Duben
ohodnotit

O vánoční hvězdě

Žánr:
Rok:
2020
Délka:
92 minut
„Velká výpravná zimní pohádka, ve které na obloze intrikují hvězdy.“

Komentáře k filmu O vánoční hvězdě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.12.2020
Právě jsem opustil   sledování nové vánoční   podádky jako úplnou ztrátu   času. Moc netuším co se   líbí dnešním dětem a   tudíž beru v úvahu, že to   bude mít třeba i úspěch   ale z mého pohledu jde jen o   pokračování nevýrazných   pohádkových počinů   minulých let. Navíc tady mi   hodně nesedla německá   princezna a také hudba se moc   netrefila do atmosféry. Pár   plusových bodů zaslouží   výprava a technické   provedení. Sympaticky a   konzistentně působí   vybrané lokace ale pořád je   to taktak průměr. Neumím si   představit, že by tahle   pohádka provázela několik   generací dětí (i   dospělých) a že by se na   její vysílání těšili   lidé i za nějakých 40-50   let jak je tomu u našich   pohádkových evergreenů.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Ach ty lásky nebeské
Pohádka má zajímavé téma   a hezké, neokoukané lokace.   S postavami je to už o něco   horší - líbil se mi učitel   Vojta Kotek a pobavil Ondřej   Sokol v roli zářivého Siria   s totálně opsanou vizáží   Lucia Malfoye z Harry Pottera.   Potěšily i Terezka   Voříšková/Ramba jako   hezká naivní hvězdička   Denička a její záludná   kolegyně Proxima v podání   Anny Geislerové. Ti ostatní   sice nehráli špatně, ale   jejich role vyzněly tak   nějak do ztracena. Děj tak   naprosto postrádá   pohádkové kouzlo, takže za   pár dní si na tuhle   vesmírnou squadru asi   vzpomene jen málokdo.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Ani průser, ani zázrak, tak   nějak nová pohádka na   období Vánoc dopadla.   Technická stránka slušná,   hlavně záběry na hvězdnou   soustavu a na místa kde   "bydlí" hvězdy   byly pěkné. Boj dobra a zla   se odvíjí tak nějak   klopotně a občas to trochu   drhne i na pohádku. Ale zas   snaha tvůrců se musí   ocenit. Vtip tam je, láska,   také, v pohádce je i sníh,   to za chvilku asi vymizí   (beze srandy) herci v pohodě,   morální ponaučení a   vyznění taky v pohodě,   takže ucházející počin,   kterému ale k vysněným   metám kvalitních pohádek   kus chybí - 60%.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Pobavila
Stručně řečeno, pohádka   pobavila sice nenadchla, ale   viděl jsem v ní i sníh   (což už v běžném životě   v prosinci takžka nelze), a   zápletka byla nevšední. V   podstatě vážení jde ale o   to, že natočit novou   pohádku, která by byla nová   nějakým námětem nelze,   vše kvalitní už bylo   natočeno v 70, 80 a   počátkem 90 let. Takže   tahle pohádka je vzhledem k   roku natočení kvalitné a   dá se na ní dívat,   minimálně protože dobro v   ní vítězí nad zlem, efekty   jsou v ní dobré, princezna   pěkná holka a zasněžená   krajina je parádní.   Doporučuji ke zhlédnutí.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2020
Pěkňoučké a miloučké, na   vánoční pohádku jako   dělané. O hvězdném nebi   jsem si myslel, že to tam   takhle nějak chodí, takže   mi to tvůrci potvrdili.
topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Po posledních zkušenostech   se štědrovečerními   pohádkami jsem ke sledování   přistupoval jednoznačně   skepticky a očekával jsem   totální slátaninu, už jen   proto, že režíruje Karel   Janák. Ale opakovala se   stejná situace jako na   vánoce 2014, kdy Janák   natočil Princeznu a písaře   a taktéž jsem byl vůdčí   ní velmi opatrný a pohádka   mě pak přitom překvapila.   To samé platí i O vánoční   hvězdě. Když to porovnám s   minulými pěti lety a   celkově nejen s pohádkami,   které se točí k   štědrovečerní večeři,   ale i se všemi novými, tak   tahle pohádka je na tom   rozhodně mnohem lépe.   Naštěstí ji nekazí   žádné trapné   počítačové efekty ani   žádní moderní draci nebo   jiné nestvůry. Překvapivě   mě nevadil ani Vojtěch   Kotek, na kterého jsem   alergický, ani Tereza Ramba v   roli Deničky, ta role mě   docela bavila. Princeznu   hrála německá herečka   Leonie Brill, její   předabování však působilo   hodně rušivě, zato kukadla   měla nádherný. Velkou   práci udělala hudba Jana   Březiny a celkově vzato se   dohromady povedl solidní   počin. Žádná   zapamatováníhodná klasika z   toho sice nikdy nebude,   scénář by to chtělo více   doladit a scény z nebe   spíše ubrat, ale vzhledem k   novodobé pohádkové tvorbě   to není žádnej průser.   Možná je to tím, že se na   výrobě podílela i německá   a slovenská televize.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2021
Trojkoproduční pohádka O   vánoční hvězdě to nakonec   nevzala do kopru i když   žádná velká sláva to taky   nebyla. Vcelku pěkná   německá hvězda Leonie   Brill.
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2020
Sláva!
