Duben
ohodnotit

Oni

The Strangers

Další název:
The Faces; Traja cudzinci (SK)
Rok:
2008
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
20.11.2008
„Z čeho máte doopravdy strach?“

Komentáře k filmu Oni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.2.2014
No to zase byly blbina.   Čučet skoro hodinu na dva   prchající lidi a mezitím se   sem tam něco vypne a pak   zapne. Mělo to být   zpracováno jinak. Něco málo   za chvilku atmosféry   nejistoty, než se okoukala.   201207207038/7337
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Tenhle horor se mi celkem   líbil, když pominu, že se   odehrává na jednom místě.   Liv Tyler a Scott Speedman   jsou obtěžováni neznámými   lidmi před domem. V   určitých chvílích mi tuhla   krev v žilách, což   považuju za znak kvalitního   hororu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Atmosferický horor sice   nepřinášející nic   nového, ale svým vyzněním   dosahuje honosného ocenění.   Atmosféra buduje strach a   bezmoc nejen u hlavních   aktérů příběhu, který   je, dle tvůrců, podle   skutečné události.   Nedozvíme se jak moc se   scénárista držel reality a   co si přimyslel, ale   rozhodně bych v jejich kůži   být nechtěl. Celé jsem to   sledoval ze zatajeným dechem   a hltal každou vteřinu   příběhu. Nejedná se o   žádný krvák, takže z   tohoto hlediska jisté   očekávání pro nadšence   tohoto typu hororů vůbec   nepřinese. Hororový žánr   má především diváka   postrašit, což se tady   rozhodně daří. Vše   probíhá poklidně, tajemně   a hlavně strachu plně.   Hororový snímek si své   místo určitě zaslouží.
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Je to síce film podľa   skutočnej udalosti a je to   trilér, teda tam   nevystrájajú žiadni   duchovia. Ale jej to horor.   Hlavná hrdinka na konci   zvrieskne, ked ju nájde   náhodne chlapec. Clovek   nevie, či to prežila, či   umrela na zranenia. Bolo by to   hodnotnejšie, keby to   ukončili rozhovorom na   policajnej stanici, alebo   príchodom polície.
prvosenka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.4.2013
ONI

Horor o   dvojici, kterou terorizuje   skupina maskovaných lidí   venku. Proti jejich útokům   se dá bránit jen stěží a   pomoc zvenčí je v   nedohlednu.

V   příběhu je dobře   nastíněný vztah hlavních   hrdinů. Napětí funguje   zpočátku velmi dobře,   postupně graduje a zdá se,   že to, co přijde potom, bude   stát opravdu zato.   Znepokojivá atmosféra filmu   je postavena na tom, že   drtivá většina lidí je   přesvědčena o tom, že doma   jsme v bezpečí, říkáme   si, že doma se nám nic   nemůže stát, cítíme se   klidně a plně si věříme.   Jenže tady se ukazuje, že   naše příbytky nejsou   zdaleka tak nedobytné jak si   mnohdy myslíme. A právě   postupné a stupňující se   narušování soukromí a   ztráta pocitu domácího   bezpečí je to jediné, co   činí tento film aspoň   trochu koukatelný. Víte,   útok psychopata může být   zajímavým prvkem hororových   filmů a dá se možná i   svým způsobem   „pochopit“, ale skupina   třech psychopatů, kteří   jsou schopni se spolu   navzájem domluvit na tom, že   budou někomu ubližovat jenom   proto, že jejich oběti mají   domov a jsou šťastní, to   už je prostě moc i na mně.   Je to natolik nereálné i ve   filmu, že to prostě přebije   i docela slušný začátek s   úžasně hustou atmosférou a   dobrými lekačkami.

Po nějaké době   se děj přestává rozvíjet,   jednání postav dostává   logické rány pod pás a   závěrečné vyústění je   posledním hřebíčkem do   rakvičky.

