Duben
ohodnotit

Obvyklí podezřelí

The Usual Suspects

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
20.6.1996
„Všichni lžou... Ale jen jeden z nich je mimořádně nebezpečný. Nová historka z podsvětí, oceněná dvěma Oscary“

Komentáře k filmu Obvyklí podezřelí

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 42
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.8.2013
To bylo co?? Drama?? Krimi??   No, to je jedno, já se nudil   a nudil a nudil. Neustálé   kecání, žádná akce,   prostě nic, ale zhola nic   zajímavého. Po půlhodině   trapné přepadení, pak zase   nuda. A proto rychloposun. Na   CSFD je film popsán tak, že   jsem jej vidět chtěl. Dobře   mi tak, mamlasovi. Pro mne   nudná ptákovina. Ještě že   jsem to vypnul a neztratil   přes sto minut času.   201303243000/10127
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Velmi slušná krimi s   výborným obsazením, které   vedla dvojice Spacey/Byrne.   Ale asi jsem nestandardní   filmový divák, protože už   od začátku mi byl Spacey   podezřelý a tak jsem se   trochu ošidila o moment   překvapení. Nicméně na   doporučení níže   zmíněných se budu muset   podívat ještě jednou,   protože tím pádem bude mít   pro mne jinou příchuť.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2010
The Usual Suspects
Předtím než Bryan Singer   dobyl svět se svými X-meny   natočil film, který by se   dal označit jedním slovem a   tím je KULTOVNÍ, protože   přesně tak lze označit   Obvyklí podezřelí. Snímek   s precizně vystavěnou   zápletkou a silnými   hereckými charaktery navždy   bude patřit mezi mé nej.
Nespočítám kolikrát   jsem film viděla a absolutně   mi nevadí, že jsem už   dávno přišla o moment   překvapení. Filmu nemám   vlastně vůbec co vytknout,   je to prostě má srdcovka!!!
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2013
Kdo vlastně byl Keyser Soze?!
Tento krimi/thriller jsem už   kdysi viděl,ale moc nezaujal   a né zcela jsem ho   pochopil.Teď po dlouhé době   jsem si ho pustil znovu a   svůj pohled na něj   měním.Zajímavá   hudba,zápletka,atmosféra,her   ci a i konečné   rozuzlení!Přeci jen vytknu   možná zbytečně zamotaný a   překombinovaný děj,je   originální a   netradiční,možná přesně   takhle ho tvůrci chtěli,já   jsem pro maličko   přehlednější   vyprávění:-))
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Hlavním důvodem proč si   pustit tento film byl Gabriel   Byrne, který   nezklamal.Ostatní herecké   obsazení je tady také velmi   lákavé.
Každopádně   dobrá krimi s výbornou   zápletkou.Ten konec, ten   konec kdy se dozvíme, kdo byl   vlastně ten zatracený Kaiser   ....se nechte překvapit   :-).
Přiznám se, že   mě už to pak i napadlo, ale   stejně to konečné   vysvětlení nemá chybičku.
Petantino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Jak je možné, že při   identifikaci stojí vedle sebe   pět podezřelých? Vždyť   běžně tam jsou čtyři   poldové a jeden podezřelý.   Kdo má tak dlouhé prsty, aby   tohle zařídil? A jak to   souvisí s hromadou mrtvol u   přepadené lodě? A proč   chce ten Maďar utéct na   opečených nohách z   nemocnice, když zaslechne   jméno Ďábla? A co to   pořád mele ten mrzák,   který to všechno záhadně   přežil? Na tyto otázky   odpoví můj právní   zástupce pan Kobayashi,   který rovněž občas   zastupuje pana Kaysera Sozeho.   A dokud tento úspěšný   snímek nezačali hromadně   parodovat, tak si Kayser s   diváky hrál dle choutek pana   režiséra. Nicméně to nic   nemění na tom, že při   znalosti pointy je tento   snímek ještě lepší a po   zhruba dvaceti zhlédnutích   mne nutí smát přibližně   po každé druhé větě,   neboť různé odkazy a   dvojsmysly jsou začínají   vykukovat až po několika   projekcích.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Najväčší trik diabla, keď vás presvedčí že nie je
Výborná záležitosť.   Zaujímavo robený krimi   triller s nečakanými   zvratmi. Rozhodne netreba viac   prezrádzať, to by bola   škoda. Jednoznačne treba   pozrieť. Jedna z   najzaujímavejších a   najpútavejších filmových   kriminálok
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
opravdu skvělé krimi    
je to velice pěkně   zpracované obsazení je   fantazie film plní děje   naprostá paráda
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Filmu chybí větší zápal.   Scénář je slabý, dialogy   nezajímavé a ani slušní   herci film nezachrání.   Snímek je zkrátka špatně   zpracován. Od Singera jsem   čekal víc.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Kdo je to??
