Duben
ohodnotit

Oskar

Oscar

Žánr:
Rok:
1991
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
16.7.1993
„Sylvester Stallone a Ornella Muti v situační americké komedii.“

Komentáře k filmu Oskar

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2024
Gangsterských komedií se   nikdy moc netočilo a Sly se   zřejmě rozhodl tuto díru   zaplnit. A pro takový   filmový projekt se rozhodl   využít úspěšnou   divadelní hru Clauda   Magniera, kterou právě   zasadil do oněch amerických   gangsterských 30. let. Hned   je však třeba zapomenout na   francouzskou filmovou verzi   „Oskar“ (1967), kterou   neproslavil nikdo jiný než   sám Louis de Funès, který   hru dokonce přímo uvedl na   divadelních prknech. Sly se   spíše atmosférou   přiblížil ke staršímu   snímku dánskému „Oskar“   (1962). Sly má na   komediální dobrodružství   až příliš kamennou tvář,   ale protože tajně konkuroval   Arnoldu Schwarzeneggerovi,   který měl se svými   komediemi vždy úspěch, šel   do toho s chutí a obrovským   elánem. Nehledě na famózní   francouzské zpracování se   samozřejmě dostavilo   zklamání. Z bláznivé   komedie se stala spíše   průměrná úsměvnost, ve   které kromě základů   scénáře nefungovalo   téměř nic. Sly se sice   snaží seč může, ale   nebýt občasných vtipných   replik a hlášek, nejeden by   se ukousal nudou. Ne, tady Sly   udělal chybu. Chtěl ukázat,   že stejně jako Arnie umí   dělat komedie, ale tahle hra   se pro něj ukázala jako dost   velké sousto. Ale ano, sem   tam něco pobaví, ale pokud   právě mladý divák ještě   neviděl Funèse. Na vtipné   repliky a hlášky je tu   sitcom. Na komedii, navíc   bláznivou, už jsou potřeba   také blázniviny a právě   tady už to bohužel dost   skřípe. Zkrátka tomu chybí   ta správná energie.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2023
Na francouzský originál s   Louisem de Funesem z roku 1967   tenhle americký remake sice   nemá, ale za sebe musím   říct, že se mi to dost   líbilo. Šikovně   přepracované mafiánské   prostředí, spousta dobrých   herců a bezvadná muzika. A   mile mě překvapil i Sly, v   pro něj rozhodně ne časté,   komediální poloze. Takže,   žádný nezapomenutelný   filmový skvost, ale pro mne   solidní a svižná komedie a   po mém soudu zase jednou   dobrý remake, což taky není   úplně běžná záležitost.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2018
Překvapivě to bylo lepší,   než Oscar s Funésem. Ten mě   kdysi nijak moc nezaujal.   Stallone jako boss mafie,   který vdává dcery a chce   být slušňák...dobrý. Pár   fakt vtipných hlášek.
Karius
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.10.2018
Průměrná komedie, která   docela pobaví. Ten scénář,   by sice vymyslela i mražená   makrela, ale aspoň to nebyla   nuda. Strašně stupidní a   debilní, ale Sly umí hrát i   v komediích a bez něj, by to   byl odpad jak vyšitej ---40%
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Ono se říká, ševče, drž   se svého kopyta a toho se   nedržel Stallone, to je ten   škraloup na filmu. Funesův   film je brilantní   taškařice, které nelze   vůbec nic vyčíst a k tomu   postavit americkou verzi, plno   gangsterů, záměn brašen.   Nebudu nikoho lákat na   originál, k tomu se každý   musí dopracovat sám, v   době, kdy naší tv proteče   tisíce filmů americké   provenience, dojde i na ten   odpad 4 cenové skupiny. V   televizi současně běží   další film Chyťte zloděje   a kromě krásných scenérií   a známé herečky a kněžny   Grace, jde opět o stupidní   film od Hitchcocka, proč si   kazit vkus..