A   že to bylo podle skutečné   události? Vždyť dodnes   nikdo neví, co se tam opravdu   stalo.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $9miliónov║Tržby USA   $52,597,610║Tržby   Celosvetovo $82,391,145▐   Tržby za predaj DVD v USA   $16,028,669 //počet   predaných kusov 902,157║   Film čudák, no ako žiadny   dej, prázdne postavy,   budovanie napätia nulové,...   o čo tam ako išlo? /20%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Na podruhé 8*
Když jsem film viděl poprvé   moc se mi nelíbil,ale na   podruhé to bylo   lepší.Atmosféra je   děsivá,temná a neznámí v   maskách jsou   šílení.Chudáci Liv a Scott   bojovat už předem prohranou   bitvu.O to víc mě to děsí   že je to podlé skutečné   události.Za mě 8*:)
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Opět další snímek který   se chlubí „skutečnou   události“…I když   samotný nápad je dobrý to   režijní provedení je už   horší, co jsem nemohl   vystát byla roztřesená   kamera i při úplných   prkotinách ( rozhovor mezi   hlavními aktéry ), nechápu   ten moderní trend, každý si   snad myslí že roztřesená   kamera je úspěch – není,   takový typ natáčení se   hodí do akčních filmů a ne   do béčkových hororů…Na   druhou stranu atmosféra se   docela povedla, bušení na   dveře, dělání hluku před   domem, nošení   strašidelných masek to vše   bylo v rámci možností   opravdu zvládnuté…Ale   musím říct další   „ale“ primitivní lekačky   byly také skoro na každém   rohu, zvláště tam kde se to   dalo očekávat…Herci   neměli co hrát, tohle by   dokázal zahrát i nepříliš   zdatný český herec,   pobíhat, řvát a sem tam   něco nesmyslného kdáknout   to by opravdu šlo i   mě…Začátek filmu nám   hned ukáže jak to skončí,   ke vší smůle, ale   nepochopil jsem tam hned   několik věcí, schválně   nebudu říkat jaké, kdyby   Vám náhodou došli, vypadal   bych jak blb…Jako ve   většině hloupých hororů   se i zde se bohužel za   jednotlivými postavami   několikrát zjeví Cizinec v   masce a buď je pronásleduje   nebo jen stojí v záběru,   aby po chvíli jen tak   zmizel…Tahle hloupá hra s   divákem pokračuje až do   konce, kdy dojde k odložení   masek a nečekanému - ovšem   příjemnému závěru!!!
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2012
No vida! Je to příjemná   změna. Jsem opravdu rád, že   se ještě pořád najdou   režiséři, kteří chápou   podstatu hororů. Z nových   snímků sálá jen moře krve   a brutalita, ale co to   ostatní? Kde je napětí a   skoro po celou stopáž   vtírající a doléhající   pocit sevření? Odpověď je   jasná: Oni. Tady to přesně   je a ještě něco navíc.   Ačkoliv příběh je prostý,   nechybí zde silný náboj   tajemna. Postupně přibývá   tolik otázek, až se dostaví   mírné pochyby, zda to   můžou tvůrci smysluplně   vysvětlit a obhájit   zároveň. Avšak ani s   (ne)odhaleným koncem   nepřichází jednoznačná   odpověď. A to je jedna z   věcí, které mě na tomto   snímku tolik bavily. Rovněž   oceňuji, že trio   psychopatických tyranů   nebylo odhaleno a vše se   drželo v rovině skutečných   událostí bez zbytečných   rádoby pompézních odchylek.   V této psychologické hře   není vítěz ani poražený.   Tady nefunguje otázka dobra a   zla, ale otázka přežití. I   když se musím přiznat, že   filmy, kde se lidé snaží   přežít a utéct před   zabijákem či zabijáky,   nemám vůbec v oblibě a film   Oni by nebyl výjimkou, nebýt   té úspěšné snahy něco   změnit a především   atmosféry, jež pomaličku,   postupně graduje. Tady by ono   známé ,,Atmosféra byla tak   hustá, že by se dala   krájet," nevyznělo   vůbec špatně a to i bez   nadsázky.

P.S.: Úplně jsem   zapomněl se zmínit, že by k   filmu skvěle pasovala hudba   od Roba Zombieho. Konkrétně   píseň ,,Return of the   Phantom Stranger" by   podle mě byla docela trefná   a to nejen po stránce   hudební.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2015
Masky
Na začátku to funguje   výborně... atmosféra je   napínavá, masky cizinců   perfektní. Původně   naplánovanou romantickou noc   na samotě nabourá trochu   víc událostí, než jen   odmítnutí... Jsou to hlavně   "oni", kdo se   odnikud vynoří a   znepokojují je. Nenechají se   odbýt a jsou téměř všude.   Provokují stále víc a víc,   hrajou si. Potud dobrý... (i   když dnes už docela   ohrané). Bohužel jednání   hlavních postav - tedy   Kristen a Jamese - postupem   času upadá do   nepochopitelných sfér a   "oni" nudí. Jinými   slovy postavy jednají   vyloženě debilně a co   předvádí   "návštěvníci"   bylo již k vidění ve   většině hororů. Je to   taková "funny   games" opletená spoustou   klišovitých hříček a   situací se zajímavým   hereckým obsazením.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Po dopsání svého   komentáře jsem zjistil, že   jsem napsal skoro to samé,   jako přede mnou Cash89.   Neberte, prosím, můj   příspěvek jako pouhou   kopii, ale jen jako fakt, že   se dva lidé na několika   věcech shodli. Než   příště něco napíšu,   radši si přečtu, co psali   ti přede mnou ;-)). A teď   už k filmu:
Některé   scény jsou opravdu hodně   vydařené, ale občas jako by   scénárista „zatuhnul“ a   nemohl se hnout z místa. A   tak se stane, že sledujeme   hlavní hrdinku, jak se   plazí, jak běží, jak se   krčí v rohu, a v pozadí se   zatím sem tam mihne   maskovaný padouch. Toť vše,   nic se vlastně neděje.   Zlosyni skutečně děsí ze   začátku (když se Liv   pohybovala po kuchyni a cosi   tam kutila a v pozadí se   znenadání a nikým   nezpozorován objevil parchant   s pytlem na hlavě, byl jsem   opravdu napjatý, když se ale   velmi podobný scénář   opakuje ještě desetkrát,   člověk už není napjatý,   nýbrž znuděný), ale časem   ztrácejí na atraktivnosti,   protože nevymýšlí nic   originálního a dost se   opakují. Ale ať už je   scénář jakkoli   nedotažený, ve finále je   přímočaře nekompromisní a   divák může být nakonec   spokojený. Trochu mne mrzelo,   že mi už na začátku   tvůrci prakticky na rovinu   pověděli, jak to celé   skončí. Tím se trochu   vytratilo napětí a já jsem   vlastně jen čekal na   vyvrcholení. Co se týče   herců, zklamala mě Liv   Tyler, kvůli které jsem se   na film vlastně díval. Ne   že by hrála špatně,   prostě jsem jí „jen“   nevěřil. Naopak mne   potěšil Scott Speedman,   kterého jsem zprvu bral pouze   jako vedlejší figurku. Brzy   jsem ale pochopil, že on je   tím skutečným tahákem.
No, podtrženo a sečteno,   některé momenty jsou silné,   jinak i přes určitý   potenciál víceméně   neoriginální nuda.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Hodně zvláštní film.   Začátek je takový   mystický, potom to trochu   graduje. Také vám nahání   strach, že vlastně celý   příběh se odehrává na   jednom místě, v jednom   domě. Chvílemi je to opravdu   děsivé. Když vás někdo   začne obtěžovat neustálým   klepáním na dveře, je to   stresující. Akorát konec   byl prazvláštní, ten se   těžko chápe.

Po osmi letech jsem.na   film.koukla znova...a   musim.rict, ze porad to ma   koule! Opusteny dum, noc, dva   lidi odkazani na sebe, masky,   zahadne vyhravajici   gramofon...je to dobre udelany   film! Akorat mne tam nesedela   Liv Tyler, respekt jejimu   tatovi, ale ona moc talentu   nepobrala :/ a ten jeji hlas   byl docela uspavajici :D
jajsempravabobika
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Horor se zdál být ze   začátku vydařený,   tajuplný a herecké obsazení   slibovalo dobrou podívanou.   Nicméně asi po 20 minutách   film sklouzl do trapné   béčkové klasiky - pár   mladých lidí v domě, kde je   tři lidé s maskami honí se   sekerou. Byla to nuda, nedělo   se nic, co by člověk   nečekal a co by ho tedy mělo   vyděsit. A závěr byl divný   a spíše směšný.
ValaMalDoran
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2008
Jediná dobrá věc na tomhle   filmu je, že je krátký.   Jinak jeden z nejhorších   filmů, co jsem za poslední   dobu viděla. Bát se u toho   určitě nebudete a napnutý   nebude ani náhodou.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Stísňující atmosféra,   parádní lekačky, děsivý   zvuky...buchy, buch,   maskovaní parchanti   "odkudsi"...a ejhle   kdo se to tu vyloup...Liv   Tyler...překvapila...hm,   dobrý...bojím...bojím...
mikee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Až na tu povedenou atmosféru   film působí jako špatný a   vcelku amatérsky   odvyprávěný vtip bez   pořádné pointy a logiky ,   který kupí jedno klišé za   druhým a musím podotknout ,   že ten úplný konec snímku   mě ironicky rozesmál.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Nemůžu říct,že by se mi   nápad s těmito maskami   nelíbil,dokonce závěrečné   věty:"Proč to děláte   ? Protože jste doma" mě   překvapily.Ale stejně nic   nemění na tom,že po celou   dobu byl příběh doprovázen   nudou.A ten konec ? Tak ten se   taky ne úplně vyvedl.Mohlo   to být určitě daleko   lepší,ale i horší.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2010
Jednoduchý příběh,   obsazena skvělá herečka   avšak v pojetí filmu se   nemohla dostatečně   vyjádřit. Pár drastických   scén provázených nudným   dějem. Kdyby to mělo   pokračování, byla by   vyvražděna celá zeměkoule   ,,protože vrazi vraždí,   když lidé zůstanou   doma".
vernom
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2010
6/10
Tento "horor" mi byl   doporučen,že je super.   Začátek teda mě vůbec   neupoutal, ale pak to už   docela začlo být zajímavé,   ale od filmu jsem čekala   mnohem víc už i z toho jaké   bylo obsazení herců. Není   to špatné,ale mě to   rozhodně nijak extra   nedostalo.
iqtiqe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Brr, to byl omyl! říkal jsem   si, že když to nebude nic   moc, aspoň že Liv je   pěkná, ale tenhle scénář   by nezachránili ani všichni   mí oblíbení herci. Úvod   provází krásný   hlubokoténový zvuk, který   je příslibem slušné   dynamicky, která opravdu   následuje - šepot je tichý   a křik opravdu nahlas, jak to   mám rád. A teď k ději - co   tím chtěl autor říct,   proboha?! Chtěl naznačit,   že policie nemá v případu   (podle skutečnosti) jasno, a   to se snažil předat   divákům? Jestli ano, tak   mlžil dokonale. Co si z toho   mám vzít? Zabijáčtí   magoři v maskách (což   mimochodem už není zrovna   in) mě nenadchnou, jejich   chování ve stylu, když si   kočka hraje s myší mě moc   smysluplné nepřipadalo, jak   se dostali do domu není   jasné, ani jak do auta -   prostě to nesedí, a i kdyby,   tak mě to nebavilo (od cca   30. min jsem přeskakoval v   ději), protože vše, co jsem   viděl nedávalo smysl -   nenašel jsem odpověď na   otázku PROČ.
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Celkem dobrý film.Nápad a   herecké výkony fakt   dobré.Lekla jsem se jen   jednou:-).Líbila se mi na   konci filmu odpověď proč to   dělají?,,Protože jste byly   doma". Ve filmu se   kopíruje maska jednoho z   pronásledovatelů, je stejná   ze Sirotčince a Batman   začíná.
Laila
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.1.2010
i kdyz je to podle skutecne   udalosti a je hrozny ze se   tohle deje,tak to byla nuda,90   procent filmu buseni na dvere   a zbytek bodani,zbytecna   ztrata casu aspon pro me trpna   nuda:-(
Masoks
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2019
Tenhle home invasion horor se   mi líbil. Nebyl bez chyby   nebo výborný, to ne, ale byl   dobrý. Režisérův účel   byl hlavně ten, aby se divák   bál o postavy, což se   povedlo, tedy aspoň u mně.   Masky jsou skvělé a   jednoduché.
Halleluja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Tak jsem se už dlouuuho   nebála. Protože mám raději   příběhy děsivé   atmosférou, než plné   příšer a vnitřností, byl   to film přesně pro mě.   Vyčerpávající hluk a   strach z temných koutů   vlastní chaty, tvoří   základ děsivé atmosféry,   kterou perfektně dotváří   nenápadná hudba a   především dechberoucí   herecké výkony. Scott by   mohl mít na hraní utrpení a   umírání už patent, a   křehké Liv jsem to rovněž   bezpochyby věřila až do   poslední vteřiny. Není to   samozřejmě zdaleka první   film tohoto druhu. A já se   ráda podívám na všechny   jeho předchůdce. Ale scéna,   kdy se ti dva milenci v   slzách a jasné beznaději   doslova loučí se životem i   se sebou navzájem, zatím co   tělo toho druhého je doslova   provrtáváno nožem, ...   nevím, jak to zahráli, aniž   zešíleli, ale mě z toho   bude mrazit ještě pěkně   dlouho...
miraindian
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2009
oni
tento film je výborně   natočený a zaroven ma i   dobry herecky vykon všech   aktoru, dlouho jsem musel   patrat v paměti kdy jsem   vyděl něco podobného.stojí   to za to aby jste věnovali   tomuto filmu 90minut svého   času a zavěrem mohu říct   ,že i konec filmu se povedl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142430minih142430Za láskou vzhůru (2016) 
Un homme à la hauteur n
minih70419minih70419Vadná západka (1967) 
Du mou dans la gâchette n
minih67290minih67290Zbytečná krutost aneb Žena, pistole a obchod s nudlemi (2009) 
San čchiang pchaj an ťing čchi n
minih24833minih24833Zakázaný výlet (1981) 
n
minih50896minih50896Kde bydlí štěstí (1987) [TV inscenace] 
Kde bydlí štěstí n
minih143799minih143799Učitelka (2016) 
Učitelka n
minih66961minih66961Šašek a královna (1985) [TV inscenace] 
Šašek a královna n
minih39766minih39766Paparazzi (2004) 
Paparazzi n
minih51460minih51460Sněžná noc (2009) [TV film] 
Sněžná noc n
minih47075minih47075Sedmipírek (1985) [TV inscenace] 
Sedmipírek n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Oni 2: Noční kořist (2018)

 Oni 2: Noční kořist (2018)
Oni 2: Noční kořist n
The Strangers: Prey at Night
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Johannes Roberts

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

81 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

56 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

51 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani