Jeden svět
ohodnotit

Olověná vesta

Full Metal Jacket

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
112 minut
„Kubrickova brilantní sága o vietnamské válce a zdrcujícím procesu, který mění mladé muže na cvičené zabijáky.“

Komentáře k filmu Olověná vesta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Film by se mohl rozdělit na   dvě části.První část   sledujeme tvrdý výcvik   vojáků,kdy každý   nevydrží,které končí   vraždou a sebevraždou a v   druhé části jsou v akci,kde   kulky již létají kolem   hlavy. Je to tvrdý ale   vynikající film,který   prošel televizí bez velké   reklamy.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2011
FULL METAL JACKET
Dlouho jsem tento snímek   chtěl vidět a moc se na něj   těšil.Pak konečně vyšel i   zde a po jeho shlédnutí,   docela zklamání. Pak jsem se   podíval znovu a zas a čím   dál víc mě dostával.   Skvěle podaný černý humor,   skvělá kamera, hudba, herci,   střih není co vytknout -   Stanley Kubrick Forever -
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Stanley Kubrick se na období   vietnamské války podíval   trochu jinak. Příběh   rozdělil na dvě poloviny.   Nejdříve se zaměřil na   velice drsný výcvik   nováčků, kde se ukazuje,   že vlastní psychika je   zpočátku to jediné, co se   musí plně ovládnout. Ne   každý má takovou výdrž,   aby to dokázal dotáhnout až   do konce. Až poté je na   řadě fyzická náročnost.   Mnohonásobně tu platí   rčení: 'Těžko na   cvičišti, lehko na   bojišti'. A druhá polovina   se již odehrává právě   tam. Ne však v džungli, jak   by se dalo předpokládat.   Kubrick nezvykle zůstal ve   městě. Všímá si života   vojáků v době volna i v   boji. Hlavní postava   'Vtipálek' coby zpravodajce   prochází vším možným a   je svědkem všech útrap a   ponurostí. Pozoruhodností je   i reportážní část, kdy   vojáci říkají své názory   a myšlenky na danou situaci.   Vskutku neobvyklý čin. S   filmu se tak na chvíli   stává reportáž. Kamera s   pohledu vojáka dává najevo   syrovou reálnost onoho   válečného pekla. Stejný   postup použil i Steven   Spielberg ve svém počinu   'Zachraňte vojína Ryana'.   Divák se tak více dokáže   vcítit do dané situace.   Když se jednotka blíží k   budovám, kde je   odstřelovač, vidíme   přesně to co oni a víme co   oni. Víme že tam je   odstřelovač, ale nevíme   kde. Olověná vesta je   prostě, byť to vypadá   podivně, zcela mistrovské   dílo. Představuje vojáky ve   všech pozicích. Hlavně   však jako lidi, kteří mají   obrovskou odvahu, ale i   přirozenou lidskost.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2011
Pobavily mě drsně vtipné   hlášky, které tu zazněly.   Krutý výcvik rekrutů musí   být vždycky takový, aby   vojáka připravil na ještě   horší podmínky, ale zažít   to na vlastní kůži by   chtěl dobrovolně asi   málokdo. Faktem je, že vojnu   berou mnozí její aktéři za   vzrušující dobrodružství,   a na umírání, strach nebo   bolest nikdo raději ani   nepomyslí. Neválčí se za   svobodu; jsou to prostě jatka   - jak se vyjádřil Bestie.   Vojín Pyle se zpočátku   smál, ale pak ho humor rychle   přešel. Jeho zákonitá   psychická reakce přišla už   potom poněkud pozdě. Jeho   jediným nepřítelem nebyl   pouze výcvikový instruktor   nebo mužstvo, ale také jeho   vlast, jeho vláda, sousedé a   nejbližší lidé, kteří o   jeho osudu rozhodli ve   volbách. Možná měl   zastřelit už pošťáka,   který mu nesl povolávací   rozkaz...
