Duben
ohodnotit

Ospalá díra

Sleepy Hollow

Další název:
Legenda o sleepy hollow; Ospalá diera (SK)
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
27.4.2000
„…budou padat hlavy“

Komentáře k filmu Ospalá díra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 82
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Masterpeace
Burton a Depp se opět sešli   a stvořili další   nezapomatelný kousek...   Tentokrát jeden z   nejlepších hororů s   tísnivou a děsivou temnou   mlžnou atmosféru a spoustou   dalších skvělých herců,   třeba Michaelem Gambonem nebo   Christinou Ricci. Úplně   nejlepší je ale Christopher   Walken jako Bezhlavý jezdec.   Film, který mi ještě dlouho   ležel v žaludku...
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Toto je opravdová pastva pro   oči. Zvláštní ocenění by   zasluhovaly též masky.   Dokonale vystřihlý horor.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2018
Další skvělý film z pokladnice Tima Burtona
Viděl jsem jej kolikrát,   přitom pokaždé pobaví i   trochu postraší. Přitom o   hororu nemůže být řeč.   Přesto má skvěle   viktoriánsky ponurou   atmosféru v kontrastu s rudou   krví. Ostatně jinak to ani   Burton neumí. A to je dobře.   Jinak parádní volba herců,   samá špičková jména, za   mne ale nejlepší děsivý   bezhlavý rytíř v podání   Christophera Walkena! Jeho   zubatý úsměv je to, co v   noci rozhodně vidět nechcete   ;-) 10/10
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2013
Zdálo by se, že bezhlavý   jezdec to tady seká doslova   hlava nehlava, ale není tomu   tak. Jeho běsnění má   určitý důvod, řád a při   své pekelné jízdě je   vlastně i férový. V   podstatě sympatická postava   a téměř kladný hrdina -   využitý, zneužitý a ve   finále i ten, kdo   spravedlnosti učiní zadost.   Johny Depp jako detektiv   Ichabod Crane mu se svými   alchymistickými udělátky   zdatně sekunduje a pátrá po   prapříčině všech těch   hrůz a po jedné dávno   ztracené hlavě. To vše v   nezaměnitelně ponurém a   pitoreskním světě,   stvořeném režisérským   hračičkou Timem Burtonem   uprostřed až morbidně   pohádkových kulis. A   Christina Ricci jako Katrina   je zde, ostatně jako vždy,   smutně až melancholicky   krásná a velice žádoucí.   Tím nemyslím jen její hlavu   :-) Jeden strašidelný strom,   coby brána do záhrobí, plus   sedmnáct uťatých hlav, to   vše přepočítáno na   hvězdy... to máme rovných   deset hvězd!
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Z mého pohledu rozhodně   nejlepší film Tima Burtona.   Ospalá díra je skvělá   zábava v krystalicky čisté   podobě v nejlepším slova   smyslu. Takhle hustou mysticko   strašidelnou atmosféru, jsem   snad ve filmu ještě   nezažil. V tomhle   majstrštyku hrál na   výbornou i Casper Van Dien.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Jezdec bez hlavy
Skvělý horor s gotickým   vizuálem a plejádou   známých herců. Většina z   nich se objevila ve filmech o   Harry Potterovi, Star Wars   nebo Pánu Prstenů takže je   bude znát i mladší   publikum. Depp mi tu   výjmečně nevadil. Walken   byl v roli jezdce taky   vyznamenal. Hudba byla velmi   působivá. Jeden z   nejlepších filmů Tima   Burtona.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Horor s působivou,temnou   atmosférou,okořeněný i   trochou toho humoru.Mám na   mysli především neustále   omdlévání hlavního hrdiny   v podání Johnyho   Deppa.:)Příběh o tajemném   černém jezdci,co tyranizuje   poklidné městečko kdesi v   zapadákově,mě příjemně   pobavil i udržel v napětí   až do konce.Dobrý film.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Jeden z nejlepších filmů   Tima Burtona. Skvělá pomurá   atmosféra, masky, kostýmy,   režije. Trochu horor, trochu   parodie. A Johnny zahrál   opět skvěle. Role mírně   podivínských hrdinů mu   sedí.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Takovou ponurou atmosféru   dokáže vytvořit snad jen   Tim Burton, připadáte si   jako v naprosto jiném   světě. Trochu pohádkovém a   hodně tajuplném, až vás z   toho mrazí. Johnny Depp byl   jako vždy skvělý a Miranda   Richardson neměla sice velký   prostor, ale postava zlé   macechy jí sedla dokonale.   Bezhlavý jezdec byl dost   strašidelný a dokázal   precizně usekávat hlavy.   Takový kat ze záhrobí.   Prostě hodně drsná pohádka   pro dospělé.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Pro mě delikatesa na které   si pochutnám kdykoli se na ni   podívám , pastva pro oči ,   herecký koncert Johnnyho   Deppa s kvalitně   sekundující Christinou Ricci   a nádherně   pohádokvě-hororovou   podívanou se skvělým   záporákem v podání   Christophera Walkena , co víc   dodat to by jste měli vidět   :-)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Typický film Tima Burtona,   který se z filmařského   světa ani na chvilku   nevytratí. Je dobře, že se   aspoň někteří režiséři   drží svých žánrů.   Výborný vizuální vzhled,   ozvučené taky parádně i   pár milých vtipných   kousků, na bezhlavého jezdce   rozhodně nezapomeneme. :))
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Tim Burton a Johnny Depp? To   je prostě jistota dobrýho   filmu! Přimyslete si k tomu   navíc ještě skvělou   kameru, zajímavej pohádkovej   příběh, Christinu Ricci a   hlavně naprosto dokonalou   atmosféru, na kterou je   Burton fakt machr a máte   Ospalou díru.
