Duben
ohodnotit

Pád Třetí říše

Der Untergang

Další název:
Downfall; La caduta - Gli ultimi giorni di Hitler; Pád Tretej ríše (SK)
Rok:
2004
Délka:
156 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2005
„Duben 1945, národ čekal jeho…“

Komentáře k filmu Pád Třetí říše

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 56
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2019
Zajímavé dílo o posledních   hodinách jednoho netvora.   Dobré herecké výkony a   celkově poutavý film, pro   toho kdo se zajímá o   historii.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2019
Skvěle zahráno, až mrazivě   věrohodné kulisy a celkem i   uvěřitelná atmosféra   vykreslující ztrátu iluzí   jednoho šílence. Good job!
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2015
Tisíciletá říše...
Humbuk kolem dalšího   německého snímku. Je třeba   uznat, že kinematografie   našich západních sousedů   teď vládne Evropě. Pád   Třetí říše si vzal za   cíl zmapovat jednání   skupiny kolem Adolfa Hitlera v   mezní situaci ruského   sevření – tedy během   posledních hodin před   „Vůdcovou“ sebevraždou.   Žádných zuřivých bojů se   ale nedočkáme, boje se   odehrávají mezi   jednotlivými nacistickými   představiteli, kteří si   postupně uvědomují   reálnost konce. Bez   jakéhokoliv náznaku   zodpovědnosti za spáchané   zlo kamera přirozeně sbíhá   na osobu Adolfa Hitlera, v té   době už zbídačené   paranoidní trosky. Skleslý,   vzteklý, umíněný a   především úchvatný Bruno   Ganz a naivním mládím   poznamenaná osobní   sekretářka Traudl Jungeová   (hraje ji skvělá Alexandra   Maria Lara) jsou kostrou   celého příběhu,   příběhu, do kterého   nepronikne ani paprseček   slunečního svitu...Tisi
MartinVojtech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2015
Pád Třetí říše
Výborné zpracování   tématu. To co mělo existovat   tisíc let, vzalo rychlý   konec. Adolf Hitler, který se   cítil nesmrtelným vůdcem,   nakonec spáchal sebevraždu.   To, co popisuje tento film, je   jen část dějin pádu   říše. I když uplynulo   hodně let po konci 2.   světové války, je to stále   mementem pro budoucí   generace.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2014
Pád Třetí říše
Když mě můj průvodce vzal   v Berlíně na parkoviště   schované mezi bytovkami,   myslel jsem si původně že   sešel z cesty. Ve   skutečnosti mi chtěl ukázat   místo, kde se kdysi nacházel   bunkr Adolfa Hitlera. Sověti   ho později zabetonovali (taky   co s ním, že ano) a dnes   nám fakt že se pod   zaparkovaným sedanem   zastřelil Adolf Hitler   připomene pouze malá   informační cedule.
I   kvůli tomuto faktu jsem se   musel na Der Untergang   podívat. Jak již bylo   zmíněno téměř v každém   komentáři, herec Bruno Ganz   je nepřekonatelný a jen pro   jeho herecká koncert stojí   za to vydržet v pozoru skoro   tři hodiny (délka opravdu   peklo). Nakonec, je to právě   on kdo nevyleze ze záběru   skoro po celou dobu.
Každý hned od začátku   ví, jak vše skončí, nebo   aspoň každý kdo   přinejmenším absolvoval   základní školu a nežil   celý svůj život na   Měsíci. Proto museli tvůrci   zapracovat na něčem jiném,   a to na osobním životě   Hitlera. Na jeho projevech a   citech k ostatním. Protože i   on byl vlastně jen člověk,   z masa a kostí, přesně jako   ho Pád Třetí říše   vyobrazuje, ne jak je tomu ve   hře Wolfenstein...