A ten   pologramotný blb, který   "vyrobil" český   název "Olověná   vesta" z původního Full   Metal Jacket, by si měl za   trest zopakovat základní   vojenskou službu, aby se   naučil znát správné   české názvy nábojnic s   celokovovým pláštěm!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Koukám na názory k tomuhle   filmu a nestačím se divit   že má docela malé   hodnocení, čekal bych tak   nějak nad 95%...Kubrickovy   filmy nějak nesleduji ale   když nemám na co koukat tak   se vždy podívám po   nějakém velmi dobře   hodnoceném filmu –   tentokrát padla volba na   Olověnou vestu…I když   Olověná vesta není nějaká   obyčejná válečná řežba   a ani by jí být nemohla, má   hodně silný náboj…Říct,   že je to jen dobře   natočený film by bylo trochu   pod úroveň…Tohle je totiž   další bohatá ukázka toho,   že označovat Kubricka za   génia filmového průmyslu   není žádné   přehánění…Na to že se   film natáčel někdy v letech   87, jsem se nestačil divit   jak si to dává, rozbořené   město vypadalo jako by   právě zažilo   bombardování, opravdu to   bylo vše precisní…Pan   Kubrik byl asi první kdo   přidal do válečného filmu   velmi akční kameru která v   té době byla prakticky v   plenkách a on to zvládl   bravurně…Zatraceně   vypjaté situace ukočíroval   Kubrick s bravurou sobě   vlastní. Krev, křik,   střelba, děsně moc krve,   cinkání nábojnic. Noční   vize apokalypsy, kdy město   leží v plamenech a jednotky   kráčí v jejich svitu je   díky skvěle vedené kameře   dokonale autentická.   Scénář se vyhýbá   přílišným moralitám a   příběh tak leží na místy   trochu k nudě směřující   ose, kterou ovšem závěr   bohatě   vykompenzuje…Režisér to   pojal ve svém stylu a   vyplatilo se…
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Fantasticky. Syrovej snimek az   na kost. Kubrickovo mistrovske   dilo. MAtthew Modine zivotni   role. Spolecne s Apokalypsou   od Coppoly a Čety od Stona   jde o nejlepsi film s tematem   valky ve Vietnamu.
Joker93
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Další skvělý kousek o   válce ve Vietnamu. První   polovina pojednává o   výcviku námořní pěchoty,   kde je perfektně zobrazena   tvrdost a brutalita, která   bezpochyby k výcviku patří.   V druhé polovině se již   dostáváme konečně do   Vietnamu, kde nebudeme   ošáleni o bojové scény ani   o dokonale zobrazené   prostředí. Samotný film je   velmi dobrý, na druhou stranu   bych ocenil trochu kratší   stopáž, protože jsem se   chvílemi nudil.
jenda14
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2011
stanley kubrick je opravdu pan   reziser a jeho filmy mam rad a   olovena vesta neni   vyjimkou.Vyborny pohled na   vycvikoví tábor ktery byl z   filmu nejlepší vietnam me   trochu zklamal ale to mi   nevadí tenhle film si   zaslouzi 10
Knoxville
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Zajímavosti
Na konci filmu je několik   odkazů na Mickey Mouse. Mimo   jiné si například Joker a   jeho parta zpívají při   pochodu hořícím městem   znělku pořadu Mickey Mouse   Club.
Scény   zničeného města Hue se   natáčely poblíž Londýna v   lokalitách, které byly   určené k demolici. Celý   film byl pak natočen v   Anglii.
