Oskar a Josefína (2005)

Oskar a Josefína (Oskar og Josefine)
71.7 %
 
 

Oskar og Josefine

Další název: Oskar & Josefine; Oskar and Josefine

    Žánr: rodinný
    Země: Dánsko
    Délka: 80 min.
Oscar a Josefina, kteří právě slavili letní slunovrat s prarodiči na venkově, se vydávají do minulosti. Démon Thorsen jim totiž nabídl jako dárek možnost cestovat v čase a dvojice se tak ocitne v 17. století. Setkává se tam s Oscarovými předky a protože moderní oblečené budí nežádoucí pozornost, návštěvníci z budoucnosti předstírají, že jsou příbuzní z města. Jenže když Josefine vyléčí nemocnou dívku moderními léky, je obviněna z čarodějnictví a hrozí jí smrt na hranici. Nebezpečí přátele přinutí, aby rychle vymysleli plán útěku, pokud si chtějí zachránit život.
(oficiální text distributora)

režie:
Carsten Myllerup
 
 
hraje:
Pernille Kaae Høier (Josefína), Mikkel Konyher (Oskar), Kjeld Nørgaard (Thorsen), Adam Gilbert Jespersen (Peder Rold), Frits Helmuth (Dr. Dinesen), Jesper Langberg (Præsten), Anna Egholm (Kirsten), Jesper Asholt (Jens Rold), Andrea Vagn Jensen (Louise, Josefínina matka), Nikolaj Steen (Jesper, Josefínin otec), Jonathan Werner Juel (Lukas), Margrethe Koytu (Gudrun), Helle Hertz (Dagny), Niels Borksand (Poul), Pernille Klitgaard Petersen (Astrid), Oscar Walsøe Busch (Anders), Birgitte Prins (Maren), Søren Sætter-Lassen, Sebastian Aagaard-Williams (Ježíš)
 
 
scénář:
Bo Hr. Hansen, Nikolaj Scherfig
 
 
kamera:
Henrik Kristensen
 
 
hudba:
Lars Daniel Terkelsen
 
 
kostýmy:
Louize Nissen
 
 
střih:
Christin Illeborg
 
 
zvuk:
Roar Skau Olsen
 
 
produkce:
Tomas Hostrup-Larsen, Rasmus Thorsen
 
 
dabing:
Anna Suchánková (Josefína), Jan Rimbala (Oskar), Jiří Zavřel (Thorsen), Robert Hájek (Peder Rold), Jaroslava Obermaierová, Dalimil Klapka, Lucie Kušnírová, Luděk Čtvrtlík
 
 
zvláštní efekty:
Hummer Høimark (supervize)
 
 
masky:
Helena Hørdum
 
 
výprava:
Camilla Bjørnvad
 
 
překlad:
Jitka Jančíková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.