Duben
ohodnotit

Panna nebo orel

Easy A

Další název:
Ľahko ju zbaliť; Einfach zu haben; Easy Girl
Rok:
2010
Délka:
92 minut
„O hodné dívce, malé službičce a velké fámě.“

Komentáře k filmu Panna nebo orel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Supeeeer film, hned od   začiatku ma zaujal...tou   super pohladnicou s hitom od   Natashi Bedingfield od vtedy   tu pesničku počúvam   stále,film bol milý,   vtipný...dobré herecké   obsadenie, a hlavne krásny   záver.
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Tenhle film jsem si   zamilovala, je to dlouho co   mě nějaká komedie bavila od   začátku až do konce. :)   Ještě k tomu skvělé   herecké obsazení. Tenhle   film si vždycky znovu ráda   pustím, protože vím, že se   znovu zasměju. :)
Albertosaurus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Příjemná oddychovka, která   nabízí přesně to, co   slibuje. Ve svém žánru se   snímek pohybuje s lehkostí a   přesvědčivě rozehrává   tento těžko uvěřitelný   příběh, který je však   podán s takovou grácií a   vtipem, že jsem to tak nějak   zbaštil. Navíc výstupy   Churche, Mcdowella, Tucciho a   hlavně Emmy Stone jsou   nezapomenutelné. Humor se   vyhýbá kanálům a je   dávkován s citem až do   poslední minuty. To je na   americkou teen komedii   rozhodně víc než by si v   dnešní době troufl člověk   vůbec chtít.
Leeslie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Už po přečtení děje musí   být všem jasné, že tohle   není žádná tuctová   komedie pro náctileté.   Konečně v tomhle žánru   vznikl velmi milý a   inteligentní počin. Kouzlo   tohoto filmu je převážně v   dialozích mezi hlavními   postavami a protože se jedná   o velmi ukecaný film,   vyskytují se zde časté   popkulturní narážky, které   ocení i náročnější   divák. Herecké výkony jsou   také dobré. Emma Stone si   roli převelice užívala a   dokázala, že je velmi   nadějná herečka. Kdo mě   ovšem nejvíce překvapil   byla Lisa Kudrow, kterou jsem   do teďka bral pouze jako   "tu z Přátel".   Měl jsem pocit, že hrála   vždycky ve všech filmech   úplně stejně, ale tady se   dokázala od své   nejslavnější role odpoutat.   Opravdu mile mne překvapila.   Navíc rodiče hlavní hrdinky   jsou tam výtečně napsané   postavy, že nejde si je   nezamilovat...90%(Napodruhé   bude třeba i sto):-)
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Olive Penderghastová je bez   debat moje nejoblíbenější   filmová americká   středoškolačka. Už podle   jména :-). Kromě toho je   sympatická na pohled,   chytrá, vtipná a čistá jak   lilie. Tak trochu mě do filmu   nalákal Stanley Tucci a opět   nezklamal. Smysl konverzace u   Penderghastů doma (jakož i   dalších Oliviných hlášek   mezi vrstevníky) by asi   unikal většině jejích   spolužáků, nemluvě o   spoustě středoškolských   diváků, kteří tyhle   komedie milujou. Což se mi   samozřejmě na filmu   líbí:-). Ale muselo ve mně   zůstat ještě něco z   puberťačky, jinak by mě tak   nebrala romantika v závěru.   Nevěřili byste, za co dneska   princové vyměnili bílé   koně...
