Duben
ohodnotit

Od kolébky do hrobu

Cradle 2 the Grave

Další název:
Kolíska do hrobu; Born 2 Die
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
12.6.2003
„Nebezpečné přátelství dvou nepřátel na život a na smrt.“

Komentáře k filmu Od kolébky do hrobu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.5.2019
Je to akce, ale ne zase tak   moc, jak by se tedy slušelo.   Jinak nic zvláštního. Film   se dá jednou vidět, ale to   je asi vše.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2017
Po snímcích ´Romeo musí   zemřít´ a ´Lovec   policajtů´ představil   režisér polského původu   Andrzej Bartkowiak tento svůj   třetí akční počin, který   se s těmi předchozími v   ničem nezadá. Svižná akce,   zběsilé tempo, humor a   napětí. Popkornový akční   snímek jak z čítanky. A   opět staří známí   hlavních rolích. Tady jde   tedy opět především o   zábavnou akci, kterých je   více než dost a divák   znalý předchozí filmy   pozná, že se tu z nich i   hodně cituje. Už jen souboj   Jet li vs. Mark Dacascos po   vizuální stránce nemálo   připomíná stejné finále z   počinu ´Romeo musí   zemřít´. Dalo by se říci,   že Andrzej v podstatě   vykrádá sám sebe, ale na   druhou stránku to šlape jak   má, tak proč ne. A protože   jde hlavně o tu akci, děj se   veze ve své jednoduchosti a   přímočarosti. A že jde   hlavně o zábavu dosvědčí   závěrečný vtipný dialog   mezi Anthonym Andersonem a   Tomem Arnoldem. Kde že už   takový dialog byl?
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Další skvělá akční pecka   s J.Li v hlavní roli.Opět   výborné akční scény jako   vždy s tímto hercem a   nechybí ani vtipné   situace.Ani další role   nejsou špatně obsazeny raper   DMX,M.Dacascos a A.Anderson.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2012
Ano je to blbina typu -   zobereme znameho herca a   [c]rapera[ktory nam urobi aj   hudbu...] ale v porovnani s   "peckami" 50centa je   to skvely film. Proste pusti   film, vypni mozog a je to.

/x2003/ cz sub
/x/ cz dabing ?
/9.7.12/ cz dab pro Warner   Home Video AV Studio Praha
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Podobná sestava herců (Jet   Li, DMX, Anthony Anderson)   jako v Bartkowiakově   režisérské prvotině   "Romeo musí   zemřít", ale podle   mého názoru byla Bartkowiaka   prvotina rozhodně lepší.

Plus musím dát   za obsazení Gabrielle Union,   ale i přesto se jedná o   velmi průměrný akční   film.
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Pesnička od DMX - X GONNA   GIVE IT TO YA.

Tak touto pesničkou som   sa nechal nadýchnuť, keď   DMX išiel na motorke.

Najviac sa mi aj   vo filme páčil Jet Liho skok   z výškovej budovy.