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2014
Poslední dny Hitlera   pozvolně odvyprávěné, jen   jsem se nemohl zbavit pocitu   že tvůrci jakoby chtěli   ukázat tu lepší stránku   všech, jenže jak jinak to   natočit, i když byl Hitler   fanatik, určitě nebyl jen   bláznivá stvůra 24h denně   a nějakou tu lidskou stránku   měl. Mám rozporuplné   pocity. 65%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Poslední rok
Od 20. července 1944 do   května 1945 to šlo s   nacistickým Německem od   deseti k pěti. Neúspěchy na   frontách, rostoucí paranoia   Hitlera znamenaly úpadek   tisícileté říše.   Výborný představitel   Hitlera (B.Ganz)a historická   věrohodnost řadí film mezi   ty lepší, které byly   natočeny.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Rozhodně film můžu jedině   doporučit. Ale je to ten typ   filmu, na který člověk   musí mít náladu, než si ho   pustí. Rozhodně nečekejte   žádný akční válečný   snímek, spíše až   psychologický rozbor Hiltlera   a jeho fanatických   příznivců, a jejich   důkladnou přípravu své   sebevraždy. Bruno Ganz je v   titulní roli opravdu   vynikající.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Konečně pořádný Německý   film.Výborně natočené   válečné drama o životě   Hitlera během války.Skvělý   výkon B.Ganze v roli   Hitlera.Vždycky když si   vzpomenu na tento film vidím   před očima scénu na konci   filmu jak Goebbelsová tráví   svoje děti ve spánku fuj to   byl hnus.
Stainer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Skutečně dobrý film   doporučuji. Napínavé, herec   Hitlera jako by mu z oka   vypadl. Doporučuji všem ke   zhlédnutí.
decepticon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Konecne film kde ukazali aj   druhu tvar Hitlera, ako sa   choval ku svojim ludom atd. a   doteraz som nikde nenasiel   zmienku, o tom, ze mal psa.

/8.8.12/ cz dab   pro Bontonfilm Tvůrčí   skupina Josefa Petráska v   roce 2005 [pip]
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Chaos, ruiny a očakávanie konca
Svojho času film vyvolal   poprask a po zhliadnutí sa   ani nedivím. Hitler je tu   vykreslený miestami ako   človek. Je milý k deťom,   ohľaduplný k sekretárkam,   vie pochváliť kuchárku za   jedlo. A navyše to natočili   Nemci. Festovu knihu som   čítal, i podobne ladenú   Pád ríšskeho orla a v   podstate film vystihuje   atmosféru týchto kníh. To,   že to je nemecká produkcia,   je cítiť. Netvrdím, že je   lepšia či horšia, ale   bezosporu je iná. Nie je to   dokonca ani celkom vojnový   film (ak máme na mysli, že   sa bude hlavne bojovať,   inými slovami ak očakávate   množstvo masových bojov,   budete skôr sklamaný), ale   skôr dráma, možno s   prívlastkom psychologická.   Sledujeme najmä posledné   chvíle v bunkri v Berlíne,   odkiaľ ešte viedol Hitler   agóniu Nemecka. Osobne   považujem film za veľmi   vydarený a veľmi sa mi   páčil. Nechýba nejaké to   klišé ako oboznámenie sa s   reáliami (Himmler ide   vyjednávať, Fegelain je v   príbuzenskom vzťahu s   Braunovou), ale to je len   dobre. K samotným hercom, nie   je to zlé, i keď taký Jodl   či Speer sa príliš   nepodobali. Naopak Keitel či   Bormann veľká podoba.   Samotné postavy, tak to je   iná. Rozhodne mrazí   fanatizmus Reitschovej,   šialenú zamilovanosť Evy   Braunovej či nezmyselný   jednostranný pohľad   Goebbelsovej. Vidíme tu dobro   i zlo, zradu, zbabelosť, ale   i hrdinské činy. Film ma i   mnoho brutálnych scén (tým   nemyslím krv či lietajúce   končatiny, ale drsné   naturalistické kruté   scény). Najdesivejšou a   najbrutálnejšou scénou je   tá ako Magda Goebbelsová   trávi vlastných šesť   detí. Údajne i   najostrieľanejší a   najtvrdší sovietski vojaci   boli šokovaní, keď objavili   ich telíčka. Vojny by mali   byť mementom pre ľudstvo,   len tí ľudia sú stále   nepoučiteľní. Ešte by som   upresnil, na konci bolo   uvedené, že Bormann spáchal   samovraždu v troskách. Nie   je to zrejme celkom tak. Nie   je stopercentne možné   vylúčiť, že sa mu podarilo   újsť, ale je   najpravdepodobnejšie, že ho   zabila delostrelecká bomba,   alebo jedoducho bol zabitý   niekde pri prestrelkách v   ruinách Berlína. Je to zo   spomienok Axmanna, ktorý s   Bormannom utekal z Berlína,   ale neskôr sa ich cesty v   ruinách rozdelili, zrejme pod   vplyvom streľby, alebo pre   nejaký podobný dôvod   (Axmann bol posledným vodcom   Hitlerovej mládeže)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Filmy kde umře hlavní hrdina   nemám moc v lásce, ale tady   udělím vyjímku. Historicky   věrohodné ztvárnění   posledních dnů Třetí   říše je hodně slušně   natočeno a jediné co mohlo   být lepší, více   válečných scén. Jinak   férových 80% a propo výběr   herců se povedl na 100%!!
Ondrus21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Rozhodně nejde o špatný   film, právě naopak. Film se   mi líbil a myslím, že   patří k nejlepším   válečným filmům,   natočených poslední dobou.   Jediné, co se mi trochu   nelíbilo, bylo líčení   Hitlera, coby ve své   podstatě dobráka, který to   všechno myslel s každým   dobře, ale dopadlo to   špatně. To, že ho   vykreslili jako zlomeného a   unaveného chudáka, budiž.   Nemůžu jinak než za 9.
kongolese
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Tenhle film spolu jeste s   filmem 'Das Boot' povazuji za   jedny z nejlepsich valecnych   filmu. 'Untergang' byl   kritizovan za to ze ukazuje   Hitlera v jeho soukromi jako   "prilis lidskeho".   Ja ocenuji ze ho ukazuje jen   takoveho, jaky skutecne byl.   Hodne historickych filmu   prekrucuje fakta   ('Patriot','Lionheart'), ale   tento film se drzi faktu, tak   jak jsou zaznamenany ruznymi   dobovymi prameny. Ze je Ganz v   roli vudce neprekonatelny, to   uz je jen tresinka na dortu.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Valkýře tenhle komorní   snímek nemůže sahat ani po   kotníky. Přestože mě   trochu nudil, Hitler hrál   fakt dobře. :)
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Bravurní herecké výkony.   Jako by tam člověk byl.   Tvrdé, mrazivé, emotivní.   Možná až moc, neboť zde   Hitler místy budí dojem   politováníhodné persóny ve   velmi negativním a pro   historii neznalého diváka   krajně nebezpečném smyslu.
markes13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Hitler
Nejlepší film o třetí   říši.
Postava   hitlera je nejlepší jaká   kdy byla ztvárněna.
Děj je velmi rozsáhlý,   ale mohli ukazat ještě něco   z bojů.
Bojů tam bylo   málo ale děj byl   špičkový, fakticky jsi   zasloužil oskara.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2010
naprosto krásně sfilmovaný   úpadek Hitlera a celého   Německa, musím říct, že   se to filmařům povedlo,   protože natočit něco   takového bylo hodně   riskantní.
cicis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Jeden z najlepších   vojnových filmov ktorý som   videl z tohto obdobia.   Vynikajúci výber hercov,   podobnosť so skutočnými   osobami a vynikakajúce   herecké výkony a atmosféra   v ktorej sa dej odohrával.
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
NO NEVÍM ZDA TO DNES PROJDE
V dnešní době totální   překrucování historie kdy   se dělá z fašistů národ   chudáčků a z Hitlera   osvoboditel(osvobodil 70   milonů lidí od jejich   životů z toho přez 20   milonů v koncentrácích)   přemýšlím kdy současní   diktátoři strčí film do   trezoru.
Bruno Ganz v   roli, ve které bych ho   rozhodně nečekal. Musím,   ale uznat, že výkon podal   výborný, i když mi přeci   jen nějakou tu minutu trvalo   než jsem mu uvěřil. Film   je dobře zpracováný na   základě dostupných faktů a   člověk si musí uvědomit,   že se více či méně dívá   na něco skutečného.
rkkk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Výborně !
Jeden z nejlepších filmů o   válce. Drží se   historických událostí a   nepřehání, což není moc   často v podobných filmech   vidět. Výkony herců a   technické provedení je také   dobré.