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Výborná americká verze   slavné francouzké divadelní   hry a filmu s Louisem de   Funesem. Jádro zápletky   zůstalo zachováno, jen se   změnilo prostředí v němž   se děj odehrává - dům   gangstera v době americké   prohibice. Snaps Provolone je   sice dost křečovitý ve   chvílích, kdy by divák   právem očekával výbuch   emocí, ale nemám mu to za   zlé. Je to přeci jen   gangster na cestě za   vybraným chováním a mluvou.   Od Slye nemůžeme vyžadovat   přehlídku gagů. Ani by mu   to neslušelo s jeho   vyzáží. Kdo mě ovšem   potešil byla Ornella Muti.   Její výrazy údivu,   překvapení a zděšení   přesně zapadaly do situace.   Američané to prostě pojali   po svém a povedlo se. Tato   komedie mě vždy pobaví.
matne
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2013
"100.lidí = 100.názorů..."
Film s Funesem jsm viděl. To   je "klasa." Ale   tato verze dosahje   "jiných kvalit"   (zřejmě hereckým   obsazením.) Já se snažím   "nesrovnávat." Pak   jsm byl touto verzí doslova   ohromen!" Úsměv místy   "až k slzám,"   téměř po celý film. Jistě   děj jednoduchý (patří k   věci.) Doporučuji Jako   "velice kvalitní   komedii" chcete - li se   řehtat. A následně   "nelitovat prokoukaného   času." Kdo se dívá   "své si najde se   zárukou!" Doporučuji -   bez předsudků. :-)   "...a neříkejte mi   šéfe!" :-D
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Kdybych nedávno neviděl   originál s Funésem, užil   bych si to víc. Film ale   není naštěstí okopčenej   doslovně, takže dá   člověku něco navíc.   Silvestr podle mě hrál dost   dobře a omáčka kolem kostry   příběhu byla vymyšlená   taky dobře. Jediný co mi   nesedlo byla hudba.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2012
"Neříkej mi šéfe" "Rozkaz, šéfe"
Výjimečně - kam se hrabe   originál! A to nemusím filmy   z 30. let. Překvapivě   obsazený Sly; stupidně se   tvářící T. Curry; na   první pohled stupidně   vypadající, dojímavý   gangster Ch. Palminteri; řada   překvapivých zvratů a   hlášek, které jsou   hláškami jen v daném   kontextu; jako perlička K.   Douglas.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Doporučuji
Výborná komedie. Stallone   není jen   "akčňák", ale jak   vidno také umí zahrát roli   komickou, která mu sedla   tzv.na tělo. Doporučuji   všem.
Will
Hodnocení:
Přidáno: 28.1.2012
Byl to Oscar. "Ten   šofér"? "Čemu se   tak divíš, věděl jsi   to!" "Ovšem že   jsem to věděl, jen jsem   zapoměl!"
medvedice00
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2012
super komedie
Puvodni film jsem neviděla,   ale tato verze se mi velmi   libila. Stallone má pár   špatných, pár dobrých a   pár skvělých filmů a tato   komedie patří mezi ty   skvělé. Záplatka sice   jednoduchá ale zato vtipně   zpracovaná. Doporučuji   každému kdo se chce zasmát,   ale musite se dívat ať o nic   nepřijdete, jen jako kulisa k   dalsi činnosti to nejde,   ztratite pak přehled.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Co dodat lehce hloupá ale   snad i zábavná komedie  
je to jednoduché   stále stejná zápletka z   taškou nenáročné.
Out-Of-Way
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Není to až taková hrůza,   jak jsem psal v původním   komentáři, ale na výbornou   francouzskou komedii z roku   1967 to vůbec nemá. Tato   verze není tolik vtipná a   najde se tady dost hluchých a   nudných míst. A Sylvester   Stallone se výborně hodí do   akčních filmů, ovšem tady   mi moc neseděl. Celkový   dojem – solidní průměr.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Film z deFunesem jsem   neviděl, nemůžu   porovnávat. Ale musím uznat,   že zde to Stalonemu šlo a   snad po dlouhé době natočil   hezký film,
M.A.G.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.8.2009
No film strasny teda.Porad   nechapu proc se ten S.S.tak   moc snazil prosadit v tech   komediich,kdyz mu to vubec,ale   vubec neslo.Fakt tomu   nerozumim.Jinak ho mam docela   rad,ale jako akcnaka a ne tady   to.Skoda no.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Nedovedu pochopit tu drzost   amerických filmařů kurvit   avropské filmy, zejména mé   oblíbené francouzské.   Nejinak je to i v tomto   případě. Navíc otřesný   český dabing. S.S. mám   docela rád, zíral jsem před   dvaceti lety na jedničku   Ramba, pak Rockyho, ale tohle   nemusím. Pořád v duchu   srovnávám původní film a   tento remake. Vyznívá to   vůči novějšímu filmu   nepříznivě.
fred.appl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Neurazilo
Nemám moc rád americké   remaky francouzských   komedií, ale musím uznat,   že tenhle nebyl špatný.   Dobrý nápad s přenesením   do prohibičních amerických   třicátých let, skvěle   zvolené typy v obsazení,   příjemně komický Sly   (tuším poprvé ve velké   komické roli), slušné gagy.   - Jenom ten Funés chybí...   Ale to mi zas vynahrazuje   Ornella. ;)
PS: Můj   dík za Kirka v jedné z   posledních rolí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Kdepak je ten záhadný Oscar?
Skvělý remake Funésova   filmu. A i když se to zdá k   nevíře, tentokrát lepší   remake nežli originál a   myslím to upřímně. Ač   miluju Funésovskou komiku, ve   verzi ze 60. let mi chybí ona   svižnost a správně   "ujeté" kostýmy   této nové verze. Navíc Sly   Stallone velmi příjemně   překvapil ve zcela jiné   roli, nežli donekonečna   krvavý Rambo či uboxovaný   Rocky. Ukazuje svou komickou   stránku a to je jen dobře.   Oscar je zárukou dobré   zábavy. Kufry s podprsenkami,   záhadný milenec, příliš   mnoho dcerušek pana Provolone   a skvělá situační   zápletka - to vše dělá z   filmu kvalitní zábavu s   vtipem a šarmem.
ELEONORA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Je vždy příjemné,
když   "zaškatulkovaný"   herec vybočí s takovým umem   z této řady. Opravdu jsem   nečekala, že se mi film bude   až tak moc líbit. Nemám, co   bych filmu vytkla. Perfektní   zápletka, známe film ještě   v jedné verzi, že?
Rocky4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Tento film jsem ani nedokoukal   do konce. Podle mně naprosto   zbytečný snímek. Ty dva   body dávám jenom za   Sylvestera který je můj   oblíbenec. Opravdu velká   nuda.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Musím uznat, že tenhle   remake francouzské komedie s   Funesem se mi líbil více   než originál. Hlavně   Stallone tam válí. Fakt   sranda.
lebowski
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.3.2005
Nejhorší film S.Stalloneho,   není tam nic k smíchu je to   nudný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih103988minih103988Closer: Nové případy (2012) [TV seriál] 
Major Crimes n
minih49497minih49497Děkuju, pane profesore (1982) [TV inscenace] 
Děkuju, pane profesore n
minih24904minih24904Slovo policajta (1985) 
Parole de flic n
minih13658minih13658Návrat sedmé roty (1975) 
On A Retrouvé La 7éme Compagnie! n
minih117482minih117482Blesk z čistého nebe (2012) 
Thunderstruck n
minih66176minih66176Gravitace (2013) 
Gravity n
minih37917minih37917Když chcípne pes (2003) [TV film] 
Když chcípne pes n
minih25121minih25121Město andělů (1998) 
City of Angels n
minih24503minih24503Slečna od vody (1959) 
Slečna od vody n
minih21169minih21169Tom Jones (1963) 
Tom Jones n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Oskar (1967)

 Oskar (1967)
Oskar n
Oscar
Žánr: komedie
Země: Francie / Itálie
Režie: Edouard Molinaro

(remake)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

18 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

38 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10