Jeden svět
ohodnotit

Nová země

Nova Zembla

Další název:
Nova Zembla 3D
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
104 minut

Obsah filmu Nová země

 
Film vypráví příběh holandského mořeplavce Willema Barentse, který se společně se svoji posádkou pokouší najít tzv. severovýchodní průjezd do Číny a Indie, proplutím nezmapovaných vod při severním pobřeží Ruska. Posádka lodi se překvapivě dostává až k ostrovu Nová země, kde je loď uvězněna ledem. Barentsova výprava je tak nucena přečkat nehostinnou arktickou zimu za polárním kruhem. Scénář filmu je založen na zápiscích z cestovního deníku Gerrita de Veera, jednoho z kartografů a členů výpravy. Tento film režiséra Reinouta Oerlemanse byl v Nizozemsku natočen jako první pomocí nové 3D technologie.

AMC Networks (Film+)

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
holandská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nová země >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2021
Hledání nových cest do Číny a Indie, která   skončila uvíznutím v ledu za polárním kruhem.   Při dnešním pohledu příběh známý   především po uvedení velkolepé první série   seriálu ´The Terror´ (2018). Nizozemští   tvůrci se na celé dobrodružství podívali o   sedm let dříve a pojali to tak velkolepě, že   snímek dokonce natočili ve 3D, takže historicky   tímto vznikl první jejich film v této   technologii. Smůlou je, že 3D verze je jaksi   nedohledatelná, takže zřejmě zůstala pouze   pro nizozemské diváky. Snímek se honosí   poutavým pohledem na celý průběh námořní   plavby s následujícím mrazivým bojem o   přežití, pro nás v nepředstavitelném   prostředí arktické zimy. Vizuální sféra   obrazu, a hlavně výpravy, lze považovat za   dobrou. Atmosféra ale už jakž takž, neboť   dosti hapruje napětí. V tomto směru to už   zkrátka moc nenadchne. Silný dojem však celý   koncept zanechá, neboť pocit beznaděje,   deprivace, zoufalství a hlavně té třeskuté   zimy, se podařilo zprostředkovat skutečně   věrohodně. Surrealistické scenérie tomu jenom   napomáhají. A že má scénář místy své   chybičky, se dá očekávat. Takový škraloup   však lze přehlédnout. Režisérovi Reinoutu   Oerlemansovi se podařilo převést na filmové   plátno kus nizozemské historie a na takový film   mohou být místní určitě hrdí.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.10.2019
Historie z Holanské mořeplavby. Výpravný   příběh o hledání nové cesty na východ.   Medvědi , polární lišky a parta na kost   zmrzlích námořníků.


Hodnocení:n12345678910
Nová země (2011)Nová země (2011)Nová země (2011)Nová země (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10