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Tento film mě poúkázal a   zistil jsem ,že hitler byl   fakt fanatik když padne on   nemá německo cenu.Film byl   dobře natočený i herecké   výkony ale na válečné   filmi jsem přísný takže   nedám 10.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Bruno Ganz
Ackoliv Bruna Ganze nemam rad,   jelikoz na me pusobi v jinym   filmech zzenstilym dojmem,   musim priznat, ze tady   exceloval. Spolecne s Robertem   Carlylem je jednim z   nejlepsich predstavitelu   Hitlera.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Jeden z nej filmu o Hitlerovi   a o konci valky.Vubec jsem   necekal,ze to tak dobre nekdo   natoci.Je to opravdu   vyborne.Doporucuju vsem.At se   na to kazdy podiva a udela si   obrazek sam........nikdo   nebude litovat.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Tento film mně hodně   překvapil je podle mně dost   drsný také mně překvapilo   že se do toho pustily Němci   a povedl se možná je to pro   film i lepší Amici o Evropě   moc neví a také možná by   to filmu uškodilo pěkné   zpracované
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Nakrútenie tohto nemeckého   filmu nebol zlý nápad. Herci   tu podali presvedčivé   herecké výkony. Dej je tu   pomerne dosť dramatický a   pútavý.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Velice pěkně natočený   válečný film o posledních   dnech Hitlerovi Třetí   říše. Film mě docela   překvapil nato, že to   točili němci no super!
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Na to,že je to německý   film,tak to není špatné.Ale   nevím,proč se kvůli tomu   dělalo tolik   humbuku.Normální   vyprávění o posledních   dnech Hitlera.Bruno Ganz   zahrál Hitlera skvěle.Pád   Třetí říše byl také   dobrý,ale abych třeba po   letech na to vzpomínal,nebo   mi něco extra utkvělo v   paměti,to fakt   nehrozí.Poctivě natočený   dobrý film.Nic víc ani   míň.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Velice dobře je natočen   tento film! Když jsem ho   viděla poprvé vstávali mi   vlasy hrůzou, jaký byl konec   války především v   Berlíně, jinak skvělé   obsazení Hitlera. a   dalších..!! Dobrý film   toto!!
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Němci umí točit filmy tak,   že jsou myšlenkově hluboké   a hlavně přesvědčivé.   Kdyby tuhle látku dostali do   rukou Francouzi, byla by z   toho bezduchá sračka. Oliver   Hirschbiegel ale umí. Jeden z   nejlepších německých   filmů.
forgottenangel666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Tento fim asi neni pro osoby   trpici klaustrofobii, ale je   perfektni. Velmi dobre   zpracovany a dobre   psychologicky pojaty. Herecke   ztvarneni A.Hitlera je tak   dokonale, ze opravdu nejde   komentovat adekvatnimi   vyrazy.Myslim, ze filmu z   tohoto obdobi je relativne   malo a tento se radi mezi   absolutni spicku. Podivejte   se.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Jako tíživý sen - kilometry   betonových chodeb, kterými   temně duní exploze z   rozbombardovaného Berlína.   Blikající žárovky a lidé,   kteří se považují stále   za nadlidi, s určitou   tragickou pochmurností a   důstojností čelí vlastní   zkáze. Maniakální Hitler,   stále posedlý svým   ovládnutím světa. A vedle   toho všeho prostá lidskost   některých, kteří se tím   vším nechali jen semlít a   nakonec, když vše ostatní   zaniklo, opět na ně znovu   svítilo slunce. Pro nabrání   atmosféry velmi doporučuji.   Krve se příliš ani   nedočkáte, nicméně   některé scény jsou opravdu   pro silné povahy i bez ní,   hlavně jedna, řekl bych, že   kdo viděl, asi ví, kterou   myslím...
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Velice syrové a velice   realistické. Musím říci,   že nemám příliš ráda   válečné filmy, až na   čestné výjimky a toto je   jedna z nich. Líbí se mi na   tom to, že je film velmi   autentický, nepůsobí   přikrášleně, jako třeba   Schindlerův seznam a to já   velmi oceňuji. Myslím, že   filmy zobrazující historii   by měly především ukázat,   jak to bylo a ne upravovat   realitu tak, aby se to co   nejvíce líbilo divákům na   úkor věrohodnosti. Toto   věrohodné je. Když se na to   člověk dívá, říká si -   ano, tak nějak to mohlo   být..
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Mrazivá a krutá realita!
