Okno z ložnice (1987)

Okno z ložnice (The Bedroom Window)
76.2 %
 
 

The Bedroom Window

Další název: Okno do ložnice

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.8.1989        
    Délka: 108 min.
„Mladý architekt na stopě vraždícího maniaka.“
POZOR SPOILER!!

Mladý muž Terry tráví noc s manželkou svého šéfa Sylvií. Ona zaslechne zvenčí křik a jde se podívat. Uvidí zrzavého muže, který napadá dívku. Nic by se nedělo, kdyby ovšem později nevyšel v novinách článek o vraždě dívky jiné. Oba milenci se domnívají, že by mohlo jít o téhož muže - vraha a Sylvie na polici jít nechce. A tak Terry na policii zavolá a sdělí jim, že toho zrzka viděl. Při identifikaci jej však samozřejmě poznat nemůže. Pozná zde však oběť, mladou dívku Denise. Mladíka však pozná Sylvie, když ji za ním dovezl Terry. Ten pak začne tohoto mládence sledovat. V baru oba pozorují tančící dívku a tato je pak nalezená mrtva. U soudu se prokáže Terryho extrémní krátkozrakost a oba vyšetřující kriminalisty napadne, zda Terry sám není zločincem. Ten chce, aby mu Sylvie dosvědčila alibi, toto však ona odmítá. V divadle ji najde zrzek a zavraždí ji, mrtvolu však hodí do náruče Terrymu. A tím je silně podezřelý z další vraždy. Ukryje se u Denise a oba se rozhodno zrzka vyprovokovat. Vydávají se za ním do práce a pak jej sledují do baru. Zde jej Denise vyprovokuje a pak jede domů, kde ji on má, podle plánu, očekávat. Terry ji následuje, ovšem boj, který je čeká, bude velmi nelítostný.  Autor: Pitryx

režie:
Curtis Hanson
 
 
hraje:
Steve Guttenberg (Terry Lambert), Elizabeth McGovern (Denise Connellyová), Isabelle Huppert (Sylvie Wentworthová), Carl Lumbly (Quirke), Wallace Shawn (Hendersonův obhájce), Frederick Coffin (Jessup), Brad Greenquist (Henderson), Robert Schenkkan (Peters), Maury Chaykin (hráč kulečníku), Paul Shenar (Collin Wentworth), Sara Carlson (tančící dívka)
 
 
námět:
Anne Holden (román Witnesses (Svědkové))
 
 
scénář:
Curtis Hanson
 
 
kamera:
Gilbert Taylor
 
 
hudba:
Michael Shrieve, Patrick Gleeson
 
 
výprava-architekt:
Ron Foreman
 
 
kostýmy:
Clifford Capone
 
 
střih:
Scott Conrad
 
 
zvuk:
Bill Daly, Peter Friedberg
 
 
vedoucí produkce:
Robert Towne
 
 
titulky-česká verze:
Marie Fronková (české dialogy a režie české verze)
 
 
dabing:
Pavel Trávníček (Terry Lambert), Ljuba Krbová (Denise Connellyová), Eva Hudečková (Sylvie Wentworthová), Ladislav Frej (Collin Wentworth), Marek Vašut (Quirke), Stanislav Fišer (Hendersonův obhájce)
 
 
producent:
Martha De Laurentiis
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.