Pánská jízda (1997)

Pánská jízda (Love! Valour! Compassion!)
55 %
 
 

Love! Valour! Compassion!

Další název: Amor, valor, compasión / Liebe! Stärke! Mitgefühl! / Le stagioni dell'amore

    Žánr: komedie / drama / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 108 min.
Skupina gayů odjíždí na venkov do domu na břehu jezera, který patří choreografovi Gregorymu. Čekají je tři týdny lenošení, ale také rozchodů, nových lásek a poznání, co znamená opravdové přátelství.

Americké komediální drama, které podle hry Terrena McNallyho natočil režisér Joe Mantello, vypráví o osmi mužích, kteří jsou gayové a odjíždějí z města, aby si užili tři týdny dovolené na čerstvém vzduchu. Chtějí je strávit ve viktoriánském domě u jezera, kde se budou koupat, slunit a odpočívat. Dům patří skvělému choreografovi Gregorymu, který se však obává nadcházejícího stáří. K jeho nejbližším přátelům patří slepý druh Bobby, dále dlouholetý pár Arthur a Perry, anglický skladatel John a jeho nejnovější milenec, tanečník Ramon. Také se tu objeví Buzz, jenž žije jen pro staré broadwayské muzikály, a James, což je identické dvojče Johna, který je sice bratrovi k nerozeznání podobný, ale povahově jsou zcela protikladní. Týdny, v nichž se dvojice scházejí a rozcházejí, je příležitostí ke konfrontaci, co znamená opravdové přátelství a láska v době narůstající hrozby AIDS. Hrají Jason Alexander, John Glover, Stephen Spinella, Randy Becker, Stephen Bogardus ad.
(HBO)

režie:
Joe Mantello
 
 
hraje:
Jason Alexander (Buzz Hauser), Stephen Spinella (Perry Sellars), Stephen Bogardus (Gregory Mitchell), Randy Becker (Ramon Fornos), John Glover (James Jeckyll / John Jeckyll), John Benjamin Hickey (Arthur Pape), Justin Kirk (Bobby Brahms)
 
 
námět:
Terrence McNally
 
 
scénář:
Terrence McNally
 
 
kamera:
Alik Sakharov
 
 
hudba:
Harold Wheeler
 
 
kostýmy:
Jess Goldstein
 
 
střih:
Colleen Sharp
 
 
zvuk:
Leslie Bloom, Kelly Cabral
 
 
zvláštní efekty:
Louis Craig
 
 
výprava:
François Séguin
 
 
výkonný producent:
Amy Labowitz, Ruth Vitale
 
 
producent:
Doug Chapin, Barry Krost
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.