Jak již zde bylo řečeno,   představitel ztělesněného   zla se jménem Adolf Hitler,   byl takřka jeho reálnou   kopií. Film, jehož základem   se stala výpověď Hitlerovy   osobní sekretářky, má   trošku zavádějící rovinu,   že nám tak trochu podstrkuje   nikoliv hyenu, jež zavinila   svou nenávistí a fanatismem   smrt miliónů nevinných   lidí, ale zestárlého   laskavého muže vážícího   si oddanosti a věrnosti   svých spolupracovníků.   Vlastně takový hodný šéf,   jemuž budeme prokazovat   patřičnou loajalitu a on   nám bude prokazovat   laskavost...A nedivím se, že   na kratičké okamžiky   diváci začali jeho osobu   litovat a říkat si: On   přece nemohl být taková   bestie! Podle mého čistě   subjektivního pohledu byl v   téhle davové psychóze   záměr tvůrců filmu, aby   divák plně pochopil samotnou   osobu Hitlerovy asistentky,   jež k němu necítila   nenávist a projevovala vůči   němu sympatický postoj. Ne,   Hitlera opravdu soudný   člověk litovat nebude a   musela bych být narosto   šílená bez špetky   soudnosti, abych tak učinila,   ale...Asi úplně jinak bych   možná viděla souvislosti   být na místě ženy pro   Hitlera pracující a mající   Vůdce za svůj vzor. I pro   mne by bylo neuvěřitelné,   že ten laskavý člověk z   bunkru je ztělesněním toho   nejhoršího, co může   existovat. Za to ji odsuzovat   opravdu nemůžeme. Tvůrci   filmu chtěli, aby divák vše   pochopil i z druhého pohledu,   proto ta snaha vyvolat   chvilkovou lítost s touto   nelidskou postavou. Bylo - li   to skutečně tak,   psychologický moment   chvilkové lístosti byl   dokonalý.
Film mohu   jen doporučit. Je to ukázka   tvrdé reality snažící se   co nejpřesvědčivěji   vycházet z jakýchkoliv   dochovaných svědectví o   posledních dnech Třetí   říše. Nejvíce mne mrazí   ze scény, kdy Marta   Goeblesová, nacistická   fanatička, zabíjí své   děti, aby zemřeli pro   vůdce! Ta žena musela být   naprostou zrůdou, jíž   fanatická oddanost   nacistické ideologii doslova   vypláchla veškeré zdravé   myšlení.
Pád   Třetí říše hodnotím   velmi kladně a doporučuji   jako součást výuky na 2.   stupni základních škol, z   historického i informačního   hlediska je velmi hodnotným   učebním materiálem.
petroniuss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Je to řemeslně dobře   natočený film a s dobrým   představitelem v hlavní   roli. Slušela by mu však asi   tak o 20 minut kratší   stopáž.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Strhující herecký výkon   Bruno Ganze v roli Hitlera mi   připadal jako kdyby byli s   Hitlerem nějak   příbuzný.Dokonce jsem se   nachytal jak Hitlera lituju   vzápětí jsem se proplesk a   připomněl jsem si co   všechno provedl.Teď zpátky   k filmu strhující drama   ukazuje naprosto reálně jak   dopadne každá mocnost která   si bude chtít vzít co jí   nepatří.Za pár let takhle   dopadne USA.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Dobře natočený film o   posledních dnech Adolfa   Hitlera s výborným Brunem   Ganzem. Bohužel si však film   neudržel mojí pozornost až   do konce a občas jsem se   docela nudil.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Syrová historie
Historie přenesená na   filmové plátno. Poslední   dny Adolfa Hitlera a jeho   posledních věrných. Film   téměř věrohodně popisuje   události v Hitlerově bunkru.   Vše co se na plátně   odehrává, odpovídá   skutečnostem, jak jsou   známé z odborné literatury.   Obsazení herci do hlavních   rolí se sice moc nepodobají   skutečným osobám (až na   Hitlera), ale to je asi   jediný a zanedbatelný mínus   filmu. Nejpůsobivější   scénou je pro mě, když   zbylá obsluha 88mm flaku   páchá sebevraždu,   fanatismus neznající mezí.   Film ocení každý zájemce o   historii 2. světové války.
