Duben
ohodnotit

Obviněný

Anklaget

Další název:
Accused
Země:
Rok:
2005
Délka:
103 minut

Komentáře k filmu Obviněný

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Průměrná rodina.Relativně   spokojení manželé a   dcera,která je zrovna v   pubertě.Jenomže místo   pubertálních nápadů,je   dcera hodně zamlklá a má   svůj neprostupný vnitřní   svět.
A pak se to   stane!Otec je náhle zatčen   policií pro znásilnění   vlastní dcery.
Nebyla   by to dánská produkce,aby   toto sice vážné,ale   filmově profláknuté   téma,nebylo zpracováno   úplně jinak.Například   první záběr dcery je až po   půlce filmu u soudu.V   Anklaget je zajímavé také   to,že ač byl otec zproštěn   obžaloby,prostě nosí už   celoživotně   "nálepku" pro svoje   okolí,že něco je u něj   zlého.Zproštěním obžaloby   drama teprve začíná na   obrátkách.Bohužel,konec se   mi moc nelíbil a podle mého   názoru šel jaksi do   ztracena.Celkově lehce   nadprůměrný film.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Tohle rozhodně není film na   hezký nedělní večer   strávený v rodinném kruhu u   obrazovky. I když se tam po   většinu času neděje nic   strašného. Výbuchy,   zběsilé přestřelky, potoky   krve, honičky ve fárech ...   nic takového se tam neděje.   Vlastně se tam neděje skoro   nic. Všechno to zásadní   strašlivé se totiž už   událo, ještě než film   začal... K tomuto drsnému a   zajímavě natočenému   nepěknému filmu o   zapovězeném tématu bych   rád doplnil snad ještě   tento náhled:
Představte si, že Vy   sami sedíte v taláru za   soudcovským stolem ...   Tuším správně, že byste,   stejně jako já, byli s   případem hned hotovi? Velmi   dobře, moji milí. Rychlé   soudy, ty mám rád i já   (skoro tak moc, jako svou   dceru...).
JENŽE !   Celý smutný vtip   soudcovského povolání je v   tom, že jako opravdový   soudce ve skutečném   případu jste tenhle film   předem neviděli. A ani jste   si nemohli nejprve přečíst   popis děje nebo nedejbože i   nějaké ty komentáře od   srdce, bohužel včetně   nezbytných spoilerů.
Takže nakonec tam sedíte   jenom Vy sami a musíte   rozhodnout. Pouze na základě   při procesu Vám dostupných   informací. A třeba taky   trochu i podle ksichtu, co já   vím. Nebo můžete vzít v   potaz nejen nesporná fakta,   ale i nějaké ty klepy   (stejně jako člověk s   pravomocí rozhodovat o vině   a trestu přímo na místě,   známý samosoudce plk.Hans   Landa: „Já zbožňuji   klepy! Fakta mohou být   zavádějící, ovšem klepy,   pravdivé či ne, často   mnohé prozradí...“) . A   musíte rozhodnout, jestli je   pravda na straně té mrchy   prolhané, nepovedené   dcerušky nebo na straně   milujícího tatínka... A   teď babo raď. Tedy, pardon,   samozřejmě ne babo, ale   Vaše ctihodnosti. Vlastně -   paní předsedkyně senátu.  
Co závěrem? Já   určitě soudcům (těm   slušným, a těch je   většina, že ...?)   nezávidím ani jejich vysoký   plat, ani to klidné spaní.   Samozřejmě ani soudkyním. A   nejen u ožehavých, ovšem   vzácných případů incestu,   ale ani u desítek naprosto   banálních   „obyčejných“ rozvodů.  
Veselé Vánoce,   paní předsedkyně...
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2013
Dánská produkce opět   dokázala, že v   psychologických dramatech   nemá konkurenci. Film   Anklaget(Obvinění)se mi   líbil i proto, že   zproštěním obžaloby a   následným propuštěním   otce z vazby nekončil, naopak   nabral na obrátkách. Ale je   fakt, že posledních pár   minut, respektive úplný   konec, mu malinko ubralo na   autentičnosti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

05:00 - 05:30

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

43 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:55 - 05:55

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10