Výborné Jet.   Takéto akčné filmy sa mi   tiež páčia.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Od kolébky do hrobu
Povedený akční thriller o   partičce vychytralých   zlodějíčků, kteří se   zapletou do velkých kšeftů   s černými diamanty. Film   nabídne nekomplikovaný děj,   jež není náročný na   přemýšlení, a taky lehký   zato však vydařený humor v   podobě trefných hlášek. Z   postav se mi osobně nejvíce   líbili Tommy a Archie. Akce   slušně odsýpá a tank v   závěrečné scéně je   příjemným zpestřením.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Tady mě nejvíc zaujalo to   "seskakování" po   balkonech dolů. Ač se při   tom někdo tváří   nevěřícně, mně to   nepřipadá nereálné.   Zejména když vidím, co   dělají   "freerunneři".
Co se týče bojů, je to   jeden z nejlepších Jetových   filmů, rozhodně tu není   tolik drátových triků jako   v jiných.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Fait vůdce čtyřčlenný   bandy zlodějíčků právě   nepříliš úspěšně   provedl loupež černých   diamantů. Ty sice z trezoru   dostal ale velmi rychle o ně   zase přišel, tož stane se,   třeba to vyjde příště   žejo…Problém ale   nastává, když ho kontaktuje   jakási osoba a diamanty po   něm chce a má velmi pádný   argumenty – život jeho   osmiletý dcery. Do týhle   naprd situace se následně   dostává tajemný   „Číňan“, ve   skutečnosti příslušník   bezpečnostních sil z   Tchaiwanu. A po diamantech jde   taky. Tihle dva se po   počáteční konfrontaci   nakonec spojí a začnou   táhnout za jeden provaz,   notně podporováni zbytkem   Faitova týmu.
Vzhledem   k tomu, že mám rád akční   filmy ve vysokym tempu, jsem   se opravdu bavil –   vloupávání, divoký   honičky, skvělý souboje a   dokonale padnoucí hip-hopová   hudba. DMX, Jet Li i zbytek   týmu sou dostatečně   sympatický aby se jim daly   držet palce a vzhledem k   tomu, co všichni předvádí   by mohli mít klidně i xicht   Hitlera, ale potom by to   nebylo tak stylový:-) Radost   jsem měl obzvláště z Jet   Liho, páč scény s nim   (samozřejmě většinou se   týkaji boje) jsou vrcholem   celýho filmu, choreografie   bojů je na velmi vysoký   úrovni, obzvláště scéna z   klubu, ale i zbytek filmu   rozhodně stojí zato. Na   konci se dočkáme zcela podle   očekávání nějakých těch   ohýnků, dýmu, několika   mrtvol a happyendu. Výhradu   sem měl zpočátku z toho   stokrát viděnýho klišé s   únosem rodinnýho   příslušníka hlavní   postavy, ale malá Vanessa   dostala alespoň trochu   prostoru se taky předvést,   takže z těch klasickejch   záběrů na fňukajícího   zajatce a vzápětí na   vypsychlýho hlavního hrdinu   mi tentokrát ani nebylo   zle:-) Prostě celou dobu je   to docela jízda...
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Cradle 2 the Grave
Režisér snímku Romeo musí   zemřít a Lovec policajtů   vzal to nejlepší z obou   filmů a rozhodl se natočit   další film. Spojení DMX a   Jet Liho by nebylo tak   špatné, kdyby nebylo   špatného scénáře. Děj se   rozjíždí od začátku a   rozjíždí se velmi slibně,   loupeží černých diamantů,   jenže jakmile se na scéně   objevuje další hráč je to   všechno tak předvídatelné   až to bolí. Pokud jste   očekávali, že se příběh   bude točit okolo loupeží   tak jste se spletli, hlavní   hrdina ukradne diamanty a   vzápětí o ně přijde,   stejně tak jako o dceru   kterou mu unese někdo, kdo   chce diamanty, a tak se   hledají diamanty aby se mohla   zachránit dcera. Největší   a snad jedinou výhodou je   tady Jet Li, který sice   vypadá s tím hrncem na   hlavě jako idiot, ale jeho   herectví a nakopávání   zadků mě baví. Scénář   vypadá jak když psalo malé   děcko, protože tohle snad   nemohl myslet někdo vážně,   konverzace postav za moc   nestála, ostatně jako   postavy, na můj vkus jich tam   bylo moc a žádné z nich se   nedostávalo té správné   pozornosti, právě kvůli   tomu, že jich tam je moc.   Závěrečná bojová scéna   mi přišla skoro totožná se   scénou z Romeo musí   zemřít, jednoznačně   režisér přišel o nápady a   tak začal jen kopírovat.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Celkom vydarený akčný film   plný nečakaných zvratov.   Dosť dobre tu zahral Jet Li,   ktorý tento film vytiahol   svojím výborným hereckým   výkonom na oveľa vyššiu   úroveň. Bez neho by v tomto   filme nič neklapalo.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Dost dobry akcni kousek o   zlodejich cernych   diamantu.Pekne akcni sceny a   pointa filmu.Dobre herecke   obsazeni,hlavne Jet Li.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Akční film to ano film je   naprosto senzační a skvělej   naprostá spanilá jízda   městem uchvatná hudba dost   dobré díko
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Akční jízda Jet Liho a DMX.   Dobrá hudba akčních scén   je hodně i bojových scén.   Režisér Bartkowiak má   akčnáky dobře natočené.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2008
typicky akcni film s otrepanym   dejem. Zachrana dcery za   kazdou cenu. Jet Le hraje   bojovnika na spravne strane a   tak pomuze DMX zachranit   dceru. Jet ma o hodne lepsi   filmy
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Tentokrát to ani Jet Li   nezachránil. Film plný   nesmyslů, pod místností   vedle trezoru vedla podzemní   chodba a podlaha byla   udělána z plechu který šel   přepálit autogenem, u   trezoru nebylo poplašné   zařízení, hluku po   použití rakety při   odpálení trezoru nikdo   nevěnoval pozornost, celou   budovu diamantové burzy   hlídal jeden člověk, tupá   zásahová jednotka se ani   nepodívala při kontrole   metra na střechy vagónů,   tank, se kterým přijeli do   hangáru musel projet městem   a nevzbudil žádné   podezření, no možná jsou v   Americe tanky na silnici zcela   běžná věc. Arény pro   ilegální souboje jsou   téměř v každém filmu s   bojovým uměním, což je už   nudné, a při závěrečném   souboji zcela nesmyslný, jen   na efekt udělaný, ohnivý   kruh. Vše negativně   umocněno úděsným hudebním   doprovodem.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Povedený akční film,   bohužel zase s naprosto   stupidním a ohraným dějem   plným klišé...Jediný kdo   to celkem zachraňuje je   docela drsný Jet-Li a jeho   bitky, sice jich mohlo být   víc, ale i tak dokázaly film   pozvednout...Myslím, že o   příběh zde nejde ale že tu   jde hlavně o akci, ale není   jí tolik, kolik by jí   takový akční film měl mít   a jak se sluší a   patří...Naštvaní dobrmani,   zápasnická aréna nebo   čtyřkolka...I když tohle   všechno je moc hezké a u   takovéhle akce se člověk   nenudí a do toho mu zní hip   hop a rock, to stále   nestačí na super   podívanou...za mě   průměr!!!
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Scénář je hodně podobný   spoustě filmům, únos dcery   a její záchrana jsem už   viděl tolikrát, že už to   ani nejsem schopen počítat.   Vybraní herci do tohoto filmu   jsou pro mě spíše neherci.   Velice slabí akční film.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Film plný dobrý muziky, ale   to je bohužel jeho jediný   klad. Slaboduchý scénář,   obzvláště   "excelující" v   závěru filmu ve finálním   souboji, slabé herecké   výkony a už snad milionkrát   omletý příběh. Už jsem se   opravdu takhle dlouho nenudil   a pokud nechcete zažít   totéž, vyhněte se filmu   velkým obloukem.
miken
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Viděl jsem jiný film - Lovec   policajtů. Stejný režisér,   stejní herci (skoro), jenom   Stevena Seagala vyměnili za   Jet Liho. Námět skoro ten   samý, místo bratra se jedná   o záchranu dcery. Film je   slabší, pouze rapová muzika   a ty dvě krásný holky, co   tam hrajou, to nezachránily.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2005
hodne negerskyho repu v   naslapanejch scenkach se   strelbou.bumm.kvalitka
esgaroth
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2004
Hudba je dobrá
Myslím, že pro lidi, kteří   poslouchaji rádi černošskej   kvalitní rap, tak si přijdou   na svý. Jsou zde songy od   DMXa a Eminema. Když jsem si   ten film pujčoval na VHS, byl   tam jako bonus videoklip od   DMXa, což mě osobně   překvapilo.
Eles
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.9.2003
Slaboučké
Škoda, že člověk, který   je odkojen mistrovskými kusy   s Jet Lim v hlavní roli,   vždy s nově přichozím   filmem ve skrytu duše doufá   v bombu. Opravdu škoda,   protože banda černošských   raperů, hloupý a naivní   scénář, a slabě natočené   souboje plné střihů   nejenže nesplňují   označení bomba, ale dokonce   ani pojem "průměrný   film" nevystihuje   přesně to, co se odehrává   před divákem. Rada - kdo   tento film vůbec neuvidí,   ten rozhodně neprohloupí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69481minih69481Cirkus Columbia (2010) 
Cirkus Columbia n
minih8447minih8447Homolka a tobolka (1972) 
Homolka a tobolka n
minih11923minih11923Malý unavený Joe (1971) 
...continuavano a chiamarlo Trinità n
minih28541minih28541Doživotí (1999) 
Life n
minih19502minih19502Spolubydlící (1992) 
Single White Female n
minih8323minih8323Hledám dům holubí (1985) 
Hledám dům holubí n
minih21847minih21847Utrpení mladého Boháčka (1969) 
Utrpení mladého Boháčka n
minih125952minih125952Rezistence (2015) 
Insurgent n
minih23755minih23755Zelenáč (1990) 
The Rookie n
minih14893minih14893Okamžitá spravedlnost (1986) 
Instant Justice n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10