V zásadě   souhlasím s Kulkym, až na   to, že Zombieland ani Rockera   jsem neviděla, takže tohle   je pro mě nejlepší role   Emmy Stone. A je z ní vidět,   že má rozhodně talent pro   komedie.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Jedna z nejlepších   teenagerovských komedií,   která se obejde bez všech   těch už milionkrát   omletých klišé a trapných   rádobyfórků. Nepídím se   po tom, jestli na středních   školách v USA je kolem   ztráty panenstí skutečně   takové pozdvižení, jsem   prostě ráda že díky   takové zápletce vznikl   zábavný a vtipný film.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Olivie je napohled jedna z   mnoha holek, kterou na   střední škole téměř   nikdo nezná. Vše se však   změní rychlostí blesku   díky jedné lži,   vyposlechnuté nesprávnýma   ušima. Z Olivie se stává   školní coura, s kterou není   radno se stýkat. Jí se tahle   nová role zpočátku opravdu   líbí, ovšem jen do tý   doby, než její hrozná   pověst dosáhne skutečně   obrovských rozměrů…
Docela originální   teenagerský film. Není to   moc komedie a vývoj, vlastně   i ladění celýho filmu má   podle mě hodně blízko k   Protivným sprostým holkám.   Každopádně základní   nápad je podle mého mnohem   lepší a myslím že toto je   i lépe natočeno. A navíc   při trošce dobré vůle se   dá příběhu věřit.   Vždyť asi všichni už něco   podobného v reálu zažili   nebo se na tom sami podíleli.   I když to asi nedosáhlo   takových extrémů jako zde.   Nehledě k tomu, že Emma   Stone je opravdu kočka. Je   samozřejmé, že tohle   zábavný peklo musí skončit   happyendem, čehož jsem se   opravdu dočkal, ale do   posledních minut jsem si   nedokázal představit, jak k   němu dojde. Samozřejmě,   snímek je dosti   „nenápadně“ protkán   technologiemi, jimiž mladá   generace už nějakou dobu   žije – tedy mobily a   sociálními sítěmi a v tom   tkví i záhada toho   happyendu. Opravdu se mi ale   líbil názor učitele   Griffitha na Facebook,   protože ten můj je téměř   totožný. Dokonce jsem se   dočkal i několika   překvapivých odhalení.   Potěšila mě také Lisa   Kudrow, jejíž role má sice   k ujeté Phoebe daleko, jenže   díky hereččině projevu a   výbornému dabingu nepůsobí   na pohled moc jinak. Z   rodičů hlavní hrdinky mám   rozporuplný pocity – sice   se starali chvílema o docela   fajn zábavu, ale působili   značně nereálným dojmem,   ale dejme tomu. Moc se mi ale   líbil český dabing –   hlavně kvůli nevybíravému   jazyku, kdy o vulgarismy   opravdu není nouze. Někomu   to sice může přijít jako   účelové, ale ruku na srdce   – opravdu si někdo myslí,   že se na střední mluví   jinak? Zkrátka tahle věc mě   příjemně překvapila a to   jak nápadem tak i obsazením   a celkovým zpracováním.
Natalia_Budz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2020
Mezi teen filmy je to ten   lepší snímek. Je to teen   ale zároveň trošku jiný,   scénář fajn a příběh   formou "online   zpovědi" taky fajn.   Super je pointa celého   filmu.. co vše může   vzniknout z nátlaku a jednné   malé lži...
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2013
Panna nebo orel
Slušná komedie, která   nabídne několik povedených   srandovních scének a   dobrých hlášek, ale   celkově se nejedná o nic, na   co by měl divák delší dobu   vzpomínat. Průměrný děj s   průměrnou zápletkou ničím   neurazí a ani ničím   nenadchne.
Honey0105
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Vůbec nevím, do které   kategorie bych měla tento   film zařadit.
Koukla   jsem se na něj, protože ve   škole všude po lavicích na   mě křičely nápisy Easy A,   tak jsem si to pustila.
Jde o poměrně zajímavý   film, ale z velké části   bych řekla, že jde také o   bláznivou teenagerskou   splácaninu. Například   představitelé rodičů   Olivie se chovali poměrně   směšně. Já vím, že to   takhle někde chodí, ale   když to neznám na vlastní   kůži, tak mi to přijde   méně pravděpodobné.
Některé pasáže byly   docela vtipné a také   oceňuju některé herecké   obsazení. Ale třeba role   Amandy Bynes, která mi tolik   nevadí, byla opravdu hloupá.  
Líbil se mi fakt, že   se lži šírej rychleji než   pravda. V dnešním světě to   tak opravdu chodí.   Obzvlášť díky všem těm   sociálním sítím jako   třeba facebook. Člověk už   nemá skoro žádné soukromí   a vůbec mu to nevadí.   Každý si na něco hraje,   jako třeba v téhle komedii   si Olivia hrála na couru.   Možná, že bylo až trochu   přehnané v jaké rychlosti   to všechno propuklo a pak i   ta reakce všech   ostatních.
Co je na   tom, že někde   sedmnáctiletá dívka přijde   o panenství? A kvůli tomu je   z ní coura? To jsem trochu   nepochopila, proč to byl pro   všechny takový šok. Ale je   pravda, že do filmů trocha   přehnanosti patří.
Dále webcamerová show   mě zaujala a tím asi   končím. Nešlo o špatnou   podívanou, ale neměla jsem   zas tak velkou potřebu u   filmu sedět a koukat bez   dechu dál.
Oceňuji   ale přítomnost Penna   Badgleyho. Jeho tělo mě   přeci jen na tu chvíli, co   bylo vidět zaujalo natolik,   že jsem koukala, nemohouc se   chvíli nadechnout   (samozřejmě píši trochu   přehnaně :P).