Na Barrandově mi udělali   radost, že to v sobotu večer   dávali. Už jsem to dlouho   neviděl a přitom je to   taková filmová lahůdka. Co   napsat? Klobouk dolů před   panem scénáristou, který   náš příběh dle mého   názoru vyšperkoval až do   posledního detailu. Když   jsem to viděl poprvé ani v   duchu by mě nenapadlo kdo je   vlastně Kaiser Sozze. Velká   parada a výborní herci v   čele s Kevinem:)
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Obvyklí podezřelí
Povedený krimi thriller,   který je ovšem dle mého   trochu přeceňovaný. Ono je   přece jasné, že film,   jehož děj je vystaven na   lži a celý vyprávěný   příběh je de facto   smyšlený, bude mít   překvapivé rozuzlení. O   nějakém geniálním   vyústění děje tedy na   základě tohoto faktu   nemůže být řeč. To však   nemění nic na tom, že film   je poutavý, nechybí zde   skvělé akční scény a   herecké výkony jsou na   velice vysoké úrovni.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2019
Dobrá zápletka a ještě   lepší herecké výkony   (hlavně K. Spacey). Jen se to   ke konci zvrhlo v typickou   americkou přestřelku, ale to   jsem tak nějak očekával.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Překvapení
Nic mi neříkají filmy o   mafiánech.Nic mi neříkají   klasické   "střílečky".Nemá   m rád,když na začátku   filmu figuruje plno jmen a já   v nich mám zmatek.Obvyklí   podezřelí toto vše splňuje   a přesto považuji tento film   za výborný.Jakoby si se mnou   scénárista hrál.Měl jsem   co dělat,abych tuto   gangsterku v polovině   nevypnul.Nevypnul a jako   dárek jsem dostal   inteligentní film s pekelným   rozuzlením příběhu v   posledních minutách.A Kevin   Spacey je opět super herec!
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2014
Slyšíš ty kroky? Keyzer Soze si jde pro tebe!
Verbal Kint – nejlepší   vypravěč historek v Americe!   Ovšem též pajdající   křivák a morální kripl,   který lže jako když   tiskne... spoušť pistole.   Politováníhodný outsider   nebo vyčůraný zmetek? Nebo   snad obojí? Každopádně je   to noční můra všech   vyšetřovatelů, kteří   vlastní hrnek na kafe s logem   KOBAYASHI. Obvyklí   podezřelí – neobvyklá   zápletka i neobvyklý   zážitek z filmu.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Další super film se   skutečně výbornou   pointou.Navíc tohle dílko   graduje neskutečně dlouho a   v podstatě celou dobu sem   pořádně netušil o co   de…Až ten dokonalej závěr   mi to osvětlil.Když eště   přidám slušnou atmosféru,   nad očekávání často se   vyskytující akční scény a   skvělý herecký obsazení   (Kevin Spacey opět super),   tak z toho vychází vážně   výbornej filmík.
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Velmi dobře udělaný krimi   snímek.S Kevinem Spaceym asi   ani nejde udělat špatný   film. Atmosféra, zápletka,   všechno dokonalé. Ti, kdo   nejsou ovšem fanoušky   detektivního žánru se budou   muset smířit s tím, že pro   správné rozuzlení je   překvapivost důležitější   než pravděpodobnost.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2015
Nudní podezdřelí
Pohádka o Kaiserovi na dobrou   noc. Za prvné, nemám rád,   když film začíná na konci.   Za druhé, nemám rád to, co   se událo po dopadu hrnku s   kafem na zem, říká se tomu   vykonstruovaný konec pro   diváky. Za třetí, nemám   rád, když odhadnu vrcholnou   pointu před vrcholnou   pointou. Celé to vypadalo   hodně nadějně o něčem,   ale skončilo beznadějně o   ničem. Za snahu 20%
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Skvělá krimi, při níž   jsem byl nacuclý na obrazovce   a hltat a užíval si každý   rozpletený uzel onoho   geniálního plánu.
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Mistrovský scénář !!!   Doporučuji tento film všem,   kteří u fimu rádi   namáhají mozek. Kevine   Spacey, jsi dokonalý !