Ichabod   je povolán do městečka   Ospalá díra, aby tu   vyřešil hrůznou záhadu -   sou nacházeny mrtvoly,   kterým ale chybí hlava a   povídá se, že je vraždí   bezhlavej jezdec. I po jeho   příjezdu přibejvaj mrtví a   Ichabod dokonce jezdce uvidí   na vlastní oči... Jak to ale   dopadne se už musíte   kouknout sami.
Osobně   se mi nejvíc líbila   atmosféra, hlavně za tu sem   nakonec dala deset bodů.   Nemůžu ale nezmínit ani   vystrašenýho Ichaboda,   kterej se klepal strachy, to   sem se fakt musela smát :D   Musim souhlasit, jak už tu   pár lidí psalo, že je to   vážně taková pohádka pro   dospělý :) Rozhodně na to   ještě někdy mrknu, moc se   mi to líbilo :)
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Tak tohle je něco. Opravdu   nejlepší film Tima Burtona.   Má to v sobě šťávu a má   to "šmak". Lépe   už to tvůrci udělat   nemohli. Mimochodem ta   atmosféra opravdu stojí za   to.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Výborný a netradiční film.   Tim Burton je prostě mistr   řemesla a Johny Depp je   úžasný. Chvílemi sice   člověk neví jestli se smát   nebo bát, ale zážitek je to   určitě dobrý. Ostatně jako   všechny Burtonovi díla.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Podle me nejlepsi film Tima   Burtona a nejlepsi role Johny   Deppa,tyhle dva by se meli   pustit do dalsi horroru.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Ospalá díra
Snad nejlepší Burtonův   film,krásně se bojím a   hltám každičkou   scénu...kůň s jezdcem   vyskakujícím ze   stromu-úžasná podívaná a   zasloužila si   Oscara-příběh tajemný a   dech beroucí,můžete vidět   několikrát a vždy vás   chytí...PARÁDA
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Přesvědčivý herecký   výkon Johnyho Deppa a   okouzlující prostředí   americké osady na přelomu   18. a 19. století řadí   tenhle film k vrcholu. Tim   Burton se předvedl jako   vynikající režisér.
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Věřím v příčinu a následek
Říct o některém z film   Burtona, že je jedním z jeho   nejlepších, znamená hodně   - tedy, že je jedním z   nejlepších vůbec. Ale   Ospalá díra se za   superlativy stydět nemusí.   Možná typově horror, ale v   burtonovském pojetí   úžasné vizuální manýry,   která i v těch   nejkrvavějších scénách   překypuje poetikou, jde   spíše o drsnou pohádku   andersenovského střihu.   Všechno počínaje   scénářem přes hudbu až po   herecké výkony je skvělé a   vzájemně perfektně ladí. A   nejúžasnější je   atmosféra, kterou Burton   doslova vykouzlil.
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
NEJ.FILM
Tenhle film sem si hned   oblibyl i kdyz to je   krvák.Hlavne tam dobre hraje   Johny depp.Ten konec je ok
Elí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2006
U tohoto filmu jsem se moc   nebála,ale někdy se   leknete.Miranda Richardson   byla skvělá,Johny Depp opět   má takovou zvláštní   roli(Piráti z   Karibiku,Karlík a továrna na   čokoládu,...).Od Burtona se   mi vždycky líbily filmy a   doufám že kdyby takhle   zpracoval Harryho Pottera   kdyby ho dostal.
TerezaMondeková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2018
Film chybu nemá. Výborní   herci, skvěle promyšlený,   hraný, nečekané   okamžiky...opravdu jsem byla   zvědavá, kdo to všechno   dělá a výsledek stál za   to. Ale tak nikdo se nemůže   divit, že je film, tak   skvělý. Tim Burton. Jeh   filmy jsou skvělé,   originální, má to hlavu a   patu...ale tak je to, proto   že je tam Johnny Depp. Ve   filmech se mi opravdu líbí.   Taky se mi líbí konec filmu.
nghTF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
O skatulce horor bych silne   pochyboval, ale kolonka uzasny   film by sem pasovala   lepe.Velkou prednosti tohoto   filmu je obsazeni a   prostredi.

Her.   vykony 5/5
Hudba   5/5
Tajemnost 4/5
Napeti 4/5
Atmosfera 5/5
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Tento film nemá naprosto   chybu, nejen tématem, ale i   hereckým obsazením, spolu s   nadsázkou, tvoří naprosto   zábavný snímek, který se   dá vidět i víckrát,   především díky herecké   kreaci J.Deppa ...s režiserem   Timem Butonem je to   vynikající mysteriozní   krimi-thriller odehrávající   se ke konci 18.století.   Katrine Van Tassel, a pomáhá   odhalit pravdu okolo série   vražd mladému policistovi   Ichabodu Craneovi, který   přichází z Yorku, celou   záležitost vyšetřit. Ze   zajímavostí okolo tohoto   filmu uvádím, že člověk   tažený za kočárem je   opravdu Johnny Depp, který   měl pod kostýmem oblečeno   speciální, ochranné   brnění.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Sleepy Hollow
Tim Burton se nezapře, je to   temné, zábavné,   originální a dokáže to   diváka dokonale vtáhnout do   děje, ať už s pomocí   Johnnyho Deppa nebo bez něj.   Ospalá díra řeší legendu   Bezhlavého jezdce a ona to   vlastně ani tak legenda   není, jak dokazuje Burton.  
Má to svižný, děj,   nenajde se tam minuta nudy a   já tenhle film řadím mezi   mé oblíbené, viděla jsem   ho už mnohokrát a přesto se   k němu několikrát do roka   stále vracím. Ospalá Díra   se může pochlubit i   skvělým soudtrackem.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Celkom zaujímavý   mysteriozný film plný   napätia a nevysvetliteľných   záhad okolo vrážd ľudí z   malej osady, ktorým tajný   jazdec odtína hlavy, ktoré   si berie so sebou.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Moc krásně natočený film.   Skvělý příběh, skvělá   atmosféra a hlavně   vynikající herecký výkon   Johnnyho Deppa. Nejvíc jsem   se smála, jak se bál toho   pavouka :o)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Lesy sú plné nástrah
Juu, tak to bolo úžasné. Tu   si nemôžem pomôcť, ale s   hodnotením to možno   preženiem, ale tá   atmosféra, tááá   atmosféra. Síce som čakal,   že sa tajomstvo jazdca   vysvetlí, nestalo sa,   skutočne sa jedná o fantazy.   Ale poporiadku. Nemám rád   horory. Nejak mi nikdy   nesedeli, hlavne gore a   splattery a podobné nezmysly,   kde človek má v sebe často   zo 20 litrov krvi a ešte sa   drží pri mučení a podobne.   No hruza. Avšak, milujem   presne také ako Ospalá   diera. I keď i tu je dáka   tá krv a slušné anatomické   rezy, či slušne početné   zastúpenie nebohých, má to   tak temnú a obskurnú   atmosféru, nádych tajomna a   mystéria, zmysel pre detail,   no krása. I keď možno   príbeh nie je moc košatý a   možno dokonca ničím od   priemeru nevybočuje, všetko   je vynahradené tou vizuálnou   stránkou, ktorou som   ohromený. Navyše famózny   Johny Depp, ktorý je fakt   jeden z najlepších hercov   vôbec a tu hral tak troška   zmeteného a troška bojácne   konstábla, ale bol ako vždy   kúzelný. Taktiež ostatné   obsadenie je výborné,   brutálnejšieho herca do   úlohy jazdca snáď ani   nemohli dať. Jediné, čo mi   moc nesedelo až moc tých   mrtvých a myslel som, že ten   jazdec sa vysvetlí   racionálnym spôsobom, ale na   prekvapenie fakt to bol   vyslanec zo samotných pekiel.   Ale ešte raz musím   zdôrazniť tá amtosféra,   tááá atmosféra. I ten   dobový New York je fakt   nádherný a čarovný.   Bravó, tak toto sa vydarilo a   z filmu som nadšený
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Výtečný fantazy horor jak   jinak když je v režii   T.Burtona a v hlavní roli   J.Deep jako policejní   inspektor který přijíždí   vyšetřit záhadné   vraždy.Bezhlavý jezdec v   podání Ch.Walkena který   kosí veničany jednoho po   druhém a bere si jejich hlavy   jako trofeje.Velmi dobré   efekty skvěle temné   prostředí.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2009
ospalá díra je dobrá    
podle mně hodně   slušní film je dobře   obsazen a máto ten správní   švih od začátku do konce
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2008
Neselhávající spolupráce   Deppa a Burtona s dalším   poutavým příběhem o   Bezhlavém jezdci se   zajímavou kvalitou hororu.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Z filmografie Tima Burtona   jsem toho moc neviděl, ale   tohle fakt pěkně vystihuje   to, co se o jeho tvorbě   říká. Krásně ponurá a   temná pohádka s výtečným   Johnym Deppem a v tomto   případě s množstvím   useknutých hlav.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2018

Neberu to jako horor, spíš   taková pohádka pro   dospělé. Každopádně je to   jeden z těch Burtonových   nejlepších filmů.