Vagi17
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2011
Takový druh filmů mám rád.   Už jen kvůli hlavním   představitelkám. Vždy je v   hlavní roli pěkná slečna.   Film je to pohodový. Ve filmu   je pěkná hudba. Pohodový   príma filmek.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Easy A
Nemusím říkat, že jsem si   film pouštěla hlavně kvůli   Emmě Stone. Panna nebo orel   patří mezi další   teenkomedie, jenže tady se na   to jde trochu jinak. Hlavní   hrdinka je chytrá dívka,   která vypustí jednu lež a   rázem je toho plná škola,   pak už jen lži přiživuje a   s tím přicházejí i   následky. Jak už jsem   říkala film se poměrně   liší, ale to neznamená, že   je to dobře, protože když   si tak vybavím, tak se ve   filmu jen hloupě žvaní o   nesmyslech a celé je to až   otravné. Mělo to být   vtipné? Těžko říct,   řekla bych, že to ve finále   bylo spíš smutné.
Nejlepší a zcela   nezapomenutelná scéna je ta   začáteční, kde Emma Stone   otevírá přáníčko ze   kterého se začne linout   hudba a s tímto přáníčkem   stráví celý víkend. To,   že herečky neodpovídají   věku středoškoláků není   ani tak šokující, protože   to je dost obvyklá   záležitost filmů z   prostředí střední školy.   Je nutné vidět tento film?   Ne....ani pokud jste velcí   milovníci Emmy Stone!!!
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Můj kometář bude   stručnější - nelíbilo.   Pomalu už se bojím dalších   komedií ze středoškolského   prostředí. Neustálé   řešení, jak někdo   poníží třídní nebo   školní hvězdu, přijde   dříve nebo později o   panenství, do toho   spolužáci. No, tohle nikomu   nezávidím. Takové problémy   jsou mi opravdu cizí.   Určitě si film najde svou   cílovou skupinu těch   třinácti-čtrnáctiletých,   kteří tomu nejvíce rozumí.   Vadí mi i herečky ve věku   blížícímu se pětadvaceti,   když ztělesňují nevinné   šestnáctky. Navíc hlavní   představitelka E.S. není ani   hezká a mně byla protivná,   stejně jako celý film a   další uječené holky, svým   ukecaným projevem.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2016
Keď tvoje lži definujú prostredie
Uff, jeden z najhlúpejších   námetov, s akými som sa   stretol, film je úplne   nezmyselná blbosť, a ťažko   povedať, či skutočne aspoň   v nejakom sci-fi by sa mohol   svet tak točiť okolo jednej   priemernej stredoškoláčky.   Navyše hlavná hrdinka bola   totálne nesympatická a   chovanie ostatných postáv   bolo zúfalé a totálne   nelogické. Jediné pozitívum   boli jej rodičia, na ktorých   hláškach sa dalo ako tak   zasmiať
mat.ilda
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.12.2013
Ještě stále nemohu   uvěřit, že jsem se   dodívala do konce - stalo se,   a teď mi nezbývá, než   přemýšlet, na jakém   pubertálním profilu jsem   narazila na tak nažhavený   komentář, co mně dokázal   vnuknout scestnou myšlenku,   že bych se mohla bavit   stejně... Totálně   nevtipný, vyumělkovaný,   rádoby mravokárný výpotek,   proti kterému je   "Beverly Hills   90210" líheň   zkaženosti a Jim plus Cindy   Walshovi párek pederastů,   měl zřejmě za úkol   výchovně působit na   středoškoláky, kteří   dávno postoupili do   vyšších levelů   dospívání po americku, ale   tématicky posloužit mohl jen   jako útěcha pro těch   několik málo typů, o   kterých si zpětně   uvědomíte, že jste na ně   po celá léta studií   nepromluvili ani slovo, takže   bych promítala pouze v   artových kinech, jako ujetou   dobovou odchylku... Jo, a v   rámci rozborů literárních   děl, vděčném to   středoškolského tématu, by   si měli nějakou tu hodinu   literatury připlatit i   tvůrci, třeba by pak   věděli, jaký je rozdíl   mezi cizoložstvím a   smilstvem...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49765minih49765Půlnoční vlak (2008) 
The Midnight Meat Train n
minih46620minih46620Iron Man (2008) 
Iron Man n
minih18840minih18840Síla lásky (1995) 
Something to Talk About n
minih47211minih47211Vánoční únos (2007) [TV film] 
Holiday in Handcuffs n
minih66738minih66738Kung Fu Panda 2 (2011) 
Kung Fu Panda 2 n
minih49205minih49205Veřejní nepřátelé (2009) 
Public Enemies n
minih46434minih46434Zombies: den-D přichází (2008) [Video] 
Day of the Dead n
minih47903minih47903Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (2008) 
High School Musical 3: Senior Year n
minih45705minih45705Poslední kanibalové (1977) 
Ultimo mondo cannibale n
minih46073minih46073Ztracení chlapci: Upíří kmen (2008) [Video] 
Lost Boys: The Tribe n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10