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Hodně kvalitní kriminálka,   která vyniká spletitým   příběhem a velmi povedeným   překvapivým zakončením. To   co dělá z tohoto filmu   výjimečným není jen   hvězdné obsazení a   zdařilá pointa, ale také   to, že na film se dá koukat   i několikrát a pokaždé si   ho vychutnáte trochu jinak. I   když už znáte jak to   dopadne, koukáte se na to z   jiného pohledu a výsledný   dojem je stále velmi silný.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Kaiser Soze, jméno, které si   stále pamatuji, i když film   jsem viděla hned po   premiéře. Ať mi nikdo   netvrdí, že film zcela   pochopil hned po prvním   shlédnutí. Já jej viděla   zas a zas, minimálně   čtyřikrát a skládanka je   to velkolepá.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Obvyklí podezřelí tvoří   retrospektiva, při kterých   musíte bedlivě sledovat a   poslouchat co se každou   vteřinu děje a ani na   chvilku neopustit daný   moment, protože se může   zdát důležitým. V tomto   případě scénáristé   mysleli úplně na všechno,   poněvadž se hlavní   zápletka filmu táhla celý   film a rozhodně se nebudete   nudit, dialogy byly dokonale   zpracované. Diamant tohoto   filmu byl v režijní práci   Bryana Singera a v   charakterech padouchů,   kteří dokonale zapadli do   svých rolí. ,,Nejlepší   trik, který ďábel kdy   předvedl, bylo přesvědčit   svět, že neexistuje_______a   pak (pchůůů) zmizel."   Jen mlčky přihlížíte,   když slyšíte hudbu a   vidíte celý průběh filmu.   Skvělé krimi.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Je to výborně zahraný, což   asi s Kevinem Spaceym ani   jinak nejde. No ale z toho   konce zas tak odvázanej   nejsem. Asi už jsem starej a   unavenej a tak nějak se to   dalo čekat.
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Mistrovský thriller s   neuvěřitelně napínavou   atmosférou. S každou minutou   stoupá napětí a umocňuje   to ještě skvělý střih a   hudba. Snad nejgeniálnější   scénář vůbec s   nejmrazivější pointou   všech dob, kterou jsem vůbec   nečekal! Bryan Singer vskutku   natočil veledílo a Kevin   Spacey byl zkrátka   excelentní. (5. místo v mém   top ten)
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2005
ma vybornou pointu
ally.o
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2005
Vskutku napínavý film s   vynikajícími hereckými   výkony a tak překvapivý   konec se jen tak nevidí.
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Tenhle povedený film to u mě   vyhrál svým novátorským a   překvapivým rozuzlením.   Právě díky tomu nejde jen o   žádnou další tuctovou   kriminálku, kterých je víc   než dost.
iqtiqe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Krása příběhu, který je   postavený na něčím   vyprávění, je v tom, že ne   vše musí být pravda. Ale   čemu pak můžete věřit?
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2007
Vynikající scenář a   dechberoucí pointa, která   postaví celý předchozí   děj narubi, ovšem jen   těžko se to dá pochopit po   prvním shlednutí
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2005
Konecne sem si nasel cas a   kouknel sa to. A nelituju.   Fakt dobry film. Muzu jen   vrele odporucit...
Karabekian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2006
Dávám 8 proto, že při   prvním shlédnutí mi   nedocvaklo vše. Film je na   můj vkus trochu víc   zamotaný, komplikovaný a tak   strašně užvaněný, takže   jsem místy vůbec nevěděla   o co go. Konec mě ale přímo   nadchnul, takže časem na to   mrknu podruhé a možná pak   dám i 10... ;-)
dumdum
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2003
fantazie
Jeden z nejlepsich filmu vsech   dob. Fantasticka zapletka,   vyborne herecke vykony,   famozni zaver... Co vice si od   filmu prat.
Rollage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Film, jehož geniální pointa nezastiňuje celek
Zasloužený Oscar za   scénář a za výkon Kevina   Spaceyho. Dálší věc co   ohromí je překvapivě   vyzrálá režie na, v té   době, 30 letého Singera,   který měl před Obvyklými   podezřelými pouze jediný   počin.