Že by se vánoční   pohádková tvorba konečně   vymotala z bezduchých   paskvilů jako Anděl Páně,   uječených parodií stylu   Princezny ze mlejna,   zoufalostí typu Micimutry,   politických satir ála   Tajemství staré bambitky,   nebo dokonce tragického omylu   typu Když draka bolí, a tak   podobně? Oceňuji pokus po   dlouhé době natočit   pohádku se srdcem, což se   dle mého povedlo. Sice v   druhé části poněkud   ztrácí dech a trošku mi v   té genderové nevyváženosti   chybí mužská reciprocita;   na druhé straně kladně   hodnotím výpravnou stránku,   která byla na místní   zapaprtěné poměry   skutečně skvělá, a různé   drobné náznakové narážky,   které právě ukazují že   tvůrci nekloužou záběrem   kamery jen po povrchu. Z mého   pohledu správný krok   správným směrem!
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Dřív nebyly výjimkou   pohádky, kde byl jen král,   bez královny, O vánoční   hvězdě jde s dobou a pro   změnu zda chybí král. A   nejen to, ženy zde doslova   vládnou a mužská energie   pohádce trochu chybí.   Pohádku táhne především   Tereza Ramba a výběr   lokací, které působí jako   z Ladových obrázků. A   závěrem, princezna krásná,   ale dabing v české pohádce   trochu překážel.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Nová pohádka na Štědrý   večer mě nikdy moc   nenadchla. Tahle ale byla   jiná a určitě nezapadne   mezi v zapomnění mezi   ostatní. Skvělý výkon   Terezky Rambo a klasický   Vojta Kotek dávají pohádce   další plus ovšem bez   postavy Síriuse bych se   obešel.
grossberg
Hodnocení:
Přidáno: 12.12.2021
Člověk se pomalu
bojí jít na záchod, aby na   něj z klozetu nevybafla   Andula Geislerovic. Ta se   opravdu nacpe všude. Přitom   je to jedna z našich   nejhorších hereček.
Alix
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Pohádka se mi celkem líbila   a nelituji, že jsem se na ni   dívala. Podle mne ji ale   celou táhne Tereza Ramba v   tandemu s Vojtou Kotkem a taky   Aňa Geislerová. Zbytek   postav je nevýrazný, celkem   mi další postavy byly dost   lhostejné. Princezna nic moc,   ale nevadil mi Ondřej Sokol,   jeho postava mne docela   bavila. Prostě, celkem   pěkná pohádka.
Ondra44
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.12.2020
Prazvláštní blábol   napodobující pohádku   sestavenou na základě   směrnic říšského vedeni   EU - tak působí tenhle   nelogický slepenec čehosi co   se nedá nazvat českou   pohádkou. Nelze se nechat   zaslepit kostýmy, to jsou jen   hadry, které se schovají do   rekvitzitárny. Samotný děj   a smysl.... to vůbec nemá.  
Herecké výkony   tristní a řízené zřejmně   na dálku implantovanými   čipy kde se ztrácelo   přenosem pár milionů   jedniček a zůstaly jen nuly.   Tohle v žádném případě   nelze srovnávat s českými   pohádkami. Konec konců i   přes 40 let staré Tři   oříšky pro Popelku tohle   dílko spláchly hravě do   kanálu kde to po krátkém   čase zmizí navždy.
Marty999999
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Moje rozhodnutí donutit   rodinu večeřet dřív, aby   se všechno stihlo než začne   tzv. stědrovečerní   pohádka, se ukázalo jako   správné. No prostě jsem to   nedokoukal a v duchu jsem se   musel omluvit i té zmalované   Josefíkové, protože to je   aspoň Češka, ale proč   musel Janák obsadit odpudivou   německou herečku, to ví   fakt snad jen Pánbů. Asi   dotace? Možná. A ještě   Němku, to už bylo fakt nad   moje síly. K tomu   nesympatický uječený hlas   šopského salátu neboli   Šoposké, kterou nemohu   vystát, neboť jde o uměle   zpopularizovanou parodii na   herečku. Kotek? No dobře,   nemám ho rád, ale hrát tak   nějak umí, jsem ochoten   překousnout i Geislerovou   (ještě že tam nebyla i   Wilhelmová!), Adamovská je   už dávno za zenitem, z rolí   královen by se měla spíš   převtělit do rolí   čarodějnic. Ale asi   nejstrašnější je ta mamba   Ramba, či jak se to   stvoření teď jmenuje. To je   tak, když se někdo stydí za   svůj český původ. Nedal   jsem to, vážně ne. Rodina   byla celkem nadšená, ale   já asi v půlce musel jít   pryč. To už snad koukat na   vánoční Otázky Václava   Moravce by bylo víc   zábavnější...
jamasen
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Čekal jsem víc, velká   sledovanost ? Byla nová, ale   nějak mě nechytla a možná   nás bylo víc. Podruhé už   jí vidět nemusím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94646minih94646Východ z továrny (1895) 
Sortie d'usine n
minih5615minih5615Četník se žení (1968) 
Le Gendarme se marie n
minih10808minih10808Kristián (1939) 
Kristián n
minih19845minih19845Studený jak kámen (1991) 
Stone Cold n
minih161025minih161025Kursk (2018) 
Kursk n
minih12013minih12013Maratónec (1976) 
Marathon Man n
minih34025minih34025Sexy párty (2002) 
National Lampoon's Van Wilder / Wilder Party Liaison n
minih163339minih163339The Jurassic Games (2018) 
The Jurassic Games n
minih174763minih174763Sniper: Assassin's End (2020) [Video] 
Sniper: Assassin's End n
minih120017minih120017Doktor Martin (2015) [TV seriál] 
Doktor Martin n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:45 - 18:35

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

22 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178206

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10