Duben
ohodnotit

Nukleární cíl [Video]

The Marksman

Další název:
Nukleárny cieľ (SK)
Rok:
2005
Délka:
95 minut
„Osud dvou národů je v jeho rukou“
Popis / Obsah / Info k filmu Nukleární cíl
Čečensko.
U vesnice Kamšev je jaderná elektrárna, kterou obsadili pod vedením generála Igora Zaysana (Dan Badaru) povstalci. Ti s ní mají své plány a zadržují zde i několik vědců jako rukojmí.

Washington.
Na poradě generálního štábu vysvětluje Jonathan Tensor (William Hope) ministrovi a ostatním přísedícím, jak je situace nebezpečná. Zaysan zřejmě hodlá nakoupit od jistého obchodníka se zbraněmi palivové články do reaktoru a to by mohlo mít velké následky. Generální štáb se rozhodne pro vysazení výsadkářů a následný letecký útok. Od Moskvy, která situaci údajně nezvládá, mají volnou ruku. Je zapotřebí zachránit zajatce, mezi nimi je i uznávaný vědec dr. Arthur Moffit (Johny Myers), a následně zničit reaktor.

Tensor a jeho asistentka Amanda Jacks (Emma Samms) odletí na velitelství NATO do německého Weisbadenu, kde se již na svou akci připravují výsadkáři spolu se svým návodčím (W. Snipes), který ještě u Amandy zjistí, co je větší priorita - reaktor nebo rukojmí? Je to reaktor. V Moskvě mezitím proběhne tajná schůzka a generál Viktor Ivanov (Gelu Nitu) chystá na Američany podraz.

Začíná akce. Výsadkáři jsou vypuštěni na zem a po menší přestřelce se dostanou do staré zrušené nemocnice. Tady objeví Moffita a jeho asistentku Valentinu Bakovovou (Tania Popa). Vezmou je s sebou a přes márnici pokračují do podzemního tunelu až k reaktoru. Tam objeví ostatní rukojmí mrtvé. Odchází pryč a návodčí zaměřuje cíl, jenž zaregistrovala letadlová loď Oala a její kapitán Stevens (Andrew Stevens) posílá pro výsadkáře vrtulník.

Ti se shromáždí na místě odletu kromě návodčího, který je asi kilometr za nimi a rychle je dohání. Vrtulník přistane a všichni kromě návodčího nastoupili, tomu se zdá, že je to past. A taky že ano. Valentina zastřelí vojáka Hightopa (Christian Haigh) a do vrtulníku hodí granát. Ostatní vojáci i s Moffitem stihnou utéct a Valentinu zastřelit. Jsou ale zajati Zaysanovými muži pod vedením Andre Flintova (Serge Soric) a poté odvedeni do elektrárny, kde Zaysan nechá zastřelit Moffita, který byl také zrádce a Zaysan ho už k ničemu nepotřebuje.

Na velitelství NATO zaznamenali výbuch vrtulníku a všechny účastníky akce považují za mrtvé. Dál platí rozkaz leteckého útoku a stíhací letoun F 14 je ve vzduchu. Hargs (Peter Yuongblood Hills), jehož povstalci nezajali, se spojí s návodčím. Ten se snaží pomocí vysílačky spojit s Amandou,j íž jediné věří, musí však hovor přerušit, protože po něm jdou povstalci. Uteče a pro jistotu umístí ještě jeden sekundární cíl. Celá akce byla past, ale na koho a proč?

Amanda má ostrou výměnu názorů s Tensorem a pak jí telefonuje pan Belsan z ruského ministerstva a radí jí,aby se podíval na satelitní snímky elektrárny. Tady objeví, že palivové články už dávno dorazily. Amanda vše vysvětlí Tensorovi a podezření padá na ganerála Ivanova.

Na ruské hranici mezitím zastavili podezřelí kamion a zjišťuje se, co v něm je. Ve vzduchu proběhla letecká bitva, při níž pilot F 14 poručík Carter (Tim Abell) sestřelil dva ruské migy. Návodčí se setká s Hargsem, zabijí několik povstalců a vysvobodí své kolegy Rodgerse (Ryan McCluskey), Naishe (Anthony Warren) a Orina (Warren Derosa). Poté nastává v elektrárně boj.

V zadrženém kamionu byla nalezena ozářená těla mrtvých prasat napěchovaná vybušninami......kamion exploduje. Na zastavení leteckého útoku je pozdě, poručík Carter už vypálil raketu. Návodčí však stihl deaktivovat primární cíl a raketa se odklonila na cíl sekundární. Tam sedí u vysílačky Zaysan. Nastane výbuch a dům s vysílací stanicí exploduje.

Do kanceláře generála Ivanova vstoupí tři muži.......Amanda obdrží zprávu, že Ivanov spáchal sebevraždu. Po návratu z akce přichází Amanda za návodčím do šatny. Kdysi byli milenci a vypadá to, že budou znovu.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Nukleární cíl
Wesley Snipes (Trilogie Blade) jako ozbrojený a extrémně nebezpečný střelec ve výbušném akčním thrilleru NUKLEÁRNÍ CÍL, ve kterém není nic, jak se zdá na první pohled. Rusku hrozí jaderné nebezpečí a zachránit ho dokáže jen jediný muž: Střelec (Snipes). Elitní tajný agent amerických zvláštních jednotek dostal za úkol vyřadit z provozu jadernou elektrárnu před tím, než její reaktor vyhodí do vzduchu teroristé. Střelci se podaří proniknout do přísně střeženého zařízení, označit cíl pro americké rakety a nyní připravuje svůj únik. Když ale zjišťuje, že to budou samotné rakety a ne teroristé, kdo způsobí jadernou katastrofu, je mu jasné, že na něj někdo nastražil past. A tak začíná souboj s časem, kdy se musí pokusit dostat výbušniny mimo určený terč. Exploze by totiž způsobila smrt tisíců lidí a zkázu dvou světových mocností. (oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nukleární cíl
Osud národů je v jeho rukou.
Wesley Snipes jako ozbrojený a extrémně nebezpečný střelec ve výbušném akčním thrilleru Nukleární cíl, ve kterém není nic takové, jaké se zdá na první pohled. Rusku hrozí jaderné nebezpečí a zachránit ho dokáže jen jediný muž. Elitní tajný agent a jeho tým dostali za úkol označit naváděcím zařízením neslabší místo v elektrárně a tím umožnit přesný zásah pro raketu , než její reaktor znovu zprovozní a zneužijí teroristé. Střelci se podaří proniknout do přísně střeženého zařízení, označit cíl a nyní připravuje svůj únik.Po neúspěšném úniku,které sabotovala zachráněná rukojmí a nechtěném zajmutí většiny týmu povstalci,zjišťuje střelec, že to budou samotné rakety a ne teroristé, kdo způsobí jadernou katastrofu, je mu jasné, že na něj někdo nastražil past. A tak začíná souboj s časem, kdy se musí pokusit dostat výbušniny mimo určený terč. Exploze by totiž způsobila smrt tisíců lidí a zkázu dvou světových mocností..


Autor: hejtman

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:45 - 18:35

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

15 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178206

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10