Jiika
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Tento film se určitě řadí   mezi špičku filmů z období   druhé světové války v   kinematografii. Jde o snímek   tak perfektně zpracovaný,   že jsem si pomalu připadal   jako přímý účastník   děje. Některé záběry -   usmrcení šesti dětí - až   mrazivě skutečné.
tripx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
... jiny uhel pohledu na vec,   jestli byl hitloš lidumil   nebo ne z nas nikdo neposoudi   .. nikdo s nim v bungru   nesedel a necekal na konec ,   nikdo take nepopira existenci   koncentraku az na par radikalu   ale to je uz o necem jinem ...   kazdopdane doporucuji ke   schlednuti ...
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2007
Válečný film tak trochu na   jiný způsob. V poslední   době nám vůbec přibývají   filmy, které se dívají na   válku z úplně jiného   úhlu, což je jedině dobře.   Soukromá tvář Adolfa   Hitlera určitě nebývá ve   filmech příliš často   zobrazována. A jestli bylo   záměrem tvůrců zobrazit   charakter Adolfa Hitlera   právě z této stránky, tak   se rozhodně povedl.
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Kvalita
Konečne sme sa dožili filmu,   ktorý monituruje život   Adolfa Hitlera v bunkri v   Berlíne. Koľko je na tom   pravdy a koľko nie, nech   rozhodnú iní, ale tento film   ma rozhodne zaujal. Byť   diktátorom je určite nie   ľahká vec, hlavne keď   Ríša ide "dolu   vodou". A Hitler to   nezvládol...
cheirones
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Výníkající film v podání   BRUNA GANZE.Je pravda ,že s   Hitlera trochu udělali   lidumila,ale jinak film je   natočený skvěle a hlavně   se držel faktu jak to asi   bylo podle Hitlerovi   sekretařky.Jelikož se   zajímám o 2 světovou válku   ,tak jsem rád ,že se   natočil takový film.
freddy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Film má neobvykle mocnou a   mrazivou sílu především ve   vypjatých scénách, a to ho   dělá zajímavým a   pozoruhodným, to k němu   přitahuje diváky a to k   němu přitáhlo i mne. Musím   říci, že některé scény   si budu ve své hlavě   promítat ještě hodně   dlouho (na scénu s   otrávením šesti dětí   nikdy nezapomenu, je tak   úžasně věrohodná, až z   toho přechází mráz po   zádech), ale film není   rovnoměrně vyvážený   (vadilo mi hlavně příliš   mnoho postav, ve kterých jsem   se už asi po půl hodině   filmu nedokázal zorientovat),   a to je ten důvod, proč   nemohu být ve svém   hodnocení shovívavější.   Mé hodnocení každopádně   neubírá na faktu, že je zde   plejáda vynikajících   důvěryhodných hereckých   výkonů a že jsem měl   chvílemi pocit, jako bych se   nedíval na herecké   představení, ale na   skutečné nacisty v přímém   přenosu. Tak je film   důvěryhodný, a to je také   důvod, proč mu dávám sedm   hvězdiček. Nerad bych však   někdy tento film viděl   znovu, protože jedno   shlédnutí je pro mou náturu   dostačující...
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Realistická a velmi   věrohodná rekonstrukce   posledních dní Vůdce a jeho   suity na pozadí možná   jedné z vůbec   nejstrašnějších bitev   lidské historie - bitvy o   Berlín. Film je natočen   řemeslně velmi zručně, má   výtečnou atmosféru, ale   vůbec nejvíc bych vyzdvihl   casting. A nejde jen o Bruno   Ganze, který Hitlera nehrál,   ale byl jím. Také ostatní   herci jsou typově vybráni   velice přesně a bez výjimky   nemají jejich výkony chybu   (např.z Ulricha Matthese   alias Göbbelse mě mrazí   ještě teď). Trochu mě   mrzí až přílišná délka   filmu a místy až   přílišná doslovnost, ale   jinak se jedná o skutečně   velmi působivé dílko.
padik35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Mě osobně ten film tolik   nanadchl. Co se týká   hereckého obsazení, tak to   bylo povedené a jak bylo   řečeno Bruno Ganz se role   zhostil velice dobře. Osobně   mám raději starší vadání   dané tématiky. Jen bych   ještě dodal, že film na mě   působí dosti syrově.   Některé pasáže jako by tam   až tak dobře nezapadaly.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2007
Jestli někdo umí točit   filmy, tak jsou to Němci,   točí je jaksi z jiného   úhlu pohledu... Pád třetí   říše byl hodně odvážný   kousek, ukazuje poslední   minuty nejvyšších   nacistických pohlavárů a   jejich beznaděj a pro   nornálního člověka   neoblomnou vírů v   Nacistické Německo (doufám   že se paní Goebelsová   smaží v pekle!!!). Tleská   výkonu Bruna Ganze který byl   doslova impozatní a skvěle   trefi Hitlerovy neurózy, od   upravování pěšinky až po   třesoucí se ruku konče.