R. Lee Ermey   neměl původně hrát postavu   seržanta Hartmana, ale byl k   filmu vybrán jako odborný   konzultant. Nahrál   instruktážní video, kde   chrlil jednu nadávku a   urážku za druhou po dobu 15   minut, aniž by se zastavil,   opakoval nebo zakoktal, i   když na něj kompars házel   pomeranče a tenisové   míčky. Stanley Kubrick byl   tak nadšen, že ho nečekaně   obsadil do role.
  Většina herců se   zúčastnila konkursu tak, že   poslali svou nahrávku, jak   předvádějí scénu ve   Vietnamu. Studio k tomu   nabádalo ve svých   letácích, které rozvěsilo   po celých Státech s tím,   že hledá nové mladé herce.
fefee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Hodne kvalitný vojnový film,   patrí medzi elitu vojenských   filmov...
Od začiatku   až do konca vás zhltne   dej.Odporúčam nielen   fanúšikom vojenských   filmov.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Výtečná válečná   podívaná nechybí jak   bojové scény tak výborný   humor ale na druhou stranu a   to hlavně v první polovině   filmu je to chvílemi dost   drsný drama s černým   humorem .Hraje tam spousta   mladých ještě začínajích   herců dnes z nich jsou   herecké pojmy a podaly   skvělé herecké výkony   samozřejmě ve skvěle   zvládnuté režii.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Coppola má svou doknalou   Apokalypsu, Kubrick má svou   dokonalou Olověnou vestu.   Výtečné válečné drama z   Vietnamské války, ve   kteréje nas slunce jasná   vynikající režisérova   ruka. Opravdu mistrovské   dílko, obzvlášť první   polovina filmu - kde R.Lee   Ermey trénuje svoje hochy.   SIR YES YIR! GREAT JOB!
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Tento film zreje ako vino
Film je stary viac ako 20   rokov a zo svojej aktualnosti   nestratil nic,dokonca je   kazdym rokom lepsi a zreje ako   vino.Toto zvladne len genialny   reziser,ktorym Kubrick   bezpochyby bol.Pod   fantastickou reziserskou   taktovkou sa herci vyhecovali   k mimoriadnym   vykonom-predovsetkym Vincent   D'Onofrio ako vojak Pyle bol   vynikajuci.Ked k tomu pridate   skvely scenar a   hudbu,dostanete filmovy   klenot,ktory pravom patri k   tomu najlepsiemu,co nam moze   svetova kinematografia   ponuknut.Film doporucujem-mala   by to byt povinnost pre   vsetkych filmovych fanusikov.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Jeden z mála povedených   válečných   filmů.Především první   půle ve výcvikovém táboře   byla hodně netradiční   oproti podobným   snímkům.Všichni ostatní   používají toto prostředí   pro seznámení se s hlavními   hrdiny,ale Kubrick dal právě   této části filmu   největší a nezapomenutelné   dramatické,syrové   grády.Olověná vesta je   válečný snímek "s   koulema".
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2006
jeden z nejlepších filmu o   válce ve vietnamu, ktery   ovšem nemůže konkurovat   Četě nebo Apokalypse, první   polovinu bych hodnotil za 10,   to jsem tak akorát   nevěřícně zíral, druhá   polovina bohužel už tak   dokonalá nebyla
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Je to nervydrásající,   naturalistický film, ve   kterém se toho moc neděje,   ale uběhne velmi rychle.   Vynikající režie, jak   jinak.
Berny.GB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Opět Kubrickovská   dokonalost.Film který   určitě zaujme i lidi kteří   nemají válečnou tématyku v   lásce,hlavně první polovina   filmu.Pochvalu si určitě   zaslouží i výkon herců.
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Olověná vesta je vskutku   kvalitní   psychologicko-válečné drama   které ukazuje nejen hruzy a   nástrahy války ale i   neméně náročnejší a   tvrdý vojenský   výcvik.Skouknutí filmu v   originálním znení dojem   ješte umocní.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2005
válečné drama
Vynikající válečné drama,   prezentující drsnost a   nesmyslnost válečného   konfliktu ve Vietnamu. Film je   rozdělen na dvě poloviny.   První je věnována vojenské   přípravě a druhá samotné   válečné vřavě. Skvělá   výprava. Musím i kladně   ohodnotit herecké výkony.   Olověná vesta by se dala   zařadit mezi protiválečné   filmy, ale kvalit filmů   Četa, Narozen 4. července,   či A nyní Apokalypsa   nedosahuje.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Velice zdařilé    
hodně dobré   válečné drama film vám tak   uteče že se budete divit
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších   (proti)válečných filmů z   dob Vietnamu.   Nejzajímavější na filmu   ani není tak samotná válka   jako spíše psychické a   fyzické vyčerpání při   výcviku (film je rozdělen na   dvě půlky - výcvik-válka),   které je natočeno tak   reálně až z toho občas   mrazí.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2006
Zcela souhlasím s   předchozímí komentáři -   na první úchvatnou hodinu   jsem nevěřícně koukal a   byl jsem strašně zvědav kam   se to v druhé části   vrtne,jak tohle   skončí.Bohužel kvalita   příběhu je poté malinko   jinde,trochu nuda se line   celým filmem,zde však to   vadí trochu víc.Druhá   půlka je jiná a jakoby sem   ani nepatřila,takové   vyústění ¨dokonalého¨   výcviku mi nepřišlo   šťastné,přesto i tak   slušný manifest proti   nesmyslné válce,hlavně té   ve Vitnamu.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2006
Pro mě to byly filmy dva.   První půle z výcikového   tábora je podaná s   intenzitou, která mě   ochromila. Opravdu síla.   Druhá půle mě už ale tak   nechytla, místy dokonce   nudila. V každém případě   se jedná o vyjímečný   protiválečný snímek,   který stojí za to vidět.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2011
První část filmu,   odehrávající se ve   výcvikovém táboře na Paris   Islandu byla poměrně   zdlouhavá a chvílemi nudná.   Jinak ale naprosto skvělý   výkon zde podal R. Lee Ermey,   který si zahrál uřvaného   seržanta. Když se naši   nováčci konečně objevili v   dresech námořní pěchoty ve   Vietnamu, začalo pomalu   přituhovat a film nabíral   obrátky. Nejlepší byla ale   stejně závěrečná   půlhodinka filmu.
Snyder
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Na tenhle film jsem byl   opravdu zvědavý. Dal by se   rozdělit do dvou hlavních   částí. První, výcvik   amerických vojáků do   Vietnamu neměl chybu. Skvěle   zachycené armádní drilly a   jejich dopad na člověka,   což výústí v brutální   závěr. Do druhé části,   samotného Vietnamu vstupuje   člověk namlsaný z první   části, ale spád filmu   rychle upadá. Na konec mi   dělalo i docela problém se   na to dívat a na film se   dodívat. Ale jako celek   hodnotím jako dobrý a   zajímavý film
Becko.O
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Asi o žádnym válečnym   filmu se nedá tak tvrdit, že   v něm hlavní roli hraje   válka. Kubrick to, zdá se,   pojal dost dokumentárně a   tak tady i Vtipálek působí   jako vedlejší postava...   Obrázky ze cvičiště a z   Vietnamu jsou fakt působivý   a ukazujou, jak těžko se   některý lidský povahy s   novou stresující situací   vypořádávaj. Jen jsem   nepochopil to morální dilema   na konci. Asi ne jenom já   bych to řešil jednoznačně,   proto to rozhodování na mě   působilo tak málo   uvěřitelně. Další věc,   kterou bych tady vytknul je   hudba. Nemyslel jsem si, že   tohle napíšu, protože ty   písničky jsou vybraný   skvěle a jsou to fakt pecky,   jenže podle mě vždycky   začaly hrát ve špatnou   chvíli a pak působily tak   nějak nuceně. Dalo by se to   odpustit, kdyby se to stalo   jednou, ale tady to tak bylo   fakt u každý a to se prostě   nedá přehlídnout. Abych   jenom nekritizoval, tak to co   musim vyzdvihnout jsou výkony   herců. Troufam si říct, že   pro hodně z nich to byly   jejich životní a je to tady   znát. Zejména pak v první   polovině filmu, která je   sama o sobě jedním z   nejlepších počinů, který   jsem kdy ve válečnejch   filmech viděl, co se   syrovosti týče. Klobouk dolu   před Vincentem D'Onoftiem a   Stanleym Kubrickem...
liskamm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
První polovina filmů je o   vojenském drilu až na hranu   lidských možností, který   né každý unese. Druhá   polovina filmu zase o   lidských povahách a jejich   uplatnění v armádě a boji.   Velice zajímavé   psychologické propojení...   Na jednu stranu logická   posloupnost dril který   následuje válkou, ale ty   dvě poloviny filmu jsou tak   rozdílné až to člověka   zaráží... Kubrick přesně   věděl co nám chce ukázat a   jak to udělat, abychom   pochopili a zamysleli jsme se   tím směrem. Jestli je to   správně, nebo ne, už je na   každém, kdo tenhle snímek   dokouká. Jediná věc co mi   na tomhle filmu trochu vadila,   byla jeho rozvláčnost, diky   ní jsem myšlenkami od filmu   odbíhal.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Dobrý válečný film z   období vietnamské   války.Nejvíc se mi líbil   ale začátek v tom   výcvikovém táboře.Hlavně   R. Lee Ermey tady měl   suprovou roli drsného   hlavního velitele.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2018
Líbilo se mi, jak je film   rozdělen na část s krutým   výcvikem a na tu bojovou   část. Vykreslení války ve   Vietmanu bylo docela   věrohodné. Bůhví, jestli   by dnešní mládež tohle   zvládla.
Jarda1420
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2012
Začátek v kasárnách 10/10,   zbytek na základně a v boji   4/10 průměr 7/10. Hodnotím   výbornou kameru i doprovodnou   hudbu a začátek filmu se mi   opravdu dost líbil, Ale   jakmile se dostali do   Vietnamu, tak hrůza a děs.   Bojové scény mi nepřišly   až tak reálné...
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2013
První část filmu na mě   působila hodně depresivně,   jak se výcvikový seržant   choval ke svým vojákům. Já   vím, je to podle   zkutečnosti, ale tuto část   filmu stačí vidět jednou.   Pak nastane chvilka tý   války, což se atmosféra   zlepšila, ale ke koncisi   budete trochu ťukat na   hlavu.

Spoiler!
Velitel   řve, aby utunula palba, aby   se šetřilo municí, ale ten   kulometčík furt střílí,   zase, zase a pak znovu. Ne   jenom že tý munice měl asi   dost, ale ani jednou jsem ho   neviděl přebíjet, což mi   přijde dost nevychytané.

Film zase tolik   nezaujme, ten boj mi nepřijde   tolik věrohodný a   nezáživný. Snímek mi   stačil vidět jednou.
Filmy o válce mám rád,   ale tohleto mě moc nenadchlo.   Jednoznačně nejslabší film   o válce ve Vietnamu.
charlie1612
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2009
Myslím si, že tento film asi   nemusel být vůbec   natočený. Jednotlivé   postavy jsou, byť   profesionálně, ale přesto   naprosto rutinně a   šablonovitě popsané a   předvídatelné, samá   klišé. A ona vražda   seržanta a sebevražda   nováčka ve výcvikovém   táboře byla nutností (byť   je to zřejmě stěžejní   scéna dávající filmu   jméno - full metal jacket =   celoplášťová střela, u   nás zřejmě z obchodních   důvodů film uváděn pod   změněným názvem   "Olověná   vesta").
Film   evidentně trpí tím, že byl   natočený v Anglii (SK nerad   cestoval a bál se létat),   sebelépe nakašírované   palmy nedokážou nahradit   asijskou přírodu,   industriální zbořeniště   opuštěné fabriky   "kdesi v Anglii"   (konkrétně oblast East   London) mi moc Hue (kde se   měly boje odehrávat)   nepřípominalo - to je ale   věc názoru. Technické   reálie filmu jsou, podle   mně, bohužel rovněž   podřízené možnostem   (především jednostranné   nasazení vrtulníků   Sikorski/Whirlwind)   neodpovídá situaci a tahá   "za oči". Dialogy,   byť vyšperkované   nejvyšší vulgaritou, jsou   opět šablonovité a   předvídatelné. Co dodat na   závěr? Zklamání - a   veliké! Tolik asi můj   příspěvek do diskuze, proč   má tento film ode mne   poměrně slabé hodnocení.   Na závěr i moje klišé -   film jistě obohatí   jakoukoliv sbírku   válečných filmů, ale -   existují jiné, daleko   povedenější filmy.
Asi jsem zaujatý, ale   tento film nemám rád.
callaghan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Tak tady u tohohle filmu jsem   jasně pochopil, že   Kubrickův styl není nic moc   pro mě. Prvních 40 minut   uřvaného seržanta jsem   vyloženě protrpěl - hrozně   nafouknutá pasáž, která   má rádoby ukázat, jak   tvrdý výcvik američtí   hoši mají. V druhé části   se film celkem zvedá, snaží   se působit syrově a reálně   - proč ne. Jen ta Kubrickova   záliba vyžívat se v   záběrech, kdy teče krev, je   taky celkem zbytečná..
Rollage
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Co s počinem...?
Co s počinem, jehož vrchol   přijde v 30. minutě z   téměř 2 hodinové   stopáže? Co s počinem,   který nabídne excelentní   syrový úvod a pak přejde do   části, u které vynaložíte   všechny své síly, abyste   udrželi pozornost? Co s   počinem, u kterého těžko   hledáte nějaký cíl,   akční scény působí   příliš nemastně-neslaně a   charaktery postav jsou   přenechány napospas osudu   bez nějakého dokreslení. Od   díla, pod kterým je   podepsán sám mistr Kubrick,   čekáte nemálo. Možná   proto je to zklamání tak   citelné.
daemonicky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2011
Dobrá komedie
Dobrá komedie. S   přítelkyní jsme se u toho   nasmáli. I když chvílemi, a   zpočátku, to vypadalo jako   Vážná Věc.
Pauleta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Tak tento Kubrick se mi ani   trochu nelíbil. První   polovinu ve výcvikovém   táboře jsem ani nedokoukal,   protože mě asi po 30   minutách začalo   nesnesitelně štvát to, jak   tam na sebe ti lidi furt řvou   jak paka. Přetočil jsem to,   až jsou ve Vietnamu a   dostavila se pouze a jedině   nuda. Bojové scény ani   atmosféra nejsou nijak   sugestivní. Možná je třeba   mít na tento film náladu,   ovšem mě tedy nijak   neoslovil, koho zajímá   Vietnam, ať zhlédne   Apokalypsu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94152minih94152Pot a krev (2013) 
Pain and Gain n
minih84441minih84441Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) 
Texas Chainsaw 3D n
minih112257minih112257Pod kůží (2013) 
Under the Skin n
minih3319minih3319Atentát (1964) 
Atentát n
minih55574minih55574Malý televizní kabaret (1977) [TV pořad] 
Malý televizní kabaret n
minih56165minih56165Lincolnská střední (2001) 
Sugar and spice n
minih15448minih15448Paraplíčka ze Cherbourgu (1964) 
Les Parapluies de Cherbourg n
minih53571minih53571Legitimní násilí (1982) 
Létigime violence n
minih41781minih41781Lovec bouřek (1999) 
Storm Catcher n
minih9388minih9388Jarka a Věra (1938) 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

15 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok českých tradic aneb Co nám...

12:45 - 13:45

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

5 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

65 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10