Celek, tohoto   jednoho z nejlepších krimi,   je tak neskutečně   vygradovaný, že se ani   nestačíte modlit, aby ten   závěr přišel s něčím   ohromným, co by špičkově   zarámovalo už tak   legendární obraz. Pak ta   pointa přichází a Vy jen   tleskáte ve stoje a chcete   film vidět znovu.
friday
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Dobré herecké výkony i   zápletka, Byrneův elegán   Keaton je velice   přesvědčivý, ale nikdy   jsem neviděla lepší scénu,   než je závěrečná   přeměna Kevina Spaceyho z   mrzáka na Kaisera Sozé...   Běhá mi mráz po zádech!
pravo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Kevin Spacey ako kripel   Verbal, ktorý má polícii   vysvetliť čo sa stalo v   prístave, je neuveriteľne   presvedčivý a svojim   rozprávaním vás bude   príjemne baviť. Príbeh   zločinca začne mať trhliny,   keď polícia zistí, že v   tom mal prsty veľký a   obávaný netvor v ľudskej   podobe Kaiser Soze a Verbal   chtiac-nechtiac musí povedať   ako a kto bol Kaiser Soze.   Film ja úžasný v tom, že   opakované pozretie filmu   prináša ďalší nevšedný   zážitok a to momenty prvého   nepoznania, ktoré sa vám   odkryjú a vám sa zdá, že   to jasnejšie už ani nemohlo   byť. Špičkový trihler,   ktorý vám nedá vydýchnuť   a skvele odvedená   filmárčina si nič iné ako   najvyššie ohodnotenie   nezaslúži.
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Skvěle vystavěná krimi,   která vás nutí celý   příběh pozorně sledovat a   přemýšlet o všech věcech.   Kevinu Spaceymu tahle divný   týpci jdou a umí se v nich   vyžívat. Poslední dobou mi   dojem z filmu kazily   nepovedené konce. Ale u   tohohle snímku jsem byl   přímo nadšenej. Přesně   takhle to mám rád!!!
jamesek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2022
verbal king
"dej sem ty zasraný   klíče. ty zasranej   hajzle!" .....a upleteš   provaz z písku
"Hand me the keys you   cocksucker" to vidět   je povinnost.
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
[[[ The greatest trick the   Devil ever pulled was   convincing the world he didn't   exist. And poof. Just like   that, he's gone. ]]]
Karoine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Film, ktery musite videt   dvakrat, poprve a podruhe. V   obou pripadech se jedna o jiny   film. A postava Kevina   Spaceyho se meni o 100%.
havLord
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
neobvykle zauzlená zápletka   s až podezřele geniálním   závěrem a mistrovským   hereckým výkonem kevina   spaceyho. ovace ve stoje jsou   na místě!!!   90%....následující den:   film se mi rozležel v hlavě   a opravdu nedokážu   uspokojivě určit, kolik si   spaceyho postava vymyslela a   kolik bylo pravdy v tom, co   tomu vyšetřovateli   vyprávěl....inu bryane   singere a christophere   mcquarrie, tomuhle já   říkám poctivá   filmařina....mystifikace jak   má být:-)
castorr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2008
Tento film jsem viděl až   nedávno, přiznám se, že   jsem o něm ani neslyšel,   viděl jsem ho v jednom   žebříčku jako jeden z   nejlíp hodnocených filmů.   Když jsem se navíc   dozvěděl, že tam hraje můj   oblíbený herec Kevin Spacey   tak jsem si ho musel sehnat a   shlédnout. Byl jsem   nadšený, nic jiného než 10   dát nemůžu. Nejenom Kevin v   tomto filmu kraloval, ale i   ostatní herci byli úžasní.   Dokonalej film s jedinečným   koncem!
Pokr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Velice kvalitní snímek,s   pěknou zápletkou. Jendiné   minus je, že do půlky filmu   sem nevěděl, co se vlastně   děje, některé scény jsem   nepochopil až do konce filmu.   Asi to bude tím, že jsem   zdegenerovanej filmama, kde je   od začátku jasný kdo je   zlý a kdo dobrý :).
Skvělý byl hlavně Kevin   Spacey, uplně jsem mu   zbaštil tu scénu, kdy   zdůvoďnoval, proč nepomohl   Keatonovi,když ho zabil Soze.  
"Jak se   střílí ďábel do zad? A co   když netrefíte?"

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21411minih21411Tři přání (1958) 
Tři přání n
minih147868minih147868Kráska a zvíře (2017) 
Beauty and the Beast n
minih62478minih62478The Woman in Black (1989) [TV film] 
The Woman in Black n
minih111225minih111225Památkáři (2014) [2k digital] 
The Monuments Men n
minih16834minih16834Práče (1960) 
Práče n
minih75572minih75572Waiting for forever (2010) 
Waiting for forever n
minih166435minih166435Kingsman: První mise (2021) 
The King's Man n
minih108318minih108318Colette (2013) 
Colette n
minih150869minih150869Personal Shopper (2016) 
Personal Shopper n
minih62493minih62493Mechanik zabiják (2011) 
The Mechanic n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann