Jan Uhlíř, Jana Winklerová, Jakub Winkler, Marie Vlčková, Jiří Vrána, Zdeňka Sládečková, Petra Janů, Michal Zelenka, Petra Vitoušová, Ludmila Čírtková, Jana Drtilová, Jan Havlíček, Jan Hubert, Kamila Velikovská, Tamara Cenková, Světlana Nálepková, Jana Filipová, Karel Humhal, Marta Boučková, Ivanka Devátá, Jarmila Štabrňáková, Ivan Bečvář, Marta Ciprová, Vladimír Fiedler, Gabriela Partyšová, Josef Kokta, Petra Höllová, Michal Hujo, Martin Pokorný, Martina Pickering, Monika Morgensternová, Chantal Poullain, Barbora Srncová, Jarmila Čajkovská, Marek Čajkovský, Jitka Zelenková, Daniel Polnický, Lenka Šulová, Michael Chytrý, Jaroslava Burešová, Kateřina Kašparová, Miroslav Bouda, Tamara Tošnerová, Zdeněk Srstka, Alena Srstková, Anna Fuchsová, Roman Fuchs, Natálie Kocábová, Taťána Šrámková, Zdeňka Košatecká, Jan Potměšil, Radka Prchalová-Potměšilová, Miroslav Kolařík, Simona Kolaříková, Božena Beránková, Jan Saudek, Pavlína Hodková, Vladimír Páral, Simona Krainová, Iva Pejsarová, Jana Kohoutová, Iva Janžurová, Stanislav Remunda
 
 
asistent produkce:
Tomáš Kubín
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.