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Řek bych, že toto je skoro   špička kinematografie ve   válečných filmech. Naprosto   dokonalý,bez chybičky,   kvalitní film o 2. sv. válce   a o Největším čurákovi,   co exsistoval. Genialita   tohoto filmu se potvrzuje už   i na dobových převlecích,   které byly jedinečné,   hodně i na efektech, které   byli fakt úžasné a   vynikající, hudba taky   hodně dobrá a co se týče   herců, tak hodně dobře   namaskovali Hitlera, který   neměl skoro chybičku. Celý   děj probíhal dramaticky a   vůbec nevíte, co bude třeba   za 10 vteřin. Na každém   historickém/válečném filmu   mě vždy hodně fascinují   zbraně, dobové obleky a   celková atmosféra, o kterou   v daném filmu jde. Celých   150 minut jsem seděl napjatý   co přijde nedá se od tohoto   filmu vůbec odtrhnout.   Doporučuji hlavně znalcům a   milovníkům těchto   žánrů.97%
AlCapone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2007
U málokterého filmu mě   takle mrazilo v   zádech.Skvěle natočený   film z 2 světové   války..p.s.V Německém   dabingu filmu dávám   10/10.Bruno Ganz v roli Adolfa   Hitlera 100%herecký výkon
xebece
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2006
Bruno Ganz je bezpochyby   "nejlepší Hitler",   jakého jsem kdy viděla.   Měla jsem pocit, že sleduji   skutečnou postavu, jako v   dokumentech.
Madam_Horatio
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2006
Vlčí doupě
Výborný film německé   produkce, skvělé herecké   výkony hlavně pana Ganze,   kterého za tuto roli hluboce   obdivuji. Hitlera zahrál   skutečně skvostně.
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2006
film skvěle zachycující   temnou a stísněnou   atmosféru konce Třetí   říše+ excelentní výkon B.   Ganze, ale i ostatní se   povedli,např. Goebels
verule
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2006
Já nevím, třeba mně   osobně se více líbilo   zpracování Hitler: Vzestup   zla, bylo jaksi více   objektivnější...
Ale   musím na druhou stranu   potvrdit kritiky, že Bruno   Ganz Hitlera zahrál   skutečně brilantně!!
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2005
Souhlasím s kolegou hvezdynem   že v určitých pasážích   filmu se snaží autor postavy   "zlidštit" , ovšem   v dalších momentech je   krásně vidět co to bylo za   "lidi"!!! Ale   zpracování filmu je   zdařilé , určitě stojí za   shlédnutí!!!
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2005
Filmové drama   přibližující dobu konce   druhé světové války. Děj   se odehrává na přelomu   dubna a května roku 1945 v   Berlíně v Hitlerově   hlavním stanu. Aktéry   příběhů jsou skutečné   postavy tehdější doby.   Vyšší hodnocení snímku   nedávám, protože se mi   zdá, že se tvůrci snažili   tyto postavy (Hitler, Himmler,   Goebls a další) zlidčtit.   Možná jim křivdím. Film   rozhodně stojí za vidění.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih92593minih92593Ruby Sparks (2012) 
Ruby Sparks n
minih98213minih98213Lásky čas (2013) [2k digital] 
About Time n
minih19284minih19284Sněženky a machři (1982) 
Sněženky a machři n
minih166418minih166418Pád anděla (2019) 
Angel Has Fallen n
minih29842minih29842Stezky slávy (1957) 
Paths of Glory n
minih112875minih112875Cesta ven (2014) [DVD kinodistribuce] 
Cesta ven n
minih10893minih10893Krvavý sport (1988) 
Bloodsport n
minih25645minih25645Zorro (1975) 
El Zorro la belva del Colorado/Zorro n
minih117256minih117256Případ pro exorcistu (2015) [TV minisérie] 
Případ pro exorcistu n
minih58195minih58195Kazatel (2011) 
Priest n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

64 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

39 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani