Odnikud (2017)

Odnikud (Aus dem Nichts)
62.9 %
 
 

Aus dem Nichts

Další název: In the Fade; Odnikiaľ; Sloboda

    Žánr: drama
    Země: Spolková republika Německo / Francie
    Premiéra v ČR: 4.1.2018        
    Délka: 106 min.
„Thriller o pomstě a spravedlnosti.“
Katja (Diane Krugerová) se rozhodla ke svatbě s uvězněným Kurdem Nurim v naději, že se její nastávající již nikdy nevrátí k drogovému byznysu, kvůli němuž skončil na čtyři roky za mřížemi. A důvěra se jí vyplatila; spokojený pár dnes úspěšně zapomíná na problematickou minulost a s šestiletým synem Roccem vede spokojený život v turecké čtvrti Hamburku. O to více Katjou otřese znenadání přicházející tragédie… Námět i dějové peripetie nového thrilleru Fatiha Akina dokládají režisérův dlouhodobý zájem věnovat se těžkostem v životech přistěhovalců, ale i v obecné rovině pojednávat o reakcích člověka na krajní situace. V momentu, kdy se následkem šoku odlupují vnější slupky osobnosti, až zbude jen holá, bezútěšná existence, se ocitá i Katja. Zoufalou ženu, která ve světě plném neodůvodněné nenávisti potlačí všechny zábrany, aby dosáhla spravedlnosti, famózně ztvárnila Diane Krugerová, jež si z nedávného MFF Cannes odnesla cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

Martin Horyna
MFF Karlovy Vary 2017

režie:
Fatih Akin
 
 
hraje:
Diane Kruger (Katja), Denis Moschitto (Danilo), Johannes Krisch (obhájce Haberbeck), Samia Chancrin (Brigit), Numan Acar (Nuri Sekerci), Ulrich Tukur (Jurgen Moller), Hanna Hilsdorf (Edda Mollerová), Ulrich Brandhoff (Andre Moller), Yannis Economides (Nikolaos Makris), Karin Neuhäuser (Annemarie, Katjiina matka), Uwe Rohde (Michi), Christa Krings (paní Petersenová), Rafael Santana (Rocco), Hartmut Loth (soudce Grabow), Asim Demirel (Ali, Nurův otec), Aysel Iscan (Hulya, Nurova matka)
 
 
scénář:
Fatih Akin
 
 
kamera:
Rainer Klausmann
 
 
hudba:
Joshua Homme
 
 
kostýmy:
Katrin Aschendorf
 
 
střih:
Andrew Bird
 
 
zvuk:
Kai Lüde, Richard Borowski
 
 
koproducent:
Mélita Toscan du Plantier, Marie-Jeanne Pascal, Jérôme Seydoux, Sophie Seydoux, Ardavan Safaee, Alberto Fanni, Flaminio Zadra
 
 
asistent kamery:
Tim Rosenbohm (první asistent)
 
 
fotograf:
Boris Laewen
 
 
producent:
Fatih Akin, Ann-Kristin Homann, Nurhan Sekerci-Porst, Herman Weigel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.