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Ten film ma urcite kouzlo.   Spolecne s Z pekla a Devatou   branou jsou to Deppovo   nejtemnejsi filmy. Doufejme,   ze jich natoci vice.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Zabavny, prestylizovany,   surealisticky a s Johnnym   Deppem. Presne to, co cekame   od Tima Burtona. a Walken byl   famozni.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2019
Vizuálně film je skvělý ,   hudba také skvěle zapadne   jen škoda až chvilkami   komediální sklon. Samotný   film není ani ničím   děsivý ale jako celek   výborný hlavně taková ta   potemělost mě bavila.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
ano, tato slova jsou   pravdiva... jakoby byly   vypustena z mych ust:   "Děj má spád,   napětí se drží až do   konce a občas je proloženo   lehkým humorem hlavního   hrdiny."
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
V téhle famózní hororové   pohádce spojili opět své   síly režisér Tim Burton a   herec Johnny Depp. Hlavní   hrdina pátrá v malé   zapadlé vesničce jménem   Ospalá díra po bezhlavém   jezdci, který stíná hlavy   obyvatelům. Naprosto   nejlepší na filmu je   atmosféra, hlavně v lese,   kde stromy vypadají jako by   měli každou chvíli ožít.   Fantastická věc.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
skvělý film
Řekla bych, že nejlepší   Burtonův film, je úžasně   výtvarně zpracovaný,   skvěle zahraný - film,   který můžete vidět   mnohokrát a zaručeně   vždycky potěší, překvapí   ..a já se u něj zaručeně   zas skvěle budu   bát..Mnohovrstevný   příběh, ve kterém si   může každý najít to své.   V neposlední řadě úžasně   zahraný - úžasný Johnny   Depp i Ch. Ricci , jako   třešnička na dortu Ch.   Walken jako bezhlavý jezdec,   z kerého spolehlivě mrazí v   zádech :o))
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Skvělá atmosféra,   zvládnutý scénář,   charismatičtí herci, jako   vždy bezchybný hudební   doprovod - prostě film Tima   Burtona.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2004
Strach a hrůza
Z toho příběhu je   nejlepší to, že vlastně   až do konce nikdo netuší,   kdo je tím opravdovým   viníkem. Oceňuji hlavně to   a pak krásné tváře   useklých hlav. Výborně   trikaři
scorpiontom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2009
Ponurost na každém kroku,   tajemná atmosféra vtáhne do   děje a člověk hltá každou   nadcházející scénu.   Úchvatně pohádkové   exteriéry a jako vždy   naprosto dokonalý Johnny   Depp.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2007
Burtonův rukopis se nezapře.   Dokonale temná, depresivní   atmosféra vesnice, kterou   terorizuje blondýnka   držící v hrsti bezhlavého   žoldáka. Když se to   všechno spojí s hudbou   Dannyho Elfmana výsledek je   podmanivý.Christině Ricci to   sice jako blondýnce moc   nesluší, ale jinak celkem   zapadá do ansámblu kreatur   sídlících ve Sleepy   Hollow.Celý film si budete   říkat, že všichni jsou   nějací "divní".   Možná si nebudete hrůzou   kousat nehty a zakrývat si   oči, ale stejně si tenhle   film královsky užijete.
Mary.Elwood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Kvalitně a postaru   zpracovaný horor Tima Burtona   s jeho nepřekonatelnou temnou   atmosférou,která provází   celý film.Včele samozřejmě   Johnny Depp jako vědec s   šílenými nástroji...:-))   Jeden z mých oblíbených   snímků.
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Pokud se chcete bát i bavit,   doporučuji tento film. Tim   Burton pomocí temných vizí   a atmosféry - hluboké lesy,   vesnice plná nedůvěřivých   lidí či nadcházející   Halloween - s tímhle vším   Burton vytváří   strašidelný film, který je   sice krvavý, ale rozhodně ne   nechutný, poněvadž je to   vlastně taková detektivka ze   staré školy. Pravda, že   těch useklých hlav by mohlo   být méně, ale občas   potěší napřílad někdo   rozseklý vedví :-) Toto   opakování je jediný důvod,   proč dávám 9 hvězd.   Opravdu doporučuji!!!
Luraj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Moc pěkná strašidelná   pohádka pro dospělé.   Nechybí ponurá atmosféra,   ale i láska a jako v pohádce   to nakonec všechno dobře   skončí.
Kecka1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2005
Skvělý film, který nabízí   divákům nevěední   podívanou. Atmosféra je   přímo skvělá a film   diváka přímo vtahuje do   fěja. A když se k tomu   přidá skvělý výkon Johnny   Deppa nemá tento film skoro   chybu.
poiu1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Skvělý horůrek, který jsou   burtonskou atmosférou   působí naprosto úžasně.   Johny Depp v hlavní roli   exceluje, zas je to   roztěkaná postava,   tentokrát i trochu pomatená   a bojácná, a ve to filmu   působí skvěle.   Doporučuju...
muad
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ospalka
Moc vydařený počit. Deep   nezklamal, zazářil. Tohle   pěkné spojení fantazi a   hororu, má sílu jak v   obsazení tak v režii: Tim   Burton. Hlavní hrdina pátrá   v malé zapadlé vesničce   jménem Ospalá díra po   bezhlavém jezdci, který   stíná hlavy obyvatelům.   Naprosto nejlepší na filmu   je atmosféra, strom smrti   (nebo jak se na něj   nadává), vyrail dech   nejednomu botanikovi.
gaia253
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Jednu dobu to byl můj   nejoblíbenější horor..asi   kvůli atmosféře,Ch.Ricci a   J.Deppovi.Absolutně skvělý   výkony.Dva moji oblíbenci a   ještě k tomu z režie   Burtona..:-)co dodat.
Lordamire
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Většinou je na tvůrce   filmů kladena větší   kritika než na ty, jenž   dávno před nimi napsali   předlohu, tedy knihu. Ovšem   tenhle film se rozhodně za   své "živé"   zpracování nemusí stydět,   právě naopak. Možná sem   tam pár hlav spadne, ale film   je nádherně temně   vykreslený a navíc to, že v   něm hraje takový exemplář,   jako je Johny, zaručuje, že   se je na co koukat.
Evik25
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2007
film (horor) který svým   zpracováním dokáže   člověka udržet ve střehu.   Možná moc neviděsí, ale   skuste se potom projít   černým lesem. Jina skvělý   výkon J.Deppa a výborná   kamera.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2018
Skvělý vizuál i herci.   Velmi dobrý snímek, jenže   ke konci už to bylo silně   překombinované a zdálo se   mně, jako by to ztrácelo   celistvost. Ty konečné   kličky a nastavování kaše   příběhu dost ublížilo. Za   to dolů desítka a další za   flashbacky, byť byly   účelné. Ale jinak není   snímku co vytýkat. Takže   osmdesát kousků. Nebo   procent, jak komu libo.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2019
Všem nepřátelům hlavy dolů!
Vizuálně dokonalý mix   žánrů: mysteriózní   krimi-horor, místy   balancující na pokraji   grotesky, který vlastně ani   neděsí, ale jenom tak   mírně šimrá nervy. Taková   atmosférická   "dark" pohádka pro   dospělé publikum s   výborným J. Deppem v hlavní   roli. Prostě - Tim Burton   opět nezklamal!
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Tento film by neměl chybět   ve sbírce žádného z   fanoušků J.Deppa.
Je   to dobrý horor s přímo   vynikajícím hereckým   obsazením.
Osobně se   mi nejvíc líbil Ch.Valken   coby hlavní zaporák -   stínač hlav.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Pěkný fantasy horor s Johnym   Deppem v hlavní roli.   Příběh vás nenchá   přemýšlet, kdo je vlastně   vrah, jestli je opravdu   bezzhlavý, nebo ne. Pěkně   natočený. Jeden z lepších   filmů Caspera Van Diena.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně kvalitní horor s   perfektní hudbou, atmosférou   a skvělým Johnny Deppem.   Jeden z nejlepších filmů   Tima Burtona.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2007
V tomto filmu je nejlepší   tajemná, typicky Burtonovská   atmosféra. Vlastně bych   řekla, že film je vůbec   typicky Burtonovský a   určitě patří k tomu   lepšímu, co kdy natočil.   Johnny Depp je dobrý jako   vždycky, ale nejvíc se mi   líbil Christopher Walken, co   by bezhlavý jezdec. Škoda   jen, že neměl více   prostoru, v závěrečné   scéně byl neodolatelný.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.10.2007
Burton je mistrem   realistického a   naturalistického detailu a   velmi osobité potemnělé   atmosféry, to je bez debat. A   dokazuje to i tentokrát.   Herci jsou skvělí a je jich   kvantum, v čele stojí   možná nejzářivější   hvězda dneška, Johnny Depp,   který dodává své postavě   neuvěřitelně uvěřitelný   charakter :-)). Za zmínku   určitě stojí i Christopher   Walken jakožto skutečně   ďábelský jezdec. Bratři   Grimmové ať se jdou   zahrabat. Takhle má vypadat   správný pohádkový horor!
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2014
Sleepy Hollow
Klasický Burton a   Depp.Vtipné,strašidelné a   krvavé.Ako horor je to   slabšie ale ako celok to   funguje.Jednoducho ma to   bavilo a nenudil som sa.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Tak trocha nezvyčajný   mysteriózny thriller s   výborným scenárom. Dej je   dramatický a napínavý, pri   sledovaní tohto filmu je   napätá atmosféra.
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Johny Depp zde prostě nemá   chybu!:-)To jeho časté   omdlévání nad mrtvolami   dokázalo dost odlehčit už i   tak dost komediálně laděný   horor.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2005
ani se nikdo nemusi ptat od   koho ten film je,protoze se   tady pan burton nezapre.jako   vsechny jeho filmy je i tenhle   ponury,desivy,i komicky
Tristan_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Tajemné městečko, záhadné   vraždy, ponurá atmosféra,   bezhlavý rytíř a to vše   okořeněno trochou hororu,   humoru i romantiky - takto by   se dala charakterizovat   Ospalá díra (Sleepy Hollow).   Je to malé zapadlé   městečko v horách, které   žije svým vlastním životem   a kde byste stěží našli   někoho, kdo není s   ostatními obyvateli nějak   příbuzný. Přesto zde máte   možnost prožít příběh,   na který jen tak   nezapomenete.
Shadow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2004
Ospalá díra je v podstatě   fantasy horor, co se navíc   tváří jako historický. V   noci vyjíždí do městečka   bezhlavý rytíř a stíná   lidem hlavy. Proč ale právě   tomu kterému, na to musí   přijít mladý konstábl,   kterého si zahrál Johnny   Depp. S každým dalším   mrtvým je blíže k   odhalení, kdo za tím vším   stojí. Atmosféra strachu se   proplíží až k vám do   pokoje. Ponurost je všude kam   se podíváte. Depp na sebe   strhává veškerou pozornost.   Jen škoda toho   překombinovávaného   rozuzlení, takže na konci se   přeci jen musíte alespoň na   chvilku zamyslet, jak to tedy   vlastně všechno bylo. Co   která scéna během děje   vyjadřovala, abyste všechno   správně pochopili. Ale jinak   musím říci, že se mi   tenhle film líbil a   doporučuji se na něj   podívat.
Ondra44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Zajímavé
Zajímavý a působivý horor.   Nejsou zde přehnané triky a   scény jak to bývá u   amerických filmů zvykem.   Děj má spád, napětí se   drží až do konce a občas   je proloženo lehkým humorem   hlavního hrdiny.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Sleepy Hollow je dokonalý   film, pokud jde o vizuální   stránku. Perfektní jsou jak   exteriéry, tak interiéry.   Ponurá krajina a zapadlé   městečko - scenérie   vykreslené k dokonalosti. A   nepřemožitelný,   nesmlouvavý, bezhlavý   jezdec, ten mě taky dostal.   Přesně takhle jsem si ho   představoval, než jsem   tenhle film viděl.
Co   na druhou stranu nemusím jsou   odlehčené scény v podání   Johnyho Deppa. Mě se to tady   moc nelíbí. Místo tohohle   naivního a zvláštním   způsobem bojácného   detektiva bych pro přízrak   volil trochu ráznějšího   soupeře, ale budiž.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2005
Hlavičky padají
Ospalá díra je napůl horor   a napůl fantasy.Je to   zkrátka super film.A Johnny   Depp je v něm opravdu k   zakousnutí.Kdo tenhle film   neviděl,tak by se na něj   měl podívat.Ale pustˇtě si   ho někdy večer.Přes den by   vám to nenahánělo   hrůzu.
Celý film je   zkrátka o tjedné   vesnici,která se jmenuje   Ospalá díra.Do téhle   vesnice přijede doktor(Johnny   Depp),který bohužel   nesnáší krev a pokusí se   něco zjistit o bezhlavém   rytíři,který tam každý   večer jezdí a seká lidem   hlavy.Pořád o něm bude   něco zjištˇovat až se s   ním nakonec setká na   vlastní oči.Jak se rytíře   zbaví a co všechno při tom   bude muset podstoupit se   dozvíte,když se na ten film   podíváte.
Pjotra108
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Docela béčkový námět o   jezdci, který seká hlavy by   mohl dopadnout v jiných rukou   vážně mizerně. Ale   protože se toho ujal   opravdový mistr, udělal z   téhle na první pohled   rádoby hororové kraviny   vynikající dílo. Všechno   je vyvážené: dostatek   napětí, několik   šokujících a nechutných   momentů, skvělá zápletka,   vynikající herecké výkony,   opravdu děsivá atmosféra a   akorát ne tolik vlezlé   romantiky. Johnny Depp je   prostě báječný, přestože   v jednom kuse omdlívá,   Christinu Ricci bych díky té   přirozené andělskosti skoro   nepoznala a Christopher Loyde   má vážně originální   bodymodifikaci :) Žerty   stranou, pokud nemáte rádi   horory jako já, tenhle si   prostě zamilujete.
Fox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2003
Fantasy prvky
Pro začátek kariéry si   Johnny Depp nemůže vybrat   horší filmy... Příběh z   nepříliš vzdálené   minulosti s malými fantasy   prvky se opět řadí mezi   nekomerční projekty hercovy   kariéry a jako vždy podává   skvělý výkon podpořený   dobrým scénářem a   režisérovým talentem pro   výpravu...
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Díra...a ještě ospalá....
Mě se to jevilo jako pokus o   horor, který bude navíc   vtipný. Na začátku vypadá   zápletka neuvěřitelně   primitivně, postupem filmu se   to ještě zauzlí, vyjde   najevo několik věcí a   překvapivý konec na Vás   vychrlí spoustu informací, z   nihž některé jsou nasvíc   ne upně domyšlené.   Bezhlavý rytíř u mě   bohužel moc nezabodoval,   narozdíl od Johnyho Deppa,   který hraje sice pořád   stejně, ale taky pořád   stejně dobře.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2020
Filmy tohoto druhu sice nejsou   zrovna moje gusto ale musím   uznat, že režisér Tim   Burton má úžasný smysl pro   atmosféru. Navíc Johnny Depp   výrazně pomohl svým   pojetím Ichaboda Cranea a   dobrou práci tu odvedli i   další herci především pak   veteráni Christopher Lee a   Michael Gambon ale také i   stále ještě teenagerka   Christina Ricci. Velmi dobře   do atmosféry filmu sedla i   hudba. Tento film se zcela   určitě dá vidět. Když pro   nic jiného tak aspoň pro   svou vizuální stránku.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Aj tento film sa mi páči.   Ten čierny bezhlavý jazdec   bol strašný a ešte horší   bol jeho škaredý ksicht.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2013
OSPALÁ DÍRA

Kriminální příběh o   vyšetřování nezvyklé   série vražd dlouho nechává   diváka tápat mezi realitou a   pohádkou. Neznalý divák se   dlouho brání uvěřit   příběhu na pozadí   hororových báchorek.

Mladý   vyšetřovatel, proslulý   netradičními metodami   vyšetřování, je poslán do   místa zvaného Ospalá díra,   aby objasnil vraždy   místních obyvatel. Mrtvoly   jsou nacházeny bez hlav,   které nikdy nejsou nalezeny.   Ač sám detektiv je strachem   bez sebe, (o čemž svědčí   nezaměnitelné tiky J.Deppa,   použité jako nádherný   výrazový prostředek),   nakonec se postaví   bezhlavému jezdci, aby   zjistil pravdu. Z filmu   čiší atmosféra strachu z   neznáma, na povrch prosakují   temné zážitky z dětství,   které způsobují v   příběhu ještě větší   zmatek. Přestože starý   duchařský pohádkový   příběh pro dlouhé zimní   večery potěšil   zpracováním i hereckými   výkony, čímž splnil svůj   účel, nakonec zůstal   poněkud za mým   očekáváním.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2019
Burton+Depp a jeden z prvych spolocnych snimkov.
Hororovy snimok Tima Burtona   uz sice vykazuje jeho typicke   rysy, ale stale to nie je   ono.Akoby zostal na krizovatke   a nevedel zvolit smer fikcia,   ci realita, podobne ako   vytvarny prejav.Dvorny herec   Burtona Johnny Depp je este   mlady a nevyzrely, ale talent   je jasne vidiet.
Film   doporucujem.
Majda88
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Odlehčený příběh známé   legendy o Sleepy Hollow.
Depp i Ricci mě   příjemně překvapili.   Prostředí pochmurné jako v   každém Burtonově filmu(snad   jen vyjma Karlíka a továrny   na čokoládu). Nijak   zvlášť mi však příběh v   hlavě neutkvěl.
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Zase sa raz prišlo s lepším   priemerom,ktorý už dnes   postačí mnohým,ale nie na   dlho.Keď som tento film videl   druhý krát zistil som,že   nie všetko čo vyzerá na   prvý pohľad skvelo je také   aj po druhý krát.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Horor používající prvky   parodie s vcelku dobrými   hereckými výkony a pár   nápady. Bohužel to na dobrý   film nestačí.
biscutstar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2010
tak tomuhle filmu jsem na   kloub neprišel myslym ze by   bez depa neopstál
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Nic než horrorový příběh
Film je plný dobrých   trikových záměrů jen je   škoda, že byl pojat jako   filmový horror s   nadpřirozenými prvky. Film   by rozhodně udělalo   kvalitnějším, když by se   jednalo o historickou   detektivku s horrorovými   prvky, kdy by nadpřirozený   strom i nadpřirozená postava   bezhlavého jezdce zcela   odpadla. Fór, kdy místní   mladíci jsou převlečeni za   bezhlavého jezdce si mohli   tvůrci ušetřit na   rozuzlení děje. Šlo by pak   o dobrý fantastický a   historický příběh. Tak jak   to bylo pojato filmu spíše   uškodilo. Také herecký   výkon Johnyho Deppa nebyl   příliš přesvědčivý a   hodně přehrával. Mám rád   logiku. Tvůrci se bohužel   nesnažili ve filmu upravit   zuby u lebky, která měla   patřit mrtvému bezhlavému   jezdci. Její zuby nebyly tak   upravené, jako měl jezdec v   době plného života. U filmu   se mnozí budou krásně bát.
AcidBurn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Sleepy hollow je průměrný   film, u kterého se budete   trochu bát, trochu bavit a u   kterého můžete nechat mozek   odpočívat. Nic víc.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.12.2011
Občas můžu i horory, ač   nejsou mou zálibou, ale tohle   mě bohužel nezaujalo. Nelze   upřít slušné herecké   výkony; jen ten příběh   není můj šálek.
JendaV29
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Jednou a dost..
Od první minuty je jasné jak   tohle dopadne.   Předvídatelné scénky a   navíc to americké   vlastenectví z toho teklo   proudem. Snad co věta, to   oslava Ameriky a jejich   vlastenectví. Nejsem odpůrce   USA, ale tohle bylo i na mě   moc. V tom filmu by snad i   batole položilo raději   život za prezidenta než aby   se mu něco stalo. Pro mě   velmi podprůměrný snímek,   nebýt těch pár vtipných   hlášek, tak to vypnu už v   polovině..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24826minih24826Za pět minut sedm (1964) 
Za pět minut sedm n
minih47591minih4759110,5 stupně (2004) [TV film] 
10.5 n
minih14507minih14507Nová noční můra (1994) 
Wes Craven's New Nightmare n
minih28529minih28529Taková normální rodinka (1971) [TV minisérie] 
Taková normální rodinka n
minih37485minih37485Vetřelec vs. Predátor (2004) 
Alien vs. Predator n
minih115362minih115362Kingsman: Tajná služba (2015) 
Kingsman: The Secret Service n
minih43389minih43389Grindhouse: Auto zabiják (2007) 
Death Proof n
minih66914minih66914Nezvratný osud 5 (2011) 
Final Destination 5 n
minih34888minih34888Pianista (2002) 
Le Pianiste n
minih13246minih13246Muži v černém (1997) 
Men in Black n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10